Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Microsoft skopiował interfejs Mac OS X w Windows 7?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
336 odpowiedzi w tym temacie

#26 lupowilk-4d485847d8

lupowilk-4d485847d8
  • 606 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:37

nich sie bija - dla nas tylko lepiej

To żeś mnie ujął za serce aż mi prawie do gardła podeszło i bym się udusił przełykanym właśnie orzeszkiem :) - masz u mnie jednego bana gratis (czyli -1ban jakby co). :-D

a moze wprowadzimy pojecie "iban" :)

#27 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 12 listopada 2009 - 23:39

Moze ktos zrobi jakis test stabilnosci rdzenia Visty :P ?

Chętnie zrobię, ale nie wiem jak :oops:

#28 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:39

To żeś mnie ujął za serce aż mi prawie do gardła podeszło i bym się udusił przełykanym właśnie orzeszkiem - masz u mnie jednego bana gratis (czyli -1ban jakby co).

Jako człek inteligentny, jak sądzę, Ty znasz moje prawdziwe zdanie w tej kwestii...

#29 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:40

Dlatego właśnie tak napisałem. ;)
A między wierszami można przeczytać prawdziwe intencje. A i mod nie bardzo ma podstawy do banowania... chyba że in block, co pewnie nastąpi niebawem.

Aha ;) rozumiem :)
A ja zapewne dostane zaraz za pisanie nie na temat.

#30 Arkady

Arkady
  • 31 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:41

Gdy minęło moje oburzenie, postanowiłem szukać kolejnych "zalet" i tutaj skończyło się wszystko co 7 ma do zaoferowania. Obojętnie jak by nie ściągali Windows zawsze ma to coś - REJESTR ;) Tak więc fanom Windowsa po raz kolejny życzę szybkiego recovery i braku blue screenów, był bym zapomniał, explorer powiesił mnie się przy pierwszym starcie otwierając 3 zakładkę ;)

W sensie, że powodem owej niestabilności (której de facto nie uświadczyłem) jest rejestr? Ciekawa teoria, poważnie, ale następnym razem pomyśl nim będzie takie bzdury wypisywał.

#31 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 12 listopada 2009 - 23:44

nich sie bija - dla nas tylko lepiej

---- Dodano 13-11-2009 o godzinie 01:38 ----

a moze wprowadzimy pojecie "iban" :)

Oby ta bijatyka nie przeniosła się tutaj tzn. żeby nie było sytuacji kiedy ,,wyznawcy,, Windowsa na siłę będą chcieli Nas ,,przeciągnąć na swoja wiarę,, :) - wtedy na bank bany się posypią :)
Jakby co nie mam nic do Windowsa bo sam go też używam w firmie do fakturowania a w domu do grania od czasu do czasu ale to forum dla zwolenników OSX oraz komputerów Mac (a nie Windowsa i hacintoshy) i niech tak zostanie.
...Dobry pomysł z tym tylko ze pisane tak: ,,iBan,,

#32 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 12 listopada 2009 - 23:47

oj ludzie, ludzie.... kopiowanie, nie kopiowanie - ewolucja po prostu:| wszystko ewoluuje:D przyroda, technika.. nawet pokemony;p takie jest życie:) osx przechodzi lekką ewolucję wraz z każdym upgrade, w win7 wykształcił się nowy look w lepszą stronę. Więc po co narzekać? a czemu nie posądzimy małp, że rozwijają się jak my?:D albo nawet i na odwrót;p przecież my od nich pochodzimy:D według biologii:) pozdrawiam:)

#33 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:47

Obojętnie jak by nie ściągali Windows zawsze ma to coś - REJESTR ;)

No ta, jak brak argumentów to zawsze rejestr jeszcze jest, bla bla bla...

#34 superjas

superjas
  • 107 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:50

był bym zapomniał, explorer powiesił mnie się przy pierwszym starcie otwierając 3 zakładkę ;)

ja dzis kupowalem Tacie nowego laptoka FujitsuSiemens, podczas drugiego uruchomienia KOMPLETNIE czystego systemu zawiesil sie explorer i za nic nie chcial sie odpalic. za to potem jak juz sie wlaczyl to skutecznie blokowal wylaczenie systemu. :D

#35 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 12 listopada 2009 - 23:52

a i żeby nie było-nie popieram windowsa, microsoftu itp. jestem człowiekiem bezkonfliktowym, ceniącym sobie za wszelką cenę jakość:) z tego powodu znalazłem się na tym forum;p produkty pana Jobbs`a (tak się pisze?) są intuicyjne, genialne, podbiły mi serce, duszę oraz hmm.. portfel:D lecz żadnego grosza na apple nie pożałuję, bo kupując apple, stawiam krok w przyszłość:) jeej, ale popisałem rzeczy:D wybaczcie jeśli coś was urazi:p miłej nocy, kolorowych snów;)

#36 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 listopada 2009 - 23:53

sam system to krok do przodu. a że wygodą chcą się zbliżyć do OS X'a to dobrze. 7 całkiem dobrze wyszła - dla normalnego użytkownika (jeżeli aplikacje będą działać... a z tym jest różnie - nawet z tymi od MS) będzie b. dobra pewnie problemy Windows ma jednak IMO dwa: - ok, system sobie, ale aplikacje firm trzecich jednak całkiem mocno odstają. w OS X'ie całość jest bardziej spójna - administracja tego systemu to ból (przynajmniej dla mnie) - tutaj sprawy niestety nie uprościli, a nawet bardziej zagmatwali (nowy panel sterowania z wyszukiwaniem - ok, dobry pomysł, ale i tak nie potrafię tam znaleźć tak prostej opcji jak autologin)

#37 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:53

ale to forum dla zwolenników OSX oraz komputerów Mac (a nie Windowsa i hacintoshy) i niech tak zostanie.

I to już jest jakiś argument! Trudno mu cokolwiek zarzucić, zatem... piszcie tak, a nie dyrdymały o szybkości, stbilności, urodzie i jakiejś bliżej nieokreślonej jakości. Cieszcie się z konkurencji bo Windows 7 wyprzedziło Leo o krok i nawet pół kroczku w wykonaniu Snow to za mało. I jak tak dalej pójdzie (a mam nadzieję, że nie) to tylko na tym forum będziemy koniom grzywy pletli.
System sam w sobie jest dla fanów komputerów. Dla użytkowników najważniejszy jest soft, czyli program. Mam pisać dalej? Po co, i tak zaraz zostanę zjechany... Dobrze, że banów mam w nadmiarze. Tę uwagę Blade_ wydrukowałem, żeby się z niej nie wycofał. Z resztą wisi mi to. Idę na piwo. A po powrocie zaprzęgnę do roboty oba konkurencyjne systemy. Ciekawe, że nawet spięte kablem sieciowym nic a nic im to nie przeszkadza i świetnie współpracują...

#38 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 23:54

ja dzis kupowalem Tacie nowego laptoka FujitsuSiemens, podczas drugiego uruchomienia KOMPLETNIE czystego systemu zawiesil sie explorer i za nic nie chcial sie odpalic. za to potem jak juz sie wlaczyl to skutecznie blokowal wylaczenie systemu. :D

hmm, zdarza się ;) Ale to jest pikuś.
Poczytaj na tym forum jakie ludzie mają problemy z makami i osx.

---- Dodano 12-11-2009 o godzinie 23:57 ----

- administracja tego systemu to ból (przynajmniej dla mnie) - tutaj sprawy niestety nie uprościli, a nawet bardziej zagmatwali (nowy panel sterowania z wyszukiwaniem - ok, dobry pomysł, ale i tak nie potrafię tam znaleźć tak prostej opcji jak autologin)

To masz rację, Win7 nie widziałem, ale panel sterowania był już w Viście strasznie zagmatwany, wyszukiwarka niby jest, ale spotlight działa jak dla mnie o niebo lepiej. Myślałem że ten panel sterowania w Win7 jednak poprawią, taki jak jest w XP jest ok wg mnie. Szkoda że tego nie zrobili.

#39 nixon123

nixon123
  • 486 postów
  • SkądGliwice

Napisano 12 listopada 2009 - 23:58

Myślę, że seven jest podobny, zrobili sporo przydatnych "bajerów", podobnych jak w OS X, system jest przyjazny, ale stabilności brakuje mu przy OS X. Tak czy siak, MS już wcześniej ściągał pomysły, tylko dlaczego nie wykorzystać czegoś co jest dobre i już się sprawdziło. Rywalizacja jest owocna w IT :)

#40 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 12 listopada 2009 - 23:58

hmm, zdarza się ;) Ale to jest pikuś.
Poczytaj na tym forum jakie ludzie mają problemy z makami i osx.

To forum istnieje po to, by ludzie sobie pomagali głównie. Dlatego większość tematów jest o problemach związanych z Applem. Bo kto będzie zakładał temat, że jak wspaniale mój mac się sprawuje;p pomyśl logicznie człowieku, później pisz:) taka skromna rada na przyszłość8-)
Jeśli uraziłem - wybacz, nie celowo to było. Po prostu to zdanie powyżej mnie zabolało na duszy:)

#41 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 00:06

ale stabilności brakuje mu przy OS X.

Nie przesadzaj z tym, XP i Vista są też stabilne, także nie sądzę żeby 7 nagle przestał być.

#42 Apple Worm

Apple Worm
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2009 - 00:33

Osobiście używam Win7 od jakiegoś czasu na moim lapku Amilo. Wgrałem jeszcze wersję RTM i uważam, że temu systemowi można zarzucić wszystko jednak nie brak stabilności.

#43 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 listopada 2009 - 00:36

jako przyszly uzytkownik w7: te wszystkie bajery ktore niby skopiowali z osx moga spokojnie wylaczyc mnie wyglad ala: windows 3.x bez zerznietego od apple doca czy expose wpelni odpowiada chce tylko kilku rzeczy: wydajnosci! obslugi wiecej niz 3.2 giga ramu (64 bit!;]) i stabilnosci;] a chcecie najwiekszej porazki mcsoftu: windows vista-system ktory sam potrafi siebie zablokowac;] odnosnie stabilnosci osx: gdy 1 raz bawilem sie MB pro zawiesilem go w 3 minuty;] pomyslalem: co oni na tym myapple pie#%@#% z drugiej strony moze to dlatego ze nie mialem wczesniej kontaktu z osx i "cos sobie zle kliknalem" heheheh Pozdrawiam

#44 stryj

stryj
  • 37 postów
Napisano 13 listopada 2009 - 01:08

No fajnie. Ale taki głupi uzytkownik, jak ja, to juz zupełnie sie gubi....

#45 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 listopada 2009 - 01:09

odnosnie stabilnosci osx:

gdy 1 raz bawilem sie MB pro zawiesilem go w 3 minuty;]

pomyslalem: co oni na tym myapple pie#%@#%

z drugiej strony moze to dlatego ze nie mialem wczesniej kontaktu z osx i "cos sobie zle kliknalem"
heheheh

Pozdrawiam

Możesz powiedzieć w jaki konwencjonalny sposób zawiesiłeś maszynę? :)

#46 stryj

stryj
  • 37 postów
Napisano 13 listopada 2009 - 01:16

Możesz powiedzieć w jaki konwencjonalny sposób zawiesiłeś maszynę? :)

No własnie. Bo ja mam ciągle ten problem z PC, że jak czasem otwieram dokumnet tekstowy, to znienacka mi sie pokazuje, że system odzyskał sprawność po powaznym błędzie. Chociaz niczego wczesniej takiego nie było. I nie mogę zgasic okienka, musze restartować laptoka. Nudne to jest.
A system mam legalny, przysięgam, mam fakturę. Moge pokazać skan.

---- Dodano 13-11-2009 o godzinie 01:20 ----
Żyję z pisania i takie rzeczy mnie denerwują. Ostatnio straciłem tekst, nad którym siedziałem kilka godzin.
Teraz sie tak zacietrzewiłem, że zapisuje wszystko na pen-drive, codziennie.

#47 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 listopada 2009 - 01:26

Możesz powiedzieć w jaki konwencjonalny sposób zawiesiłeś maszynę?

jakto jak...zobaczylem nowy system i chcialem rozeznac sie co gdzie jest...

co otworzylem dokladnie ..nie pamietam

ale byl to jakis program do zdjec + chyba soft do isight(dodawalem sobie rogi etc)
+cos tam jeszcze

efekt: bziuuu...bsod nie ma ale niesmak pozostaje;D

i wazne teraz...nie probuje udowodnic ze osx jest mniej stabilny od windozy czy cos podobnego

chodzi mi o to że cale forumowe gadanie o "niezawodnosci osx" ,moge porownac do mojego
o "niezawodnosci windowsa xp"

tzn=>dziala ok ale raz na jakis dlugi czas cos nieszkodliwego moze siasc...i nie jest to zadna tragedia-.-

#48 stryj

stryj
  • 37 postów
Napisano 13 listopada 2009 - 01:38

Czyli, że wszystko sie zawiesza? Beznadzieja....

#49 hbrodaty

hbrodaty
  • 26 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 01:41

Oby ta bijatyka nie przeniosła się tutaj tzn. żeby nie było sytuacji kiedy ,,wyznawcy,, Windowsa na siłę będą chcieli Nas ,,przeciągnąć na swoja wiarę,, :) - wtedy na bank bany się posypią :)

Nic się nie bój, Windows nie ma wyznawców tylko użytkowników. Wyznawcy siedzą w zdecydowanej większości przed Makami obrabiając w megastabilnej fotoszkapie po raz tysięczny zdjęcie nadgryzionego jabłka żeby potem wrzucić go sobie na pulpit/avatara itd. :rolleyes:

#50 stryj

stryj
  • 37 postów
Napisano 13 listopada 2009 - 01:45

Wyznawcy, uzytkownicy? Śmierdzi mi tu sektą. Ja chce uzywać i nic węicej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych