Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#301 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 lipca 2007 - 10:09

bo pytania i twoje wypowiedzi sa infantylne ... i denerwujace ...

#302 rukia

rukia
  • 20 postów

Napisano 31 lipca 2007 - 13:04

no nie jestem specjalistka od iPodów (dopiero mam zamiar nabyć) ale to co jest tutaj napisane przez maslaqa jest proste i przejrzyste... nie znoszę komputerów z przyczyn osobistych ale obsługa iPoda nano nie może być tak trudna (wielkie dzięki dla wszystkich za rozwianie moich wątpliwości :P). no chyba, że z twoją inteligencją i szarymi komórkami jest coś nie w porządku...

#303 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 lipca 2007 - 19:57

@rukia dziekuje ci za slowa otuchy poniewaz juz stracilem nadzieje ze to jest tak zle napisene ze sie nie da tego zrozumiec ... :D

#304 karolinka-laleczk

karolinka-laleczk
  • 54 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 09:13

maslaq ciebie to wogóle nie mozna zrozumiec, taki dziwny, zrąbany paw :/ Myslisz ze ejstes extra ze napsiales ta informacje :/ Tak sie puszysz jak nie wiem co :/ Ciemniak :/ Wlasnie twoje odpowiedzimnie denerwuja, ciagle sie puszysz, myslisz ze wszystko extra napsiales, nie napsiales kilku rzeczy, ktore sa potrzebne tu, aby cos zrealizowac, a tego ci nie powiem, ty nadety pawie :/ Sam sie domysl :/

#305 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 sierpnia 2007 - 11:18

rece opadaja...

#306 Noob

Noob
  • 1 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 11:36

Jestem świeżo upieczonym iPodowcem i już przed pierwszym użyciem mam problem, na który nie znalazłem odpowiedzi ;) Przed pierwszym użyciem iPoda nano (II) zalecane jest jego trzygodzinne naładowanie. Pytanie brzmi nastepująco: czy iPod potrzebuje iTunes żeby się naładować (zarówno teraz, na moim komputerze, jak i w przyszłości na innych), czy wystarczy go podłączyć do 'łysego komputera'? Druga kwestia jest niejako połączona z pierwszą. Mam przed sobą iPoda i kabelek oraz stronę www z iTunes. Jestem przed pierwszym użyciem sprzętu. Czy należy najpierw zainstalować iTunes, a dopiero potem podłączyć sprzęt, czy najpier podłączyć sprzęt a potem zainstalować oprogramowanie, czy też jest to zupełnie bez znaczenia? Z góry dzięki za pomoc dla nowego jabłkożercy ;)

#307 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 sierpnia 2007 - 11:58

ipod zacznie się ładować bez itunes, możesz je zainstalować kiedy jest podłączony do kompa zresztą to bez znaczenia

#308 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 sierpnia 2007 - 19:08

przepraszam za ot ale to co karolina wymaga ostrego sprostowania i prosze i pozostawienie ... moge za to warna dostac lub cos ale w tej sytuacji mam to gdzies dorga karolino poprostu tragiczne jest to ze wydajesz ok 600 zł (jak nie wiecej) i narzekasz nam co ci w tym brakuje, wybacz ale ja aby kupic swojeg ipoda mylem kible i naprawde sie zastanowilem i poczytalem przed kupnem tego urzadzenia jakie ma mozliwosci i ograniczenia ... a ty wydajesz lekka reka kupe kasy (Bo dla niektorych jest to niemalze miesieczna wyplata) (mowie o warunkach pl), a co gorsza nawet nie łaskawa jestes przeczytac czegos takiego co sie nazywa skrocona instrukcja obslugi (jest w ipodach) lub wejsc na strone aby zajrzec do normalnej instrukcji obslugi, i wyskakujesz tu z takimi tekstami, a ja sie nie "pusze" tylko stwierdzam fakty a jestem osoba ktora z reguly mowi wprost co go gryzie (jestem wyrozumialy nawet ale do granic) a twoje pytania i odpowiedzi poprostu mnie zezloscily, pozatem napisanie tego poradnika to nie bylo dla mnie 5 min tylko ze 3 godziny wyciete z zyciorysu i staram sie po sugestiach uzytkownikow (tych w miare doscwiadczonych (przeslanych na pw) dodac informacje jak mam czas), a ty sie zachowujesz jak 13-sto latka bo kolezanka ma to to i to... to wypierdziel tego ipoda w pisdu i kup sobie podrobke na allegro i jestes obrazona a tak naprawde nie masz do kogo kierowac obrazy poniewaz kupujac cos to trzeba sie dowiedziec dokladnie co sie kupuje a ty tego nie zrobilas i zarzucasz nam ze to jest badziew, a druga twoja powinnoscia jest przeczytanie intrukcji obslugi. Dziękuje bardzo i przepraszam za powstaly offtop pozdrowienia dla dzieci neostrady ... :D :P

#309 hugenot

hugenot
  • 65 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 sierpnia 2007 - 19:28

maslaq - lol znakomicie rozumiem to święte wzburzenie - ostatnio jeden mój znajomy posiadł Maca (wcześniej widział u mnie) i teraz ilekroć czegoś nie potrafi na nim zrobić lub coś mu nie wychodzi (ah..., te skażenie windą) to pisze mi na skypie: "do d...py ten twój komputer". Tak jak bym ja go namówił na Maca (sam się zawziął) i jakbym ja był odpowiedzialny za jego indolencję:-) pozdro

#310 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 sierpnia 2007 - 21:03

maslaq usiadz sobie, pooddychaj gleboko, schlodz browarkiem. bo nerwy nikomu na dobre nie wychodza. :D

#311 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 sierpnia 2007 - 21:47

hehe za 11 dni tak zrobie jak wroce do ojczyzny z obczyzny (moze z macbookiem a jak nie to bede cos w pl kombinowal :twisted:) tutaj piwa nie za dobre maja :D

#312 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 sierpnia 2007 - 22:23

nie wiem gdzie jest "tutaj" ale tyskacze i zywce docieraja w najdalsze zakatki globu. :P

#313 rukia

rukia
  • 20 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 07:27

dzięki maslaq :). muszę przyznać że jestem jedną z osób, które w polskich warunkach zarabiają te 600 na m-c i muszę nieźle nakombinować żeby kupić tego iPoda. Właśnie dlatego przeczytałam już instrukcję do niego zamieszczoną na stronce apple'a no i zaczęłam tutaj się udzielać... pozdrowionka dla wszystkich P.S. zapraszam 4-7 sierpnia 2007 do szczecina na The Tall Ship Races i na super zabawę :P...

#314 karolinka-laleczk

karolinka-laleczk
  • 54 postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 15:02

hm... chcialabym powiedziec ze mam 14 lat i jestem troche madrzejsza od ciebie :/ A po pierwsze tego nie kupilam sama tlyko moja siorka w USA mi kupila, a to nie moja wina, ze nie chcialo ci sie uczyc i zarabiasz TYLO 600 zł. :/ i odwal sie raz na zawsze ode mnie, bo zawsze cos ode mnie chcesz, ja sie nie lapie w kompa i nie siedze 3 godzin jak jakas debilka szukajaca nie wiadomo czego w niczym jak ty :/ odwal sie :/ ja jestem poczatkujaca i nie ktorych rzeczy nie wiem i moglbys to uszanowac palancie, ale ty tego nie potrawisz nadęty ćwoku :/

Za takie posty na tym forum jest ostrzezenie a nastepnie ban. Bez wyjatkow. MF Insider.

#315 Lucy

Lucy
  • 104 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 sierpnia 2007 - 17:55

jak zamienic film z formatu .avi na .mpg ?

#316 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 03 sierpnia 2007 - 18:56

@lucy jest napisane na pierwszej stronie ale powtorze ... jodix ipod converter, jest za darmo i szybko konwertuje, powodzenia

@karolina, no to wiele sie nie pomylilem (rok) i jednak jestes glupia i widac ze nie znasz polskich realiów, znam kilku po studiach co nie musieli prace znalezc dostaja 600 zł takze sie nie wypowiadaj - obrazasz niektoruch poprostu, po drugie dalej sie ucze i nie pracuje (okazyjnie w wakacje ... ) , po trzecie sie nie czepiam ciebie tylko ripostuje na twoje bezmyslne wypisane zdania oraz zarzuty kierowane do nas i do mnie poniekad (ze taki poradnik to nie ma kilku rzeczy ... powiedz jakich tak przy okazji), uwierz mi ze jakby go nie bylo to bys otrzymala odpowiedz jeszcze gorsza bo wiele watkow (twoj np) by sie powtarzal w nowych tematach i ludzie by jeszcze bardziej impulsywnie reagowali, po czwarte jest cos takiego jak google droga karolino www.google.pl (jakbys nie wiedziala) i mozna sie spytac o pare spraw, po piate uwierz mi ze nie przesiaduje tyle przy kompie bo szkoda na to czasu ... zycie jest za krotkie na to i na wiele innych rzeczy,
pozdrawiam
maslaq

p.s. nie zycze ci abys kiedys miala prace za ok 600 na m-c i musiala sie z tego utrzymac i była wykształcona i po studiach ... bo dzis nauczyciel starzysta dostaje nie wiecej niz 900 zł takze nie az tak duza roznica

#317 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 sierpnia 2007 - 20:21

jak zamienic film z formatu .avi na .mpg ?

@lucy jest napisane na pierwszej stronie ale powtorze ... jodix ipod converter, jest za darmo i szybko konwertuje, powodzenia

jesli chodzilo o przerobienie filmu .avi na ipoda ( avi->mp4(mpeg4) ) to tak ale jesli chodzilo dokladnie o to co jest napisane ( avi->mpg(mpeg2) ) to tmpegenc

zamiast strzepic sobie nerwy wystarczy podac link
http://dziecineo.prv.pl/

#318 Lucy

Lucy
  • 104 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 sierpnia 2007 - 08:37

jak przeciagam film na movies lub my ipos to nie pojawia sie taka niebieska otoczka wokol napisu i nie moge go dodac. co jest?

#319 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 04 sierpnia 2007 - 11:34

panowie a moze by tak zebrac wszystko co tu jest napisane plus informator na temat podrobek i "wydac" to jako pdf ?

Dołączona grafika

#320 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 sierpnia 2007 - 11:48

generalnie oznacza to ze film z jakis powodow nie jest strawialny dla itunes, wlasciwie jedyne filmy ktorymi mozesz operowac w itunes to mp4/m4v, mov i mpg.

[edit]
informator o podrobkach to sie chyba nie sprawdzi, raz ze co rusz sa nowe a kazda troche inna a dwa ze i tak kazdy zacznie to czytac jak juz kupi (moze sie domagac zwrotu kasy niby ale...)
natomiast jakby zebrac pierwsze kroki jako pdf to imho byloby to przydatne ale widzac ile osob zadaje sobie trud przeczytania tego tematu na forum czy przeczytania instrukcji... sam nie wiem czy warto ;)

#321 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 sierpnia 2007 - 12:40

Jeszcze tutaj wracając do Karoliny - to pamiętam, jak jeszcze byłem nałym brzdaacem, kiedy moja siostra właśnie skończyła 6-letnie studia farmaceutyczne, nie miała czasu nawet na to, żeby mi pożyczyć misia, a obiady jadła u siebie w pokoju, sam jej donosiłem. Co jak co, ale ona to się uczyła. Bardzo. Po obronieniu tytułu magisterskiego i otrzymaniu dyplomu poszła na staż. I wiesz ile tam dostała? 860 zł brutto, o ile wiesz co to znaczy. Teraz jest kierowniczką apteki i zarabia znacznie więcej, ale jak ty w ogóle śmiesz wypowiadać takie sądy? Sam mam 14 lat. Na dobrą sprawę nie powinienem jeszcze pracować, ale już od roku dorabiam sobie w firmie znajomych moich rodziców. Na pół etatu dostaję 400 zł. Tak dochrapałem się iPoda, potem drugiego, trzeciego w prezencie dla matki. Starcza mi na to, zzeby z dziewczyną pójść w weekend do kina albo na koncert. Mogę sobie kupicc jakąś książkę. Ale od wtorku do soboty po szkole idę pomagać w rozpakunku ciężarówek, w mieedzyczasie powtarzajaac francuskie słówka. I jakoś tak żyję, mam średniaa 4,9. Nigdy nie pracując mozzesz sobie wyrzucić pieniądze w błoto, bo nigdy nie poznałaś ich wartości. Zanim pozwolisz sobie na takie słowa, popracuj choccby przez miesiaac roznosząc ulotki. Albo cokolwiek innego. Muszę przyznać, że już dawno nic mnie tak nie wpieniło...
  • maslaq lubi to

#322 karolinka-laleczk

karolinka-laleczk
  • 54 postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:13

hm... mzoe przesafdzila, ale wezcie sie odwalcie ode mnie :/ Co to juz innego tematu nie ma i nie obchodzi mnie twoja siorka i jej staz :/

#323 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:36

kusi, oj kusi... ale nie! ugryze sie w jezyk :-P

#324 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 sierpnia 2007 - 18:34

To był przykład. Dajcie mi za to warna... Widać taka ograniczona forma inteligencji nie może tego pojaac. Przyznaj się: prowadzisz sweetaschny-blog-spoko-crazy-girls.blog.onet.pl? Ty też mozze beedziesz miał kiedyś wyższe wykształcenie(nie powiem, co miałem powiedzieć na ten temat) i też możesz zostac na głodowej pensji. Więc teraz nie mów, że ten kto ma 600 zł to nieuk. Obraziłaś teraz wielu.

#325 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 sierpnia 2007 - 21:27

PROSIMY NIE KARMIĆ TROLLA!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych