Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Please log in to reply
676 replies to this topic

Poll: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 member(s) have cast votes)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 votes [20.70%])

Percentage of vote: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 votes [32.10%])

Percentage of vote: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 votes [12.06%])

Percentage of vote: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 votes [16.12%])

Percentage of vote: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 votes [6.68%])

Percentage of vote: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 votes [2.32%])

Percentage of vote: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 votes [10.02%])

Percentage of vote: 10.02%

Vote Guests cannot vote

#326 bezybezy

bezybezy
  • 603 posts

Posted 27 January 2010 - 23:16

a sytuację dobija już fakt że nie we wszystkich modelach jest wi-fi... dlaczego???

no jak nie ma, jak jest

#327 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 27 January 2010 - 23:17

Już nie ma sukcesu, w chwili pokazania iphone'a ludzie stali i bili brawo. A teraz? siedzieli znudzeni...
iPad juz się nie sprzedał, i dobrze ;)
Niech apple zacznie robić coś co ludzie chcą i oczekują, a nie robić coś i wmawiać im że to jest własnie to czego potrzebujecie, kupcie to.

jak dla mnie to narazie Ty wmawiasz wszystkim ze to urzadzenie jest nikomu nie potrzebne, a nie ze apple wmawia nam ze jest to nam potrzebne... jak dla mnie nasluchales sie bajek o iTablecie i nie dostales tego co ci sie przysnilo, Twouj problem...

a o do urzadzenia, ocenie jak wyprobuje... narazie mi sie podoba...

#328 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 27 January 2010 - 23:19

a sytuację dobija już fakt że nie we wszystkich modelach jest wi-fi... dlaczego??? skoro w iPhone zawsze jest wifi. idą tropem microsoftu z którego tak się wyśmiewali przy okazji prezentacji windows vista (mnóstwo wersji, tylko najlepsza miała wszystkie potrzebne funkcje).

wifi jest w kazdej wersji. Nie w kazdej jest 3G. Przeczytaj link podawany kilka razy zanim napiszesz

#329 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

O_o przeszedlem ze strony 33 na chwile na 32 i wrocilem a tutaj juz pelna strona komentarzy... o_O Widac ten sprzet, mimo ze go jeszcze nie mamy, juz na nas ostro odzialywuje. Eh, cale Apple ;)

#330 McGege

McGege
  • 202 posts
  • SkądW-wa

lopski, czytaj ze zrozumieniem informacje, które są dostępne na stronie Apple. Wszystkie modele mają wi-fi, ale są też modele z wifi i 3 G

#331 laza

laza
  • 192 posts
  • SkądGniezno/Poznań

spokojnie, bez emocji! już nie długo kolejna konferencja!

Posted Image

#332 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 27 January 2010 - 23:20

Ekologia to dzisiaj moda na ktorej inni zarabiaja a nie zagrozenie, nasza planeta sobie ze wszystkim poradzi w ostatecznosci i tak wszystko "strawi", wiec ten czynnik traktuje jako zarcik. A tutaj bardziej serio mniej zartem jaka jest prawda: YouTube - George Carlin about Saving the Planet (Polish subtitles) Ale nie chcialbym tutaj o tym rozmawiac ok ? wal na priv jak juz.

Przyznam, ze czystych e-bookow rowniez nie czytuje, ale ostatnio podpadly mi bardziej od tradycyjnych audio booki z dobra barwa glosu narratora i muzyka w tle podczas jazdy samochodem w dlugiej trasie albo na tarasie to robi swoje. Dlatego ja mowilem nie o ebooku klasycznym ale o multimedialnym, gdzie wlasnie jest narracja. A jesli tak bardzo lubisz papier to zawsze bedziesz mogl to wydrukowac, tyle ze bez filmow, animacji, dziwekow i narratora ;).
Dlatego takie multmedialne e booki daly by ipadowi to cos.

Ekologia - no zart, aczkolwiek jezeli tablety maja ocalic nasza planete od wyrebu drzew to uwazam to za poroniona idee, podobnie jak w oswietleniem LED i zarowki kompaktowymi, bo przeciez do sterowania potrzebuja troche elektroniki, ktora trzeba wyprodukowac i zlozyc, a energia sie z powietrza nie bierze na procesy produkcyjne.

Audiobooki OK - szczegolnie dla niewidomych jest to duze ulatwienie. Natomiast co do drukowania e-bookow jestem tutaj sceptyczny - koszt wydruku wlasnego jest zbyt duzy i wg mnie taka forma nie wchodzi w ogole w gre (szczegolnie przy druku atramentowym). Ksiazka to ksiazka i juz - szelest kartek, oprawa, forma, zapach :)

#333 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 27 January 2010 - 23:24

spokojnie, bez emocji! już nie długo kolejna konferencja!

Posted Image

Przecież to kawał czasu

#334 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 27 January 2010 - 23:25

Hmm, nie będę czytał wszystkich komentarzy... ale czy ktoś zwrócił uwagę, że nie ma w nim menu w języku polskim? Klawiatura w naszym ojczystym języku także nie jest wspierana...

#335 Phobos

Phobos
  • 307 posts
  • SkądPłn.

Posted 27 January 2010 - 23:26

kamil1114 to był sarkazm.

#336 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 27 January 2010 - 23:27

kamil1114 to był sarkazm.

Domyśliłem się , ale czy ktoś wie kiedy jest naprawdę kolejna konferencja ?

#337 krisztof

krisztof
  • 213 posts
  • SkądOlsztyn/Warszawa

Posted 27 January 2010 - 23:29

Hmm, nie będę czytał wszystkich komentarzy... ale czy ktoś zwrócił uwagę, że nie ma w nim menu w języku polskim? Klawiatura w naszym ojczystym języku także nie jest wspierana...

dokładnie jest to także podane i potwierdzone na stornie (brak polskiego języka), biorąc pod uwagę*iBook Store, raczej małe szanse na coś takiego w Polsce (prawa autorskie, ta sama sytuacja jak z iTunes)! Ale poczekajmy na jakieś potwierdzone informacje! pozdrawiam

Nie wiem czy jest co liczyć na UE, z ZAiKSem się*jeszcze nie dogadali :)

#338 Phobos

Phobos
  • 307 posts
  • SkądPłn.

Za 151 dni, tak jak napisał laza. Sarkazmem było to, że powiedział "niedługo"

#339 Elthiryel

Elthiryel
  • 10 posts

Chyba wtedy co jest podane. Tzn. mogą zrobić coś wcześniej, niewykluczone, ale najbliższa zapowiedziana to jest faktycznie WWDC 2010. Tzn. iPhone 4 gen. jak mniemam. ;)

#340 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 27 January 2010 - 23:31

Cieszę się, że nie miałem co do tabletu Apple'a wielkich oczekiwań, bo z pewnością zawiódłbym się tak, jak wielu użytkowników naszego forum. iPad (swoją drogą iSlate brzmi niebo lepiej) jest TYLKO większym, mniej poręcznym, mniej mobilnym iPodem Touch, który ma opcję połączenia za pomocą sieci 3G. Nie wyobrażam sobie pracy na czymś takim, w końcu jak się z tym ułożyć by było wygodnie? Na biurku? Nie, za płasko. Na kolanach? Garb murowany. To może trzymać go jak iPoda? To chyba opcja dla osób z nienaturalnie długimi kciukami... Każdy netbook (którego Jobs z pewnością określiłby kupą złomu - odsyłam do artykułów, w których Steve odpowiada na pytania dot. netbooka z logiem jabłka) lepiej sprawdzi się w roli mobilnego urządzenia oferującego te same funkcje. A, i jeszcze czas pracy na baterii. To chyba jakiś żart, 2 godziny? Steve, litości. Tak w ogóle to czekałem jedynie na nowego iPhone'a oraz update OS'u do obecnych modeli. Jak widać, cała energia Apple'a skoncentrowała się jednak na urządzeniu, które na dobry początek można określić mianem przeciętnego, nieinnowacyjnego oraz przede wszystkim przereklamowanego.

#341 rybek

rybek
  • 186 posts

Posted 27 January 2010 - 23:35

Trzyma 10 godzin, a nie 2, z tego co ja zrozumiałem.

#342 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 27 January 2010 - 23:36

Tak, ale w trybie czuwania, a nie pracy. A to spora różnica.

#343 Walsingham

Walsingham
  • 27 posts

Posted 27 January 2010 - 23:37

. A, i jeszcze czas pracy na baterii. To chyba jakiś żart, 2 godziny? Steve, litości.

10 godzin a nie dwie

#344 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

@lopski
Wifi jest we wszystkich, naucz się czytać zanim zaczniesz komentować.... Pisz mniej postów, a bardziej przemyślane. Bo ciągle tylko jeździsz po czymś, nad czymś ktoś naprawdę musiał się napracować.

ad. 1 oki, muszę nauczyć się czytać - masz racje źle zinterpretowałem

ad. 2 jeżdżę bo taką możliwość daje mi forum :) nie ma zapisu w regulaminie że trzeba bezkrytycznie wielbić produkt firmy Apple - mam prawo wypowiadać swoje zdanie nt produktu który mnie nie satysfakcjonuje, mam gdzieś opinie że powinienem najpierw kupić przetestować i dopiero komentować, przy dzisiejszej globalizacji firma apple przekazała mi wystarczającą ilość informacji nt iPada by stwierdzić że nie jest to produkt godny zakupu lub określenia go jako rewolucyjny.

#345 mariu

mariu
  • 44 posts
  • SkądGdynia

w trybie czuwania 30dni a pracy 10 godzin

#346 panic

panic
  • 360 posts

Ja tak samo zrozumiałem.
Swoją drogą bardzo ciekawe urządzenie. Cholernie podoba mi się połączenie iPhoneOS z MacOS'em. Bardzo intuicyjne urządzenie ogólnie. Design - wiadomo. Jest poręczny i wygodny - rozwiązanie zawsze się znajdzie. Moim zdaniem SUPER! :-)

---- Dodano 28-01-2010 o godzinie 01:38 ----
Ja tak samo zrozumiałem.
Swoją drogą bardzo ciekawe urządzenie. Cholernie podoba mi się połączenie iPhoneOS z MacOS'em. Bardzo intuicyjne urządzenie ogólnie. Design - wiadomo. Jest poręczny i wygodny - rozwiązanie zawsze się znajdzie. Moim zdaniem SUPER! :-)

#347 Walsingham

Walsingham
  • 27 posts

Posted 27 January 2010 - 23:38

Tak, ale w trybie czuwania, a nie pracy. A to spora różnica.

w trybie czuwania (stand by) mówil o miesiącu

#348 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2010 - 23:39

Przeczucie mnie nie myliło: podejrzewałem, że będzie to taki przerośnięty iPhone/iPod Touch (zależnie od wersji - z 3G lub bez). Cała ta ekscytacja wokół tabletu wydaje mi się*mocno na wyrost. To nie jest rewolucyjny produkt, tylko rozszerzenie gamy dotychczasowych urządzeń o większy model. Dzięki temu będzie można teraz sprzedawać nie tylko muzykę i aplikacje, ale też książki i gazety (tzn. odpłatny premium content).

#349 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Dobrze, już wystarczy o iPada. Tylko co będzie z iWork i iLife dla Maca? Przecież mamy styczeń.

#350 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

A, sorry, mój błąd. 10, racja. Tak to jest jak się nie sprawdza źródła, zwracam honor :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users