Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xbox360 vs PS3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
133 odpowiedzi w tym temacie

#51 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 listopada 2009 - 01:28

xbox sprzedaje się tak dobrze tylko dlatego, że wystartował wcześniej,z niższą ceną i możliwością przerobienia. pececiarze poprzesiadali się na x'a i stąd taka liczba banów. w ogóle powinni popracować nad zabezpieczeniami zamiast banować konsole po fakcie.
a tekken to tytuł namco a nie sony więc nic dziwnego, że za duże pieniądze mógł ukazać się na xboxie.
a jeśli nie widzisz różnicy między dvd, a blu-ray na 40 calowym fullhd to nie powinniśmy dyskutować na tematy, które wymagają wzroku do rzetelnej oceny. z resztą, zostawmy te wojny dla for konsolowych;) posiadając zarówno xboxa jak i ps3 można być usatysfakcjonowanym graczem.
znalazłem fajne porównanie dvd vs. blu-ray. różnica w ostrości jest wielka, a przecież blade runner nie był nawet kręcony kamerami hd. Blade Runner Montaje Final (DVD) vs. (Blu-ray) Comparativa - ZONADVD.com

#52 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2009 - 03:20

Jasne, że widać różnicę w jakości. Przecież te filmy są dodatkowo remasterowane. A blade z chęcią bym kupił zwłaszcza, że to opowiadanie Dicka.

#53 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 listopada 2009 - 11:09

No i znow wydaje mi sie, ze sprawa rozbija sie o to czy wazniejszy jest dla na multi przez neta czy mocniejszy sprzet. Ja osobiscie stawiam na rozgrywke (w tym internetowa) dlatego x spelnia moje potrzeby lepiej od ps3. Jedyne czego zaluje, ze nie mam to poprzednie FF...

#54 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 listopada 2009 - 14:19

ten co zapomniał, że na ps3 jest multi. dla mnie ważne jest to, że nie muszę kupować zdrapek, pamiętać do kiedy mam zapłacone, tylko jak mam ochotę to włączam fife i pykam online bez żadnego problemu. jedyna rzecz, której brakuje to czat w tle, bo w rozgrywce jest bez żadnego problemu.

#55 adimg19

adimg19
  • 301 postów
  • SkądWładysławowo, PL

Napisano 26 listopada 2009 - 14:55

Ktos mi ostatnio pisal , ze nie ma wielkiego skoku w roznicy miedzy dvd a BR . To nie jest roznica kaseta VHS-DVD . Roznica jest , ale minimalna , w szczegolach, ogolnie odbior sie nie zmienia.

To tak jakbys napisal, ze roznica w zdjeciu z telefonu komorkowego i lustrzanki jest minimalna. Roznica w jakosci obrazu jest kolosalna. Dla mnie filmy DVD juz nie istnieja... tylko HD... innych nie ogladam. No chyba, ze ktos oglada na TV kineskopowym to rzeczywisice roznica bedzie znikoma.

#56 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 listopada 2009 - 16:33

otóż to - hd trzeba oglądać na sprzęcie, który jest go w stanie wyświetlić ;)

#57 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 26 listopada 2009 - 16:43

No i znow wydaje mi sie, ze sprawa rozbija sie o to czy wazniejszy jest dla na multi przez neta czy mocniejszy sprzet.
Ja osobiscie stawiam na rozgrywke (w tym internetowa) dlatego x spelnia moje potrzeby lepiej od ps3.

Jedyne czego zaluje, ze nie mam to poprzednie FF...

a co miałeś ps3 że się wypowiadasz? bo chyba raczej nie miałeś skoro twierdzisz że multiplayer jest tylko na xklocka.
ps3 bije na łeb na szyję to gówno od microsoftu, zresztą jak to microsoft... potrafią zrobić tylko gówno.
xbox za dwa lata będzie do wyrzucenia. tyle. i nie jest to zachowanie funboya tylko czyste fakty:
xbox - najbardziej awaryjna z konsol
xbox - płatny online i dostęp do sklepu
xbox - napęd dvd
xbox - podzespoły będą stare za dwa lata
a przy tym wszystkim cena wersji elite jest porównywalna do ps3

#58 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2009 - 16:51

Jedyne co mnie trzyma przy xbox to pad. Dla mnie pad w PS3 jest po prostu beznadziejny. Jest IMO za mały, za lekki i zbyt kanciasty. Ale chyba na wiosnę dokupię PS3, bo chętnie zagram w te wszystkie exclusivy(Killzone, GT5, Uncharted 2 itd.).

#59 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 17:20

(...)
ps3 bije na łeb na szyję to gówno od microsoftu, zresztą jak to microsoft... potrafią zrobić tylko gówno.
xbox za dwa lata będzie do wyrzucenia. tyle. i nie jest to zachowanie funboya tylko czyste fakty:
xbox - napęd dvd
xbox - podzespoły będą stare za dwa lata

Znalazł się expert od fanboyizmu... (bez urazy, nie chcę rozpętywać kłótni na forum)

Jak ktoś jest zacofany to może być najbardziej awaryjną, ale na to już się nic nie poradzi... A wiesz co to Jasper? Wątpię...

Może i tak, ale zapomniałeś wspomnieć o jakości serwerów, sklepu itp. ... A część sklepu jest darmowa ;)

xbox - napęd dvd

No i tu masz rację ;) W Xbox 360 przydał by się BDR, ale w czasach gdy X360 powstawał, Blu-Ray jeszcze nie było w sprzedaży... A jakby był jako dodatek, to i tak można by było na nim oglądać tylko filmy (patrz dodatkowy czytnik HD-DVD).

xbox za dwa lata będzie do wyrzucenia (..) xbox - podzespoły będą stare za dwa lata

Ale za te 2-3 lata wyjdzie nowy Xbox lub go ulepszą. A zresztą PS2 jest jeszcze starsze i nadal się cieszy wielkim zainteresowaniem ;)

Porównaj wyposażenie obu wersji ;)

I na koniec jeszcze raz piszę: Nie chcę Cię urazić lopski, ale twój post wygląda jak post jakiegoś fanboya. A tak w ogóle cały ten temat powinien być zamknięty, ponieważ problem został rozwiązany, a to tworzą się kolejne wojny. Od tego są inne fora. ;)

#60 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 listopada 2009 - 17:30

haro i lopski/ gdybyscie zwrocili uwage to juz sie wypowiadalem na ten temat. Mialem i ps3 i x'a. X stoi u mnie do tej pory. I tak, wiem ze na ps3 jest multi... Jakbys zdjal klapki z oczu moze wpadlbys na to o czym mowilem - dla wytlumaczenia: jakosc tego multi - jednak najwyrazniej trzeba co poniektorym tlumaczyc swoje mysli jak krowom na polu... iGor juz napisal cos na temat fanboy'a...

#61 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 listopada 2009 - 18:02

Nie spieram sie , tylko napisalem , co slyszalem. A temat byl konkretnie o Kompanie braci na BR. Nie bawia mnie filmy , nie ogladalem nigdy specjalnie filmow na kompie , na dvd i na BR tez nie bede ogladac. LCD mam , ale nie fullhd wiec mniejsza o to. A X wygral , bo jak juz kazdy przeczytal wyszedl wczesniej od reszty , przez pospiech pierwsze modele byly awaryjne - ROD. Drugi atut Ms , to pieniadze.Oni nie robia problemow przy serwisowaniu konsoli jak sony. Wysylasz , wymienia polowa konsoli i jest ok. Pompuja siano w tego live , jedna z najlepszych uslug na swiecie do grania on line. Nigdy nie mialem lagow , wszystko plynne , 5 osob kazdy gada o pierdolach i kazdy gra w inna gre. Komunikacja na szajsie a nie headeseacie byla o niebo lepsza od tej w PSnetwork. W live wiedzialem kto mowi , do kogo mowi i w ogole o co chodzi . Pare dni po premierze nowego call of duty nikt juz prawie nie uzywa heada na psnetwork - to mowi samo za siebie. A Tekken to flagowy fighter konsoli sony , kazdy kto nie mial konsoli sony slinil sie na Tekkena. Tekken na X . Devil May Cry , Ace Combat - to byly konkretne gierki w czasach PSX i PS2 , nie jeden kupowal konsole sony dla tych gierek. Temat bardzo ciety , przewija sie na wiekszosci stronach z dyskusja o grach i nigdy posiadacz konsoli X nie przekonal kogos do konsoli X , a posiadacz konsoli Y , do konsoli Y. Tylko czasami czyta sie mega bzdury w takich tematach. A czasy gier exlusive ktore bylo mozna wymieniac pol dnia przeminely. Aktualnie wiekszosc gier jest multiplatformowa , gier only for XXX jest do policzenia na palcach jednej reki. PS3 ma Uncharted , dla kogos GT , killzone X ma Blue Dragon, Lost Odyssey,Forza,Kameo IMO nie ma sensu przy tej gen trzymac dwoch konsol pod jednym dachem , warto dokupic druga po jakims czasie - dlugim czasie, wtedy sie nadrobi zaleglosci - beda to ilosci do policzenia na palcach jednej reki.

#62 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 26 listopada 2009 - 22:21

fanboy to człowiek który nieracjonalnie wielbi jakąś konsole lub inny sprzęt elektroniczny. Ja ustosunkowałem się do tego opierając się na niepodważalnych faktach, mam was zasypać linkami niezależnych badań? nie wymyśliłem sobie tych wszystkich argumentów :) ja również nie mam zamiaru się z nikim kłócić, podaję tylko fakty. a poza tym nie mam 15 lat żeby wielbić bezmyślnie jakąś markę. choć jestem zwolennikiem produktów Apple też znajduje w nich dużo wkurzających rzeczy i wcale się nie kryje jak mi coś nie pasuje. PS3 też nie jest bez wad, jednak w porównaniu z xboxem wypada w wielu punktach dużo lepiej i to nie dlatego że jest z innego plastiku lub ma inny kształt :)

#63 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 listopada 2009 - 22:23

haro i lopski/
gdybyscie zwrocili uwage to juz sie wypowiadalem na ten temat.
Mialem i ps3 i x'a. X stoi u mnie do tej pory. I tak, wiem ze na ps3 jest multi... Jakbys zdjal klapki z oczu moze wpadlbys na to o czym mowilem - dla wytlumaczenia: jakosc tego multi - jednak najwyrazniej trzeba co poniektorym tlumaczyc swoje mysli jak krowom na polu...

iGor juz napisal cos na temat fanboy'a...

też miałem obydwie konsole, nawet dużo więcej niż te dwie. online na xboxie jest bardziej rozbudowany, ale jeśli już zacząłeś o tym, że ps3 nie nadaje się dla ludzi ceniących online to wytłumacz mi dlaczego niby miałoby mi się gorzej grać w fife online? nie mam żadnych lagów, a przy tym nie muszę płacić za usługę, której użyje kilka razy w miesiącu.

#64 chrizak

chrizak
  • 26 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 19:04

No i tu masz rację ;) W Xbox 360 przydał by się BDR, ale w czasach gdy X360 powstawał, Blu-Ray jeszcze nie było w sprzedaży... A jakby był jako dodatek, to i tak można by było na nim oglądać tylko filmy (patrz dodatkowy czytnik HD-DVD).

Nie wiem czy wiesz ale HD-DVD a Blu-Ray to dwie zupełne inne rzeczy, tak jak CD i DVD. HD-DVD (od Microsoftu) przegrał wojnę na nośniki z Blu-Ray'em, bo Hollywood i inne wytwórnie filmowe wspierały bardziej dysk od Sony. Poczytaj troche o tym na necie.

Btw, miałem Xbox'a Elite, dostałęm bana i go sprzedałem, teraz w ramach eskperymentu kupiłem PS3 Slim, bo cena była podobna, wcześniej odstraszała. Przyjdzie za jakieś 2 dni, więc będe mógł to ocenić obiektywnie, nie jak jakiś fanboy (nienawidze czegoś takiego).

Pozdro 4All :-)

#65 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 listopada 2009 - 19:09

I napisz czy masz ochote powrocic do Xboxa 360...... odczekaj ofcoz , zeby ten szal c**a minal ;)

#66 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 listopada 2009 - 22:40

chrizak - HD-DVD to był akurat format (głównie) Toschiby?

#67 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 listopada 2009 - 23:50

W saturnie bylo mozna kupic zew player HD do X za 99zl , sam pilot polke obok 79zl :D Filmy pakowane w czerwone pudelko , BR w niebieskie.

#68 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 listopada 2009 - 00:03

bo standard upadł BR zwyciężył chociaż HD-DVD miało trochę plusów

#69 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 03 grudnia 2009 - 18:28

PS3 kupilem dla GT ... Xboxa 360 z ciekawosci.. i w sumie lepiej wypadl X, Forza 2 mimo tego ze leciwa to pieknie odzwierciedla jazde, Vtec w hondzie slyszalny powyzej 5000 obr.. w GT odglosy aut byly bardzo podobne. Na swieta pewnie zakupie kolejnego X klocka bo pad mi przypadl do gustu i jestem ciekaw wymiatania Forzy3 . Jedna i druga konsola warta jest uwagi, jakby mnie bylo stac mialbym pewnie 2 :D ....jak BD bedzie w PL popularniejszy to sony pewnie zyska wiecej fanow. ;)

#70 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 16:25

Ja wczoraj odebrałem nowego X360 Elite;] Mój gametag - WujekStanekPL - jak by chętni byli na Gears of War 2 lub Pure to polecam się ;]

#71 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 grudnia 2009 - 00:52

Od paru dni mozna zassac z PSnetwork GT5 Trail demo. Zassalem i........ Czekam na czarnego konia tej rozmowy jak i tego tematu ;] A... ;] Ponad setka mil na liczniku wjezdzam idealnie prosto na bande i .... no wlasnie. Tragedia , ta gra jeszcze ma czelnosci nosic podtytul real driving simulator. Porazka. Podobna porazka jak ktos mi jeszce napisze , ze GT jest najlepsza scigalka na swiecie.

#72 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 10:27

Od paru dni mozna zassac z PSnetwork GT5 Trail demo.
Zassalem i........

Czekam na czarnego konia tej rozmowy jak i tego tematu ;] A... ;]

Ponad setka mil na liczniku wjezdzam idealnie prosto na bande i .... no wlasnie. Tragedia , ta gra jeszcze ma czelnosci nosic podtytul real driving simulator. Porazka.
Podobna porazka jak ktos mi jeszce napisze , ze GT jest najlepsza scigalka na swiecie.

Hmm... czym to się różni od GT5 prologue ?

#73 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 grudnia 2009 - 11:14

Dla mnie niczym , dla tych pajacy z polyphony na pewno czyms sie rozni :lol: Jakby sie nie roznilo , to nie bylo by warte dawania na psnetwork. Generalnie trialowka czasowa , mozesz sobie za darmo zassac, GT P kosztowalo 119zl czyli placiles za demko - ale rozbudowane demko. I tak jeszcze porownam polski-eur psnetwork to amerykanskiego. Amerykanski jest lepiej przemyslany , posegregowany i wiadomo gdzie co i jak . Na amerykanskim koncie mozna bylo sciagnac demko Bad Commpany 2 , teraz zassalem Dante's Infenrno i jak ktos mial kodzik to God of War 3 sciagnal. Przynajmniej mala zakladke DEMO, bo u nas trzeba szukac jak debil demka i przeleciec po ilus tam zakladkach zeby odszukac grywalnego demo miedzy traielrami i innymi bzdurami.

#74 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2009 - 11:23

A jak można założyć amerykański psn?

#75 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 grudnia 2009 - 11:53

Zakladasz nowe konto i nie robisz polski tylko np new york i pozniej na necie musisz tylko wyszukac post codu jakiegos z NY ofcoz i to tyle. Wpisujesz byle jakie dane , byle jaki meil . o GoW3 zapomnij , bo kodow bylo malo i juz poszly. Na Bad Commpany 2 moze sie zalapiesz , na IGN.com bylo mozna dostac kod zakladac konto , nie wiem czy jeszcze mozna. Ale Dantes Inferno sciagniesz spokojnie 1gb demko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych