Xbox360 vs PS3?
Napisano 24 lutego 2011 - 23:21
Napisano 25 lutego 2011 - 09:21
PS3 z tego powodu, że wychodzi wiele gier tylko na PS3 np Grand Turismo i inne. Lepsza gra po sieci, lepsze menu, lepsza grafika niż na xBox.
PS: do grania w gierki w obrazie 3D musisz mieć też TV 3D a to już droższa zabawa i mało sensowna.
zapomniałeś dodać, że PS3 ma odtwarzacz blu-ray

Napisano 25 lutego 2011 - 09:23
Napisano 25 lutego 2011 - 09:26
A na poważnie ile osób tyle zdań.
dokładnie

Napisano 25 lutego 2011 - 09:30

Napisano 25 lutego 2011 - 09:48
Napisano 25 lutego 2011 - 10:00
Mam ciężki problem. Muszę wybrac między x boxem 360 a ps3.
Proszęo pomoc w tym wyborze.Wypisze to co mnie interesuje w konsolach:
Xbox 360:
-możliwosc zmiany dysku
-duża ilość gier w Kinect
-mam dużo znajomych z xboxem
-ma małe rozmiary
-ten model który kupuje ma wi fi wbudowane
-przyjemny pad
PS3:
-wi fi i port
-duża rozdzielczość
-gry 3D
-możliwość podłączenia psp
-trochę lepsze procesory i karty graficzne
-szybsze
Proszę o pomoc w tym wyborze.
Dziękuję!
kamcio33333
Naprawdę ?
Porównujesz te konsole jak pcty, na podstawie bebechów. BTW. PS3 nie ma wyższej rozdzielczości niż XO, obydwie obsługują 1080p.
Spójrz na gry i zdecyduj które Ci się bardziej podobają. Każda z tych platform ma swoje tytuły na wyłączność. Spójrz, na której konsoli pojawiają się kontynuacje twoich ulubionych gier, jakie gatunki cię interesują i która konsola ma ciekawszą propozycję w tym temacie.
Patrząc na fakt, że dużo twoich znajomych ma XO, chyba wybrałbym tę konsolę. Będziesz mógł z nimi grać po sieci i wymieniać się grami.
Napisano 25 lutego 2011 - 14:19
Temat gier ps3 i xbox mają swoje exclusivy. Teraz pytanie czy ktoś woli Forze czy Gran Turismo. Jak wszyscy wiedzą GT5 powstało ładnych kilka lat, w tym roku wychodzi nowa Forza, która dopiero będzie konkurować z GT5. Chociaż 3 też jest bardzo dobrą grą, niektórzy uważają, że mocno konkuruje z GT5 - nie chcę pisać która jest lepsza, indywidualna ocena każdego. Inne gry. Na ps3 jest killzone, uncharted czy infamous. Na xboxie Halo, Alan Wake czy Gears of Wars (w tym roku premiera 3).
Ostatnio w internecie dosyć często pojawiła się grafika z ilością gier tylko na daną platformę. Początkowo PS3 miał ogromną przewagę (trzykrotną), aktualnie jest to tylko przewaga dwóch gier.
Ostatni temat - kontrolery ruchowe. W tym względzie kinect miażdzy move. Oczywiście na move wyszedł killzone 3 i zbiera pochlebne recenzje. Ale kinect zapewnia świetną zabawę, szczególnie na imprezie. Poważnie tak świetnie się nie bawiłem przy wii. A Move charakteryzuję się dużym podobieństwem do Move, jakby na to nie patrzeć.
W zasadzie każdy musi podjąć indywidualną decyzję. Moim zdaniem jako domowe centru rozrywki zdecydowanie PS3 jeśli jako konsola do gier xbox. PS3 ma przewagę jeśli chodzi o ipla (polskie programy online), czy po prostu jako odtwarzacz filmów. Chociaż ja wychodzę z założenia, że do bluray i tak potrzeba kina domowego. A kupując kino za parę tysięcy jeśli ktoś tak mocno pragnie efektów filmowych 200 zł więcej na odtwarzacz bluray nie jest ogromnym wydatkiem.
PS3 z tego powodu, że wychodzi wiele gier tylko na PS3 np Grand Turismo i inne. Lepsza gra po sieci, lepsze menu, lepsza grafika niż na xBox.
Przepraszam ale kompletna głupota. Wiele gier wychodzi zarówno na PS3 jak i xbox. GT5 na ps3, forza na xboxa. Można wymieniać tak długo. Oczywiście aktualnie ps3 ma delikatną przewagę ale nie można twierdzić, że to jest plus. Plusem może być fakt, że GT5 jest lepsze od forzy lub Killzone lepszy od Halo, Uncharted lepsze od Gears of War. Lepsza gra po sieci? Fakt darmowa ale stabilność, czat, dobierania przeciwników, komfort gry jest po stronie xboxa na chwilę obecną (ale za abonament). Menu? Co kto woli DashBoard xboxa jest całkiem przyjemny. Grafika? Raczej nie w grach multiplatformowych, a w exclusivach.
Napisano 25 lutego 2011 - 14:41
Napisano 25 lutego 2011 - 20:43
Napisano 25 lutego 2011 - 20:56
Napisano 25 lutego 2011 - 21:08
Za autem w PS3 jest sliczny kurz w GT , ale jakos tego kurzu nie ma we wstecznym lusterku.
Tyle z realnosci jak dla mnie.
jeżeli po tym wnioskujesz, że gra jest realistyczna czy nie to...
bez komentarza

Napisano 25 lutego 2011 - 21:28

Napisano 25 lutego 2011 - 21:38
Napisano 25 lutego 2011 - 22:04
Wybrałem PS3, uważałem, że jest po prostu ciekawsze dla mnie.
Na plus:
-odtwarzacz BR i dobrze skalującym do full hd DVD
-darmowe granie multiplayer
-ciekawe gry np: Buzz, Singstar, EyeToy, Gran Turismo, WipEout, Metal Gear Solid, Uncharted, God of War, LittleBigPlanet, Resistance, Heavy Rain, Killzone
-przyjemne gry Minis/PSX
-wygodna przeglądarka/baza rodzinnych filmów i zdjęć
Na minus to chyba tylko gry multiplatformowe, mogłyby lepiej wyglądać bo są graficznie niedopracowane, np.: Red Dead Redemtion gdzie kuleją cienie i ogólnie gra świateł(słońce). Ale mi to nie przeszkadza i jakoś.
Pozdrawiam wszystkich konsolowych graczy! :-D
Na Xboxa jest Forza, Kinect (gry), Lips i inne exclusive'y.
Są też gry Arcade i wbudowany emulator pierwszego Xboxa (czyli Minis i PSX też odpada). Do tego PS3 Slim nie ma emulatora.
Co do przeglądarki - racja, ale są aplikacje np. Facebook, Last.fm. Zresztą normalne przeglądanie neta na konsoli nie jest zbyt wygodne.
Multiplayer ma swoje plusy i minusy. Akurat to, że jest bezpłatny to plus.
BR też, ale za szybki i nowoczesny to on już nie jest.
Mimo wszystko każda z tych konsol ma swoje plusy i minusy. Ja mam Xboxa więc raczej go bronię, gdyby do PS3 można było podłaczyć pada od Xboxa, niektóre exclusive'y i Kinecta, brał bym PS3. Grałem na Dualshocku, ale to nie jest to.
Napisano 25 lutego 2011 - 22:06

Napisano 26 lutego 2011 - 00:35

Napisano 26 lutego 2011 - 01:17
Napisano 26 lutego 2011 - 11:14
gry mieszczą się na jednym nośniku, a nie jak w wypadku niektórych na Xbox na 7.
Żadna gra nie wyszła na 7. Norma aktualnie to 1 płyta DVD, coraz częściej 2. Jeśli już mówimy o minusach to trzeba wspomnieć o konieczności instalacji gier na dysk w przypadku ps3 z uwagi na słabą prędkość odczytu danych. Co do braku miejsca na płycie dzięki niedawnemu złamaniu ps3 można historię o grach zajmujących 50gb włożyć między bajki. Najnowszy Fight Night Champion zajmuję 6.73 GB na xboxa, 5.16 GB na ps3. Bulletstorm 4.55 GB na ps3, 6.82 GB na xboxa.
Odpalam na Macu PS3 Media Server i mogę oglądać każdy film. Dodam tylko, że w ten sposób mogę zniwelować to ograniczenie, bo mogę skopiować plik z filmem właśnie za pomocą PS3 Media Server.
PS3 Media Server współpracuje także z xboxem. Tak więc wszelkie ograniczenia znikają (odtwarzanie filmów z zewnętrznymi napisami, mkv itd)
Nie zapominajmy, że na PS3 programuje się nieco inaczej niż na Xboxa, gdzie można łatwo portować gry z Windows.
Deweloperzy w wywiadach tak nie twierdzą. Po prostu chwalą sdk microsoftu. Ale kto projektował architekturę ps3? Przecież Sony. Sami sobie zaszkodzili.
Odnośnie porównania Move vs Kinnect to wolę jednak Move. Jest bardziej uniwersalny niż Kinnect, który pozwola na uruchamianie głównie casualowych gier.
Ile ludzi tyle zdań. Ale generalnie to Kinect jest bardziej uniwersalny z racji technologii. W przypadku move jesteś ograniczony do dwóch kontrolerów. Dance Central raczej na Move z racji ograniczeń technologicznych nie wyjdzie. Fitness też - wyjść mogą ale to jednak nie to samo. Move jak już pisałem jest podobny do Wii. Sony poszło w stronę konrolera ruchowego w poważnych grach. Microsoft stawia na zabawę. Co kto lubi. Nie można zapominać, że xbox jest dla amerykanów stąd taka, a nie inna charakterystyka gier.
Przepraszam, że tak bezpośrednio ale jeśli ktoś chce wybrać konsolę musi znać plusy i minusy. Nie można przekonywać kogoś do PS3 za pomocą argumentów, które nie do końca są prawdziwe.
Napisano 26 lutego 2011 - 12:09
Żadna gra nie wyszła na 7. Norma aktualnie to 1 płyta DVD, coraz częściej 2. Jeśli już mówimy o minusach to trzeba wspomnieć o konieczności instalacji gier na dysk w przypadku ps3 z uwagi na słabą prędkość odczytu danych.
Nie wszystkie gry muszą być instalowane.
Napisano 26 lutego 2011 - 12:19
Napisano 26 lutego 2011 - 12:29
Dziś zakupiłem Kinect-a, rewelacyjna zabawka.
Zapraszam do grania

Napisano 26 lutego 2011 - 12:48

Napisano 26 lutego 2011 - 12:50
Na Xboxa jest Forza, Kinect (gry), Lips i inne exclusive'y.
Są też gry Arcade i wbudowany emulator pierwszego Xboxa (czyli Minis i PSX też odpada). Do tego PS3 Slim nie ma emulatora.
Co do przeglądarki - racja, ale są aplikacje np. Facebook, Last.fm. Zresztą normalne przeglądanie neta na konsoli nie jest zbyt wygodne.
Multiplayer ma swoje plusy i minusy. Akurat to, że jest bezpłatny to plus.
BR też, ale za szybki i nowoczesny to on już nie jest.
Mimo wszystko każda z tych konsol ma swoje plusy i minusy. Ja mam Xboxa więc raczej go bronię, gdyby do PS3 można było podłaczyć pada od Xboxa, niektóre exclusive'y i Kinecta, brał bym PS3. Grałem na Dualshocku, ale to nie jest to.
GT5 i FM3 to jeden H dla mnie, to i to jest ok.

Kinekt mnie nie interesuje tak samo jak Move dlatego o nich nie pisałem.
Minis bardziej mi pasują, a gry z PSX na pewno są ciekawsze bo to klasyki w porównaniu z pierwszym xboxem.
Karaoke wole na PS3 + nagrywanie kamerką i singstore. Kiedyś miałem na PS2 wiec to przyzwyczajenie.:roll:
O przeglądarce mówiłem ale zdjęć i filmów rodzinnych a nie internetu, internet mam w laptopie.
Nawet nie wiedziałem czy BR jest szybki czy nie, ważne aby chodziły filmy i gry a tak jest.:cool:
Napisano 26 lutego 2011 - 12:52
Potrenuje się zmierzymy, zakup MW2, w to zawsze i wszędzie
A gdzie kupiłeś? Bo rozumiem, że masz tego starszego Xboxa?
A MW2 swoją drogą

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych