Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[TomTom] Tom Tom na iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
521 odpowiedzi w tym temacie

#101 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 02:18

Przede wszystkim ludzie narzekają na... uwaga... gówniane mapy! Nieźle, co? Poza tym grafika z epoki atari (z całym szacunkiem), wspomniany brak asystenta, brak syntetyzowanego odczytu nazw ulic (no już to widzę w wersji polskiej bu hehe) i że jakieś to wszystko biedne, ustawienia ograniczone, mapy wolno się odświeżają w podglądzie itd. Taki kryzysowy ten TomTom... nie chce już nawet mówić jak to się ma do ceny. Ta firma na platformie iphona odważnie zmierza ku klęsce. Płakać nie będziemy. Dużo muczenia i to chyba już od roku to i mleka mało.

#102 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 10:09

Zastanawiam sie nad kupnem TomToma, jako ze bede go uzywal glownie w Niemczech. Czy ktos juz moze sprawdzal czy mozna dodawac swoje wlasne schematy kolorow? Jak to wyglada? Bo te kolory oryginalne, nie za bardzo mi sie podobaja.

#103 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 11:12

Znajdz kogos znajomego z jb i potestuj :)

Nie chodzi o to abym przed zakupem mercedesa ukradł go i potestował.
Ja chce legalnie posprawdzać możliwości TT.
Chodzi o zasadę sprawdzenia co kupuje
Pozdro

#104 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 sierpnia 2009 - 11:29

Nie chodzi o to abym przed zakupem mercedesa ukradł go i potestował.
Ja chce legalnie posprawdzać możliwości TT.
Chodzi o zasadę sprawdzenia co kupuje
Pozdro

A kto powiedział że musisz od razu kraść mercedesa??, idziesz do salonu i pytasz się o jazdę próbną.. Widać różnicę prawda?? I tak to powinno wyglądać przy wszystkich produktach.

#105 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 19 sierpnia 2009 - 12:11

A kto powiedział że musisz od razu kraść mercedesa??, idziesz do salonu i pytasz się o jazdę próbną.. Widać różnicę prawda?? I tak to powinno wyglądać przy wszystkich produktach.

Dokladnie. Powinno byc jakies demo. A jak nie ma to trzeba sobie jakos radzic. To nie jest 20zl wydane na nawigacje, tylko grube pieniadze.

#106 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 15:40

To jak mam przetestowac samochód jak żadna firma nie ma jazdy próbnej ( w domysle nawigacja oczywiście). Uważam, ze wszyscy na tym forum powinni zdopingowac moderatorow aby pomogli nam, szaraczkom, wymoc na AppleStore możliwość testowania aplikacji. Mam na myśli wszystkie płatne aplikacje a w szczególności wszystkie urzytkowe chociaż gry tez powinno się moc sprawdzić. Choćby przez godzinę. WIEC PROSZE MODERATOROW O ZORGANIZOWANIE AKCJI.
Pozdrawiam

#107 piasek82

piasek82
  • 27 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 19:35

Sciagnijcie sobie TT z torentow za darmoszke i wszystko wam sie wyjasni jak to dziala - jak sie spodoba kupicie w itunes bo bez tego zadnej aktualizacji nie zrobicie - a jak sie nie spodoba to odinstaluj i z glowy !! Ja w uk tak przetestowalem navigona i sygic oba to straszna kupa ! tomek odswieza sie dosc szybko , latwy w obsludze lecz brakuje mi tu pare opcji!! i z tych trzech navigacji jest chyba najlepsza wiec wraz z car kitem bedzie naprawde fajnie dzialac!! Warto kupic!!

#108 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:37

Strasznie nie lubię takich komentarzy bez żadnych konkretów, argumentów. Jeśli ktoś napisał że navigon to straszna kupa to skoro nie podaje dlaczego to mam prawo pomyśleć że ktoś taki ma sam kupę w głowie :) pozdrawiam

#109 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:08

To nie Navigon jest kupą ale ten zasrany Navteq ,którego mapy w przypadku Polski są skandaliczne. I to od od lat...

#110 Amoreux

Amoreux
  • 29 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 22:18

a dla Piły i powiatu Pilskiego Navigon ma z tych wszystkich firm najlepsze mapy! Teleatlas nie ma połowy dróg w okolicy :/ ale znowu Navigon nie ma w Poznaniu na Os Chrobrego numerów bloków :| dolina

#111 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 19 sierpnia 2009 - 23:18

a mi sie podoba w Navigonie cos takiego jak np dzisiaj-
Dołączona grafika
na autostradach w zach Europie jest to nie do przecenienia- 1 zly zjazd i tracisz jakies 50 km...
Szkoda ze TomTom czy AutoMapa tego nie potrafi :)

#112 piasek82

piasek82
  • 27 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 00:05

Tom tom tez pokazuje zjazdy na utostradach i wydaje dosc jasne komentarze!! A jesli chodzi o navigona to jest kupa bo nie ma w nim pelnego wyszukiwania po post codzie (szczegolnie w UK) a poza tym jego odswiezanie jest 3 razy wolniejsze niz tomka ! wiec mowiac delikatnie to kupa jezdzac z taka nawigacja po miescie!!Sygic wogole ma bardzo duze problemy z odswiezaniem i do tego sie wiesza wiec tego nie polecam wcale!!

#113 Piotr.pot

Piotr.pot
  • 226 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 06:29

Jest już jakieś potwierdzone info co do premiery TT z mapą polski? Wiadomo kiedy, albo chociaż czy w ogóle pojawi się?

#114 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 08:29

Tom tom tez pokazuje zjazdy na utostradach i wydaje dosc jasne komentarze!! A jesli chodzi o navigona to jest kupa bo nie ma w nim pelnego wyszukiwania po post codzie (szczegolnie w UK) a poza tym jego odswiezanie jest 3 razy wolniejsze niz tomka ! wiec mowiac delikatnie to kupa jezdzac z taka nawigacja po miescie!!Sygic wogole ma bardzo duze problemy z odswiezaniem i do tego sie wiesza wiec tego nie polecam wcale!!

No i bądź tu mądry i wybierz co kupić ?!?
Nie mogę się zdecydować czy kupić TT czy Navigon.
Ten asystent pasa ruchu mnie trzyma przy Navigonie a do TT mam sentyment bo zawsze miałem w aucie wersje nie na komórkę.
A JB i zassanie plików z Torrenta NIE ZROBIĘ.
JB bawiłem się jak miałem iP 2G i już mi się nie chce kombinować.

Kto używa Navigona w Warszawie ?
Są numeracje budynków ?
Gdzieś czytałem, że nie wszystkie budynki mają. I nie wiem czy numeracja budynków jest w 10 % czy 90 %

Edit:
No i mamy jeszcze upgrade Navigona
Teraz MobileNavigator na iPhone’a - jeszcze lepszy | Aktualności, testy i ciekawostki ze świata GPS

#115 szachs

szachs
  • 42 postów
  • SkądWieliszew

Napisano 20 sierpnia 2009 - 08:50

Navigon w Warszawie potrafi sie pomylic... a i zjazdy nie zawsze są dokładnie opisane.

#116 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:23

Navigon w Warszawie potrafi sie pomylic... a i zjazdy nie zawsze są dokładnie opisane.

Uuuuuuu

#117 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:41

Ja nie miałem takich przypadków.

Jesteś z Warszawy to asystent pasa ruchu za bardzo ci się nie przyda tak jak by sie przydał w Niemczech na autostradach. :-)

#118 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:51

Soft świetny ale te mapy z błędami adresowymi i spore braki w numeracji budynków w stosunku do TT.

#119 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:53

Załamuje się coraz bardziej.

#120 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:57

Niestety, sprawdzone empirycznie. Co gorsza chodzi o Kraków i bardzo stare lokalizacje.

#121 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 20 sierpnia 2009 - 10:11

Soft świetny ale te mapy z błędami adresowymi i spore braki w numeracji budynków w stosunku do TT.

Mozesz mi powiedziec jak mozna porowanc wersje Navigona z iP z wersja TT np na dedykowane urzadzenia?! Polski przeciez nie ma w TT na iP. Jesli chesz porowanc dwie wer. np. PNA to polecam ponowne "empiryczne doswiadczenia" na tym polu.

Nie wprowadzaj ludzi w blad!

#122 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 10:24

A jakie ma znaczenie czy jest to TT/Navigon do PNA czy do PDA czy na Symbiana czy iPhone'a? Mapy zawsze są te same. Niestety Navigon używa map Navteqa a one zawierają sporo błędów. Nie piszę tu o samym oprogramowaniu bo Navigon jest zajebisty ale gdyby na jednej z "najgłówniejszych" ulic Krakowa pokazał ci nr budynku kilka kilometrów dalej to zmieniłbyś zdanie. Zresztą jak chcesz to sprawdź. Kraków,Al.Jana Pawła II 16. Sprawdź w Navigonie i w Google Maps. Znajdź w Navigonie nr 44 na osiedlu Piastów w Krakowie - budynek istnieje ponad 30 lat (potężne blokowisko). I nie spinaj się tak.

#123 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 10:56

Chyba zrobię tak. Kupie TT i Navigona i autoryzuje na 5 kompach moich kolegów i sprawdzimy empirycznie co dla kogo lepsze i będzie po problemie a koszty rozłożą się na 5 części (80euro +140 euro daje po 44 euro na osobę). Tak sobie wymyśliłem

#124 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 20 sierpnia 2009 - 11:05

Znaczenie ma ogromne. iP Navigon to mapa Q2/2009 a sa juz Q3/2009. Nie wazne. Mapy TT tez sa rozne do roznych urzadzen tak jak dla navigona. Po drugie jest to temat o TT na iP wiec czemu nie podkreslasz w swoich wypowiedziach ze bazujesz na porowananiach roznych urzadzen co niektorych moze wprowadzic w blad. To jak porowananie Navigona PNA z PL z TT na iP. ZADNE (bo TT nie ma nawet PL obecnie na iP). Jesli porownam TT EU zach. + Navigon iP EU zach. to np. w stolicy ROI nie ma wszystkich ulic w TT (zart?!) Dla mnie szkoda gadac o navigacji TT, Navigona, iGO itp w odniesieniu do polski. Tak naprawde TT jest robiony dla UK (nr ulic itp) a Navigon dla DE (np. wszystkie nowe ukonczone zjazdy sa zawsze w nowym uaktualnieniu). Co do Krakowa. Jedzilem duzo po krakowie z Navigonem (PNA) i nigdy mnie nie zawiodl (gorzej w Chrzanowie :) - tutaj zart). Fakt w iP wersji nie ma tego co podales (jedyne co dodam nr budynkow jest dla mnie malym bledem w porownaniu do braku calych osiedli w TT) Trzeba sie spinac zeby "ktos" z forum bazujac na Twojej nie pelnej informacji (lub blednej) zakupil program ktory mu nie odpowiada. Pozdrawiam all

#125 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 12:37

Dlatego najpierw test a potem ewentualny zakup (nieetyczne ale konieczne). Przypomina mi się co powiedział Pazura w "Chłopaki nie płaczą": "Chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma was..." Pozdrawiam również.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych