Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xbox360 vs PS3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
133 odpowiedzi w tym temacie

#1 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 15:04

Witam, jestem jednym z szczesliwcow ktorzy dostali listopadowego bana na Xa:P Teraz w grudniu chce zakupic nowa konsole i tu zadaje sobie pytanie - Xbox 360 Elite (cena okolo 1050) czy PS3 Slim (cena okolo 1150). Z jedenj strony masa gier i natal project, a z drugie BR i 3 niezle EX (uncharted, gow3, heavy rain). Co polecacie? Wierze ze jest tu tez masa graczy konsolowych :D

---- Dodano 24-11-2009 o godzinie 15:06 ----
Dodam tylko ze tym razem nie przerabiam konsoli - tylko orginaly i gra przez neta

#2 enisala

enisala
  • 70 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 15:22

jak nie masz zamiaru używać piratów na Xklocku to zdecydowanie lepiej PS3. Zawsze to przyszłościowe tyle, że gry drogie.

#3 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 24 listopada 2009 - 15:25

za ps3 przemawia wbudowana przeglądarka www,wifi i odtwarzacz dvd/bluray

#4 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 listopada 2009 - 15:27

Ja bym brał PS3:) Teraz jak cena jest odpowiednia nie widzę + po stronie XBox’a. Kiedyś jak PS3 kosztowało 2500, to można było się wachać… Ale teraz…?

#5 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 15:51

Tak racja, ale X nadal ma mase gier no i Natal Project ktory ma wyjsc w przyszlym roku :D niewiem, moze przemawia za mna sentyment do Xa bo konsola jest swietna :)

#6 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 15:52

Było milion razy tutaj! http://www.myapple.p...gry-porady.html

Moim zdaniem do zamknięcia...

#7 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 listopada 2009 - 17:28

Tak racja, ale X nadal ma mase gier no i Natal Project ktory ma wyjsc w przyszlym roku :D niewiem, moze przemawia za mna sentyment do Xa bo konsola jest swietna :)

A Sony ma: Sony announces new PS3 motion controller -- Engadget

:)

#8 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 listopada 2009 - 17:31

dla mnie PS3 - wifi, BR, fakt że ma spory zapas mocy jeszcze (w przeciwieństwie do XBoxa)

#9 Dr.No

Dr.No
  • 183 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 listopada 2009 - 17:37

Dla mnie i tak najistotniejszą rzeczą jest pad w xbox'sie który jest o niebo lepszy!

#10 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2009 - 17:41

Jeśli tylko gry - zdecydowanie Xbox 360.

#11 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2009 - 17:58

Głos na Xbox'a. P.S. Też dostałem bana, ale znam faceta, który wymienia płyty główne na niezbanowane za 200zł(można bez przeróbki). IMHO zdecydowanie lepsza i tańsza opcja niż nowa konsola. Jak chcesz kontakt to na PW.

#12 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 18:09

Dzieki shrek, ale po chwilowym graniu na Live wiem ze nie wroce do grania offline:) alfagta sorry ale od momentu zobaczenia tego "wibratora" na E3 bawi mnie, jednak przemawia do mnie bardzij Natal. Plusy X (jak dla mnie) + pad + masa gier + masa gier z PS3 + XBL + Natal Project Minusy X - moc - DVD - hałas - płatny Live - brak polskiego oddziału Plusy PS3 + BR + Ex jakie ma - Uncharted 2 itd + moc + darmowy net Minusy PS3 - pad - mała ilość gier - utrata markowych tytułów - "wibrator" - to że X ma mase gier PS3, a PS3 nie ma ani jednej gry z X - Cell - niby moc, ale nie umia nic zrobic ciekawego - za malo gier dla ktorych warto kupic ja Troche jestem w kropce :/

#13 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2009 - 18:24

No to wymień sobie płytę główną bez przerabiania.

#14 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 listopada 2009 - 18:28

co rozumiesz, przez 'ma masę gier z PS3'? bądź 'utratę tytułów'? nie wiem też co jest lepszego w padzie z XBoxa... ja tam wolę ten z PS3

#15 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 18:29

Wole kupic nowa konsole, albo Elite albo Slim, po za tym ja mialem naped na BenQ wymianiany, a za naped tez banuja

---- Dodano 24-11-2009 o godzinie 18:36 ----
Roberto - ksztalt i rozmieszczenie analoga, sony dalej archicznie do tego podchodzi. Pad z Xa jest wygodniejszy - lepeij siedzi w dloni, analog jest idealnie pod kciukiem, a klawisze spustowe sa lepiej dopracowane

Co do gier to mam na mysli - MGS, Tekken, Devil May Cry, GTA, FF itd

#16 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2009 - 19:07

Koleś wymienia całe płyty wraz z napędem(za te 200zł), więc dostaniesz taki napęd jaki powinien być z daną płytą główną.

#17 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 19:16

Shrek ja jednak wole fabrycznie nowke z 3 letnia gwarancja no i elite (jesli wezme Xa), obecnie mam premium 60 giga, a gwarancje stracilem z dniem przerabienia konsoli, a nowa plyta mi jej nie da. Tak wiec dzieki za info, ale mnie interesuja tylko nowe konsole

#18 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 24 listopada 2009 - 19:43

ps3 za większą ilość dobrych exclusive'ów i odtwarzacz blu-ray.

#19 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 listopada 2009 - 19:47

nadal nie rozumiem 'utraty tytułów' czy 'masy gier z ps3' co, że producenci zaczęli tworzyć gry również na xboxa? ps3 przecież nic na tym nie straciło.

#20 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 19:50

Stracilo wylacznosc nie zyskujac na tym nic - no bo niby jakiego exa od Xboxa ma? haro to samo mozna powiedziec o Gears of war, fable, forza, halo itd

#21 Vedziu

Vedziu
  • 19 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2009 - 19:52

Hah, może i X ma sporo gier z PS3, ale 90% gier z X mogę mieć na kompa... PS3 natomiast ma np. Gran Turismo, God of War, Little Big Planet, Loco Roco... To są Exclusivy w które trzeba zagrać bo są genialne. Takie gry na Xa można policzyć na palcach jednej ręki. Poza tym, najważniejsze - na PS3 nie zobaczysz Ring of Death, nie zbanują ci konsoli, nie będziesz musiał kupować dodatkowego chłodzenia które będzie zagłuszało twój TV. Nie wspominając o BR, WiFi, przeglądarce... Xbox nie ma szans z PS3 biorac jeszcze pod uwagę to, że PS3 kosztuje teraz tyle samo co Xbox. Dla mnie wybór prosty. UP: Gow jest na PC, Fable jest na PC, Halo jest na PC, tylko Forzy nie ma, ale na co mi Forza skoro na PS3 mam GT?

#22 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 19:56

Przeznaczeniem konsoli są gry, wiec Xbox w stosunku cena/jakość/gry to najlepszy wybór. Kupując PS3 jako odtwarzacz BR, przedkładasz "lans" nad funkcjonalnością i grywalnością. Nie oszukujmy się, gry na konsole są drogie a tutaj dużego pola manewru nie widzę.

#23 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 listopada 2009 - 19:59

Widze , ze wujek luck musi sie wypowiedziec ;p

A wiec:

Ale za nim napisze co sadze, to co Ci da (nie pamietam usera) wymiana plyty glownej ? Dysk zblokowany dalej , nie pograsz juz na live - chyba , ze dla samego piracenia , wtedy w ogole nie wiem po co te zamieszanie.

Xboxa 360 kupilem tydzien po premierze w polsce ofcoz piracilem , ban. Kupilem 2 nowszego z hdmi i jakos gralem okolo 2 lat i teraz tez dostalem bana.Sprzedalem za 450zl i kupilem PS3 i napisze tak :

Jezeli chcesz tylko grac i tylko offline - czyli samemu , to zostaw tego X i graj dalej olewajac dysk - savy mozna robic.

Skoro chcesz kupic PS3 to liczysz sie ze skoncza sie gry po 4,50 + czas na sciagniecie obrazu 6 gb . Kupilem teraz takiego CoD MW2 + Headset i zostawilem w media 330zl.....
Ofcoz kasy nie licze , bo jest mega hype z grania on line i co do on line- zmienilem konsole , bo MS jako tako mnie wku****il tym banem i zablokowanym dyskiem i zrobilem jak wielu na polskich forach - wymienilem na PS3.
On line nie jest tak dobry jak na Xboxe , Live bije na glowe ten darmowy co badz psnetwork. Komunikacja to w ogole padaka , nie istnieje - wina lezy po czulosci , ktorej nie moge zmienic w ustawieniach i jest stala. Grajac slysze pajaca z uysa ktory sie wydziera , za 1 wykosil , slysze odglosy z gry od 3 innych graczy i kazde pierniecie .... widze od paru dni , ze jeden na 10 meczy uzywa headseta , ktorego wyciszam.
Psnewtork jest padaka sama w sobie, jest totalnie chaotyczny.
W X bylo posegregowane , wszystko czytelne i jasne. Nie ma grup . W X wchodzilem , robilem grupe i gadalem z kim chcialem i kazdy gral w co chcial. Komunikacja 100 razy lepsza . Wciskalem guzik i mialem jak na dloni swoje osiagniecia , drugi guzik i juz widzialem swoje pkt i kogos z kim sie chcialem porownac.A w PS3 ?? Konsola sama w sobie mysli pare s zanim Ci w ogole pokaze kto jest on line , 3 razy tego czasu potrzbuje na odpalenie osiagniec , ktore zawsze konczy sie bledem , a porownanie z kims innym on line trwa ponad minute i nic sie nie dzieje albo blad - czesto o tym bledzie pisza na necie.

Takze na koniec podsumowanie.
Jak chcesz tylko piracic i offline , zostan przy X , tanie granie.
Chcesz on line , wiecej kumpli ma Xboxa , kupuj nowego i nawroc sie ;)
A nie wiem jak u Ciebie z atutami ktore sie zawsze wymieniac - BR , darmowy net itp .
Osobiscie leje na BR , bo filmow nie ogladam , nie bede wydawac 20zl zeby obejrzec film i oddac po 24 h , a nie bede tracic na film 100zl.
Net darmowy , ale jak mam porownac do Live ,to przemilcze , przeczytaj wyzej,
Przegladarka itp , to bzdet dla mnie jak BR i nie korzystam z tego.
Mam Ps3 , kupilem w zasdadzie ja 3 raz - grania wiecej , bo i gier wiecej teraz.
A x nie kupie , bo robie na przekor MS i troche sobie. IMO lepsza konsola pod wzgledem gier i neta, a na neta mam najwiekszy nacisk.

Hah, może i X ma sporo gier z PS3, ale 90% gier z X mogę mieć na kompa... PS3 natomiast ma np. Gran Turismo, God of War, Little Big Planet, Loco Roco... To są Exclusivy w które trzeba zagrać bo są genialne. Takie gry na Xa można policzyć na palcach jednej ręki. Poza tym, najważniejsze - na PS3 nie zobaczysz Ring of Death, nie zbanują ci konsoli, nie będziesz musiał kupować dodatkowego chłodzenia które będzie zagłuszało twój TV. Nie wspominając o BR, WiFi, przeglądarce... Xbox nie ma szans z PS3 biorac jeszcze pod uwagę to, że PS3 kosztuje teraz tyle samo co Xbox. Dla mnie wybór prosty.

UP:
Gow jest na PC, Fable jest na PC, Halo jest na PC, tylko Forzy nie ma, ale na co mi Forza skoro na PS3 mam GT?

LOL ?

Grales we Forze i GT? Nie bede pisac o GT i o tym jaka to padaka - ok , ladniejsze opakowanie od 96 roku , ale to nadal saymulator kartonu.
zaraz wejdzie Alfa GT i bedzie wesolo ;] Jestem jego fanem.
GOW i LBP ok , sa kozackie , dodam Ucnahrted 2 , ktorego skonczylem w niedziele :D Boska gra.

I co z tego , ze GOW jest na PC, jak wyszlo ponad rok pozniej. Chcesz, to kuc klamoty do PC za 3 klocki i czekaj na 2 i 3 czesc. Posiadacze 360 juz graja , a zara beda grac w 3 .
Halo 1 jest na PC , 2 i 3 juz nie ma .
Nowy model Xboxa nie ma juz ROD , bo zostalo to naprawione juz przy wersji z hdmi ;] A juz wyszedl nowy model X ;) Takze , doksztalc sie , pozniej pisz banialuki , bo aktulnie na topie jest YLOD - Zolta dioda smierci w PS3 ;)
Wi Fi wygodne , ale kabel w X mi nie wadzil zebym kupowal do X karte wifi za 250zl ,ale wygoda jest nie ukrywam.
O BR i necie sie wypowiedzialem.
Od zawsze bylo tak , ze kazda konsola ma swoje X gier , dla ktorych warto ja nabyc.
Wii ma Zelde .... dla ktoregj warto tylko kupic wii .

#24 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 24 listopada 2009 - 20:03

Ja bym wybrał PS3 - bo jak dobrze sugeruje reklama "Granie to tylko początek". Można ją bardzo ciekawie wykorzystać z innymi urządzeniami Sony, ale nie tylko. Gry (używki nawet) są w przyzwoitych cenach, a BluRay warto mieć (jeśli masz oczywiście telewizor FULL HD ~42" lub więcej), bo tak jak kiedyś ludzie narzekali na DVD i wystarczał im film w DivX, tak teraz powoli zaczynają się przekonywać do Blu. Wiadomo - jak na polskie warunki filmy obecnie są trochę za drogie, ale warto inwestować w przyszłość. To nie jest sprzęt na pół roku - dlatego ja bym wybrał kupując jedną z tych konsol (nową) PS3.

#25 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 listopada 2009 - 20:11

Doczytalem teraz 1 posta , org i net. Jezeli wiecej kumpli ma Xboxa , to kup Xboxa. Lepszy net , 120 zl na 13 miesiecy to smiech na sali za jakosc uslugi , jednej z najlepszej uslugi do grania on line - w koncu platna.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych