Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Folie LCD / Szkła (Opinie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3073 odpowiedzi w tym temacie

#451 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 maja 2011 - 19:17

I tego trzeba było użyć, Ci co użyli mydła popełnili kardynalny błąd, jest jak wół napisane na stronie by tego nie robić.

#452 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 11 maja 2011 - 20:10

faktycznie......"Avoid hand soap" ehhhh ;) ciekawe czy jak bym ją zdarł jeszcze raz i nakleił czy by pomogło....oczywiscie teraz z dodatkiem płynu do mycia naczyń ;)

#453 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 11 maja 2011 - 23:07

Moje smugi/mikro-bąbelki wyglądające trochę jak mydło również nie noszą się z zamiarem zniknięcia a już powoli mija tydzień. Tak jak pisałem wcześniej, pokrywają mniej więcej 1/3 całego ekranu, reszta jest "czyściutka". Co do samej aplikacji, to jak koledzy użyłem mydła w płynie (jedno wciśnięcie na około 300ml wody). Ba - szarpnąłem się nawet na droższą wersję za niecałe 10 zł ;p (ofc wedle zaleceń bez żadnych nawilżaczy i innych dodatkowych umilaczy dotyku). Mam przeczucie, że już tak zostanie. pol_150 jak się zdecydujesz na odklejenie starej folijki i jej ponowną aplikację, napisz czy się udało. Może sam się skuszę zanim dotrze nowa. A propos - zgodnie z Waszymi sugestiami, w ubiegłym tygodniu napisałem do BestSkinsEver w związku z wadliwą tylną folijką (była około 0,5 cm za szeroka i za długa) i ryskami, które powstały podczas aplikacji frontowej części. Przed momentem otrzymałem odpowiedź, w której producent stwierdził, że rzeczywiście w dniu, w którym zamówiłem swój zestaw, nastąpił jakiś błąd podczas wycinania. W ramach wynagrodzenia mojego oczekiwania (związanego z niedziałającą stroną internetową), wysłano mi cały nowy zestaw przód + tył :) Nie poprosili nawet o żadne zdjęcia potwierdzające nieprawidłowe wymiary. Tak więc osobom zastanawiającym się nad wyborem między InvisibleShield a BestSkinsEver polecam tę drugą! Jedyne co może przyprawić o zawrót głowy to przygotowanie tej nieszczęsnej mikstury niezbędnej do aplikacji, ale mam nadzieje, że wspólnymi siłami zdołamy to jeszcze raz jakoś ogarnąć.

#454 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 maja 2011 - 01:29

Moje smugi/mikro-bąbelki wyglądające trochę jak mydło również nie noszą się z zamiarem zniknięcia a już powoli mija tydzień. Tak jak pisałem wcześniej, pokrywają mniej więcej 1/3 całego ekranu, reszta jest "czyściutka". Co do samej aplikacji, to jak koledzy użyłem mydła w płynie (jedno wciśnięcie na około 300ml wody). Ba - szarpnąłem się nawet na droższą wersję za niecałe 10 zł ;p (ofc wedle zaleceń bez żadnych nawilżaczy i innych dodatkowych umilaczy dotyku). Mam przeczucie, że już tak zostanie.

pol_150 jak się zdecydujesz na odklejenie starej folijki i jej ponowną aplikację, napisz czy się udało. Może sam się skuszę zanim dotrze nowa.

A propos - zgodnie z Waszymi sugestiami, w ubiegłym tygodniu napisałem do BestSkinsEver w związku z wadliwą tylną folijką (była około 0,5 cm za szeroka i za długa) i ryskami, które powstały podczas aplikacji frontowej części. Przed momentem otrzymałem odpowiedź, w której producent stwierdził, że rzeczywiście w dniu, w którym zamówiłem swój zestaw, nastąpił jakiś błąd podczas wycinania. W ramach wynagrodzenia mojego oczekiwania (związanego z niedziałającą stroną internetową), wysłano mi cały nowy zestaw przód + tył :) Nie poprosili nawet o żadne zdjęcia potwierdzające nieprawidłowe wymiary. Tak więc osobom zastanawiającym się nad wyborem między InvisibleShield a BestSkinsEver polecam tę drugą! Jedyne co może przyprawić o zawrót głowy to przygotowanie tej nieszczęsnej mikstury niezbędnej do aplikacji, ale mam nadzieje, że wspólnymi siłami zdołamy to jeszcze raz jakoś ogarnąć.

A nie mówiłem, że to porządna firma? ;)

#455 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 12 maja 2011 - 06:00

barczar to może ty spróbuj odkleić i na nowa jąpołożyć z płynem do mycia naczyń, przecież za tydzień jakoś dostaniesz nóweczke :D hehe ;P

#456 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 maja 2011 - 17:13

To ja powiem jak to u mnie wygląda. Postanowiłem zdjąć folię bestskinsever z przodu i... już chciałem tak zostawić jak zobaczyłem ten cudowny ekran bez folii. Ale nagle zobaczyłem w myślach jak klucze rysują po tym pięknym ekranie. Z zapałem zabrałem się ponownie za przygotowanie mikstury - tym razem w misce, na oko płynu Ludwik i na oko wody. Potopiłem folię w misce trochę pomerdałem aby nie lać za dużo wody i... efekt jest bez porównania! Czy to ta sama folia? Słuchajcie wydaję mi się, że to faktycznie były mikroskopijne bąble od płynu. Ale tym razem BARDZO dokładnie wygłaskałem folię kartą od mojego ubezpieczenia zdrowotnego :) Idealnie leży i nie widać pod światło jakichkolwiek bąbelków. Wymasujcie dobrze te bąble przy ściąganiu wody - je naprawdę widać od samego początku jak już zakładacie folie - nie wiem czemu za pierwszym razem tego nie zrobiłem. Ale fakt faktem - klej na folii trzyma jak od nowości, czekam aż wszystko powysycha i pofloteruję potem moją nową starą folię...

EDITED: no i nie jest już tak słodko, w pewnych miejscach są widoczne purchle powietrza, które chyba powstały z braku kleju na folii. Poczekam jeszcze ale chyba nie będzie aż tak różowo jak sądziłem...
Jedzie do mnie już folia Bodyguardz z już przygotowanym aplikatorem, zobaczymy jak się spisuje...

EDITED: Tak na pocieszenie - dzisiaj rano sprawdziłem jak wygląda folia - i powiem, że nawet nawet :) 90% bąblów zniknęło i zostały może jakieś 5 szt. Ale folia wygląda całkowicie inaczej nie ma tych smug co kiedyś, jest całkowicie czarna i gładka pod światło. Poczekam jeszcze i zobaczę czy wszystkie bąble się wchłoną.

#457 jaged

jaged
  • 28 postów

Napisano 14 maja 2011 - 09:14

Zakupiłem folię Invisible Shield by ZAGG Apple iPad 2 (Wi-Fi + 3G) Screen Protector | invisibleSHIELD by ZAGG

[ATTACH=CONFIG]8863[/ATTACH]

W skład zestawu wchodzi folia na przód i tył, packa ro usuwania nadmiaru wody oraz płyn.
Jeśli chodzi o dopasowanie. Firma wydając mój model zapomniała, że są 2 różne wersje Ipada 2. Efekt jest taki, że folia w 3/4 zakrywa mi gniazdo na micro sim. Teraz widzę na stronie internetowej, że reklamują jako nowość wersję dedykowane do Wi-Fi only lub Wi-Fi + 3G. Folia poza tym ma idealne rozmiary, nie jest przy krótka ani za długa. Otwory pasują również idealnie.

Zakładanie folii. Wraz z opakowaniem otrzymałem polską instrukcję nałożenia folii. Zacząłem od tyłu. Umyłem rączki, dokładnie wytarłem tył tabletu, spryskałem specjalnym płynem w aplikatorze palce i folię (z obu stron). Nakleiłem na ipada, dopasowałem, ściągnąłem gumową dołączoną packą nadmiar wody. Idealnie pasuje. Po 3 godzinach zabrałem się za przód. Po pierwsze zabrakło trochę płynu, folia zaczęła mi się kleić w rękach (ważna uwaga - palce muszą być mokre) Przykleiłem i się załamałem. Efekt był tragiczny. Pełno drobinek powietrza jakie pozostały pomiędzy szybą a folią. No cóż w instrukcji było napisane, że po 2-3 dniach zejdą. Efekty polepszyły się już po kilku godzinach. Po 3 dniach zostały już prawie niewidoczne bąbelki. Prawie, w tym wypadku robi dużą różnicę.

[ATTACH=CONFIG]8861[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]8862[/ATTACH]

Obsługa Ipada w folii. No cóż, nie jest to ten komfort, co przy gołej szybie. Jeśli chodzi o utrzymanie ipada w czystości - na folii nie pozostawiam tak bardzo odcisków palców a i prościej ją wyczyścić (teraz nie muszę co chwilę przecierać tabletu ściereczką do okularów). Nie zauważyłem, żeby stracił na czułości dotyku.

Wytrzymałość. Wygląda na to, że w pełni spełnia swoją rolę. Rysy nie powinny się pojawić na tablecie.

Podsumowanie:
Folia na tył - zdecydowanie TAK! Folia na ekran hmmmm, zobaczymy za miesiąc. Zwolennicy silikonowych kondomów na komórki będą wniebowzięci, przeciwnicy powinni się zastanowić - wybierają ochronę czy idealny wygląd.

#458 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 maja 2011 - 11:07

Dzięki Jaged za szczegółowy opis. Z tymi bąbelkami to faktycznie jest tak, że one znikają po kilku dniach. Teraz już o tym wiem ale jakie było moje przerażenie jak to pierwszy raz zobaczyłem. Na mojej folii ściąganej i zakładanej ponownie już nie ma żadnych bąbli i skaz. Ale podobnie jak i ty mam mieszane uczucie co do zakładania folii na przód, ekran jest niby zabezpieczony ale... szczypanie folii to nie to samo co szczypanie ekranu. :)

#459 jaged

jaged
  • 28 postów

Napisano 14 maja 2011 - 14:14

szczypanie folii to nie to samo co szczypanie ekranu. :)

sedno sprawy

#460 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 maja 2011 - 14:23

Miałem Invisible Shield na iPhonie i miała ona 2 poważne wady, po dłuższym czasie żółknie oraz nie do końca przyjemnie się po niej jeździ palcem, jest troszeczkę zbyt szorstka. Edit: Jaką folie polecacie tylko na tył? na przodzie SC powinien wystarczyć.

#461 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 maja 2011 - 16:45

Bestskinsever

#462 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 maja 2011 - 16:58

Albo Bestskinsever
[ATTACH=CONFIG]8868[/ATTACH]

Albo BodyGuarz
[ATTACH=CONFIG]8867[/ATTACH]

#463 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 15 maja 2011 - 21:10

prvbox, zeszły Ci wszystkie bąble? Bo sam się zastanawiam nad założeniem folii na nowo :)

#464 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 maja 2011 - 21:15

Jak najbardziej, wszystkie bąble poschodziły i teraz folia nie ma żadnych smug i zamazów, które były chyba od poprzedniej źle przygotowanej mikstury lub słabego ściągnięcia wszystkiego spod folii. Trochę się obawiałem robić to drugi raz z tą sama folią ale zaryzykowałem i nie żałuję, wypluskałem folią w misce żeby nie robić niepotrzebnej piany i bąbelków na folii tym spryskiwaczem. Teraz ekran jest pod światło cały czarny i wygląda tak jak powinien wyglądać od początku. Nie przejmuj się efektem zaraz po nałożeniu folii, 3 dni i wszystko poznika.

#465 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 15 maja 2011 - 21:24

no to się jutro za robotę wezmę :D:D dzięki dam znać jak wyszło, pewnie spanikuję :P apropos mikstury, napisz może na wszelki wypadek jaki płyn wlałeś i w jakich proporcjach mniej więcej :)

#466 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 maja 2011 - 21:29

Z tą miksturą to nie za bardzo się orientuję, zrobiłem to na oko. Wziąłem zwykłą miskę kuchenną taką, żeby cała folia się zmieściła. Nalałem mniej więcej połowę wody i z łyżkę zwykłego Ludwiku (tak na oko łyżkę bo go zaimplikowałem bezpośrednio z butli:))
Ja też trochę panikowałem ale ryzyko się opłaciło bo efekt jest o niebo lepszy. Wolałem zmarnować tą folię niż mieć żurek na ekranie...

Na jednej ze stron piszą jak zrobić miksturę:

fill a large spray bottle with water, add only a couple drops of dish liquid to it. Swirl it a bit.

I pamiętaj aby bardzo dokładnie przejechać cały ekran kartą albo czymś innym to jest podstawą sukcesu aby nic tam nie pozostało, żadna mokra przestrzeń z bąblami. Nie przejmuj się, że się trochę zarysuje od karty, potem ją wypolerujesz i ona sama się zregeneruje.

#467 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 maja 2011 - 00:51

300ml - standardowa szklanka wody, 1/4 łyżeczki od herbaty płynu do naczyń najlepiej jakiś jak najbardziej zwykły - bez super dodatków "balsam" etc. Kartę owijasz mikrofibrą i przez nią ciszniesz ;) efekt? Brak jakichkolwiek rys.

#468 4PPL3

4PPL3
  • 82 postów

Napisano 16 maja 2011 - 14:38

Zamówienie złożyłem 6 maja, towar dostarczono 16 maja. Pierwsze wnioski: NIGDY więcej żadnego pseudo oryginalnego szmelcu z allegro. Można na luzie zamawiać prosto z sgpstore.com, brak dodatkowych kosztów na granicy. Za 30$ (już z przesyłką) 2x full body ultra crystal i git majonez. :D

#469 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 maja 2011 - 14:48

A ja zakupiłem folie PURO i... dupa. Nie no, nie twierdze że to wina folii, ale nie udało mi się jej dobrze nakleić- od razu jak zdjąłem folie zabezpieczającą to przykleiły się paprochy, więc idąc za radą umyłem ją i wysuszyłem suszarką i jest wcale nie lepiej (przecież nie mam idealnie czystego powietrza) więc efekt jest przeciętny. Jakieś praktyczne rady?

Umyj pod wodą, nie susz suszarką, delikatnie podtrząśnij i naklej na wilgotno. Sprawdzone na folii Puro, też źle nakleiłem za pierwszym razem. Ogólnie obecnie, mam gołego iPhone, bez żadnej folii, za bardzo mnie denerwowały.

#470 pol_150

pol_150
  • 30 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 maja 2011 - 21:00

oujeeeeeeah ! posluchalem waszych rad panowie i odwazylem sie sciagnac i zalozyc na nowo folie bestskina i jest.......w h.. lepiej zadnych babli ani mazow, wodac ze magiczny eliksir pomaga hehe

#471 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 maja 2011 - 21:19

Nooo dobra wiadomość! Za kilka dni to w ogóle nie poznasz swojej nowej-starej folii :) Co tu dużo mówić, praktyka, praktyka, praktyka. Teraz człowiek przynajmniej wie jak się z tym obchodzić bo dla mnie też to było jak chodzenie po dzikim lądzie...

#472 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 maja 2011 - 22:53

Trzeba było od początku przestudiować opis, ale cieszę się, że rady się przydały.

#473 kjuba22

kjuba22
  • 23 postów

Napisano 21 maja 2011 - 00:40

ma ktos moze jakis sposób jak nakleic folie elektro statyczna z brando tak zeby nie było zadnych sladów pod folia np kurzu jakis drobinek ?

#474 mateusz159

mateusz159
  • 61 postów
  • SkądZgorzelec PL

Napisano 21 maja 2011 - 09:39

ma ktos moze jakis sposób jak nakleic folie elektro statyczna z brando tak zeby nie było zadnych sladów pod folia np kurzu jakis drobinek ?

Ja biorę solidną kąpiel, żeby było dużo pary, wtedy pyłki, kurz opadają i naklejam folię w łazience zaraz po wykąpaniu jak para troszkę opadnie.

#475 enisala

enisala
  • 70 postów

Napisano 24 maja 2011 - 07:15

Mam pare paprochow pod folia sgp. Sa one widoczne pod swiatlo. Ma to jakis wplyw na ekran? Niby folia sie nie rusza ale na pewno jakies mikrodrgania wystepuja... Lepiej sciagnac?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych