Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[TomTom] Tom Tom na iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
521 odpowiedzi w tym temacie

#151 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:52

Bez, w sumie nie wiedziałem że już sprzedają uchwyty

Ciekawe jak uchwyt wpływa na pracę Tomtom-a. Oczywiście nie piszę o mapach, a o tym nieszczęsnym opóźnieniu, które niektórym wystepuje, a niektórym nie.

pozdrawiam

#152 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:54

Tak, jeśli Duduś uważasz że ukradłem, proszę, złóż zawiadomienie do prokuratury. Mieszkam w UK, mam dobrze płatną pracę i stać mnie na m.in to, żeby sobie kupić dwa programy do nawigacji. Navigona kupiłem w pierwszy dzień premiery, bo dużo podróżuję a fajnie mieć nawigację na całą europę w jednym miejscu. Tom Tom'a zaś kupiłem bo zawsze sobie ceniłem tą firmę i myślałem, że produkt pobije na głowę Navigona, co zresztą okazało się nie prawdą. Zresztą to moje pieniądze i nie muszę się nikomu tłumaczyć. A ciekawostką dla niektórych może być to, że nigdy w życiu nie zrobiłem JB. Widzisz Duduś? kiedyś jak dorośniesz i będziesz pracował to może to zrozumiesz.

#153 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 09:01

Widać ze "kupił pobrał." ale nie w appstore

hha śmieszni ci ludzie są teraz... chłopie twardo trzymaj.. kupiłeś 2 navi haah..

Jak jesteś mężczyzną, to wiesz co masz zrobić.

#154 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 23 sierpnia 2009 - 11:35

@all Ja teaz kupilem dwie nawigacje na iP i nic do tego nikomu. Pozdrawiam OT: Znowu zaczyna sie rozmowa rodem z onet.pl

#155 BartGoc

BartGoc
  • 88 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 21:30

Widzę, że temat z ciekawego zrobił się dość nieprzyjemny w czytaniu. Moim skromnym zdaniem powinno się go wyczyścić z OT. A dla co niektórych może cytacik: "Kto jest bez winy, niech pierwszy..... okaże dowód zakupu :-P"

#156 skipek

skipek
  • 12 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 13:01

Widzę, że dyskusja na temat TT się zaostrza więc podzielę się swoim doświadczeniem na temat Navigona. Trzy dni temu wróciłem z Chorwacji. Miałem AutoMape na PDA i Navigona na IP. Całą Austrię, Słowenię i Chorwację przejechałem na Navigonie ponieważ w Słowenii musiałem zrobić objazd żeby ominąć płatne drogi (zaoszczędziłem w ten sposób 35 euro) i tu Navigon spisywał się rewelacyjnie, a i w Chorwacji prowadził mnie jak po sznurku. Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa TT ale Navigon naprawdę jest dobrą nawigacją. Zauważyłem tylko jedno, że pomimo że IP był podłączony do ładowarki to zużycie baterii spadało.

#157 piotrmi

piotrmi
  • 227 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 19:29

no wlasnie. bateria mimo ladowarki (może mam nie najwpanialszą - griffin) niestety sie powpli rozladowuje. mialem wylaczone wszelkie"automaty" pobierajace dane, wifi i nawet 3G a mimo wszystko. jeśli ktoś z Was ma ładowarkę która radzi sobie z iP i navi - bardzo proszę podzielcie się firmą i info gdzie kupić. BTW na Sycylii Navigon srawdził się idealnie - był niezawodny, fix w max 30 sekund. Jedyna ciekawostka to droga na Etnę z profilem "krótka". Zona umarła prawie ze strachu i w końcu skapitulowałem bo punto z wypożyczalni zaczeło się*wieszać podwoziem :) Trasę wyznaczał niezawodnie, wszystkie POIe turystyczne które chcieliśmy zobaczyć były na mapie, a dodatkowo wiele innych. Zginął bym bez nawi bo we włoszech czesto przed skrzyżowaniem jest jakieś 25 drogowskazów, a jak zaczniesz czytać - od razu 5 debili miejscowych z tyłu trąbi.

#158 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 20:15

Ja mam tą Griffin Technology: AutoPilot - Charge/control/play your iPod through your car's AUX-in port i zawsze ładuje do pełna.

#159 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 25 sierpnia 2009 - 09:11

To już wiadomo w końcu czy współpracuje uchwyt z iPhonem 2G jako moduł GPS??

#160 psn

psn
  • 25 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 02:05

To już wiadomo w końcu czy współpracuje uchwyt z iPhonem 2G jako moduł GPS??

Współpracuje. :)
Wkońcu nie na darmo TomTom pakuje w CarKit'a moduł gps, a nie jedynie antenę wzmacniającą.

#161 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 08:28

Bardzo ciekawe porownanie Navigon i TomTom + screenshots (j. niem.)
Vergleich Navigon MobileNavigator vs. TomTom für iPhone ? app, iphone, mobilenavigator, navigon, test, tomtom, vergleich ? leumund.ch

#162 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 26 sierpnia 2009 - 08:29

Współpracuje. :)
Wkońcu nie na darmo TomTom pakuje w CarKit'a moduł gps, a nie jedynie antenę wzmacniającą.

Dzięki za info ;) a gdzie można kupić taki uchwyt może wiecie?

#163 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 10:42

Bardzo ciekawe porownanie Navigon i TomTom + screenshots (j. niem.)
Vergleich Navigon MobileNavigator vs. TomTom für iPhone ? app, iphone, mobilenavigator, navigon, test, tomtom, vergleich ? leumund.ch

Zeby to jeszcze było w jezyku lęgłydż :(

#164 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 10:58

Zeby to jeszcze było w jezyku lęgłydż :(

No świetnie pokazane. Szkoda, że tylko w jednym miejscu ekrany pokazywały tę samą okolice, ale tak czy inaczej to zestawienie mi się podoba.
Osobiście w Navigonie bardziej podobaja mi się informacje dodatkowe, za to pokazywanie mapy jest lepsze w ujęciu Tomtom-a.
A jak czytamy i w jednym i w drugim brakuje adresów :) .
No i zdziwił mnie brak wykorzystania kompasu w 3GS.

pozdrawiam

#165 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2009 - 11:21

No i tomtom wydymał userow - nie ma polskich map - niema w polskim appstore...

#166 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 15:33

Nie ma i nie będzie czy nie ma i nie wiadomo czy będzie?

#167 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 26 sierpnia 2009 - 15:37

Nie ma i nie będzie czy nie ma i nie wiadomo czy będzie?

Będzie na 99% ;) (czyt. "Czyli głowy nie dam!")

#168 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2009 - 09:25

TT wydal juz ten uchwyt do szyby??

#169 piasek82

piasek82
  • 27 postów

Napisano 04 września 2009 - 15:49

nie wydal jeszcze !! ma wydac do konca wrzesnia a czy wyda to sie okarze!!

#170 Strzez

Strzez
  • 54 postów
  • SkądPanki

Napisano 10 września 2009 - 20:35

Czy ktoś z was zakupił juz tą nawigację? Ja właśnie zamierzam, ale mam jedno zasadnicze pytanie, czy podczas jej używania potrzebny mi jest internet, czy jedynie usługa lokalizacji? Pozdrawiam!

#171 Rastabandita

Rastabandita
  • 105 postów
  • SkądGliwice

Napisano 10 września 2009 - 20:45

jedynie usługa lokalizacji

#172 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 11 września 2009 - 13:58

Powiem tylko ,że TT z Polską już jest "sami wiecie gdzie".

#173 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 11 września 2009 - 15:46

gdzie niby? nie widze w app store

#174 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 11 września 2009 - 15:48

"sami wiecie gdzie".

gdzie niby? nie widze w app store