Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone OS 3.0 - konfiguracja MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
172 odpowiedzi w tym temacie

#76 agent555

agent555
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2009 - 13:48

Czy działa u was tethering w Play? Mam iPhone 3G z Ery JB i u mnie opcja internet tethering wogole sie nie pojawia? Czy ktoś miał ten problem?

#77 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 22 czerwca 2009 - 14:02

MMSy w ogole do mnie nie dochodza, obojetie jaka kare mam wsadzona, a kiedys normalnie dzialalo, nie wiem co jest grane ;/

#78 Dudo23

Dudo23
  • 11 postów
  • SkądLubin

Napisano 22 czerwca 2009 - 18:40

u mnie (brak simlocka, telefon w Plusie) po wpisaniu wszystkich wersji ustawień zabiera się za wysyłanie ale przy 90% (pasek postępu wysyłania) zatrzymuje się i po minucie wywala czewone wykrzykniki po prawej masakra

#79 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 22 czerwca 2009 - 19:00

woocash - nie da sie tak. mmsa z tekstem piszesz po prostu piszac jakis znak w polu tytul i tresc ponizej badz wszystko w polu tytul

---- Dodano 22-06-2009 o godzinie 18:01 ----

u mnie (brak simlocka, telefon w Plusie) po wpisaniu wszystkich wersji ustawień
zabiera się za wysyłanie ale przy 90% (pasek postępu wysyłania) zatrzymuje się i po minucie wywala czewone wykrzykniki po prawej

masakra

moze glupie pytanie a masz zasieg 3G? przy Edge chyba nie dzialaja MMSy (przynajmiej mi)

#80 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 01:14

@chayenne - tak właśnie robię, szkoda trochę, bo muszę mieć cały czas włączone pole na tytuł... fajny byłby jakiś suwaczek zmieniający rodzaj wiadomości, ale cóż... Swoją drogą - jak przychodzi fota mmsem tez macie napisane : nowa wiadomość tekstowa?

#81 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 12:52

ja niestety nie mogę skonfigurować mmsów (nie mam zakładki "dane przez sieć komórkową" mobileconfig nie pomaga... telefon mam z simlockiem orange i JB ...

Nie wiem czy było tu wcześniej, ale dla wszystkich z tym problemem, którzy mają JB - APN Editing z Cydii, odblokowuje zakładkę "Dane przez sieć komókową"! :)
Właśnie znalazłem to w innym temacie na forum. Polecam. Problem z głowy ;) Można edytować internet jak na 2.2, MMS itd..

#82 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 13:34

Właśnie znalazłem to w innym temacie na forum. Polecam. Problem z głowy ;) Można edytować internet jak na 2.2, MMS itd..

info: z tego pliku, na 2g można edytować jedynie internet, opcja mms w ogóle się nie pojawia, gdyż na dzień obecny iphone 2g jest bez mmsa od apple`a

#83 benq

benq
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwca 2009 - 14:37

a ja mam takie pytanie- net zablokowany z bossprefs, wiec odpada korzystanie z mms- jak zrobic zeby mms'y dzialaly a jednoczesnie zeby net byl zablokowany i nie wysysal kasy z kieszeni?

#84 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 14:44

@summerinparis33: No 2G nie ma opcji MMS to nie ma też listy. To byłoby logiczne (choć oczywiście idiotyczne). @benq:Wysłane MMSa bez GPRS/EGDEa nie jest możliwe, to nie jest to samo co tekstowe SMS i wymaga włączonej funkcji pakietowego przesyłania danych.

#85 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 14:48

Mam iPhona 3g z Ery bez simlocka i bez JB i nie mam zakładki "dane przez sieć komórkową"... Jak moge zmienic domyslna wielkosc mms na 100kb? Pytam bo teraz place za 1 mms 290kb tak jak za 3 mms 100kb (3x0,40gr=1.20zl).

#86 benq

benq
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwca 2009 - 15:26

a probowal ktos dzialac z wlaczonym netem, ale bez ustawien lub ze zlymi ustawieniami neta, ale za to dobrym profilem mms?

#87 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 08:22

@summerinparis33: No 2G nie ma opcji MMS to nie ma też listy. To byłoby logiczne (choć oczywiście idiotyczne).

kolego, czytaj ze zrozumieniem. Przecież o tym właśnie napisałem:

info: z tego pliku, na 2g można edytować jedynie internet, opcja mms w ogóle się nie pojawia, gdyż na dzień obecny iphone 2g jest bez mmsa od apple`a

#88 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2009 - 19:18

Maks. wielk. MMS: 614400 - to jest najważniejsze inaczej nie działało, mysle, że nawet bez tego pliku config sie obejdzie.

Dlaczego musi być taka maxymalna? Przecież w plusie płaci się za 100kb
Więc nie można ustawić np 100kb? Musi być 614400 ??

---- Dodano 24-06-2009 o godzinie 20:25 ----
Pytam o PLUSA jak coś!

---- Dodano 24-06-2009 o godzinie 22:59 ----
Pomożecie? Bo chciałbym przetestować mmski :)

#89 wgebel

wgebel
  • 12 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 22:09

No to mnie tez zastanawia jak trzeba to ustawic....Moze ktos napisac jak na plusa dokladnie te mms ustawic? Rowniez bede bardzo wdzieczny:)

#90 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 24 czerwca 2009 - 23:41

Niech ktoś mi powie czy da się na Iphone 3G OS 3.0 wysłać kilka zdjęć w jednym MMSie, obojętnie czy przez funkcję systemu czy program.

#91 pete_matz

pete_matz
  • 13 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 11:13

Nie wiem czy było tu wcześniej, ale dla wszystkich z tym problemem, którzy mają JB - APN Editing z Cydii, odblokowuje zakładkę "Dane przez sieć komókową"! :)

Dzięki...czegoś takiego potrzebowałem...bo ju w poszukiwaniu etj opcji przegladalem dziesiatki plików plist na iphone'ie.

P.S. jakby kogoś to interesowało, to w pliku carrier.plist można zmienić zakłądke orange w safari, której inaczej nie można usunąć, pzdr

#92 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 12:33

Mam problem z Plusem..wpisałem konfiguracje..a dalej ani nie wysyła ani nie ssa mmsów...SwirlyMMS na iphonie 2G lepiej sie sprawowało -.-.. pomoże ktoś?

#93 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2009 - 17:23

Cytat: Autorem cytatu jest embarto: Maks. wielk. MMS: 614400 - to jest najważniejsze inaczej nie działało, mysle, że nawet bez tego pliku config sie obejdzie. Dlaczego musi być taka maxymalna? Przecież w plusie płaci się za 100kb Więc nie można ustawić np 100kb? Musi być 614400 ?? Pytam o PLUSA jak coś!

#94 danteusz

danteusz
  • 527 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 17:29

Ja mam na Plusie ustawione 102400kb i działa bez problemu. Powtarzam pytanie, bo na dole poprzedniej strony słabo widać ;) : Czy da się w Iphone 3G OS 3.0 wysłać kilka zdjęć w mmsie, obojętnie czy programem czy opcją firmware? Gdy zaznaczam w rolce kilka zdjęć mam tylko opcję wysłania maila.

#95 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2009 - 21:43

Chcąc wysłać kilka zdjęć musisz wybierać z poziomu sms, klikając kolejno ikone aparatu.

#96 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 25 czerwca 2009 - 21:53

Nie wiem czy to pytanie padło. Otóż używam SBSettings. W nim mam wyłączone EDGE. MMS'y wysyłać mogę, ale odbierać już nie. Co najgorsze gdy mam wyłączone EDGE to nawet powiedomienia nie widzę. W SwirlyMMS chociaż tyle było :) Jakaś rada na to ?

#97 danteusz

danteusz
  • 527 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 22:10

Chcąc wysłać kilka zdjęć musisz wybierać z poziomu sms, klikając kolejno ikone aparatu.

Tylko wtedy każde zdjęcie idzie osobnym MMSem, a to drogo kosztuje. Próbowałem dodać do jednej wiadomości kilka zdjęć, ale po dodaniu pierwszego ikonka aparatu staje się nieaktywna. Poprzednio miałem Motorolę, tam MMS miał do 9 stron, na każdej stronie mogłem umieścić jedno zdjęcie.

#98 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 01:22

Mam iPhona 3g z Ery bez simlocka i bez JB i nie mam zakładki "dane przez sieć komórkową"... Jak moge zmienic domyslna wielkosc mms na 100kb? Pytam bo teraz place za 1 mms 290kb tak jak za 3 mms 100kb (3x0,40gr=1.20zl).

#99 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:55

Przeczytałem z uwagą cały ten wątek i chyba rozumiem dlaczego w iPhone do tej pory nie było MMSów. W wielu przypadkach korzystanie z nich wymaga nadludzkich wysiłków umysłowych, odrobiny samodzielności ... no i oczywiście "wysysa" pieniądze.

przykład:
koszt MMSa: 0,40zł
wielkość zdjęcia 379kb
całkowity koszt MMSa: 4 x 0,40 = 1,60zł

co jak widać jest ogromną stratą.

MMS - jak każdy posiadacz iPhone wie - to zło wcielone - a straty jak widać - ogromne. :lol:

A ja nie mogę wyłączyć internetu po gprs i 3g :/ to ze strony iphonenodata nie działa. Instaluję ale dane i kasę dalej pobiera . zjadło mi od rana 7 zł :/

oraz

a ja mam takie pytanie- net zablokowany z bossprefs, wiec odpada korzystanie z mms- jak zrobic zeby mms'y dzialaly a jednoczesnie zeby net byl zablokowany i nie wysysal kasy z kieszeni?

Czytając takie wzruszające i dramatyczne posty zastanawiam się, czy nie złożyć przypadkiem do odpowiedniego urzędu wniosku patentowego na STRZAŁKOFON. Idea urządzenia będzie bardzo prosta i jednocześnie tania.
Telefon taki będzie posiadał na stałe wbudowaną kartę SIM, wyświetlacz mono i tylko i wyłącznie dwa przyciski - zielona i czerwona słuchawka - czerwona słuchawka będzie po to, aby móc rozłączyć się błyskawicznie puszczając "strzałę".
Urządzenia będą oferowane w abonamencie (prawdziwe) 0 złotych. :lol:

#100 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:02

Ja mam na Plusie ustawione 102400kb i działa bez problemu. .

Dzięki.

A mam pytanie, co muszę mieć włączone żeby móc wysyłać mmsy? (3G, EDGE etc.....???? - które z nich?)
Sorry za może banalne pytanie, ale na prawdę nie wiem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych