Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#201 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 kwietnia 2007 - 19:51

w itunes klikasz w "ipod" pod devices, kliknij w zakładkę "photos" i masz zdjęcia. Odznacz pole "sync photos from", itunes sie zapyta czy chcesz usunąć zdjęcia i kliknij ok. Niewiem jak z filmami ale pewnie podobnie.

#202 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 kwietnia 2007 - 21:51

pojedyncze filmy usuwasz na odpowiedniej liscie na ipodzie (zalezy jaki masz ustawiony tag dla pliku, lista movies dla movies, music dla music video...) a z playlist (nie mylic ze stalymi listami movies, podcast, music itp na ipodzie) za pomoca shift+del

#203 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 27 kwietnia 2007 - 18:54

czy ipody ( przylad moj ipos 30 gb apple ) odczytuja napisy naprzyklad z filmem... ? jak tak , to jak je nalezy nagrac.... ?

---- Dodano 27-04-2007 o godzinie 19:54 ----
przepraszam za pomylki ... ;]

#204 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 kwietnia 2007 - 23:22

niestety nie, jesli chcesz miec napisy musza byc na stale "wtopione" w obraz

#205 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 30 kwietnia 2007 - 14:29

wczoraj wieczorem w moim ipodzie cos zaczelo o sie moco pocierac ipod sie wylaczyl.... po wlaczeniu go , nie mialem zadnych piosenek ani flimow.... jednak wieczorem gdy go lwaczylem znowu a nim bylo to co zawsze.... a gdy rano , zobaczylem pisalo ze nalezy zrobic Restore, wiec ja chce zrobic , to restore jednak jak naciskam Restore, to mi wyskakuje cos takiego : The ipod "ipod" could not be restored . An unknown error occurred [1418] .... dlaczego tak mi sie wyswietla , i co jest tego przyczyna ?

---- Dodano 30-04-2007 o godzinie 15:33 ----
i wlasnie po podlaczaniu go do komputera, mam tylko opcje Restore , ktorej nie moge wykonac bo wyskakuje ten blad.... jest jakis inny sposob ?

#206 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 kwietnia 2007 - 17:09

tak wejdz na apple.com i w suporcie poszukaj sobie o tym błędzie a jak nei znasz jezyka angielskiego to szukaj bo tez juz było ......

#207 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 30 kwietnia 2007 - 17:25

...moj ipod 30 gb apple...

To są jakieś iPody nie-Apple?

#208 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 30 kwietnia 2007 - 19:25

eee a gdzie mam poszukac jak nie na apple com ?

#209 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 kwietnia 2007 - 20:32

mozesz poszukac jeszcze na forum myapple.pl link do oficjalnych tlumaczen czesci artykulow z supportu w mojej sygnaturze

#210 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 30 kwietnia 2007 - 21:12

Nic nie moge znalezc BARDZO PROBILBYM , jak byscie wiedzieli co jest grane , o pomoc.... Szukalem na myapple. pl i na wczesniejszycz stronach tej strony ... nic nie moge znalezc o moim problemie ... :( zalamka

#211 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 kwietnia 2007 - 21:20

ech, to ironia byla z tym myapple...

http://www.google.co...rch?q=1418 ipod
tak to takie proste...
albo nawet lepiej zeby nie zabladzic
http://www.google.co...=1418 apple.com

ech...

#212 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 30 kwietnia 2007 - 22:00

nom dobra poszukam sobie tu dzieki

---- Dodano 30-04-2007 o godzinie 23:35 ----
na innym z forum , wyczytalem ze to moze byc wina dysku twardego... czy to prawda ? prawdenowiac przed tym jak mi ipod przestal dzialac , bylo slychac taki glosny szmer obracajacych sie talerzy... ale po jakis 5 godzinach znowu wszystko bylo w porzadku , a rano znowu nic nie bylo na ipodzie .... wina dysku ? jak tak jaka jest cena jego naprawy i GDZIE to mozna zrobic??

---- Dodano 01-05-2007 o godzinie 07:17 ----
naprawilem DZIEKI WIELKI Migrena na linki . Pozdro

#213 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 maja 2007 - 11:59

u mnie tez slychac jak sie talerze obracaja, a jeszcze wyrazniej podczas zatrzymywania/rozruchu lub kiedy czyta, do pewnego stopnia to normalne kupno i wymiana dysku juz nieaktualne ale to tez na forum da sie znalezc :)

#214 Tusia85

Tusia85
  • 3 postów

Napisano 03 maja 2007 - 12:51

big problem!!! Słuchajcie a ja mam za to inny problem!przekonwertowałam film i wrzuciłam go do iTunesa niby jest wszystko ok tam sie normalnie otwiera podłanczam iPoda dalej niby jest ok ale jak go odłanczam to niestety ale nic nie ma i nie wiem jak sobie z tym poradzic pomóżcie!!!

#215 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 maja 2007 - 13:06

podłanczam iPoda dalej niby jest ok ale jak go odłanczam to niestety ale nic nie ma i nie wiem jak sobie z tym poradzic pomóżcie!!!

co oznacza "dalej jest ok"? film kopiuje sie na ipoda?
co oznacza "nic nie ma"? film wyswietla sie jako czarny ekran / zle sie wyswietla? nie widac jego pliku na ipodzie? (czy widac go w itunes na liscie plikow na ipodzie?)

#216 Tusia85

Tusia85
  • 3 postów

Napisano 03 maja 2007 - 13:29

co oznacza "dalej jest ok"? film kopiuje sie na ipoda?
co oznacza "nic nie ma"? film wyswietla sie jako czarny ekran / zle sie wyswietla? nie widac jego pliku na ipodzie? (czy widac go w itunes na liscie plikow na ipodzie?)

Skonwertowałam film poprzez iPod Video Conwerter dodałam go do library, pojawia się na liście iTunes w Moves.Sprawdzam go w get info czy jest dobrze ustawione było poprawnie. Podłanczam ipoda nic się nie dzieje nic sie na niego nie przezuca, wiec robie na odwrót podłanczam najpierw iPoda a potem dodaje film. W iTunes film normalnie sie wgrywa włanczałam go jest ok. Jak tylko odłącze iPoda niestety nic na nim sie nie pojawia żadnego filmu nie ma, wiec myślałam że go mam wyłączyć i może wtedy będzie ok ale nic bez zmian

#217 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 maja 2007 - 20:46

moze masz po prostu wylaczona synchronizacje (wlaczone manualne zarzadzanie plikami) na ipodzie sprawdz czy nie da sie tego filmu "przeciagnac" na ipoda w itunes, tzn najpierw dodac go do itunes a pozniej przeciagasz na ikone ipoda, jak cos jest nie tak z samym przerobionym filmem to powinna pokazac sie informacja w stylu "file was not copied, because it cannot be played on this ipod" jak chcesz zeby filmy same sie synchronizowaly a masz wlaczone manualne zarzadzanie plikami na ipodzie (manually manage music and videos) to musisz ustawic odpowiednie opcje w ustawieniach ipoda w zakladce movies

#218 Tusia85

Tusia85
  • 3 postów

Napisano 03 maja 2007 - 22:52

moze masz po prostu wylaczona synchronizacje (wlaczone manualne zarzadzanie plikami) na ipodzie

sprawdz czy nie da sie tego filmu "przeciagnac" na ipoda w itunes, tzn najpierw dodac go do itunes a pozniej przeciagasz na ikone ipoda, jak cos jest nie tak z samym przerobionym filmem to powinna pokazac sie informacja w stylu "file was not copied, because it cannot be played on this ipod"

jak chcesz zeby filmy same sie synchronizowaly a masz wlaczone manualne zarzadzanie plikami na ipodzie (manually manage music and videos) to musisz ustawic odpowiednie opcje w ustawieniach ipoda w zakladce movies

wiec zrobiłam to na zasadzie tak jak mi napisałeś przeciągniecia z iTunes do pliku iPod tylko nie wiem czy do dobrego; do tego co znajduje się jako oddzielny plik w moim komputerze jak go podłączam?sorry za tyle pytań ale naprawde jestem poczatkujaca:)
a jeżeli chciała bym zmienić tą synchronizację to w którym dokładnie miejscu moge to znaleźć odrazu mówie mam iPoda 30gb

#219 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 maja 2007 - 20:28

1) ipod po podlaczeniu jest widoczny w "moim komputerze" jako dysk wymienny a nie jako plik, jesli go widac w ten sposob to dobrze bo to znaczy ze jest wlaczona opcja "enable disk use" pozwalajaca na korzystanie z ipoda jak z normalnego pendrive'a, manualne zarzadzanie plikami na ipodzie jest mozliwe tylko jesli jest wlaczona opcja "enable disk use" a pozniej dodatkowo "manually manage music and videos", te opcje sa widoczne w zakladce "general" w ustawieniach ipoda, ale patrz pkt 3. 2) chodzilo mi o to ze z listy z muzyka lub filmami w itunes przeciagasz plik na ikone ipoda _w_itunes_ (mozna nawet przeciagnac na ta ikone pliki z dowolnego okna w systemie operacyjnym) 3) polecam przeczytanie instrukcji obslugi itunes/ipoda bo tam bardzo jasno i krok-po-kroku opisane sa wszystkie podstawowe funkcje itunes i ipoda, instrukcje w jezyku polskim sa w linku w mojej sygnaturze, wlasciwie nic ponad to nie jestem w stanie napisac, chyba ze cos nie bedzie dzialac tak jak jest opisane w instrukcji

#220 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 maja 2007 - 20:32

własnie. koniecznie przeciągamy pliki do ikony ipoda !! w !! itunes !!

#221 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 maja 2007 - 20:34

ufffff jezus maria po co ja ten topic zakładałem ??? nie jest napisane jak wrzucac muzyke na pierwszej stronie a moze jest sie tak leniwym ze sie nie chce przeczytac ?? a nawet do ipoda jest instrukcja ... dostępna na iternecie

#222 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 maja 2007 - 20:40

To własnie jest dziwne jak ktoś już ma tego swojego kochanego wymarzonego wspaniałego (niepotrzebne skreślić) ipoda to instrukcja jest na każdym kroku.. pod ręką.. na wyciągniecie ręki... al po nią sięgnąć - to nie, bo po co. Bo w niej nie ma nic ciekawego. Same nudy. Lepiej film obejrzeć.

#223 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 maja 2007 - 21:26

jest jedno określenie na takie osoby AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DZIECKO NEOSTRADY NAS NAPADLO UCIEKAC !!!!!!! lub pewien fragment mojego podpisu ...

#224 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 maja 2007 - 21:27

nudna to ta instrukcja jest, temu sie akurat zaprzeczyc nie da, ale zeby film obejrzec to trzeba najpierw go na ipoda wrzucic a do tego trzeba wiedziec jak a zeby to wiedziec trzeba przeczytac... ;) ps nie uciekac tylko edukowac

#225 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 maja 2007 - 07:56

iSquint nie chce przekonwertować mi pliku *.avi na *.mp4 :( Wyskakuje komunikat o błędzie Apple Script -1700 :/ Pliki *.wmv bez problemu dekoduje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych