Posted 22 June 2009 - 13:41
ja niestety nie mogę skonfigurować mmsów (nie mam zakładki "dane przez sieć komórkową" mobileconfig nie pomaga... telefon mam z simlockiem orange i JB ...
najlepsze było jak zadzwonilem do orange (za pierwsym razem Pani byla zdziwiona, ze nie mam zakłądki "dane przez sieć komórkową", ale ogólnie była całkiem nieźle zorientowana i wiedziałą przynajmniej o czym mówie). Za drugim razem Pani próbowała mi wmówić że MMSów standardowo nie obsługuje i trzeba ściągnąć odpowiednią aplikację ze strony iphone.pl (jak powiedziałem że takiej strony nie ma to zmienila zdanie, że jednak może iphone.com.pl). Rozmowa miala merytoryczny poziom -3, bo nie dość, że Pani nie miała bladego pojęcia o co chodzi, to jeszcze wciskała mi jakieś brednie. Ja rozumiem, że można czegoś nie wiedzieć (zwłaszcza kilka dni po premierze nowego oprogramowania), ale jawne kłamanie (inaczej radosnej twórczości nie mogę nazwać) to już mnie trochę irytuje.
Na koniec dodam jescze, że po rozmowie z Pania nr 1 (którą chwalę za profesjonalizm mimo, że mi nie pomogła) dostałem sms z informacją o tym z kim rozmawiałem, a po rozmowie z Pania nr 2 NIE (ciekawy zbieg okoliczności)