Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#451 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 12:57

Nie wszystkie SGP są za szerokie. Mam SGP Steinheil EX Ultra Crystal i jest minimalnie wezsza od telefonu. Co Wam sie w tej folii nie podoba ? bo ja jestem bardzo zadowolony, moze trafiliscie na podrobki ?

#452 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 14:16

maibatsu, podeślij jak możesz fotke swojego iPhone w SGP :)

#453 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lutego 2012 - 14:45

Witam, temat folii to jak widać temat rzeka! Pozwolę sobie na dorzucenie mojej opini na temat Invisible Shield, ktorą używam od ponad 4 lat, wpierw na iphonie 3, a teraz na 4s. Nie jest to folia doskonała! Zauważyłem, że jest podatna na specyficzne rodzaje zarysowań - np. mnie udawało się zawsze zrobić rysy paznokciem. Wyprobowałem to nawet kiedyś na skrawkach i faktycznie rysa zrobiona paznokciem zostawała. Na szczęście nie ma z tym większego problemu, bo firma wymienia folie bez zająkniecia na nową. Tak więc jeżeli ktoś ma cierpliwość może do końca żywotnosci sprzętu korzystać z gwarancji pod warunkiem, że folię uszkodzoną wyśle do dystrybutora. W przypadku mojej trójki wymieniłem folie 2 razy. Naklejanie - wbrew temu co przeczytałem na tym forum - nakleja się bajecznie prosto. Zachowując kilka reguł: trzeba dobrze wymyć ręce - zwłaszcza palce, i oczywiście wypolerować ;-) telefon! Płyn naniesiony na palce i folię pozwala na dokładne przyklejenie i pewne korekty. Może lepiej nie robić tego za rogi, bo faktycznie mają tendencję do odklejania się zwłaszcza w miejscach najbardziej narażonych na tarcia - u mnie był to pokrowiec. Bąbelki powietrza dają się przyzwoicie usunąć szpachelką. Pozostawiona na noc trzyma b. dobrze. Po ponad 1,5 roku nie miałem przebarwień. Aktualna folia przód /tyl ma juz prawie 3 miesiące i jest OK. Jedynie z tyłu telefonu przesunęła sie o 3 milimetry, co może być spowodowane gumowym etui (a noszę telefon zawsze w kieszeni). Jak sie sytuacja powtórzy lub folia się nie da przykleić - czeka mnie kolejna akcja wymiany na nową!

#454 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 15:18

Zorski, jak możesz także wklej zdjęcie 4s w IS. Na jakiej podstawie realizowane są tu reklamacje? Jaki powód trzeba podać? Oraz gdzie ją kupiłeś?

#455 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 15:28

maibatsu, podeślij jak możesz fotke swojego iPhone w SGP :)

New folder (4).rar - download. Darmowy hosting plików.
albo
New_folder_(4).rar - download now for free. File sharing. Software file sharing. Free file hosting. File upload. FileFactory.com

sorry za jakosc, ale bateria byla na wyczerpaniu wiec sie spieszylem, do tego niezbyt latwo fotografuje sie takie "zwierciadla"

Nie no, patrze na te zdjecia i slabo to wyszlo (nie wspominajac juz o tych z flashem), w rzeczywistosci naprawde wyglada to duzo lepiej ;p

#456 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lutego 2012 - 17:11

Zorski, jak możesz także wklej zdjęcie 4s w IS. Na jakiej podstawie realizowane są tu reklamacje? Jaki powód trzeba podać? Oraz gdzie ją kupiłeś?

Nalezy folie zarejestrowac na stronie ZAGG. Kupujac w firmie zawsze dostaje się paragon lub fakturę.
Na tej stronie jest instrukcja jak postepowac: ZAGG | Frequently Asked Questions
dodatkowo: ZAGG | Frequently Asked Questions.
Moją pierwszą folię kupiłem przez ebay i wszystkie kwestie gwarancyjne załatwiałem przez firme: https://www.schutzfo...nvisibleshield/. Znajduje się ona w Görlitz (czyli po drugiej stronie Zgorzelca) i odnosiłem wrażenie, że coś na tej stronie było po Polsku. Można napewno do nich napisać i zapytać czy realizują też gwarancje folli zakupionych w PL (np. na Allegro).
Zapomniałem dodać, że w kazdym przypadku folie zarysowaną czy odklejoną (np. na rogach) należy im wyslać bo jest to podstawa reklamacji! Ponieważ moja tylnia po przesunięciu się - już na krawędzi nie chce się ponownie przykleić będę ją reklamował. Jak przetrę szlak to napiszę.

#457 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 marca 2012 - 20:54

Witam ponownie, w piątek otrzymałem nową folię w ramach gwarancji. Koszt przesyłki 2 Euro (np. paypalem) i znaczek pocztowy do Niemiec (poleconym najbezpieczniej). Folię nakleiłem na specjalnym formularzu reklamacyjnym znajdującym się na stronie Schutzfolien... , podając datę i miejsce zakupu oraz numer rejestracji na stronie Zagg.

#458 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 19 marca 2012 - 21:27

Dobrze wiedzieć. Dowiadywałeś się może, albo ktokolwiek czy realizują gwarancje z zakupów na Allegro? Bo szczerze mówiąc do Irlandii nie uśmiecha mi się wysyłać, no i trwałoby to chyba znacznie dłużej aniżeli wysyłka do Niemiec, nie wspominając o tym, że mam możliwość wrzucenia listu do skrzynki po niemieckiej stronie. ;f

#459 Nikczemny

Nikczemny
  • 12 postów

Napisano 20 marca 2012 - 09:43

Witam,

Używał ktoś z Was już folie od iSkin ? [url=http://www.iskin.com/accessories/glam/]iSkin Glam Screen Film: Best, Stylish Protective Screen Film for iPhone 4 and iPhone 4S[/url]
Chciałem kupić dziewczynie pod kolor etu ale nie chce kupic "bubla"

z góry dzięki

pozdrawiam

#460 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 marca 2012 - 12:08

Proponuję napisać maila: info@katinkas.com
I oczywiście zarejestrować folię na stronie ZAGG. Nawet kupując na Allegro można otrzymać paragon, ale najlepiej kupować u sprawdzonego sprzedawcy.
Czytając wiele wcześniejszych postów zauważyłem, że prawie nikt nie korzystał z gwarancji... A chyba wszystkie drogie folie mają gwarancję dożywotnią. Ja reklamowałem 3 razy. Dwukrotnie do 3G kupioną w sklepie niemieckim i ostatnio kupioną na Allegro (ale może ta ostatnia reklamacja to efekt tego, że jestem u nich (Katinka) zarejestrowany, choć wątpię by mógłby to być powód odrzucenia ewentualnej reklamacji).

#461 hyrdyl

hyrdyl
  • 32 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 kwietnia 2012 - 18:42

A czy ktoś miał tę folię Folia Ochronna GLLASER MAX iPhone 4 4S + TYŁ mat (2204548737) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i mógłby coś o niej napisać?

#462 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 18:25

Miałem tą folię tyle, że w wersji na Iphone'a 3gs. Ogólnie polecam, zostałem ich stałym klientem. Folia bardzo wytrzymała. W sumie kilka tabak w metalowych pudełkach + kilka kluczy noszonych przez 1 dzień w tej samej kieszeni spowodowały tylko 1 niezbyt widoczną ryskę.

#463 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 kwietnia 2012 - 10:04

4 miesiące z folią Brando i nie jestem szczególnie zadowolony. Głównie zawiodłem się na jej podatności na zarysowania. Nabrała mnóstwo rys, przez co komfort pracy nie jest najlepszy. Po zdjęciu mam wrażenie, że również ekran kilku mikro rysek nabrał. Z kolei jestem bardzo zadowolony z jakości, przyleganie do ekranu jest idealne, a sama folia bardzo cienka, prawie jej nie idzie odczuć. Będę próbował z Invisible Shield następnym razem.

#464 mateo1977

mateo1977
  • 6 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 17:12

Radzę mocno się zastanowić nad Invisible Shield. Osobiście struktura "skórki pomarańczy" jest dla mnie nieakceptowalna. Wrażenia z jej użytkowania są naprawdę słabe.

#465 ostell

ostell
  • 49 postów
  • SkądKrakau, Poland

Napisano 13 kwietnia 2012 - 17:03

też mam folię Invisible Shield i będę ja ściągał. Myślałem że sie przyzwyczaję ale niestety.... fakt-chroni naprawdę dobrze i się nie rysuje ale wygląd?-masakra

#466 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 kwietnia 2012 - 21:23

Jaką folię polecacie? Myślę tylko o przedniej szybce. Budżet to max 30 PLN. Tak dochodzę do wniosku, że lepiej zainwestować we wsuwkę... ehh.

#467 Krzysiu

Krzysiu
  • 52 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 13 kwietnia 2012 - 22:57

Folia na boki iPhone 4s macie jakieś typy? może być kolorowa :)

#468 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:29

Może to komuś pomoże, a więc: Używałem zarówno foli Wrapsol i SGP (którą posiadam aktualnie na 4S) i ta druga mogę każdemu polecić. Do Wrapsol już nigdy więcej nie wrócę, folia ta dosłownie szpeci telefon swoją grubością i wycięciami. Jeśli chodzi o SGP (używam Ultra Crystal) jest ona praktycznie niewidoczna na telefonie, a chyba między innymi o to chodzi? Trzeba jednak pamięć, by nie kupować podróbek za 20zł, zarówno Wrapsol jak i SGP na cały telefon to koszt od 80zł w górę.

#469 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:38

"Podróbka" folii? Czy to ma jakieś znaczenie? Moim zdaniem nie, przez 2 tygodnie się bujałem z folią z stoiska z telefonami za 10zł i nie mam żadnych zastrzeżeń, po pierwsze była niewidoczna, a po drugie tak przywarła do mojego 4S'a, że musiałem ją podważać cyrklem... Obecnie mam folię z gelaskins, za 39zł dwie sztuki wysyłają i też nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko super.

#470 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:43

Czytam, czytam i chyba zdecyduję się na SGP Steinheil EX Ultra Crystal jak ją tak polecacie, mam nadzieję, że będę zadowolony, a opinię wydam jak dojdzie i nakleję ;).

#471 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 15:16

"Podróbka" folii? Czy to ma jakieś znaczenie? Moim zdaniem nie, przez 2 tygodnie się bujałem z folią z stoiska z telefonami za 10zł i nie mam żadnych zastrzeżeń, po pierwsze była niewidoczna, a po drugie tak przywarła do mojego 4S'a, że musiałem ją podważać cyrklem...
Obecnie mam folię z gelaskins, za 39zł dwie sztuki wysyłają i też nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko super.

Jeśli chodzi o podróbki, często są one źle wycięte i nijak nie da się ich prawidłowo nakleić na telefon. Sam widziałem podróbkę SGP, która była za szeroka by w ogóle ją nałożyć na iPhone. Ty pewnie kupiłeś folię no name, a nie podróbkę "renomowanej" firmy :) A jak każdy się już pewnie chociaż raz w życiu przekonał - no name nie zawsze jest zły :)

#472 empe

empe
  • 5 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 21:27

Witam!

Czy ktoś może coś napisać na temat POWER SUPPORT. Folie są na przód i tył, z czego na przód iPhona są dwie wersje Crystal Film Set oraz HD Anti-Glare Film Set - z tego co mi się udało przeczytać folia matowa. Niestety, cała oferta do kupienia tylko za oceanem, w AppleStore tylko jeden rodzaj.

Proszę o opinie, jeśli ktoś "dotyka".

#473 empe

empe
  • 5 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 09:58

Co do folii Power Support, to pytanie dalej aktualne.
Tymczasem takie coś się pojawiło, zobaczcie: [url=http://www.bufflabs.com]BUFF : The Ultimate Shock Absorption[/url]

#474 tth_style

tth_style
  • 6 postów

Napisano 05 maja 2012 - 09:56

Dobry!

Przyszła do mnie folia ochronna [URL="http://foliaochronna.com/index.php?p4451,folia-ochronna-3m-glr310-glossy-low-reflection-do-apple-iphone-4-4g"]Folia Ochronna 3M™ GLR310 Glossy Low Reflection do Apple iPhone 4 4G[/URL]. Spieszę podzielić się z zdjęciami wyżej wymienionej:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Wymaga komentarza? Nie sądzę.

Zamierzam napisać skargę do sprzedawcy, zobaczymy co z tego wyniknie.
Jesteście w stanie polecić coś sprawdzonego i bez takich kwiatków? :)

Pozdrawiam

#475 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 maja 2012 - 11:07

Kurde... Czego ty się spodziewasz z folii która kosztuje 15zł? Fakt, faktem porysowana nie powinna być, ale ona nie nadaje się do niczego. Wczoraj kumplowi zakładałem chyba nawet tą samą i po założeniu, ekran robi się "NIEWYGODNY".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych