Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Moje argumenty ZA iPad'em

• Please log in to reply
160 replies to this topic

#151 mcmax9

mcmax9
  • 92 posts
  • SkądKoszalin

Posted 18 April 2010 - 19:45

Mam iPada kilka dni - powiem tak: mnie stać, ale nie dziwię się, że ludzie gromy ciskają... 3K za to??? Nieporozumienie... I żeby była jasność - super gadżet - jakość wykonania - super. Szybkość - nie ma się czego czepić. Obraz - powala na kolana. Net i meil - bezbłędnie chodzi. Książki - bajer: tego mi było trzeba. Gry - masssssssssskara - moje dzieciaki mi go z rąk wyrywają :-P ALE - jak już napisałem: mnie stać... Kilka dni wcześniej kupiłem za 3150 lapa HP 17''... Wypasiony na maksa - iPad jest cool - ale w USA - relatywnie do zarobków. U nas - przeginka... I nie czepiam się urządzenia - jeśli kogoś stać - będzie zajebiście zadowolony. Ale biorąc pod uwagę, że to 2 średnie krajowe za 64GB... Hmmmm..... Sami wiecie co za to można kupić. Fakt - jeśli kogoś stać - -rewelka: taki gadżet uzupełniający: gdzie lapa nie weźmiesz, z iPadem dasz radę. JEŚLI KOGOŚ STAĆ - będzie zachwycony. Ja jestem zachwycony - tak dla jasności:- ) I nie jestem aplle-fan-boy'em. Mam kolegę w USA - z tego co mówi: tam zrobi furorę.

#152 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 18 April 2010 - 19:58

mcmax9 nie rozumiem jak możesz porównywać tablet do laptopa, porównaj ten tablet do innych tabletów a nie do laptopa, laptop to całkiem inna dziedzina sprzętu!!! A wersja 16 GB kosztuje gdzieś 1500 zł.(jakbyś przejeżdżał z USA do Polski)

#153 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 April 2010 - 20:17

rewelka: taki gadżet uzupełniający: gdzie lapa nie weźmiesz, z iPadem dasz radę.

I dokładnie po to jest iPad... i sprawdza się świetnie, powoli zaczynam mieć okazję go testować na zewnątrz - w samochodzie, na działce, gdzieś tam gdzieś tam. Napisać posta, poczytać RSS, napisać maila, pograć (GodFinger - genialne) do tego jest idealny właśnie.

I nie przesadzajmy z tymi 3k, wersja 16GB kosztuje 1,5k, a jak ktoś musi robić*backup internetu to już jego problem ;-)

#154 mcmax9

mcmax9
  • 92 posts
  • SkądKoszalin

Posted 18 April 2010 - 20:18

mcmax9 nie rozumiem jak możesz porównywać tablet do laptopa, porównaj ten tablet do innych tabletów a nie do laptopa, laptop to całkiem inna dziedzina sprzętu!!! A wersja 16 GB kosztuje gdzieś 1500 zł.(jakbyś przejeżdżał z USA do Polski)

Kłopoty ze zrozumieniem? Zadowolony jestem. Ale nie wmawiaj mi że TO w wersji 16 GB jest warte w Polsce 2100 - za tyle jest NAJTANIEJ na allegro - nie mówmy o cenach w USA - inna bajka.

---- Dodano 18-04-2010 o godzinie 19:20 ----

I dokładnie po to jest iPad... i sprawdza się świetnie, powoli zaczynam mieć okazję go testować na zewnątrz - w samochodzie, na działce, gdzieś tam gdzieś tam. Napisać posta, poczytać RSS, napisać maila, pograć (GodFinger - genialne) do tego jest idealny właśnie.

I nie przesadzajmy z tymi 3k, wersja 16GB kosztuje 1,5k, a jak ktoś musi robić*backup internetu to już jego problem ;-)

Znów kłopoty ze zrozumieniem? - mówię o 64GB.

#155 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 18 April 2010 - 20:28

o cwaniak się znalazł, sam kupiłeś w USA i mówisz, żeby na allegro patrzeć, co mnie allegro obchodzi to serwis aukcyjny(a tak apropo na allegro kosztuje 3400-3500 a nie 3000), ipad obecnie jest tylko w USA dostępny a nie w Polsce. Więc 1500 zł. za 16 GB lub 2100 zł. za 64GB to nie jest dużo, ten tablet jak narazie jest bezkonkurencyjny, trzeba poczekać co pokaże wepad lub ADAM.

#156 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 April 2010 - 20:29

Znów kłopoty ze zrozumieniem? - mówię o 64GB.

Nie ma problemów ze zrozumieniem. O wersji wtrąciłem jedno zdanie - każdy kupuje co chce. A co do funkcjonalności to chyba nie powiesz, że wersja 16GB ma inne zastosowanie niż ta 64GB ;-)

#157 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 18 April 2010 - 21:38

Wtrącę się tylko z drobną uwagą, że nawet wersja 64 nie kosztuje dwóch średnich, a co najwyżej jedną (i góra troszkę) - GUS podał że przeciętne wynagrodzenie w Q4 2009 (wyników za Q1 2010 jeszcze nie ma) wyniosło 3243,60.

#158 mcmax9

mcmax9
  • 92 posts
  • SkądKoszalin

Posted 18 April 2010 - 22:02

Wtrącę się tylko z drobną uwagą, że nawet wersja 64 nie kosztuje dwóch średnich, a co najwyżej jedną (i góra troszkę) - GUS podał że przeciętne wynagrodzenie w Q4 2009 (wyników za Q1 2010 jeszcze nie ma) wyniosło 3243,60.

Sorki - iPad jest tani. Tak tani, że każdy może go mieć.Jest prawie za darmo. Bo co tam 1 krajowa... W Warszawie. Bo w Białej czy Koszalinie już nie jest to 1 krajowa. Ale co tam. Jest tani. Prawie za darmo. 16GB. A jak ktoś ma np. więcej fotek to ma problem. Był już taki jeden prezydent - NIC nie zrobił, ale teraz wszyscy go wychwalają i kochają... Fakt: szkoda człowieka ale nie prezydenta... LUDZIE: iPad jest super: ale w USA - w Polsce jego cena relatywnie do wartości i zarobków to nieporozumienie. Mam, jestem zadowolonym użytkownikiem ale jak mam znajomym powiedzieć ile zapłaciłem to mi wstyd...

#159 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 April 2010 - 22:13

Drogi czy tani kwestia odniesienia. Wszystko ma swoją cenę, jedni to akceptują i kupują drudzy szukają innych rozwiązań za lepszą cenę. A to już Twój problem, że sie wstydzisz powiedzieć znajomym za ile kupiłeś iPad-a, bo to dla mnie dziwne. Nikt nikomu w kieszeń zaglądać nie powinien i już.

#160 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 18 April 2010 - 22:42

No i co, przecież nawet ten laptop hp co kupiłeś to w Usa jest ok. 500 zł. tańszy, tak jest ze wszystkimi rzeczami, laptopy obecnie i tak są tanie jak barszcz, 7 lat temu za dobrego laptopa trzeba było zapłacić 7000 zł., a teraz za 7000 zł. to ma się full wypas dedykowany dla gracza, a bardzo dobry i wydajny sprzęt można już za 3k kupić. Jeżeli wg ciebie cena ma być powodem, tego, że nie przyjmie się w Polsce to się mylisz, Iphone jest cholernie drogi, a jakoś się przyjął w Polsce i jakbyś chciał wiedzieć to tabletu nie kupisz taniej niż 2000 zł., od długiego czasu się rozglądam za tabletem i nie było nic ciekawego na rynku(jedynie jakieś badziewie od hp w połączeniu z netbookiem, ale widziałem jak to działa na windowsie xp/7, masakra), aż do teraz, kiedy jak grzyby po deszczu wyskoczyły: Ipad, Wepad(premiera 27 kwietnia), JooJoo(premiera jeszcze nie znana),ADAM(premiera jeszcze nie znana). Ja wolę jeszcze poczekać, co pokaże konkurencja, ale więcej niż 2000 zł. nie dam za tablet, jeśli ma służyć tylko jak gadżet. Popatrz sobie też na recenzję Archos 9(za 2000 zł. w PL, USA-540$.), jest to tablet PC na windowsie 7, totalny szajs. Więc cena 1550 zł. za 16gb wersję ipada jakby ktoś jedzie do Polski z USA, to jest wg mnie bardzo tanio.

#161 firesoso

firesoso
  • 114 posts

Posted 19 April 2010 - 08:10

To nie jest przypadkiem brutto? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users