Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 użytkowników oddało głos)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 głosów [20.70%])

Procent z głosów: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 głosów [32.10%])

Procent z głosów: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 głosów [12.06%])

Procent z głosów: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 głosów [16.12%])

Procent z głosów: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 głosów [6.68%])

Procent z głosów: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 głosów [2.32%])

Procent z głosów: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 głosów [10.02%])

Procent z głosów: 10.02%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#376 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:11

Właśnie. Ewolucja to odpowiednie słowo.

#377 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:12

Zdjęcia – Pokazywarka.pl

:D :D :D

#378 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:14

W tym całym zamieszaniu nikt chyba nie zwrócił uwagi na dwie rzeczy: 1. Powrotu do Apple architektury RISC (w postaci Advanced RISC Machine). 2. Debiutu Apple (przynajmniej oficjalnie) jako producenta procesorów. W związku z tym mam nadzieję, że nastąpi wkrótce w Macach dzień "Intel Oudside".

#379 Hexx

Hexx
  • 127 postów
  • SkądWołów, Wrocław

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:15

Pierwsza myśl: super, ale szkoda, że nie ma mac OS... Ale po chwili: przecież to jest genialne, to właśnie do tego dąży google tworząc własny system oparacyjny. Maksymalne uproszczenie, urzaądzenie się włącza i jest gotowe do działania. Po co instalować worda, skoro mamy google docs online. Po co wrzucać muzykę, skoro mamy youtube... ITD ITP. Kolejny gadżet :) Ale i bardzo przyzwoite urządzenie ktore trzeba nabyć!

#380 berko

berko
  • 1 285 postów

Ciekawi mnie cena w polsce , 999zl i bym sie moze skusil dla zabawy - powyzej szkoda kasy na urzadzenie w polsce malo przydatne - wifi jak nasrane w tym kraju - tfu , kup jest wiecej :lol:

999 zł ;) za ipad w naszym kraju :>? dodam przed tym 999 zł 1 bo tak bedzie pasowało złodziejaszkom z nad wisły.

#381 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Ciekawi mnie cena w polsce , 999zl i bym sie moze skusil dla zabawy - powyzej szkoda kasy na urzadzenie w polsce malo przydatne - wifi jak nasrane w tym kraju - tfu , kup jest wiecej :lol:

999zl? Zapomnij : P

#382 p.a.radwan

p.a.radwan
  • 7 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:17

ciekawe tylko czy będzie można na nim normalny soft instalować ...

#383 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:18

Wszedłem na onet a tam "śmietnikowa" dyskusja dotycząca iPad. Czasem wstydzę się, że w Polsce mieszka taki zaścianek :(

#384 Hocbav

Hocbav
  • 38 postów

Hejka

Hej Przyczytałem 10 stron komentarzy i wszystkie są w podobnym tonie "dla gadzeciarzy cacko ale beznadziejne"

Niejestem tak szybki do wydawania opini ale pomyślcie że macie 16 lat twoi rodzice mają dużo kasy i próbujecie ich przekonac do kupna iPada

Dziecko - Rodzice
Ma duży ekran - przecież masz synku iMaca 13'
Ma internet - Masz przecież iPhona
Ma iPoda - Przecież masz iPhona
Ma internet z dużym wyświetlaczem - to weź kabel ze sobą i podłącz iphona jako modem.
Ma eBooki - Ściągnij sobie na iMaca
Ma szybki procesor - Nie będziemy płacić 3,5 tys za to że nie możesz poczekać ułamek sekundy dłużej an otworzenie aplikacji

Bo tak na prawdę co takiego jest w iPadzie super że zamiast wydawać 3,5kafla na iMaca mam kupić jego? Co za tym przemawia? Nic! I to jest smutne bo zamiast zrobić super tablet z MacOSX Dali powiększonego iphona który łączy kilka zalet iPhona wraz z iMaciem...

#385 McGege

McGege
  • 202 postów
  • SkądW-wa

999 zł ;) za ipad w naszym kraju :>? dodam przed tym 999 zł 1 bo tak bedzie pasowało złodziejaszkom z nad wisły.

500 $ po dzisiejszym kursie to nie całe 1500 pln , więc spodziewałbym się ceny w granicach 1800-1900 jeżeli uwzględniamy VAT

#386 berko

berko
  • 1 285 postów

Pierwsza myśl: super, ale szkoda, że nie ma mac OS...
Ale po chwili: przecież to jest genialne, to właśnie do tego dąży google tworząc własny system oparacyjny.
Maksymalne uproszczenie, urzaądzenie się włącza i jest gotowe do działania. Po co instalować worda, skoro mamy google docs online. Po co wrzucać muzykę, skoro mamy youtube... ITD ITP.

Kolejny gadżet :) Ale i bardzo przyzwoite urządzenie ktore trzeba nabyć!

Tez tak zaczynam myslec, tzn krytyczne myslenie jest pozytywne, ale krytyczne myslenie powinno zakonczyc sie kreatywnie.
Brak pelnego mac osx to nie jest rzecz ktora dyskfalifikuje ipada, przerobiony OS by wystarczyl, ale
co go dyskfalifiluje?, to fakt, że ten OS jest po prostu przeriobiony za slabo, NIE MA NAWET MULTITASKINGU.

#387 meg

meg
  • 316 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:19

w reklamie twierdzą, że to najlepsze urządzenie do przeglądania stron internetowych. bez flasha? zapomnij. Szkoda, duże rozczarowanie. ale jako czytnik dokumentów, ksiązek, zdjęć - fajne, tylko w tym wypadku zdecydowanie za drogie...

#388 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:20

zanim bedzie w Polsce to pewnie poczekamy do kolejnej generacji tak jak bylo z iphonem. iphone pokazal jaka róznica może zajść w ewolucji sprzętu w 2-3 lata. dlatego lepiej poczekać z zakupem.

#389 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:20

nie ma ale może będzie miał w przyszlości, dorobią oprogramowanie i będzie git, ale pewnie nie dla mnie, wolę kupić nowego macbooka niż wydawać kasę na ipada

#390 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:21

w reklamie twierdzą, że to najlepsze urządzenie do przeglądania stron internetowych. bez flasha? zapomnij. Szkoda, duże rozczarowanie.

ale jako czytnik dokumentów, ksiązek, zdjęć - fajne, tylko w tym wypadku zdecydowanie za drogie...

Jeden kolega stwierdzil, ze w apple pracuja spryciaze. Tez tak uwazam, chociaz czesto mam watpliwosci po tym jak pokazyja urzadzenie, ktore ma ewidetne braki, jak np: brak obslugi flash !.
Chyba, ze sa tak sprytni, ze moj mozg tego nie pojmuje ;P.

#391 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:22

ciezko wyobrazam sobie obecnie prace bez multitaskingu. byc moze zostanie szybko wypuszczony drogami niezaleznymi od apple.

#392 Smutny

Smutny
  • 109 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:23

Ipad - nowe urządzenie do otwierania piwa prosto od Apple ! Za jedyne 499 !!

#393 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:26

zanim bedzie w Polsce to pewnie poczekamy do kolejnej generacji tak jak bylo z iphonem.

iphone pokazal jaka róznica może zajść w ewolucji sprzętu w 2-3 lata. dlatego lepiej poczekać z zakupem.

Tak sobie mysle albo w polZce bedziemy na to czekac bardzo dlugo albo jest szansa ze apple po to zeby przedawac ipad-a u nas uruchomi wreszcie swoj store online w polZce. Bo przeciez glownym bajerem ipada to ebooki kupwane online. Co o tym sadzicie ?.

---- Dodano 28-01-2010 o godzinie 02:28 ----

ciezko wyobrazam sobie obecnie prace bez multitaskingu. byc moze zostanie szybko wypuszczony drogami niezaleznymi od apple.

Wlasnie, to wydaje sie wrecz glupie. Ale mysle, ze multitasking bedzie dla poszczegolnych aplikacji od apple. Bo wyobrazmy sobie, ze piszczemy cos juz godzinke w pages na ipadzie, przechodzimy na pulpit i co ?, dokument ginie ?. Wydaje mi sie, ze bedzie to dzialac tak jak teraz dziala pisanie maila na iphonie w zasadzie mail na iphonie dziala w tle. Multitaskingu nie bedzie dla aplikacji zewnatrznych.

#394 krisztof

krisztof
  • 213 postów
  • SkądOlsztyn/Warszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:29

Tak sobie mysle albo w polZce bedziemy na to czekac bardzo dlugo albo jest szansa ze apple po to zeby przedawac ipad-a u nas uruchomi wreszcie swoj store online w polZce. Bo przeciez glownym bajerem ipada to ebooki kupwane online. Co o tym sadzicie ?.

też się nad tym Berko zastanawiam, z drugiej strony bardziej prawdopodobne że jednak mały rynek zostanie pominięty, chyba że książki po angielsku, tak jak działa AppStore on taki w pełni polski nie jest, jest bardziej europejski, więc?

#395 Hocbav

Hocbav
  • 38 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:29

500 $ po dzisiejszym kursie to nie całe 1500 pln , więc spodziewałbym się ceny w granicach 1800-1900 jeżeli uwzględniamy VAT

Kto będzie chciał kupić iPada bez mobilnego neta? Te urządzenie wtedy przynajmiej w ubiogiej w hotspoty posce całkowicie traci sens a już za 3g płaci się 150 zielonych więcej!

#396 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:32

też się nad tym Berko zastanawiam, z drugiej strony bardziej prawdopodobne że jednak mały rynek zostanie pominięty, chyba że książki po angielsku, tak jak działa AppStore on taki w pełni polski nie jest, jest bardziej europejski, więc?

hmm apple dalo by komus w polZce zielone swiatlo, zeby tworzyc ebooki gdyby planowali cos takiego u nas. A tak to chyba niestety dupa bo ja o niczym nic nie slyszalem.

#397 Hocbav

Hocbav
  • 38 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:34

Co wyście się uczepili tak multitaskingu? Przez ponad 3 lata użytkowania iPhona potem 3g a nie długo gs nigdy mi tego nie brakowało dlaczego wam więc brakuje? Oczywiście fajnie byt było być dostępnym na gadu non stop i mieć uruchomione na iPhone ale bez przesady przeżyjecie!

#398 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:34

Zapraszamy wszystkich do udziału w ankiecie!

#399 Hocbav

Hocbav
  • 38 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:35

Widać :D już zagłosowałem :D Jestem rozczarowany na maxa!

#400 krisztof

krisztof
  • 213 postów
  • SkądOlsztyn/Warszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 00:35

hmm apple dalo by komus w polZce zielone swiatlo, zeby tworzyc ebooki gdyby planowali cos takiego u nas. A tak to chyba niestety dupa bo ja o niczym nic nie slyszalem.

z drugiej strony jeszcze 2 miesiące a to sporo czasu dla firmy, która ma pieniądze na organizację czegoś takiego nawet w Polsce!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych