Folie LCD / Szkła (Opinie)
Napisano 11 maja 2011 - 19:17
Napisano 11 maja 2011 - 20:10

Napisano 11 maja 2011 - 23:07

Napisano 12 maja 2011 - 01:29
Moje smugi/mikro-bąbelki wyglądające trochę jak mydło również nie noszą się z zamiarem zniknięcia a już powoli mija tydzień. Tak jak pisałem wcześniej, pokrywają mniej więcej 1/3 całego ekranu, reszta jest "czyściutka". Co do samej aplikacji, to jak koledzy użyłem mydła w płynie (jedno wciśnięcie na około 300ml wody). Ba - szarpnąłem się nawet na droższą wersję za niecałe 10 zł ;p (ofc wedle zaleceń bez żadnych nawilżaczy i innych dodatkowych umilaczy dotyku). Mam przeczucie, że już tak zostanie.
pol_150 jak się zdecydujesz na odklejenie starej folijki i jej ponowną aplikację, napisz czy się udało. Może sam się skuszę zanim dotrze nowa.
A propos - zgodnie z Waszymi sugestiami, w ubiegłym tygodniu napisałem do BestSkinsEver w związku z wadliwą tylną folijką (była około 0,5 cm za szeroka i za długa) i ryskami, które powstały podczas aplikacji frontowej części. Przed momentem otrzymałem odpowiedź, w której producent stwierdził, że rzeczywiście w dniu, w którym zamówiłem swój zestaw, nastąpił jakiś błąd podczas wycinania. W ramach wynagrodzenia mojego oczekiwania (związanego z niedziałającą stroną internetową), wysłano mi cały nowy zestaw przód + tyłNie poprosili nawet o żadne zdjęcia potwierdzające nieprawidłowe wymiary. Tak więc osobom zastanawiającym się nad wyborem między InvisibleShield a BestSkinsEver polecam tę drugą! Jedyne co może przyprawić o zawrót głowy to przygotowanie tej nieszczęsnej mikstury niezbędnej do aplikacji, ale mam nadzieje, że wspólnymi siłami zdołamy to jeszcze raz jakoś ogarnąć.
A nie mówiłem, że to porządna firma?

Napisano 12 maja 2011 - 06:00

Napisano 12 maja 2011 - 17:13

EDITED: no i nie jest już tak słodko, w pewnych miejscach są widoczne purchle powietrza, które chyba powstały z braku kleju na folii. Poczekam jeszcze ale chyba nie będzie aż tak różowo jak sądziłem...
Jedzie do mnie już folia Bodyguardz z już przygotowanym aplikatorem, zobaczymy jak się spisuje...
EDITED: Tak na pocieszenie - dzisiaj rano sprawdziłem jak wygląda folia - i powiem, że nawet nawet

Napisano 14 maja 2011 - 09:14
[ATTACH=CONFIG]8863[/ATTACH]
W skład zestawu wchodzi folia na przód i tył, packa ro usuwania nadmiaru wody oraz płyn.
Jeśli chodzi o dopasowanie. Firma wydając mój model zapomniała, że są 2 różne wersje Ipada 2. Efekt jest taki, że folia w 3/4 zakrywa mi gniazdo na micro sim. Teraz widzę na stronie internetowej, że reklamują jako nowość wersję dedykowane do Wi-Fi only lub Wi-Fi + 3G. Folia poza tym ma idealne rozmiary, nie jest przy krótka ani za długa. Otwory pasują również idealnie.
Zakładanie folii. Wraz z opakowaniem otrzymałem polską instrukcję nałożenia folii. Zacząłem od tyłu. Umyłem rączki, dokładnie wytarłem tył tabletu, spryskałem specjalnym płynem w aplikatorze palce i folię (z obu stron). Nakleiłem na ipada, dopasowałem, ściągnąłem gumową dołączoną packą nadmiar wody. Idealnie pasuje. Po 3 godzinach zabrałem się za przód. Po pierwsze zabrakło trochę płynu, folia zaczęła mi się kleić w rękach (ważna uwaga - palce muszą być mokre) Przykleiłem i się załamałem. Efekt był tragiczny. Pełno drobinek powietrza jakie pozostały pomiędzy szybą a folią. No cóż w instrukcji było napisane, że po 2-3 dniach zejdą. Efekty polepszyły się już po kilku godzinach. Po 3 dniach zostały już prawie niewidoczne bąbelki. Prawie, w tym wypadku robi dużą różnicę.
[ATTACH=CONFIG]8861[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]8862[/ATTACH]
Obsługa Ipada w folii. No cóż, nie jest to ten komfort, co przy gołej szybie. Jeśli chodzi o utrzymanie ipada w czystości - na folii nie pozostawiam tak bardzo odcisków palców a i prościej ją wyczyścić (teraz nie muszę co chwilę przecierać tabletu ściereczką do okularów). Nie zauważyłem, żeby stracił na czułości dotyku.
Wytrzymałość. Wygląda na to, że w pełni spełnia swoją rolę. Rysy nie powinny się pojawić na tablecie.
Podsumowanie:
Folia na tył - zdecydowanie TAK! Folia na ekran hmmmm, zobaczymy za miesiąc. Zwolennicy silikonowych kondomów na komórki będą wniebowzięci, przeciwnicy powinni się zastanowić - wybierają ochronę czy idealny wygląd.
Napisano 14 maja 2011 - 11:07

Napisano 14 maja 2011 - 14:14
szczypanie folii to nie to samo co szczypanie ekranu.
sedno sprawy
Napisano 14 maja 2011 - 14:23
Napisano 14 maja 2011 - 16:45
Napisano 14 maja 2011 - 16:58
Napisano 15 maja 2011 - 21:10

Napisano 15 maja 2011 - 21:15
Napisano 15 maja 2011 - 21:24

Napisano 15 maja 2011 - 21:29
Ja też trochę panikowałem ale ryzyko się opłaciło bo efekt jest o niebo lepszy. Wolałem zmarnować tą folię niż mieć żurek na ekranie...
Na jednej ze stron piszą jak zrobić miksturę:
fill a large spray bottle with water, add only a couple drops of dish liquid to it. Swirl it a bit.
I pamiętaj aby bardzo dokładnie przejechać cały ekran kartą albo czymś innym to jest podstawą sukcesu aby nic tam nie pozostało, żadna mokra przestrzeń z bąblami. Nie przejmuj się, że się trochę zarysuje od karty, potem ją wypolerujesz i ona sama się zregeneruje.
Napisano 16 maja 2011 - 00:51

Napisano 16 maja 2011 - 14:38

Napisano 16 maja 2011 - 14:48
A ja zakupiłem folie PURO i... dupa. Nie no, nie twierdze że to wina folii, ale nie udało mi się jej dobrze nakleić- od razu jak zdjąłem folie zabezpieczającą to przykleiły się paprochy, więc idąc za radą umyłem ją i wysuszyłem suszarką i jest wcale nie lepiej (przecież nie mam idealnie czystego powietrza) więc efekt jest przeciętny. Jakieś praktyczne rady?
Umyj pod wodą, nie susz suszarką, delikatnie podtrząśnij i naklej na wilgotno. Sprawdzone na folii Puro, też źle nakleiłem za pierwszym razem. Ogólnie obecnie, mam gołego iPhone, bez żadnej folii, za bardzo mnie denerwowały.
Napisano 16 maja 2011 - 21:00
Napisano 16 maja 2011 - 21:19

Napisano 16 maja 2011 - 22:53
Napisano 21 maja 2011 - 00:40
Napisano 21 maja 2011 - 09:39
ma ktos moze jakis sposób jak nakleic folie elektro statyczna z brando tak zeby nie było zadnych sladów pod folia np kurzu jakis drobinek ?
Ja biorę solidną kąpiel, żeby było dużo pary, wtedy pyłki, kurz opadają i naklejam folię w łazience zaraz po wykąpaniu jak para troszkę opadnie.
Napisano 24 maja 2011 - 07:15
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych