Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#151 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 28 sierpnia 2009 - 22:00

A jak sprawa ma się z Opolem, bo patrzyłem, ale nie ma go w liście na miast na App Store, ale może coś się zmieniło czy co :)(jakieś tam nie dopatrzenie czy co :D)?

#152 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 sierpnia 2009 - 07:52

A jak sprawa ma się z Opolem, bo patrzyłem, ale nie ma go w liście na miast na App Store, ale może coś się zmieniło czy co :)(jakieś tam nie dopatrzenie czy co :D)?

W App Store miasto jest na liście planowanych.

#153 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 29 sierpnia 2009 - 12:08

A bliżej coś wiadomo kiedy dojdziesz do Opola :D, bo często brakuje mi tego o której i na jakim przystanku co jest :D.

#154 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 sierpnia 2009 - 17:31

A bliżej coś wiadomo kiedy dojdziesz do Opola :D, bo często brakuje mi tego o której i na jakim przystanku co jest :D.

Opole powinno być pod koniec następnego tygodnia. W tej chwili przygotowuje nową wersję.

#155 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2009 - 17:47

kakaki nie myślałeś o Scheduler dla innego państwa niż Polska ? droga przetarta, chyba nie było by większego problemu dla czegoś takiego rynek zbytu aplikacji byłby nieco większy, np. miasta w niemczech na początek te większe

#156 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 sierpnia 2009 - 18:02

kakaki nie myślałeś o Scheduler dla innego państwa niż Polska ?
droga przetarta, chyba nie było by większego problemu dla czegoś takiego
rynek zbytu aplikacji byłby nieco większy, np. miasta w niemczech na początek te większe

Jeszcze nie myślałem. Ale byłby problem ze znalezieniem stron z rozkładami

#157 elinka92

elinka92
  • 10 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 10:45

a Dałoby się zrobić też grudziądz? :):) zapewne nie ma tak wielu użytkowników jak w wiekszych miastach (ale lini też nie ma dużo [url=http://www.mzk.grudziadz.pl]Miejski Zakład Komunikacji Sp. z o.o. w Grudziądzu, witamy[/url] i wszystkie rosklady sa na stronie w formacie pdf)

#158 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 sierpnia 2009 - 14:44

a Dałoby się zrobić też grudziądz? :):) zapewne nie ma tak wielu użytkowników jak w wiekszych miastach (ale lini też nie ma dużo Miejski Zakład Komunikacji Sp. z o.o. w Grudziądzu, witamy i wszystkie rosklady sa na stronie w formacie pdf)

Niestety obecnie rozkłady w formacie PDF nie nadają się do konwertowania, jedynie jeśli jest to czysty plik html lub xml. Także Grudziądz odpada.

#159 ofaR

ofaR
  • 92 postów

Napisano 01 września 2009 - 16:44

A moze Siedlce ? MPK SIEDLCE - rozkład jazdy autobusów, stacja benzynowa, stacja kontroli pojazdów, myjnia, warsztat samochodowy

#160 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 01 września 2009 - 16:48

Ja tam bylbym za komunikacja w Stalowej Woli... rozmawialem z MKS Stalowa Wola i nie mieli by nic przeciwko Pozdrawiam

#161 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 września 2009 - 18:13

A moze Siedlce ? MPK SIEDLCE - rozk�ad jazdy autobusów, stacja benzynowa, stacja kontroli pojazdów, myjnia, warsztat samochodowy

Można zrobić. Dodam do listy.

---- Dodano 01-09-2009 o godzinie 17:15 ----

Ja tam bylbym za komunikacja w Stalowej Woli... rozmawialem z MKS Stalowa Wola i nie mieli by nic przeciwko

Pozdrawiam

Trochę format strony ciężki ale też powinno się dać zrobić.

#162 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 01 września 2009 - 18:36

Rozkład dla Wrocławia jest nie aktualny. Ostatnia aktualizacja 24.08 a przystankach jest już rozkład z 29.08.

#163 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 września 2009 - 18:40

Rozkład dla Wrocławia jest nie aktualny. Ostatnia aktualizacja 24.08 a przystankach jest już rozkład z 29.08.

Przed chwilą w drugim wątku była dyskusja na ten temat. Maja problem ze stroną. Pobierany jest ten plik
http://www.wroclaw.p...ozklady_xml.zip ale dzisiaj nie działa.

#164 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 01 września 2009 - 19:26

Ok rozumiem. Dziękuje za informacje.

#165 elinka92

elinka92
  • 10 postów

Napisano 01 września 2009 - 20:41

Niestety obecnie rozkłady w formacie PDF nie nadają się do konwertowania, jedynie jeśli jest to czysty plik html lub xml. Także Grudziądz odpada.

A może z tej stronki? [url=http://www.grudziadz.twoje-miasto.pl/rozklad_jazdy]Grudziądz - Rozkład Jazdy[/url]

#166 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 września 2009 - 21:26

A może z tej stronki? GrudziÄ�dz - RozkĹ�ad Jazdy

Tutaj już bardziej.

#167 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 02 września 2009 - 21:23

Powiedzcie mi jedno. Zakupiłem ten program i aż wstyd przyznać, ale jakoś nie działa jak sobie to wyobrażałem. Po pierwsze oczywiście zrobiłem aktualizację bazy danych dla Poznania (bo to miasto mnie interesuje). Wybrałem linię nr 1 i 10 przystanek Żegrze II. I oczom moim ukazał się opis 1 Zawady - Junikowo i niżej: Dni robocze, Soboty i Święta. I myślałem, że zobaczę tu godziny odjazdu w poszczególne dni z tego konkretnego przystanku, a tu kicha. Tzn. Nie ma żadnej godziny ani nic. No i teraz nie wiem, czy to program szwankuje, czy ja czegoś nie zrobiłem, czy co? pozdrawiam

#168 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 03 września 2009 - 07:45

Powiedzcie mi jedno.
Zakupiłem ten program i aż wstyd przyznać, ale jakoś nie działa jak sobie to wyobrażałem.
Po pierwsze oczywiście zrobiłem aktualizację bazy danych dla Poznania (bo to miasto mnie interesuje).
Wybrałem linię nr 1 i 10 przystanek Żegrze II.
I oczom moim ukazał się opis 1 Zawady - Junikowo i niżej: Dni robocze, Soboty i Święta.
I myślałem, że zobaczę tu godziny odjazdu w poszczególne dni z tego konkretnego przystanku, a tu kicha. Tzn. Nie ma żadnej godziny ani nic. No i teraz nie wiem, czy to program szwankuje, czy ja czegoś nie zrobiłem, czy co?

pozdrawiam

Potwierdzam, to samo dla przystanku Żegrze I. Pewnie błąd w bazie.

#169 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2009 - 08:05

Powiedzcie mi jedno.
Zakupiłem ten program i aż wstyd przyznać, ale jakoś nie działa jak sobie to wyobrażałem.
Po pierwsze oczywiście zrobiłem aktualizację bazy danych dla Poznania (bo to miasto mnie interesuje).
Wybrałem linię nr 1 i 10 przystanek Żegrze II.
I oczom moim ukazał się opis 1 Zawady - Junikowo i niżej: Dni robocze, Soboty i Święta.
I myślałem, że zobaczę tu godziny odjazdu w poszczególne dni z tego konkretnego przystanku, a tu kicha. Tzn. Nie ma żadnej godziny ani nic. No i teraz nie wiem, czy to program szwankuje, czy ja czegoś nie zrobiłem, czy co?

pozdrawiam

Dziękuje za zgłoszenie problemu. Jeśli chodzi o program to działa poprawnie, jest problem z bazą, którą właśnie naprawiam. Jak będzie nowa baza dam znać.

Przystanki Żegrze II i Żegrze I miały nietypowy format linku i stąd brak danych jakiejkolwiek linii na tym przystanku.

8:52

Poprawiona baza jest już na serwerze

#170 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 03 września 2009 - 08:18

Słupsk z tej strony ZTM Słupsk ? Zarząd Transportu Miejskiego w Słupsku

#171 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2009 - 08:29

Słupsk z tej strony ZTM Słupsk ? Zarząd Transportu Miejskiego w Słupsku

Strona się nadaje, dodam do listy.

#172 Aleksander1988

Aleksander1988
  • 29 postów

Napisano 03 września 2009 - 12:29

Miło było by gdyby i Częstochowa doczekała się ukazania w tej aplikacji !

#173 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 03 września 2009 - 13:27

Poprawiona baza jest już na serwerze

Ku chwale ojczyzny. Wszystko działa :).

pozdrawiam

#174 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2009 - 15:44

Nie mam pojęcia dlaczego, ale co jakiś czas nie wyświetlają się zdjęcia z recenzji, wina jest prawdopodobnie po stronie imageshack.us

#175 4sakeN

4sakeN
  • 109 postów
  • SkądBiałystok, Poland, Poland

Napisano 03 września 2009 - 22:58

Witam Czy mozliwy jest update Bielegostoku ??? Wprowadzono wlasnie normalny rozklad autobusow a nie wakacyjny.... Pozdrawiam 4sakeN

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych