Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 01 października 2009 - 15:49
Napisano 01 października 2009 - 15:56
Napisano 01 października 2009 - 16:02
Napisano 01 października 2009 - 16:08
Napisano 01 października 2009 - 16:18
Napisano 01 października 2009 - 16:26
Napisano 01 października 2009 - 16:31
Napisano 01 października 2009 - 16:32
Napisano 01 października 2009 - 16:45
InvisibleShield jest kiepska na ekran ze względu na "teksturę pomarańczy".
Ja polecam PowerSupport antiglare i crystal, najlepsza folia jaką miałem. Wycięta idealnie.
Dokladnie. Nie ma lepszej w polaczeniu z Shuffleskins.de (Ktora mam na tyl) to rewelacja. Mialem InvisibleShield i te smieszne wyciecia ktore wygladaja jak wycinanka to koszmar. Nie mowiac juz o tym, ze po 3 tygodniach zauwazylem ze sie sama przesuwala na obudowie. Wywalilem dziadostwo i kupilem po raz 10ty FInalProtection od Shuffleskins i do dzisiaj siedzi nieruchomo na obudowie. Te folie znam jeszcze od czasu gdy mialem iPoda Mini a jak wiemy iPod mini byl pare lat temu na rynku wiec wiem, ze moge na niej polegac. To tyle ode mnie. Nie wiem tylko czy kupicie te folie w PL.
Z pozdrowieniami,
Remik
Napisano 01 października 2009 - 21:31
Napisano 02 października 2009 - 18:47
Napisano 02 października 2009 - 20:47
Wiesz może czy ten sklep wysyła towar do PL?Dokladnie. Nie ma lepszej w polaczeniu z Shuffleskins.de (Ktora mam na tyl) to rewelacja. Mialem InvisibleShield i te smieszne wyciecia ktore wygladaja jak wycinanka to koszmar. Nie mowiac juz o tym, ze po 3 tygodniach zauwazylem ze sie sama przesuwala na obudowie. Wywalilem dziadostwo i kupilem po raz 10ty FInalProtection od Shuffleskins i do dzisiaj siedzi nieruchomo na obudowie. Te folie znam jeszcze od czasu gdy mialem iPoda Mini a jak wiemy iPod mini byl pare lat temu na rynku wiec wiem, ze moge na niej polegac. To tyle ode mnie. Nie wiem tylko czy kupicie te folie w PL.
Z pozdrowieniami,
Remik
Łatwo nakłada się tą folią? Czy jest wytrzymała na zarysowania? Nie odkleja się?
Napisano 02 października 2009 - 21:08
Napisano 20 października 2009 - 11:03
Napisano 23 października 2009 - 10:26
I jeszcze nie polecam tak zwanych folii lusterek... żeby móc korzystać iphona z taką folią trzeba mieć ustawioną jasność na maxa ... a w lato nic nie widać
Żeby to jeszcze tylko o jasność i widoczność chodziło... Te lustrzane folie zmieniają całkowicie kolory :/ W każdym razie jest tak na 3GS, na 3G i 2G nie wiem jak jest (być może lepiej, bo być może powłoka z 3GS potęguje ten efekt)...
Napisano 23 października 2009 - 10:49
Napisano 24 października 2009 - 20:55
Napisano 24 października 2009 - 21:07
Napisano 25 października 2009 - 07:04
Napisano 25 października 2009 - 09:04
Napisano 28 października 2009 - 01:59
Wbrew tematowi tego postu ja uzywam iPhona "golego". Tzn jest wkladany tylko do specjalnej skorzanej kaburki.[ciach] iPhone jest na tyle pieknym designersko urzadzeniem aby uzywac go bez zadnego pogrubiajacego i zamieniajacego w dziwactwo badziewia.
No widzisz, dla mnie obciachem jest ze tak powiem noszenie czegokolwiek w jakiejkolwiek
kaburce, przy pasku czy tez gdziekolwiek, to tak jak pokrowce na siedzenia w samochodzie,
to tyle jezeli rozmawiamy o odczuciach.
Natomiast rozumiem i zgadzam sie z tym iz w przypadku telefonow zmienianie
jego ksztaltu jakimis dziwnymi obudowami, pogrubianie go czy robienie z co by nie mowic
fajnego designu cegly jest faktycznie porazka wizualna i wolalbym zarysowac tel. na smierc jak zakladac
mu jakiekolwiek kondony w postaci obudowy.
Natomiast folie to inna sprawa, nie szpeca telefonu w zaden sposob, bo ich zwyczajnie
nie widac podczas codziennego
uzytkowania, a dodatkowo niweluja optycznie zarysowania takze finalnie tel. wyglada
za kazdym razem jak nowy.
Ja uzytkuje folie I.Shield cena 100zl w kieszeni z kluczami od samochodu i mieszkania wiec
test ekstremalny i tak:
Tel. wyglada jak nowy, powloka sie blyszczy jak w fabrycznym telefonie, zero jakichkolwiek rys,
powloka faktycznie typu "pomarancza" co z tylu jest na plus bo zwyczajnie nie mozna jej porysowac
z racji swojej miekkiej budowy - co czuc podczas dotyku, dla mnie to duzy plus.
Jezeli chodzi o naklejanie tylu to dramat, 30min. to minimum a te wyciecia to koszmar, buteleczka
z woda skonczyla sie po 5 min. takze poszlo z wody mineralnej reszte, boki, wyciecia itp. trudne
do nalepienia ale faktycznie po jakims czasie lepia sie do obudowy same.
Tel. jest bardzo dobrze zabezpieczony w sposob niewidoczny, rogi, srebrne dodatki, praktycznie na wszystkie elementy jest folia.
Przod bardzo latwy do nalepienia, tutaj juz jest widoczna pomarancza, w niczym nie przeszkadza za to
nie widac zadnych rys, bo zwyczajnie tak jak z tylem nie jest to folia typu "tafla" gdzie jest jak szklo-ktore
na poczatku wyglada moze lepiej ale po czasie widac na nich ryski. Zreszta glownie chodzi o tyl.
Na przod mazna nalepic inna folie, ja tak mam w drugim tel. ale zwyczajnie sie ona rysuje jednak po czasie, w I.Shield nie.
Wady:
Tyl jest tak dobrze zabezpieczony ze mimo wszystko nie jest ta folia w stanie sie utrzymac wszedzie,
w 2,3 miejcach zaczyna sie minialnie odlepiac, byc moze ze zle nalepilem bo odklejalem kilkanascie razy
aby spasowac, wiec i tak dziwne ze ponad miesiac trzyma w tych miejscach jeszcze dobrze, podejrzewam
za za 1,2 mies. gora 3 noszac w kieszeni z kluczami i mielona tam godzinami wkoncu sie odkleji.
Zaznaczam co bardzo istotne ze gdyby nie tak skrupulatnie oblepiony tel. folia trzyma bdb. w innych
foliach nie ma tylu zagiec i tak dobrej ochrony wiec nie mozna w porownywac, wystarczy za to
uciac w miejscach typu rogi itp. kawaleczek i folia bedzie trzymac idealnie.
Oczywiscie jak ktos nosi w tylnej kieszeni, lub w marynarce to folia x 5 w zywotnosci w porownaniu do tego co napisalem gdzie jest narazona caly czas na otarcia, wciskania do obcislej kieszeni, wyciaganie itp.
Polecam.
Napisano 29 października 2009 - 19:43
Napisano 30 października 2009 - 13:40
Ja polecam folie za 1zł, serio kupiłem 10 sztuk za 13zł z przesyłką, już półroku się trzyma a nawet ryski na niej nie ma, naprawdę trzyma zarąbiscie, w ogole nie widoczna jest, po co dawac 50zl na jakas folie i jeszzce zle zalozycie skoro za 1zl tez macie i pol roku trzyma jak nowa;)
Tak wlasnie bywa, jezeli sie nie rysuje to nie ma sensu przeplacac.
Podaj firme. Ja kupilem za 10zl swojego czasu, folia tez nie widoczna ale jednak sie rysowala minimalnie.
Przod nie jest taki istotn bo tu jest duzo foli, glownie rozchodzi sie o tyl a nic go tak nie zabezpieczy
jak I.Shield.
Napisano 02 listopada 2009 - 10:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych