Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Please log in to reply
3073 replies to this topic

#501 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 20 July 2011 - 00:14

nigdy wcześniej nie miałem takich problemów, a kiedyś bratu zakładałem folię na iphone'a i w ogóle bombli nie było, bez problemu mu założyłem, po prostu ta folia brando to szajs, palcem się nie dało wycisnąć, to kłamstwo, gdyby się dało to bym wycisnął, albo trafiłem na podróbkę, tego nie wiem, zresztą paznokciem też bym zniszczył tą warstwę ochronną, nie rozumiem czego starasz się tak bronić tej folii brando, już poprzednik, potwierdził tą opinię.

Bronic sie staram bo ani ty ani poprzednik najwidoczniej nie mieliscie oryginalnej folii Brando w rekach a mimo to wyglaszacie opinie - ja natomiast pisze prawde poprata latami doswiadczenia z ta i innymi markami a mimo to ty zarzucasz mi klamstwo. Dzieki sztywnosci folii Brando jest to jedna z najlatwiejszych do zalozenia folii wiec nie sadze ze twoje jednorazowe zalozenie folii do iPhone w jakikolwiek sposob czyni z ciebie specjaliste tak jak nie sadze ze setki folii ktore ja zakladalem czyni takowego ze mnie, ale poimo iz zalozylem wiele folii Brando nie mialem zadnego z opisywanych przez was problemow podobnie jak dziesiatki innych ich uzytkownikow ktorych znam osobiscie. Wiec jedynym logicznym wnioskiem jest to ze albo nie uzywales folii Brando, ktora w razie bombli spowodowanych np kurzem pod folia mozna podniesc, wyczyscic (czy to tasma klejaca czy pod biezaca woda) i nalozyc spowrotem bez bombli albo po prostu nie potrafisz takowych nakladac.

#502 senshiro

senshiro
  • 163 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 July 2011 - 01:15

Do kupienia w iSpocie: iSpot Apple Premium Reseller PURO Screen Protector Folia ochronna do iPhone 4 (przd + ty) - iPhone 4

#503 vooxie

vooxie
  • 81 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 July 2011 - 12:55

Do kupienia w iSpocie: iSpot Apple Premium Reseller PURO Screen Protector Folia ochronna do iPhone 4 (przd + ty) - iPhone 4

Też polecam te folie PURO. Z naklejeniem nie ma problemu, żadne bąble mi sie nie zrobiły i jest niewidoczna na iPhone. Telefon nosze zwykle luzem w torebce z różnymi przedmiotami typu klucze i jeszcze się nie zniszczyła. No może na tyle są ze dwie ryski ;) a boki ochraniam bumperem...
Folie kupiłam w promocji tutaj: Folie ochronne PURO Screen Protectors dla iPhone 4 (przód+tył)

#504 M4ciek

M4ciek
  • 29 posts
  • SkądKrk / Cz-wa

Posted 23 July 2011 - 20:23

Miał ktoś styczność z folią GLLASSER [link].

Wraz z poliuretanowym pokrowcem dostałem gratis folię. No ale jest wątpliwej jakości - wiadomo, pewnie najtańsza jaka jest - no ale cudów się nie spodziewałem. Nie chcę wydawać 100 pln na folię ani kupować takiej do zakładania na mokro. Na ekranie nie mam paprochów bo założyłem od razu - jedyne co mnie denerwuje przy obecnej to 2 - 3 pęcherze powietrza i to, że niemiłosiernie się zarysowuje - z żadną folią na telefon (dotykowy) tak nie miałem... może jeszcze niezbyt trzyma się przy krawędziach.

Warto zaryzykować i kupić ten produkt? Dużo osób jest zadowolonych. No i jeszcze lepsza przezroczysta czy matowa kosztem jakości kolorów?

#505 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 July 2011 - 14:41

Używam folii Gllasser na nawigacji 7''. Spisuje się dobrze, zakładanie bardzo proste. Najpierw kupiłem SuperClear lecz w aucie wszystko się odbija o ekran i potem kupiłem AntiGlare. Jak dotąd nie mam z nią problemów. Trudno mi się jednak wypowiedzieć na temat kolorów gdyż mam ekran TFT, lecz nie zauważyłem różnicy w odbiorze kolorów na tych obydwu foliach.

#506 vooxie

vooxie
  • 81 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 July 2011 - 18:30

Ja polecam folie od PURO. Mam na iPada i iPhone - bardzo dobrze się sprawdzają i całkiem łatwo je założyć. Jak zakładałam na iPhone to za pierwszym razem krzywo wyszło, ale odkleiłam i za drugim razem też się przykleiła. Do tej pory trzyma :)
Folia ochronna PURO Screen Protector dla iPad 2

#507 Messi13

Messi13
  • 64 posts

Posted 25 July 2011 - 23:15

Witam mam pytanie mam silikonowa obudowe Puro na Ipoda i niektore tematy tutaj mnie zaniepokoiły o Odpryskach na tylnej obudowie Ipoda przez te silikony i tu moje pytanie czy jak kupie folie na tyl to wtedy bede mial lepsza ochrone, uzywa ktos folii oraz silikonowej obudowy w jednym? Prosze o odpowiedz ponieważ bardzo zalezy mi na czasie.

#508 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 26 July 2011 - 06:54

W niedziele złożyłem zamówienie na kilka folii bestskinsever, bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ta firma a mianowicie ceną! W Polsce taka folia przód + tył na ipada 2 kosztuje ~130 zł + kurier czyli około 150 zł, a ja za 2x folia ipad2 + 2x 3gs + 1x 4 oczywiscie każda przód i tył zapłaciłem $62,95 czyli ok 175 zł z darmową przesyłką UPS, nic tylko kupować u nich :).Poczytałem bardzo dużo na temat folii, miałem brać IS zagga, gdyż taką teraz mam na czwórce, ale ona jest krótko mówiąc do dupy... Ciężko się ją zakłada, ma "chropowatą"pod światło strukturę i dotyk nie jest taki świetny. Bestskinsever widziałem raz i powiem tyle, że folia pierwsza klasa i nokautuje wszystkie inne jakością jak i ceną. Jeżeli ktoś ma wątpliwości jaką folie wybrać odpowiedź jest prosta - bestskinsever. Warto poczekać te 10 dni. BTW przesyłka jest darmowa jak się weźmie minimum 3 folie, więc warto sobie zamówić na ipada odrazu 2-3 lub na telefon, dla kolegi bądź na sprzedaż, taką folie każdy kupi :) Pozdrawiam

#509 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 03 August 2011 - 23:12

No to znowu jest w kropce. Chciałem kupić folię tylko na ekran, ale patrząc na tę PURO mogę mieć na przód i tył za 35 zł. Tylko jak z jej jakością? To jest folia klejowa? Jeśli tak to podziękuję.

Nie wiem dlaczego psioczycie na Brando. Miałem na 3GS Ultra Clear przez ponad pół roku i ma tylko delikatne ryski, że bez wstydu mogłem ją zostawić na ekranie, dla nowej właścicielki.
Istnieją podróbki Brando? To chyba niemożliwe.

Chciałem wydać max 35 zł(bo nie ma co przesadzać :) ). Kupię coś lepszego od Brando? Poprzedni właściciel mojej czwóreczki, chyba kupił ten zestaw iPhone 4G SGP CASE Steinheil + Folia Steinheil (1749112105) - Aukcje internetowe Allegro. To podróbka? Bo folia na tyle i przodzie jest strasznie zarysowana i chcę wymienić choć przód, bo na telefonie jest case jak z aukcji, tylko biały. Więc folia na tył nie jest jakimś priorytetem.
--------------------------------------------
edit

OK. Co wybrać spośród tych 2 ofert? Proszę o szybką odpowiedź, bo jeszcze dziś chciałem zamówić.

http://allegro.pl/fo...1729129183.html

http://allegro.pl/2x...1741476194.html

#510 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 06 August 2011 - 13:34

ja mam tą SGP i nie narzekam ;)

#511 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 06 August 2011 - 16:23

Już kupiłem : Folia Brando Apple iPhone 4 B&C - Ultra Clear (1752882483) - Aukcje internetowe Allegro ;)

myślę, że będę zadowolony :)

#512 oozils

oozils
  • 120 posts
  • SkądKraków

Posted 10 August 2011 - 11:58

Te folie SGP to podrobki?
Widze, ze niektore opakowania nie maja stickera w prawym gornym rogu.

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

#513 galtom

galtom
  • 48 posts

Posted 10 August 2011 - 13:19

Przpraszam, ze sie powtorze ale troche boje sie kupowac na allegro na slepo... co polecicie (i gdzie kupować) na iPada 1?

#514 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 10 August 2011 - 15:19

Polecam Folie Brando Back & Cover, świetnie leży. Po prostu miód, udało się idealnie nałożyć zarówno z przodu jak i z tyłu. Nawet przy wycięciach jest świetnie dopasowana.

#515 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 10 August 2011 - 21:31

SGP od uzytkownika tevtone z allegro. On ma oryginalne.

#516 najman

najman
  • 953 posts

Posted 12 August 2011 - 17:29

Jaka folie na ekran polecacie tak aby po nalozeniu jej nie podwijala sie przy zalozeniu silikonowej obudowy? Obecnie mam invisible shield i troche sie podwija a dociac juz ja ciezko. Nawet jakby byla nowa w folii to ciezko ja dociac bo jest gumowata. Ktos moze zna jakas folie troche mniejsza na bokach tak po 2 mm?

#517 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 August 2011 - 20:14

SGP Ultra clear sie nie podwija, ale tylko ultra clear, oleophobic i ta druga (nie pamietam nazwy) podwijaja sie

#518 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 14 August 2011 - 12:26

Folie Bestskinsever założone. Tylko powiedzcie mi czy te folie są aż tak miękkie? Na jednej z nich odbiły mi się wewnętrzne szwy od pokrowca. One się jakoś regenerują? Na wcześniejszej folii WRAPSOL efekt ten był trochę mniej widoczny :), ale fakt faktem folia ma idealne dopasowane, w szczególności tylnia :)

#519 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 August 2011 - 13:01

Jak to odbiły Ci się szwy? Wyjaśnij trochę proszę.

#520 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 14 August 2011 - 13:06

Widać na folii "szlaczek" od szwów :)

#521 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 18 August 2011 - 21:05

Ja kupilem na ebayu trzy folie "noname" za £1.99 i do tej pory nie mam zadnych problemow. Otwory dopasowane idealnie, zadnych babli powietrznych, a zastanawialem sie nad Zaggiem hehe

#522 nkckuba

nkckuba
  • 21 posts
  • SkądToruń

Posted 10 September 2011 - 00:22

Witam was wszystkich. Co do iphone polecam PURO trzyma juz rok przod i tyl i bez zastrzezen poki co takze godna polecenia. Co do ipada 2 dluugo sie zastanawialem ale zaczynalo mnie denerwowac nadmierna troska nad ekranem gdyz balem sie ze jakis piaseczek spadnie i SMART cover mi go zarysuje. Zdecydowlaem sie na ZAGG IS full body za 139,- drogo zwlaszcza ze moze sie no aplikacja nie udac... Polecam sposob aby uniknac drobnych pyklow w powietrzu. Moze to zdawac sie skieszne ale naprawde dziala. Zaczolem od pleckow ipada polozylem go na szmatxe na pralce . Wlaczhlem goraca wode do wanny az zaczela robic sie para w lazience. Wtedy wytarlem tyl ipada mikrofibra dolaczona do zestawu i zabralem sie za odklejanie folii. Polecam podczas odklejania odrazu spryskiwac ja tym SOLUTION. Poczatkowo tego nie zrobilem i sie skleilo i mialem problem jednak wszystko poszlo dobrze. Spryskane palce folia dosc mono z jednej jak i drugiej steony i delikatnie ulozyc ja na urzadzeniu. Kiedy bedzie na miejscu tylko juz bawic sie i wyciskac na brzegi wode i bable. Zajmuje to dosc duzo czasu i cierpliwosci. Dosc ciezko z logo jest ale bylo ok. Przod wydawal sie latwiejszy bo bez otworow zadnych i plaska powierzchnia jednak po nalozeniu i bawieniu sie przez 30min zostawaly dalej bable. Bardzo dlugo poprawiwalem i wyciskalem je na boki jednak zostaly jakby jakies smugi male powietrza . Zostawilem na noc i na anestepny dzien bylo wporzadku. Moze 3pylki male sie znalazly ale jak ktos nie wie to nie zauwazy. Jedyne zatrzeznie jakie mam to to ile wytrzuma tyl i po jakim czasie noszenia w torbie zacznie sie oddzierac mama nadzieje ze nie szybko. A nie wiem czy na to jest gwarancja jakas. Pozdrawiam i powodzenia. (PRZEPRASZAM ZA PISOWNIE, pisze z lotniska na iphonie)

#523 Mychu

Mychu
  • 98 posts
  • SkądWroclove

Posted 12 November 2011 - 22:33

Hej,
ja juz się zdecydowałem na folię full body od SGP - seria EX
Dołączona grafika

Mam problem którą wybrać. Bardziej podoba mi się ta Fine Anti-Fingerprint bo nie widać na niej odcisków, bąbli, zagięć i telefon robi się matowy :) Boje się tylko, że kolory na ekranie na tym stracą.
Niestety nie mam gdzie obejrzeć różnic na żywo.
Miał ktoś podobny dylemat? A może ma ktoś tą Fine założoną?

Acha, będę zakładał ją do białego 4S-a

Jaką polecacie?

#524 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 12 November 2011 - 23:46

Ja ze swojej strony mogę polecić folię Wrapsol. Sam używam opcję ultra - na cały telefon włącznie z bokami. Wykonana jest w jakiejś nanotechnologii czy innych pierdołach przez co każde zarysowanie powierzchni folii znika po kilku godzinach. Telefon wygląda przez to jakby miał dopiero co założoną nową folię :)

#525 tomgol3

tomgol3
  • 39 posts

Posted 14 November 2011 - 00:01

Witam. Jaką folię możecie polecić na iPhone full body? Wrapsol, SGP czy ZAGG?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users