piszę tutaj to co napisałem niepotrzebnie w temacie o ikonkach:
a nie dałoby się zrobić na liście przystanków szybkiego 'abc' jak w książce adresowej albo iPodzie? (w liniach też by było fajnie, ale tam trochę bez sensu ;] chyba że by się dało zrobić po cyferkach, chociaż to też trochę bez sensu)
dodatkowo, przynajmniej we wrocławiu, przystanki nie są poukładane do końca alfabetycznie
pod koniec listy mam:
Złotniki
most Grunwaldzki
most Osobowicki
pl. Bema
[place]
Łozina
[reszta na Ł]
ŚW. Katatzyna - stacja
[reszta na Ś]
Żar
[reszta na Ż]
problem z polskimi znakami?
no i można by pogrupować trochę linie - np. mam 5 razy linię C na liście linii
bo potrafi mieć 5 różnych tras (chociaż 2 się chyba tutaj powtarzają, tutaj to jakiś błąd jest chyba)
nie lepiej by było gdybym kliknął na linię C, a dopiero potem wybrał w którą 'trasę'?
no i troszkę mi to to przycina...
wiem, namolny klient ze mnie
ale te bugi zauważyłem
i przypomniałem sobie coś jeszcze
przy wyszukiwaniu przystanków:
jak na przykład wpiszę "Jana"
to przystanek PL. JANA PAWŁA II mi się nie wyświetla
jak to jest z tym wyszukiwaniem?
cały czas wrocław 
- Indeks listy jest planowany na kolejną wersję.
- Dziwne sortowanie to problem małych i dużych liter oraz polskich znaków
- grupowanie linii wymagało by zmiany struktury bazy, polecam listę ulubionych przystanków
- co do przystanku nr 5 to dane pobieram z plików XML z rozkładów w Wrocławiu jeśli tam coś wprowadzili 2 razy to tak też będzie u mnie, nie przepisuje ręcznie każdego przystanku, zatem nie mogę zweryfikować wszystkich błędów jakie są w plikach
- przycinania nie zauważyłem na iPhonie 3.0
- wyszukiwanie działa tylko na pierwsze znaki w chwili obecnej czyli piszemy PL i mamy wszystkie place w tym i PL. JANA PAWŁA II, może w kolejnej wersji wprowadzę wyszukiwanie po fragmencie nazwy
Przy okazji zauważyłem błąd w softwarze Apple w 3.0, 3.1 beta wyszukanie nie znajduje polskiej litery Ł przy wprowadzeniu L - inne znaki są wyszukiwane poprawnie.
---- Dodano 07-08-2009 o godzinie 11:19 ----
Planowana kolejność pojawiania się nowych baz jest następująca:
- Łódź (ale nie mam potwierdzenia od MPK że mogę zrobić i prace są w tej chwili wstrzymane)
- Lublin
- Rzeszów
- Tychy (dostałem teoretycznie potwierdzenie że mogę przygotować ich rozkłady)
- Bielsko-Biała
- Szczecin
- Białystok
- Kalisz
- KZK GOP
- Opole
- Radom
- Nowy Sącz
- Gdańsk