Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2742 odpowiedzi w tym temacie

#476 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 05 maja 2012 - 11:08

Chwila, a to nie jest porysowana wierzchnia warstwa, którą po nałożeniu na ekran całości się zdejmuje?

#477 canko

canko
  • 35 postów
  • SkądPoznan,PL

Napisano 05 maja 2012 - 11:12

Dobry!

Wymaga komentarza? Nie sądzę.

Zamierzam napisać skargę do sprzedawcy, zobaczymy co z tego wyniknie.
Jesteście w stanie polecić coś sprawdzonego i bez takich kwiatków? :)

Pozdrawiam

Dlatego CZASEM warto się przejść sie do zwykłego komisu/media itp , zakupić dobra folie za ok 30zł i miec spokoj duszy ;))
Cały proces reklamacji, itd nie jest warto "Naszego" czasu.......

swoja droga jak dostaniesz info od sprzedawcy podziel się, jestem bardzo ciekaw co napisze ;)))

Chwila, a to nie jest porysowana wierzchnia warstwa, którą po nałożeniu na ekran całości się zdejmuje?

Faktycznie...może być i tak jak mówi Renqien. Jak maja sterty tych folii i leżą na sobie bez przekładek to całkiem możliwe że tylko wierzchnia warstwa którą się zdejmuje jest porysowana ;)

#478 Sonic0509

Sonic0509
  • 3 postów

Napisano 07 maja 2012 - 20:48

Witam! Potrzebuję pomocy w wyborze folii spomiędzy [URL="http://allegro.pl/puro-folia-ochronna-na-ekran-ipod-touch-4-i2303509716.html"]PURO[/URL] i [URL="http://allegro.pl/8-folii-3mk-ipod-touch-4g-hq-przod-i-tyl-i2307407709.html"]3MK[/URL]. Chyba, że "silikonowy klej" 3MK to faktycznie klej. Wtedy wybór zdecydowanie padnie na PURO. A może[URL="http://allegro.pl/ipod-touch-4-folia-poliweglanowa-ekranu-4g-clear-i2324765924.html"] ten no-name[/URL] będzie znośny?
Ma służyć raczej do ochrony iPoda przed rysami (przyzwyczajony jestem do Gorilla Glass).

#479 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 07 maja 2012 - 21:41

3MK miałem w swoim HTC HD2 i HTC Desire HD i zawsze byłem zadowolony, folia starczała mi na jakieś 4-5 miesięcy a przy takiej cenie myślę że to wystarczy

#480 Sonic0509

Sonic0509
  • 3 postów

Napisano 09 maja 2012 - 18:19

Jeszcze jedno pytanie: czy folie 3MK mają faktyczny klej (zostawiają ślad po odklejeniu), czy działają na tej samej zasadzie, co np. Brando (można wielokrotnie odklejać i myć)?

#481 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 12 maja 2012 - 17:22

Czy kto używa foli brando do ip 4? Pytam bo jestem ciekawy czy można ja przykleic idealnie ? Bez bombli ? Bo według mnie jest zbyt dokładnie docieta, gdyby była milimetr wyższa to było by łatwiej. Pytam bo mam bomble i teraz muszę ja wyczyścić i spróbować jeszcze raz zwłaszcza ze jutro jest na to trochę czasu. Z góry dzięki za pomoc

#482 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 maja 2012 - 20:40

Czy kto używa foli brando do ip 4?

Pytam bo jestem ciekawy czy można ja przykleic idealnie ? Bez bombli ? Bo według mnie jest zbyt dokładnie docieta, gdyby była milimetr wyższa to było by łatwiej.

Pytam bo mam bomble i teraz muszę ja wyczyścić i spróbować jeszcze raz zwłaszcza ze jutro jest na to trochę czasu. Z góry dzięki za pomoc

Brando jest świetnie dopasowana, i jak najbardziej można bez bąbli ją nałożyć. Używam, i pod względem dopasowania jest bardzo dobra.
Odklej, i wyczyść (polecam taśmą malarską), i postaraj się dokładnie nakleić. Ja folię nakładam w łazience przy odkręconym kurku z gorącą wodą ; )

#483 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 14 maja 2012 - 21:20

mam folie SGP, niestety kilka klaczkow sie dostalo i przykleilo do folii i mam bomble a takze w narozniku folia nie chce przylegac... Quuba mowisz ze ciepla woda? a tasma malarska? taka mokra folie nakladasz czy czekasz az wyschnie?

#484 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 maja 2012 - 09:38

1. Zdejmuje folię. 2. Czyszczę ją, naklejając i odklejając taśmę (malarską najlepiej). 3. Odkręcam kurek z gorącą wodą, żeby łazienka troszkę zaparowała, folii w niej nie maczam. 4. Nakładam folię.

#485 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 15 maja 2012 - 11:18

Jaką folię polecacie? Myślę tylko o przedniej szybce. Budżet to max 30 PLN.
Tak dochodzę do wniosku, że lepiej zainwestować we wsuwkę... ehh.

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Efekty (jednak naklejanie tej folii to sztuka ;):
Spoiler

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Obie miałem tą drugą - czyli folię bez kleju znacznie łatwiej przykleić bez bąbelków etc.

#486 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 17 maja 2012 - 00:35

z Brando lepsza ultraclear czy matowa?? Wole błysk, ale nie chce zeby moj ip wygladal jak z plastiku. Ps. Ten temat jest strasznie chaotyczny, proponuje zrobić jakąś ankiete ktora pomoże w wyborze foli.

#487 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 18 maja 2012 - 19:01

Mam jeszcze pytanie co do folii ochronnych, znalazłem coś takiego, ponoć są dobre: iPhone, iPod :: Akcesoria iPhone :: Folie ochronne :: Moshi Film Protector Set folia do iPhone 4/4S - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac Ktoś je zna? Co możecie o nich powiedzieć? Czy są dobre, jak bardzo widoczne/wyczuwalne w dotyku itp.

#488 qrczak47

qrczak47
  • 10 postów

Napisano 18 maja 2012 - 23:19

Dobre są, ale osobiście polecam Moshi [url=http://www.imad.pl/sklep/akcesoria/iphone-akcesoria/ivisor-antiglare-czarny.html]iVisor AG[/url]. Fajny patent i nie ma problemu z założeniem. :-)

#489 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 21 maja 2012 - 11:48

A jakie są w dotyku? Jakieś chropowate i bardzo widoczne czy nie rzucają się w oczy?

#490 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 21 maja 2012 - 12:36

o co chodzi w foliach BACK AND COVER B&C ? jest jedna folia która nakleja się na przód i tył, czy są to dwie folie? jeśli jedna to jak to dokładnie wygląda?

#491 qrczak47

qrczak47
  • 10 postów

Napisano 21 maja 2012 - 23:16

iKubik: A jakie są w dotyku? Jakieś chropowate i bardzo widoczne czy nie rzucają się w oczy?

W dotyku są jak grubsza folia, sztywne jak karta do gry :) przylega dobrze i jest spasowana. Jednak widać ze matowi ekran ( z tego co wiem to chyba nie mam wersji bez antiglare). Zaś jeśli chodzi o folie "BACK AND COVER B&C" to są osobne sztuki na przód i tył. Nie widziałem nigdy jednej na obie strony. Dziwnie by się to przyklejało pewnie :) Żeby całość była jasna, tak to wyglądają folie przód i tył oraz boki (skiny). Różnica taka że folia na przód to jedna część.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M5Cm8I4qoqI

#492 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 23 maja 2012 - 22:52

Zaś jeśli chodzi o folie "BACK AND COVER B&C" to są osobne sztuki na przód i tył. Nie widziałem nigdy jednej na obie strony. Dziwnie by się to przyklejało pewnie Żeby całość była jasna, tak to wyglądają folie przód i tył oraz boki (skiny). Różnica taka że folia na przód to jedna część.

Jakaś chyba średnio zorientowana Pani na moje pytanie "co oznacza 1 sztuka folii , czy jest to 1 komplet folii na przod i tył?" Odpowiedziała, że jest to jedna folia na przód i tył.. Teraz już się wszystko wyjaśniło i był to komplet :P

#493 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 25 maja 2012 - 22:14

z Brando lepsza ultraclear czy matowa?? Wole błysk, ale nie chce zeby moj ip wygladal jak z plastiku.

Ps. Ten temat jest strasznie chaotyczny, proponuje zrobić jakąś ankiete ktora pomoże w wyborze foli.

Mam z Brando ultraclear i sobie cały czas chwalę. Naklejenie tej folii jest bardzo proste i nie ma bąbli (a ręki sprawnej do tego nie mam ;-)
Tutaj mój mały test dot. folii, które wypróbowałam: http://myapple.pl/ip...tml#post1818897

#494 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 26 maja 2012 - 21:51

ja używam folii Wrapsol i nie mam zastrzeżeń

#495 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 31 maja 2012 - 13:02

Kupiłem SGP i założyłem, co prawda wpadł mi paproch jeden z przodu, drugi z tyłu, ale tragedii nie ma, w zapasie jest jeszcze jeden komplet (btw ktoś naklejał ponownie tą samą folię?). Ogólnie folie bardzo polecam, wyświetlacz wygląda teraz jeszcze ładniej, nie jest za gruba, jestem w 100% zadowolony.

#496 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 00:40

Da się nakleić ponownie tą samą folie, pod wodę + mydło i potrząsnąć aby nadmiar wody zrzucić i naklejać :) Woda wyparuje, a paprochy już nie będą przeszkadzać. Jednak męczyłem się z folia SCREEN GUARD na tył, z 6 razy naklejałem.. i nie da rady bez paprochów. Nie wiem dlaczego, może dlatego że to szyba jest i się elektryzuje i przyciąga paprochy ?

#497 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 10:07

Po co ściągać folię? Możesz użyć np. dwóch kawałków taśmy. Jednym podnosisz folię (nie, nie ściągasz jej całkowicie, tylko tyle ile potrzebujesz), drugim kawałkiem odklejasz paprochy. Trochę zabawy z tym jest jest, ale spokojnie i bez pośpiechu, a się uda.

#498 pawelsob

pawelsob
  • 2 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 07:22

Na moim IP4 jest iVisior AG i bardzo sobię chwalę, nie jest tani ale nie żałuję ani grosza.

#499 Daniel_Mx

Daniel_Mx
  • 28 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 17:51

Zamówiłem folie Wrapsol , zobaczymy jak będzie się sprawować ;)

#500 vimoco

vimoco
  • 293 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 20:52

1. Zdejmuje folię.
2. Czyszczę ją, naklejając i odklejając taśmę (malarską najlepiej).
3. Odkręcam kurek z gorącą wodą, żeby łazienka troszkę zaparowała, folii w niej nie maczam.
4. Nakładam folię.

Po co odkręcasz kurek z gorąca wodą ? Co ci to daje ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych