Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#226 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 maja 2007 - 19:57

ufffff jezus maria po co ja ten topic zakładałem ??? nie jest napisane jak wrzucac muzyke na pierwszej stronie a moze jest sie tak leniwym ze sie nie chce przeczytac ??
a nawet do ipoda jest instrukcja ... dostępna na iternecie

hahaha ostatnio byłem na innym forum i regilamin był opisany tak: !!!gołe baby - darmowe foty!! (regulamin) :D:D można tak zrobic z instrukcjami...

#227 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 07 maja 2007 - 21:43

michu mozesz mi powiedizec na jakim bo chyba też to forum kiedys odwiedziłem ...

#228 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 maja 2007 - 00:13

a mnie sie zdaje ze ja to widzialem u kogos w sygnaturze tutaj :)

#229 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 maja 2007 - 07:23

@migrena albo ... nie wiem w kazdym razie swita mi ze gdzies taki motyw byl

#230 ragaccca

ragaccca
  • 2 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 maja 2007 - 19:27

problem z wgrywaniem filmów do itunes Witam, mam ipoda video 5,5 30gb od jakiegoś tygodnia. Wgrałam juz sobie muzyke, zdjecia i 3 teledyski i jeden film. Jednak mam problem z dalszym wgrywaniem filmów chciałam wgrac druga czesc tego filmu, ale nie chce sie wrzucic pod zadnym pozorem do itunes. Miejsca na dysku jest jeszcze duzo a plik jest w formacie mp4 (uzywam videora ipod converter). Nie wiem co jest grane, dlatego prosze o pomoc. Nie wiem czy to ma znaczenie ale moj system to windows xp. Czekam na odpowiedz.

#231 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maja 2007 - 20:36

videora robi czasem bledy ktore uniemozliwiaja wrzucenie filmu do itunes, sa robione poprawki ale wciaz czasem zdarzaja sie bledy, mozesz probowac dowiedziec sie co zrobiono nie tak zamieszczajac log z konwersji na forum videory, ale najprosciej bedzie zrobic konwersje jeszcze raz (chociaz to nie daje gwarancji ze rezultat bedzie lepszy) lub uzyc innego programu

#232 ragaccca

ragaccca
  • 2 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 maja 2007 - 17:58

dziekuje bardzo za pomoc zaraz zrobie jeszcze raz konwersje i jesli było by znów cos nie tak to bede ptyac dalej :) jeszcze raz dziekuje :)

#233 Życha

Życha
  • 3 postów

Napisano 10 czerwca 2007 - 20:48

Witam. Kupiłem sobie iPoda gen3 15gb i mam takie urządzenie po raz pierwszy w łapach i nie ogarniam iTunes... Niby wrzuciłem muzykę, porobiłem playlisty i działa ale po ponownym włączeniu kompa i odpaleniu iTunes wszystko zniknęło i tu się zaczyna pytanie: czy muszę robić wszystko od nowa, czy jest może jakaś lepsza, szybsza i mniej ram-o żerna opcja do wrzucania i katalogowania muzyki? drugie pytanie: jest opcja dodawania numerów telefonicznych, obrazków (nie wiem jak chcą odpalac obrazki na 2 kolorowym wyświetlaczu ;-) ) i ponoć nawet mogę teksty piosenek dodawać... TYLKO KURDE JAK... (nie, nie mam instrukcji) Jak by mógł ktoś podrzucić tutorial do najnowszej wersji iTunes byłbym wdzięczny!

#234 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 czerwca 2007 - 22:40

czy przeczytałeś pierwszy post z tematu w ktorym piszesz!?
czy aby cytat "aby iPod nie usuwał wam muzyki filmów itp..." nie dotyczy aby twojego problemu?

mozna uzywac alternatywnego firmware dla ipoda (dla to dla zaawansowanych uzytkownikow, wiec najpierw zapoznaj sie z tym co masz) lub uzywac innych programow do wrzucania muzyki na ipoda (patrz pierwszy post), ale traci sie wtedy wszystko to co oferuje itunes

instrukcja - prosze bardzo:
http://manuals.info....orUserGuide.PDF
niestety nie po polsku

#235 Życha

Życha
  • 3 postów

Napisano 10 czerwca 2007 - 22:44

czytałem czytałem ale albo ja nie potrafię znaleźć tego co potrzebuje albo tego nie ma :P Fajnie by było też utworzyć taki tutorial do iTunes gdyż pierwszy raz się nim bawię. p.s jestem nowy na forum i muszę nadrobić ten dział więc proszę nie po twarzy ;)

#236 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 czerwca 2007 - 22:53

ja nie potrafię znaleźć tego co potrzebuje

to wlasnie

tutorial w pierwszym poscie nie dotyczy wlasnie itunes
jakby ci bylo malo to masz wiecej
http://www.apple.com/itunes/jukebox/
http://www.apple.com/itunes/sync/
po lewo masz menu z kolejnymi tematami, ale przede wszystkim INSTRUKCJA

#237 Życha

Życha
  • 3 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 08:57

chodzi mi o taki poradnik w stylu: tworzenie playlisty, katalogowanie muzyki, wymiana plików ipod-pc itp

a czy ktoś miał do czynienia z programem "Rockbox"?
[url]http://www.rockbox.org/[/url]

#238 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 czerwca 2007 - 12:04

chodzi mi o taki poradnik w stylu: tworzenie playlisty, katalogowanie muzyki, wymiana plików ipod-pc itp

PRZECIEZ WLASNIE TO JEST OPISANE W INSTRUKCJI OBSLUGI I TYM TEMACIE!
mimo ze zadnych specjalnych roznic nie ma to nowszy opis itunes (versji 7.x) jest w instrukcji do ipoda video (link w sygnaturze)

a czy ktoś miał do czynienia z programem "Rockbox"?
http://www.rockbox.org/

"ktos" ma takze to w sygnaturze :) proponuje jednak najpierw opanowac podstawy czyli orginalny firmware i itunes a dopiero pozniej zabierac sie za inne rozwiazania, tym bardziej ze jakos nie widze u ciebie checi przeczytania 130. stronicowej instrukcji obslugi rockboxa co jest absolutnie konieczne bo ilosc dostepnych opcji jest ogromna a w samym menu mozna sie zgubic

#239 Nugat

Nugat
  • 78 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 15 czerwca 2007 - 09:00

Rockbox to strasznie poplątana rzecz :(

#240 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 czerwca 2007 - 14:21

sama obsluga jest prosta, chociaz dla kogos kto przyzwyczail sie do orginalnego softu poruszanie sie po menu moze z poczatku sprawiac problem cuda zaczynaja sie dziac kiedy zaczniemy sie zaglebiac w ustawienia :)

#241 Lukis

Lukis
  • 46 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 czerwca 2007 - 19:39

Tutorial swietny, szczegolnie dla osob, ktore dopiero zakupily, badz dopiero planuja zakupic iPoda, lecz mimo wszystkiego jednej rzeczy mi brakuje. Jak zgrywac na iPoda e-booki badz jakiekolwiek pliki tekstowe w formacie txt, aby pozniej je bez problemu na iPodzie przegladac?

#242 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 15 czerwca 2007 - 20:05

było... użyj szukajki

#243 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:47

Jak zgrywac na iPoda e-booki badz jakiekolwiek pliki tekstowe w formacie txt, aby pozniej je bez problemu na iPodzie przegladac?

Hmm... bez problemu na iPodzie przeglądać? Myślę że niema wyjścia, bo na iPodzie nie da się komfortowo czytać tekstów, przynajmniej tych długich, jakimi są książki m. in. ze względu na stosunkowo mały wyświetlacz. Szczerze odradzam ale mimo wszystko jeżeli Ci zależy to poszukaj używając szukajki jak napisał Loti.

#244 lenaa3

lenaa3
  • 7 postów
  • SkądLbn

Napisano 21 czerwca 2007 - 20:33

jak zrobic restore nie uzywajac iTunes ? da sie wogle cos takiego zrobic ? Pilne.

#245 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 czerwca 2007 - 20:54

skorzystaj z tego:
http://www.ipodlinux.../Apple_Updaters
lub tego:
http://www.ipodlinux..._without_iTunes

#246 Mimii

Mimii
  • 13 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 21:18

a tak właściwie to da się wgrać video na iPoda Nano ? [ Wskaźnik pojemności pokazuje mi tylko, muzykę, zdjęcia i "inne"

#247 amaretto19

amaretto19
  • 1 postów

Napisano 01 lipca 2007 - 15:15

Pomocy Mam problem !!!! gdy zrzucam na iPoda filmik jest wszystko ok ale gdy odłączym iPoda i chcę uruchomic filmik to sciezka dzwiękowa narmalnie sie odtwarza i wszystko słychac ale obraz pozostaje cały czas taki sam tzn. widac tylko pierwsza scene,,,,,,......................:confused: :-( PROSZE O POMOC!!!!

#248 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 01 lipca 2007 - 16:44

>>amaretto19

uzywales funkcji szukaj, nie? to chyba juz czas :) poza tym to nie jest temat o problemach z video ale ten jest: http://www.myapple.p...ead.php?t=22919 i od niego zacznij korzystanie z forum :D

#249 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipca 2007 - 18:44

@Mimii: na orginalnym oprogramowaniu sie nie da @amaretto19: videos > video settings > tv out > off o to chodzilo? faktycznie bylo zapytac w tamtym temacie

#250 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 02 lipca 2007 - 11:34

@amaretto19, proszę na przyszłość uważać w jakim temacie zadajesz pytania.
@migrena - w związku z tym, że przenosiłem posty musiałem Ci je połączyć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych

Bing (2)