Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#251 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 lipca 2007 - 18:57

@51m0n mozesz to usunac albo ocenzurowac. po pierwsze pozdrowienia z uk :D po drugie : @mimi, amaretto czy wy do szkoly nie chodziliscie nie wiem czy jestescie tacy tepi i nie laska przeczytac instrukcji obslugi ?? ******* dzieci neostrady nauczcie sie kozystac z google, wikipedia i zasranej wyszukiwarki forumowej @mimi czy ty do kur** nedzy nie wiesz co kupujesz dziekuje i pozdrawiam mam nadzieje ze tych dwoje uzyszkodnikow poczuje sie dotknietych moimi slowami i zacznie sie stosowac do netykiety ... Tworca poradnika

#252 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 lipca 2007 - 20:20

to sie nazywa analfabetyzm wtorny, dzieki naszemu systemowi edukacji mamy teraz spoleczenstwo ktore w wiekszosci nie potrafi (i nie chce) przeczytac ze zrozumieniem instrukcji obslugi (ponownie zachecam do tego, poniewaz tam znajduje sie opis wiekszosci funkcji ipoda, linki w mojej sygnaturze)

#253 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 05 lipca 2007 - 21:31

@maslaq, dzięki za pozdrowienia :D Polska też pozdrawia :) Ocenzurować musiałem i grożę paluszkiem, proszę mi tu się grzecznie zachowywać. Ale faktycznie smutne to jest że mamy wtórny analfabetyzm i to ostatnio profesorka na jednym z wykładów powiedziała jaki tego procent jest w Polsce, nie pamiętam już dokładnie ile, ale byłem w szoku że tak dużo. No, taki OT :]

#254 hugenot

hugenot
  • 65 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 lipca 2007 - 19:02

Jeśli ten temat już gdzieś śmiga to sorry - ale nie udało mi się jak na razie znaleźć odpowiedzi na to pytanie (w instrukcji również). A zatem, czy w iPodzie można tworzyć katalogi video? Tak jak w muzyce, kiedy można wyświetlać poszczególne albumy, tak w video są wszystkie filmy naraz niezależnie od tagu z albumem... No chyba że mi coś umknęło:-)

#255 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 lipca 2007 - 21:27

mozna robic playlisty video normalnie dodajesz playliste i tam wrzucasz fimy
  • hugenot lubi to

#256 hugenot

hugenot
  • 65 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 lipca 2007 - 08:21

mozna robic playlisty video normalnie dodajesz playliste i tam wrzucasz fimy

Już wiem gdzie zrobiłem błąd. tworząc playlistę z video widać przy niej ikonkę z nutką - więc siłą rzeczy skumałem, że to playlista muzyczna a nie video. Teraz wszystko jasne. Dzięki

#257 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów
  • SkądWarszawa -STM :P

Napisano 20 lipca 2007 - 11:11

Wiecie co..Przyznaje sie ze jestem total idiot..;/ ;) Miałam na swoich iPodziku 13 filmow i multum muzy i mi sie wszystko wykasowalo bo brat sformatowal kompa i dupa.. no wiec chce wszystkie filmy konwertowac od pocztaklu..tyle ze jak dorwalam Clone DVD to w sumie jest dopbry tyle ze te wszystkie iPod konwertery convertuja pliki ale ich nie scalaja...;/i w tym tkwi problem ze jak juz sconvetruje to zeby wgrac do itunesa chce zeby to byl caly Jeden film. a nie ze te wszytskie pliki beda mi sie mieszaly...Chodzi mi o to jak scalić te pliki w formacie mp4 bo przeszukalam caly net..:( Kumacie? Z gory dziekuje i mam nadzieje ze wypowiedzialam sie w imare precyzyjnie..:) PRosze o pomoc. Z gory dziejue

#258 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 lipca 2007 - 11:46

@hugenot seriale wygodnie sie segreguje dodajac tagi video>video kind>tv show i video>show, wtedy na ipodzie automatycznie bedzie wyswietlana pozycja z nazwa serialu

@karolinka_11 taaak kumamy... mozna polaczyc takie pliki uzywajac mp4box

mp4box -ipod -add pierwszy.mp4 -cat drugi.mp4 -cat trzeci.mp4 rezultat.mp4

kolejne pliki dodajemy poleceniem "-cat"
albo mozna uzyc interfejsu graficznego do mp4box - yamb
laczone pliki musza miec taka sama rozdzielczosc oraz uzyte kodeki audio i wideo
  • hugenot lubi to

#259 kinga.dd

kinga.dd
  • 18 postów

Napisano 20 lipca 2007 - 22:06

witam :) mam mały problem z moim iPodem (2gb, 1 gen) . nie bardzo wiem jak na niego zrzucać zdjęcia... robie to wg porad na pierwszej stronie, ale gdy wyświetlają mi sie nazwy folderów ze zdjęciami pojawia sie komunikat, ze potrzebna jest wersja iPhoto min. 4 z tym, ze wydaje mi sie, ze ten program jest tylko na maca? (mam Windowsa xp) w dodatku chyba jest płatny. z góry dziękuje za pomoc :) (jesli takie pytanie już gdzieś było to przepraszam. szukalam - nie znalazłam)

#260 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 lipca 2007 - 12:50

Itunes>devices>ipod>photos>synchronize photos from: choose folder i wybierasz folder z którego chcesz wgrać foty

#261 kinga.dd

kinga.dd
  • 18 postów

Napisano 22 lipca 2007 - 12:58

dokładnie tak robie... i wtedy w tej szarej ramce jest napisane : Kopiowanie zdjęć z iPhoto wymaga programu iPhoto w wersji 4 ...

#262 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów

Napisano 22 lipca 2007 - 13:08

migrena dziex;* i mam jeszcze jedno pytanie..jak zrzucam na iPoda duzo 'rzeczy' i sync trwa dlugo bo plikow jest sporo to moj iPod sie nagrzewa..to raczej normalne ale jak jest dlugo cieply to chyba niezdrowo? mam racje?

#263 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 lipca 2007 - 13:38

nie to normalne o ile jest po prostu ciepły, a nie gorący

#264 nuk7

nuk7
  • 19 postów

Napisano 22 lipca 2007 - 15:11

Postanowiłem kupić iPoda shuffle 2 generacji i zastanawiam się nad sprowadzeniem go przez tą aukcję [URL="http://www.allegro.pl/item217732820_apple_ipod_shuffle_1gb_ii_generation_zielony.html"]http://www.allegro.pl/item217732820_apple_ipod_shuffle_1gb_ii_generation_zielony.html[/URL]. Zastanawiam się jednak czy to, że jest refabrykowany nie wpłynie na jego awaryjność itp. i czy nie wyjdzie taniej zamówić przez jakiś zagraniczny serwis. Z góry dziękuję za odpowiedź.

#265 kinga.dd

kinga.dd
  • 18 postów

Napisano 22 lipca 2007 - 19:16

ponawiam swoje pytanie , moze ktos bedzie umial mi pomoc ;) mam mały problem z moim iPodem (nano, 2gb, 1 gen) . nie bardzo wiem jak na niego zrzucać zdjęcia... robie to wg porad na pierwszej stronie, ale gdy wyświetlają mi sie nazwy folderów ze zdjęciami pojawia sie komunikat, ze 'Kopiowanie zdjęć z iPhoto wymaga programu iPhoto w wersji 4 ...' z tym, ze wydaje mi sie, ze ten program jest tylko na maca? (mam Windowsa xp) w dodatku chyba jest płatny. i co ja mam teraz zrobic? :P z góry dziękuje za pomoc :)

#266 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 lipca 2007 - 20:05

to ze sie grzeje to normalne ale lepiej unikac transferow wiecej niz kilka GB bo wyzsza temperatura pracy powoduje skrocenie zywotnosci dysku refurbished to zazwyczaj ipody oddane zaraz po kupieniu, zreszta w shuffle nie bardzo ma co sie zepsuc :)

#267 paroofa

paroofa
  • 48 postów

Napisano 23 lipca 2007 - 14:52

Witam Jak wiadomo - np ze strony Apple - baterie w sprzecie jabluszkowym powinny byc eksploatowane w okreslonych temp (do 30-35stopnii AFAIR). W wyzszych temp. pojemnosc baterii moze ulec zmniejszeniu. Moje pytanie brzmi - czy pojemnosc baterii moze ulec zmniejszeniu tylko podczas eksploatacji w tej temp. czy rowniez jezeli sprzet jedynie sie znajduje w pomieszczeniu o takiej temperaturze?

#268 karolinka-laleczk

karolinka-laleczk
  • 54 postów

Napisano 23 lipca 2007 - 21:00

jak to zrobic mowic jak to wszystk zrobic po kolei ja inny mam ten ipod convekter czy jakos tak ;/ nie mam czegos takigo napsizcie mi prosze wzystko po kolei :( karolinka-laleczka@wp.pl

#269 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lipca 2007 - 21:13

polska mowa byc gumowa? jasniej prosimy (jesli moge sie tak wypowiedziec takze za innych uzytkownikow forum)

#270 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 lipca 2007 - 22:01

migrena ale ja nie rozumiem w ogole sensu tego pytania poniewaz jest pokazane na obrazkach ... pozatem droga forumowiczka chyba cierpi na syndrom dziecka neostrady i wtornego analfabetyzmu ... ale to sie wytnie i moze powiesz nam jakiego ipoda posiadasz ??

#271 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 lipca 2007 - 22:03

hmmm to może być mp4ajpołd z allegro wnioskując po "ja inny mam ten ipod convekter czy jakos tak"

#272 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lipca 2007 - 01:19

a moze osoba nie z polski? w engliszu tez moge sie porozumiewac, byle bardziej poprawnym niz ten polski z tego co udalo mi sie odszyfrowac to chodziloby o porade jak dokonac konwersji innym konwerterem, ok, nie widze problemu w udzieleniu takiej pomocy, ale bez dodatkowych informacji to moge co najwyzej splodzic cos rownie belkotliwego (i przydatnego) jak tamten post ps wzbudza moja ciekawosc czyjas tak silna chec rozwiazania problemu ze mimo praktycznie calkowitego braku zdolnosci do skladania wyrazow w sensowne wypowiedzenia decyduje sie na napisanie posta - to wykracza poza definicje dziecka neo ;)

#273 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów

Napisano 24 lipca 2007 - 12:25

mam problem ..znowu.. chyba to bylo ale nie znalazlam..:P ipod nie chce sie mi sie "wysunac" z itunesa bo wyskakuje komunikat

The iPod cannot be ejected because it contains files that are in use by another application

a mam wlaczaony tylko interenet i gg:P pierwszy raz mi sie t zdarzylo? i nie wiem czy odlaczyc ipoda normalnie reka.. bo sie laduje jeszcze..:P

---- Dodano 24-07-2007 o godzinie 14:01 ----
juz sie dalo go odlaczyc.. po prostu wylaczylam gg :P nie wiem dlaczego ipod byl zalezny od gadu..

#274 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 lipca 2007 - 13:56

wystarczyło wyłączyć kompa ;)

#275 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lipca 2007 - 21:42

nie wiem co oni upchneli w gg (z 6.x nie ma takich problemow) ale skanowanie dyskow przez program z dostepem do internetu nie jest zbyt pozadane pod wzgledem bezpieczenstwa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych