Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#501 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 04:32

Nawilżenie powietrza, żeby kurz się nie unosił. Ale to tylko teoria, u mnie nie działało, u znajomych też. Wczoraj naklejałem SGP Ultra Oleophobic i wyszło idealnie, bez zwilżania powietrza. :)

#502 Daniel_Mx

Daniel_Mx
  • 28 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 13:19

Jaki sposób naklejenia preferujecie ? Na mokro czy na sucho?

#503 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 21:43

Zależy od folii. Większość nakłada się na sucho.

#504 KRS15

KRS15
  • 101 postów

Napisano 16 czerwca 2012 - 15:48

Co sądzicie o foliach które podobno poprawiają kontrast? Oto jedna z nich iPHONE 3G 3GS =FOLIA DiamondSCREEN=LEPSZY KONTRAST (2368363695) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#505 Daniel_Mx

Daniel_Mx
  • 28 postów

Napisano 18 czerwca 2012 - 20:15

Do użytkowników foli Wrapsol , ona po jakimś czasie zaczyna się mocniej kleić? Bo moja ledwo się klei mogę bez problemu ją zdjąć ... + Muszę reklamować bo jest nie równo wycięta ...

#506 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 czerwca 2012 - 03:26

SPIGEN SGP iPhone 4 / 4S Screen Protector GLAS.t Premium Tempered Glass Series - iPhone 4 / 4S - Apple iPhone - Cell Phones

Co o tym sądzicie? Bo mi się jeszcze ani razu nie udało idealnie folii nakleić. Zawsze jestem niezadowolony. Tutaj pach i jest! Ktoś coś wie o tej folii?

#507 dawletiarow

dawletiarow
  • 36 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 18:13

Na jakiś zasadach przyjmuje reklamacje Wrapsol? Trzeba im odesłać folie, która się odkleja lub jest źle jest docięta i to stwierdzają czy jak?

#508 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 czerwca 2012 - 22:14

Na jakiś zasadach przyjmuje reklamacje Wrapsol? Trzeba im odesłać folie, która się odkleja lub jest źle jest docięta i to stwierdzają czy jak?

Foia Wrapsol podlega dozywotniej gwarancji jeśli zżółknie lub jest krzywo, niewłasciwie wycieta.

Prosimy zawsze na początek o zgłoszenie mailowe zawierające skan dowodu zakupu, opis,  zdjecie wady.
Po rozpatrzeniu reklamacji wydajemy decyzje czy wada podlega reklamacji, jeśli tak wymieniamy folie na nowa.

Cytat z maila dot. gwarancji ;).

#509 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 18:34

Elago Design | Elago Body Shild - Apple iPhone 4 ktos mial ta folie? Mialem folie invisible shield oraz jakies bezklejowe. Te pierwsze byly ok ale zolte po czasie byly i w dotyku gumowate, ale przynajmniej przy moich tlustych lapach nie widac bylo smug, na tych ostatnich siedze obecnie teraz i malo co je widac ale troche sie rysuja.

#510 cimilion

cimilion
  • 37 postów
  • SkądPyrlandia

Napisano 16 lipca 2012 - 10:03

Polecam folie firmy Best Guard do iPhone 4G-4S za 22zł z przesyłką. Sprzedawca godny polecenia "best-guard"
Nakładanie foli bez żadnych problemów, bez jakikolwiek bombelków :)

Folia Best Guard=Brando Apple iPhone 4 + TYŁ 4G 4S (2440703070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#511 kristofeRR

kristofeRR
  • 87 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 20:58

Poszukuje folii na całego iphone'a, czyli przód, tył oraz boczki. Wyszukałem dwa modele, od wrapsola, oraz invsible shield. Która lepsza?

#512 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 01 sierpnia 2012 - 19:13

Poszukuje folii na całego iphone'a, czyli przód, tył oraz boczki. Wyszukałem dwa modele, od wrapsola, oraz invsible shield. Która lepsza?

Dla mnie Wrapsol:)

#513 Eragon pl

Eragon pl
  • 16 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 15:47

Dla mnie Wrapsol:)

No dobrze.... A ja mam pytanie.

Dokupię obudowę... stąd folii na całego iP nie muszą kupować. Wystarczy mi przód. No i na Alle... są zestawy 2xprzednia . Essentials ? Jakoś tak. I tam ceny lecą już od 19.99... kupować? ;p Domyślam się że oryginały... Zobaczcie ;)

#514 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 19:04

Essential to odpowiednik tych najtańszych folii za 2 zł, z tym, że jest od nich o wiele lepsza. Sam miałem wrapsol full bodu ultra i szczerze mówiąc, chyba miałem podróbę, bo była strzępiasta, miała takie dziwne rysy wewnątrz.

#515 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:24

No dobrze.... A ja mam pytanie.

Dokupię obudowę... stąd folii na całego iP nie muszą kupować. Wystarczy mi przód. No i na Alle... są zestawy 2xprzednia . Essentials ? Jakoś tak. I tam ceny lecą już od 19.99... kupować? ;p Domyślam się że oryginały... Zobaczcie ;)

Wrapsol oprocz folii na calosc ma identyczne folie na sam przod
Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - Apple

grubości 12 mili

A ta essential jest ciensza

#516 rdk9

rdk9
  • 63 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:45

Ja jak kupuję folię nie patrzę na firmę ani na testy z wiertarką (ja nie mam zamiaru wiercić w telefonie). Dla mnie folia ma być po prostu bezklejowa i tyle ;-).

#517 Eragon pl

Eragon pl
  • 16 postów

Napisano 06 sierpnia 2012 - 10:13

Cieńsza... czyli gorsza? :D A na ile taka starczy ? Czyli którą z nich bardziej się opłaca... ? Będę ją w kieszeni nosił... raczej bez kluczy czy pieniędzy... I mam wybór: grubsza(2x droższa) czy cieńsza (i tańsza...) . Biedak nie wie co ma zrobic ;p

#518 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 06 sierpnia 2012 - 12:14

Cieńsza... czyli gorsza? :D
A na ile taka starczy ? Czyli którą z nich bardziej się opłaca... ? Będę ją w kieszeni nosił... raczej bez kluczy czy pieniędzy... I mam wybór: grubsza(2x droższa) czy cieńsza (i tańsza...) . Biedak nie wie co ma zrobic ;p

kup drożą - grubszą
Ja mam grubsżą i bez zastrzerzeń

---------- Wpis dodano o 13:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:13 ----------

Ja jak kupuję folię nie patrzę na firmę ani na testy z wiertarką (ja nie mam zamiaru wiercić w telefonie). Dla mnie folia ma być po prostu bezklejowa i tyle ;-).

dokładnie - wrapsol takie są

#519 kapi93

kapi93
  • 19 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2012 - 11:55

A ja poszukuję folii, której śliskość w dotyku byłaby zbliżona do tej z oryginalnego szkła iPhone 4S. Miałem Invisible Shielda i był dla mnie zbyt szorstki, nieprzyjemny przy przeciąganiu palcem po ekranie. Możecie coś doradzić?

#520 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 14:49

Spróbuj Glas.t od Spigen SGP. Nie tyle jest to folia co kawałek szkła, więc feelingu nie tracisz. Troszkę drogie, ale nic bardziej zbliżonego do szkła w iPhonie nie znajdziesz.

#521 kapi93

kapi93
  • 19 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2012 - 15:31

1) Posiada ktoś z forumowiczów Glas.t, żeby stwierdzić, czy jego śliskość jest taka sama jak oryginalnej szybki od iphone? Mam wymienioną przednią szybkę w iPhone 4S, która też jest ze szkła, a jednak nie jest to ta jakość i gdy tylko odrobinę spocą mi się ręce, staje się niewygodna, gdy np. przesuwam po niej palcem. 2) Zastanawiałem się też nad polecaną przez wielu folią Wrapsol, tylko znów nasuwa się pytanie: Clean, czy Ultra? Która jest bardziej śliska? W opisie Wrapsol Clean na stronie zwracają uwagę na "Perfekcyjne odwzorowanie właściwości ślizgowych ekranu dotykowego" , zaś we Wrapsol Ultra zaznaczają, że "Współczynnik tarcia niższy od wskaźników referencyjnych dla powierzchni ze szkła (według wyników testu kinetycznego ASTM D1894)"

#522 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 20:43

1) Posiada ktoś z forumowiczów Glas.t, żeby stwierdzić, czy jego śliskość jest taka sama jak oryginalnej szybki od iphone?

Nie jest taka sama w 100%. Powiedziałbym, że Glas.t jest odwzorowaniem szkła w iPhonie na ok. 90%. Nie tracisz na ostrości obrazu, nie rysuje się, nie zniekształca obrazu, pokryta jest warstwą chroniącą przed odciskami palców - zupełnie jak szkło/ekran w iUrządzeniu. Jeśli jesteś dobry w nakładaniu folii - polecam (masz w zasadzie tylko jedną próbę nałożenia)

#523 Xaroso

Xaroso
  • 60 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 07:56

Poszukuje folii ochronnej na sam przód iP4S (kupiłem sobie Puro Bumper i doszedłem do wniosku że wypadałoby też zadbać o przód telefonu). Nie chce wydawać na folie ciężkich pieniędzy, kwota 30-50zł jest do zaakceptowania. Z tego co wyczytałem parę stron wcześniej polecacie Wrapsol, co powiecie o Wrapsol Essenstials ? Chce stracić jak najmniej właściwości dotykowych panelu. Chyba że coś innego polecicie ? I czy kupowanie folii ochronnych na allegro firmy "kogucik" jest warte czegokolwiek ?

http://www.wrapsol.p...4s,rid,151.html

Jeśli dobrze rozumiem w zestawie mam 2 folie, które naklejam na siebie, czy po prostu mam 2 sztuki folii ? o_O

#524 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 20 sierpnia 2012 - 09:09

Też mam pytanie odnośnie folii, wacham się pomiędzy polecanym wrapsol i zagiem, kiedyś miałem zagg - o ile dobrze pamiętam ona miała strukturę jakby skórki pomarańczy - mam rację ? Jak to jest w przypadku wrapsola ? Też ma taką strukturę czy folia jest idealnie gładka ? Która bedzie lepsza z tych 2 ? Chce na telefonie miec tylko folie, bumper trochę szpeci :)

#525 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 20 sierpnia 2012 - 11:19

Witam. Poszukuję folii do iphone 5. Zastanawiam się nad ofertą sgp, a mianowicie:
http://www.spigen.co...e/iphone-5.html
Szczególnie zależy mi na ochronie ekranu.
Co sądzicie o glas.t?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych