Widze , ze wujek luck musi sie wypowiedziec ;p
A wiec:
Ale za nim napisze co sadze, to co Ci da (nie pamietam usera) wymiana plyty glownej ? Dysk zblokowany dalej , nie pograsz juz na live - chyba , ze dla samego piracenia , wtedy w ogole nie wiem po co te zamieszanie.
Xboxa 360 kupilem tydzien po premierze w polsce ofcoz piracilem , ban. Kupilem 2 nowszego z hdmi i jakos gralem okolo 2 lat i teraz tez dostalem bana.Sprzedalem za 450zl i kupilem PS3 i napisze tak :
Jezeli chcesz tylko grac i tylko offline - czyli samemu , to zostaw tego X i graj dalej olewajac dysk - savy mozna robic.
Skoro chcesz kupic PS3 to liczysz sie ze skoncza sie gry po 4,50 + czas na sciagniecie obrazu 6 gb . Kupilem teraz takiego CoD MW2 + Headset i zostawilem w media 330zl.....
Ofcoz kasy nie licze , bo jest mega hype z grania on line i co do on line- zmienilem konsole , bo MS jako tako mnie wku****il tym banem i zablokowanym dyskiem i zrobilem jak wielu na polskich forach - wymienilem na PS3.
On line nie jest tak dobry jak na Xboxe , Live bije na glowe ten darmowy co badz psnetwork. Komunikacja to w ogole padaka , nie istnieje - wina lezy po czulosci , ktorej nie moge zmienic w ustawieniach i jest stala. Grajac slysze pajaca z uysa ktory sie wydziera , za 1 wykosil , slysze odglosy z gry od 3 innych graczy i kazde pierniecie .... widze od paru dni , ze jeden na 10 meczy uzywa headseta , ktorego wyciszam.
Psnewtork jest padaka sama w sobie, jest totalnie chaotyczny.
W X bylo posegregowane , wszystko czytelne i jasne. Nie ma grup . W X wchodzilem , robilem grupe i gadalem z kim chcialem i kazdy gral w co chcial. Komunikacja 100 razy lepsza . Wciskalem guzik i mialem jak na dloni swoje osiagniecia , drugi guzik i juz widzialem swoje pkt i kogos z kim sie chcialem porownac.A w PS3 ?? Konsola sama w sobie mysli pare s zanim Ci w ogole pokaze kto jest on line , 3 razy tego czasu potrzbuje na odpalenie osiagniec , ktore zawsze konczy sie bledem , a porownanie z kims innym on line trwa ponad minute i nic sie nie dzieje albo blad - czesto o tym bledzie pisza na necie.
Takze na koniec podsumowanie.
Jak chcesz tylko piracic i offline , zostan przy X , tanie granie.
Chcesz on line , wiecej kumpli ma Xboxa , kupuj nowego i nawroc sie
A nie wiem jak u Ciebie z atutami ktore sie zawsze wymieniac - BR , darmowy net itp .
Osobiscie leje na BR , bo filmow nie ogladam , nie bede wydawac 20zl zeby obejrzec film i oddac po 24 h , a nie bede tracic na film 100zl.
Net darmowy , ale jak mam porownac do Live ,to przemilcze , przeczytaj wyzej,
Przegladarka itp , to bzdet dla mnie jak BR i nie korzystam z tego.
Mam Ps3 , kupilem w zasdadzie ja 3 raz - grania wiecej , bo i gier wiecej teraz.
A x nie kupie , bo robie na przekor MS i troche sobie. IMO lepsza konsola pod wzgledem gier i neta, a na neta mam najwiekszy nacisk.
Hah, może i X ma sporo gier z PS3, ale 90% gier z X mogę mieć na kompa... PS3 natomiast ma np. Gran Turismo, God of War, Little Big Planet, Loco Roco... To są Exclusivy w które trzeba zagrać bo są genialne. Takie gry na Xa można policzyć na palcach jednej ręki. Poza tym, najważniejsze - na PS3 nie zobaczysz Ring of Death, nie zbanują ci konsoli, nie będziesz musiał kupować dodatkowego chłodzenia które będzie zagłuszało twój TV. Nie wspominając o BR, WiFi, przeglądarce... Xbox nie ma szans z PS3 biorac jeszcze pod uwagę to, że PS3 kosztuje teraz tyle samo co Xbox. Dla mnie wybór prosty.
UP:
Gow jest na PC, Fable jest na PC, Halo jest na PC, tylko Forzy nie ma, ale na co mi Forza skoro na PS3 mam GT?
LOL ?
Grales we Forze i GT? Nie bede pisac o GT i o tym jaka to padaka - ok , ladniejsze opakowanie od 96 roku , ale to nadal saymulator kartonu.
zaraz wejdzie Alfa GT i bedzie wesolo ;] Jestem jego fanem.
GOW i LBP ok , sa kozackie , dodam Ucnahrted 2 , ktorego skonczylem w niedziele

Boska gra.
I co z tego , ze GOW jest na PC, jak wyszlo ponad rok pozniej. Chcesz, to kuc klamoty do PC za 3 klocki i czekaj na 2 i 3 czesc. Posiadacze 360 juz graja , a zara beda grac w 3 .
Halo 1 jest na PC , 2 i 3 juz nie ma .
Nowy model Xboxa nie ma juz ROD , bo zostalo to naprawione juz przy wersji z hdmi ;] A juz wyszedl nowy model X

Takze , doksztalc sie , pozniej pisz banialuki , bo aktulnie na topie jest YLOD - Zolta dioda smierci w PS3
Wi Fi wygodne , ale kabel w X mi nie wadzil zebym kupowal do X karte wifi za 250zl ,ale wygoda jest nie ukrywam.
O BR i necie sie wypowiedzialem.
Od zawsze bylo tak , ze kazda konsola ma swoje X gier , dla ktorych warto ja nabyc.
Wii ma Zelde .... dla ktoregj warto tylko kupic wii .