Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#101 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 sierpnia 2009 - 08:25

Pobrany na nowo nie będzie miał baz, ale po samej aktualizacji zostanę te co były już kiedyś wgrane.

A aktualizacja da nam te śliczne ikonki :)

---- Dodano 16-08-2009 o godzinie 11:22 ----
A przy okazji poszukuję taniego, dobrego hostingu na bazy do programu.
Obecny się przestaje sprawdzać mam limit miesięczny na 10GB a już dzisiaj jest przekroczone 8GB, wykupiłem dodatkowe 5GB ale się to nie kalkuluje bo musiałbym co miesiąc kupować dodatkowy transfer za 15 zł ;(

Zastanawiam się na webd.pl. Czy może ma ktoś coś lepszego do polecenia, transfer miesięczny na poziomie 30 GB (planowane) i miejsca minimum 500 MB.

Ja mam webd.pl. Tanio mają i jak na razie 100%uptime (od stycznia).

#102 art.

art.
  • 107 postów

Napisano 18 sierpnia 2009 - 20:11

panOwie , mozna poznać jakie konkretne miasta juz macie .? moze jakas lista tutaj.?

#103 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 18 sierpnia 2009 - 20:16

Lista miast jest w itunes lub na oficjalnej stronie Kakaki - Scheduler Poland. Ale coś powoli idą następne miasta.

#104 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 sierpnia 2009 - 20:42

Lista miast jest w itunes lub na oficjalnej stronie Kakaki - Scheduler Poland. Ale coś powoli idą następne miasta.

Nowe miasta idą trochę wolniej, szykuję przenosiny serwera na nowy adres przed wprowadzeniem KZK GOP bo już dozwolony transfer na serwerze się kończy :)
A właśnie kupiłem nowy adres na webd.pl. Jedyny problem to zmiana adresu dns trwa do 72 godzin i w tym czasie strona oraz możliwość aktualizacji kompletnie przestanie istnieć.
Muszę przygotować się na taką opcje jutro bo dzisiaj się mi już strona zablokowała na chwilę i cudem udało się ją uruchomić ponownie.

#105 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 sierpnia 2009 - 21:26

Może by w kolejnej wersji dodać możliwość tworzenia folderów w menu Ulubione? Byłoby niewątpliwie przydatne :)

#106 banzai

banzai
  • 270 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 sierpnia 2009 - 06:16

właśnie kupiłem nowy adres na webd.pl

Miałem Ci właśnie pisać, że az.pl ma jakieś wyprzedaże teraz i można coś taniej wyhaczyć. No, ale trudno :)

#107 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2009 - 06:28

Jestem miło zaskoczony o 6:30 włączyłem w onecie przeniesienie domeny i od 7:10 wszystko już działa na nowym serwerze.
A ja w itunes już wpisałem informacje że to potrwa do 72 godzin i nic nie będzie działać ;)
A teraz trzeba czekać jakieś 3 godziny aż opis do programu się poprawi.
Ale w zamian za to zostaje wydłużony czas sprzedaży programu w cenie $0,99 do 1 września.

---- Dodano 19-08-2009 o godzinie 05:32 ----

Miałem Ci właśnie pisać, że az.pl ma jakieś wyprzedaże teraz i można coś taniej wyhaczyć. No, ale trudno :)

Teraz w promocji za 50% ceny jest fajna oferta ale za rok będzie znowu za drogo :)
Także zostaje przy webd.pl bo będą mieć niższą cenę. A w chwili obecnej różnica jest 10 zł na korzyść dla az.pl.

#108 m.p.lubinski

m.p.lubinski
  • 7 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 19 sierpnia 2009 - 08:26

a mi się podoba odpowiednik tej aplikacji na G1 według mnie jest zdecydowanie lepszy mam tu na myśli AUTOBUSER gdzie nie tylko podaje rozkład jazy ale : - kieruje za pomocą GPS do przystanku - podaje do wyboru najlepsze rozwiązania dojazdu - czas przejazdu z miejsca na miejsce z uwzględnieniem przesiadek - jest bezpłatna (ale gotów był bym za coś takiego zapłacić) mam nadzieje że coś podobnego w najbliższym czasie powstanie na mojego iphona :-)

#109 banzai

banzai
  • 270 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 sierpnia 2009 - 08:30

AUTOBUSER

Rozkłady jazdy z jakiego miasta posiada?

edit:

Ale to jest tylko dla Warszawy.

Czyli odpada :)

#110 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2009 - 08:33

a mi się podoba odpowiednik tej aplikacji na G1 według mnie jest zdecydowanie lepszy
mam tu na myśli AUTOBUSER gdzie nie tylko podaje rozkład jazy ale :
- kieruje za pomocą GPS do przystanku
- podaje do wyboru najlepsze rozwiązania dojazdu
- czas przejazdu z miejsca na miejsce z uwzględnieniem przesiadek
- jest bezpłatna (ale gotów był bym za coś takiego zapłacić)

mam nadzieje że coś podobnego w najbliższym czasie powstanie na mojego iphona :-)

Ale to jest tylko dla Warszawy.

A w planach programu jest rozbudowa o podobne funkcję.
Na tyle ile kochane apple pozwoli w swojej bibliotece.
Czyli wyszukiwanie połączeń z czasami przejazdów.

Skoro mój program jest słaby to polecam dla warszawy iztm :) albo bezpłatny w cydii jtimetable ma już pokazywanie trasy na mapie.

#111 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 sierpnia 2009 - 10:09

Jaki słaby? Dla mnie rewelacja, korzystam praktycznie codziennie i jeszcze ani razu mi się nie zawiesił, chodzi płynnie i szybko, przejrzysty interfejs i intuicyjna obsługa. Trzymam kciuki za dalsze prace nad Scheduler Poland, oby tak dalej! ;)

#112 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2009 - 10:19

@kakaki, co z moją propozycją?

Może by w kolejnej wersji dodać możliwość tworzenia folderów w menu Ulubione?
Byłoby niewątpliwie przydatne :)

#113 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2009 - 12:22

Jaki słaby? Dla mnie rewelacja, korzystam praktycznie codziennie i jeszcze ani razu mi się nie zawiesił, chodzi płynnie i szybko, przejrzysty interfejs i intuicyjna obsługa. Trzymam kciuki za dalsze prace nad Scheduler Poland, oby tak dalej! ;)

To był taki sarkazm :) Skoro się komuś nie podoba nie musi kupować programu ma przecież kilka innych opcji:
itzm, jtimetable oraz wywalić iphona i kupić G1 dla autobuser'a :)

---- Dodano 19-08-2009 o godzinie 11:25 ----

@kakaki, co z moją propozycją?

Pomyśle nad tym.
Muszę zmienić strukturę bazy dla ulubionych i to tak aby nikt nie stracił swojej dotychczasowej listy ;)

#114 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 sierpnia 2009 - 18:36

Baza KZK GOP została już wygenerowana.

Baza jest jeszcze raz generowana. Pojawił się błąd w skrypcie i wygenerowało rozkłady tylko w jednym kierunku.

#115 Murad

Murad
  • 99 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 10:42

ZTM + SKM ma się rozumieć ; )

Dokładnie, prosimy o rozkład dla Trójmiasta:D mimo wszystko jest to jedna z największych aglomeracji w Polsce

#116 mwicinski

mwicinski
  • 16 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:11

Scheduler to I aplikacja, jaka kupilem. Szkoda tylko, ze z mojego konta zamiast sciagnac rownowartosc 0,79E zezarlo mi ponad 8 zł. Jutro sie upewnie, czy moze moj bank jakos nie zaszalal z przewalutowaniem czy innym manewrem. Jednak jesli to nie wina banku, wiecie moze do kogo mozna sie zglosic z ta usterka?

#117 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:14

To jest wstępna opłata po założeniu konta w iTunes nie przejmuj się to już się następnym razem nie powtórzy ;)

#118 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:14

Scheduler to I aplikacja, jaka kupilem. Szkoda tylko, ze z mojego konta zamiast sciagnac rownowartosc 0,79E zezarlo mi ponad 8 zł. Jutro sie upewnie, czy moze moj bank jakos nie zaszalal z przewalutowaniem czy innym manewrem.

Jednak jesli to nie wina banku, wiecie moze do kogo mozna sie zglosic z ta usterka?

Ja miałem to samo, nawet doliczając VAT nie powinno wyjść 8zł.

#119 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 25 sierpnia 2009 - 20:17

To jest wstępna opłata po założeniu konta w iTunes nie przejmuj się to już się następnym razem nie powtórzy ;)

Każdemu bierzę taką opłatę ;)

#120 mwicinski

mwicinski
  • 16 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 06:39

@Shakal: Rejestrujac polskie konto w iTunes i podajac dane karty sciagnelo mi ponad 10 zł. Nigdzie nei bylo informacji o oplacie, ale spoko, pomyslalem, ze aktywacja musi tyle kosztowac. Teraz natomiast kupilem pierwszy program, i znow za duzo. Czy to tak powinno byc? Jak juz mi sie pieniadze zaksieguja na koncie i okaze sie, ze to nie bank zdarl za duzo, to gdzie myslicie ze moge sie zglosic z tym problemem?

#121 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2009 - 10:25

Mi w mBanku ściąga 3,32 zł jako równowartość 0,79 EUR. Także mają genialny przelicznik kursu 4,20 zł. A w ostatnich dnia najwyższy kurs wg onet'u był 4,09 zł.

#122 mwicinski

mwicinski
  • 16 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:30

No tak, tylko w moim przypadku przelicznik ten wynosil ok. 10 zł za Euro. Zaczekam na dane z mbanku i napisze. Ponawiam pytanie: Gdzie mam sie zglosic, jesli to nie wina banku? Bo nie widze BOKu w Apps Store..

#123 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:39

Dostajesz przecież potwierdzenie z AppStora ile cie skasowali. Jeśli jest kwota 0.99 to znaczy że bank cię d..a na kasę, a właściwie na kursie.

#124 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:42

kakaki - 0,79 EUR netto AFAIR
dolicz podatek

mwicinski - 10 zł na wstępie było w celu weryfikacji konta
oddadzą ci to

#125 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:18

kakaki - 0,79 EUR netto AFAIR
dolicz podatek

Ile tego podatku jest?
Bo 22% to mi nie wychodzi, ani nawet 7%.
Poza tym co ma bank do podatku, napisałem przecież że ściągają 0,79 EUR (bez podatku) przeliczone wg widzi mi się banku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych