Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Palm Pre już 6 czerwca w sprzedaży

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
342 odpowiedzi w tym temacie

#76 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 28 czerwca 2009 - 12:24

Swietnie, super innowacyjne bajery - krople deszczu w pogodzie, wycieraczki, bookmarks zamiast opisane to screeny stron, mordki w kontaktach, ruchome stocks...
TAK!! jak ja moglam bez tego zyc!! to TAAAKIE potrzebne! Taaakie innowacyjne:D
Musze miec, HTC HERO!

No zaraz... zaraz... a kolorowe obrazki w pogodzie iPhone? Przecież wystarczyłby czarny tekst na białym tle. Wniosek z Twoich wypowiedzi jest jeden - jeżeli "wieś tańczy i śpiewa" jest na iPhone - to dobrze, nie przeszkadzają w niczym miliony emotikonek, czy głupawych gierek, czy aplikacji do niczego nie potrzebnej jak np. giełda - zapominając o czymś ważnym... Słucham? A... edycja jest możliwa po dwóch latach? No tak, przepraszam, chylę czoła. Pewnie pracując na Mac'ach trochę trudno jest bez edycji. Możliwa jest? Genialne!

Ja muszę mieć Mac'a - dzięki niemu chyba też będę mógł pogrążyć się w świecie fantazji. ;-)

I ciagle czekam na odpowiedz na moje pytanie - CO JEST INNOWACYJNEGO W TYCH TELEFONACH?:DDD

Nie są iPhone'm - to chyba podstawa. Mają dostęp do "dysku"... iPhone też ma? Po Jailbreak'u - niesamowite.

#77 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 13:06

I ciagle czekam na odpowiedz na moje pytanie - CO JEST INNOWACYJNEGO W TYCH TELEFONACH?:DDD

Słyszałaś o czymś takim jak user customisable interface i multitasking? jak nie to poczytaj? Bo tego właśnie brakuje mi w iPhonie (nie wspominam o JB).

#78 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 28 czerwca 2009 - 13:38

Jedyne co tak naprawde rozni palm pre od iPhona to multitasking, ale jak znam zycie, szybko okaze sie ze jest ono do niczego.
Apple samo wspominalo o baterii. Niestety taka jest smutna prawda, i uzytkownicy palma na pewno tez sie nie uciesza ze ich urzadzenie dziala tylko jedna dobe.
Na chwile obecna wg mnie technologia PUSH jest lepszym rozwiazaniem.
Ale kazdy moze miec inne zdanie, ma do tego prawo tak samo jak ja mam prawo smiac sie z ludzi uzywajacych windowsa:>.

Racja! Usuńmy multitasking z komputerów, że też jeszcze nikt nie wpadł na to, że jest do niczego... Apple wspominało... no tak, o czym tu dyskutować. Ale nie wspomniało, że ich aplikacje - mail, safari, ipod chodzące w tle też używają baterii. Co więcej na Windows Mobile multitasking jest od lat i jakoś nie słyszałem żeby wszystkie telefony oparte o ten system chodziły nie dłużej niż jedną dobę.

I naprawdę proszę Cię nie wypowiadaj się o windowsach, o których masz zerowe pojęcie, bo każdy taki post jeszcze bardziej Cię kompromituje.

#79 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 14:44

Naprawde nie jest trudno wymyslec cos nowego, trudniej lepszego, zapewne dlatego te telefony kopiuja wiecznie iphone co tylko potwierdza ze iPhone wyznacza tu trendy a nie odwrotnie

Nikt nie zaprzecza, że Apple nie wylansowało nowego trendu: to jest właśnie domena firmy z Cupertino. Używając jednak twojej logiki, można dojść do wniosku, że każdy telefon jest niczym innym tylko bezczelną kopią Motoroli DynaTac.
Poza tym, z chęcią usłyszałbym od ciebie kilka konkretnych porównań, które to modele kopiują urządzenie Apple.
Bycie lepszym jest w tym przypadku pojęciem względnym. Jeśli po dwóch latach użytkowania jedynym co Apple jest mi w stanie zaoferować to tryb pejzażu, mms, kopiu/wklej, modem i kilka drobniejszych poprawek kosmetycznych to sorry, ale mam prawo być rozczarowany. Urządzenie o statusie premium musi oferować za te pieniądze standard premium.

#80 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:42

Na Symbianie miałem Operę która bije mobilne safari na łeb, podobnie jak desktopowa opera bije safari desktopowe na łeb...

#81 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:49

paskudztwo
brzydkie jak noc
pecetowe na maksa

Jaka to szkoda, że tak niewielu użytkowników pisze o sobie ;)

Jeśli po dwóch latach użytkowania jedynym co Apple jest mi w stanie zaoferować to tryb pejzażu, mms, kopiu/wklej, modem i kilka drobniejszych poprawek kosmetycznych to sorry, ale mam prawo być rozczarowany. Urządzenie o statusie premium musi oferować za te pieniądze standard premium.

Mam wrażenie, że winę za to ponoszą zbyt entuzjastyczni fani Apple. Jeżeli oni zachwycają się wszystkim co im SJ poda - to dlaczego Apple ma się starać, skoro i tak produkt się sprzeda - a niedoskonałości będą maskowane i przemilczane przez wiernych fanów?

Jakie podniecenie i entuzjazm zapanował niedawno kiedy pojawił się iPhone 3G[S]... a z powodu czego? Faktu, że kręci filmiki? Dwukrotnie większa szybkość... do czego? Aby np. Safari się szybciej wykładało - śmiechu warte. Dwa razy więcej pamięci (RAM) - może i dobre... jeżeli jest co uruchamiać na tym urządzeniu. 32 GB - bez dostępu do nich, odtwarzacz który rzęzi na podbitych basach - oto tajemnica kryjąca się pod złotym papierkiem.

#82 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:09

I naprawdę proszę Cię nie wypowiadaj się o windowsach, o których masz zerowe pojęcie, bo każdy taki post jeszcze bardziej Cię kompromituje.

Dla mnie vendisse już się skompromitowała kilka postów wcześniej. Jak katarynka powtarza, że wszystko goni za iphonem. A ja śmiem tę tezę obalić.

Palm Pre - synergy, to jest innowacja i zgodnie z tym co krakers napisał, poczytaj o tym, potem mów. Podobnie sposób pokazywania wiadomości.
Hero - skopiowane synergy z Pre, ale podzielone na perspektywy. Obstawiam, że Pre też to przejmie w kolejnej inkrementacji swojego WebOS. I dobrze. Dzięki temu, jeden od drugiego bierze to co dobre i dalej rozwija.

Odpowiedź apple'a na multitasking? Push Notifications - totalnie chybiony pomysł. Siedź w kraju i płać za używanie sieci 3G, a nie daj boże wyjedź za granicę. Ładny rachunek zobaczysz po powrocie :) Naprawdę nie masz wrażenia, że przez 3 lata apple stoi w miejscu i wrzuca tylko bzdety? Powiedz szczerze, co możesz więcej robić na iphonie od początku jego posiadania?

Kolejna innowacja jeśli w ogóle można to tak nazwać - system powiadomień w palmie. Właśnie to mnie rozbawiło w przytoczonej przez Ciebie recenzji porównawczej. Na środku ekranu iPhone'a duuuuuży komunikat o nowej wiadomości sms. W palmie, na dole ekranu pojawia się pasek informujący o tym zdarzeniu, można go po prostu swipe'nąć (sorry za słowotwórstwo, ale mogę znaleźć dobrego polskiego słowa :) ) z ekranu. Nie przerywa mi pracy.

Jeśli dla Ciebie takie rzeczy nie mają znaczenia - to mogę zrozumieć, że komórka jest właśnie dla Ciebie iPhonem - ipodem z możliwością dzwonienia i tylko tyle. Są jednak ludzie, którzy wykorzystują telefony do bardziej zaawansowanych rzeczy i zrozum to wreszcie. Nie będziesz sobie strzelać w stopę każdym kolejnym postem. A jak już poczytasz dokładnie o urządzeniach, to będzie suuuper.

Co do samego Hero - zapowiada się ciekawie, aczkolwiek nie mogę znieść tego zakrzywienia we wszystkich androidowych telefonach :)

#83 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:22

>Dwukrotnie większa szybkość... do czego? LOOOOOOL, zabiles mnie tym!:DDD no tak, po co szybkosc dzialania, a niech sie odpala wszystko wlacznie z systemem 2 minuty tak jak w Palm pre:D Widze ze szanowne grono nie potrafi znalezc argumentow na to ze te HTC czy Palm sa innowacyjne. Ciagle czekam (o multitaskingu juz mowilam, customizable user interface nie jest zadna innowacja, to jest od dawna, a iPhone ze swoim niekustomajzablnym miedzymordziem jednak zrobil swego czasu furore... hmmm czemu?:) Mialam w zyciu mase phonow i powiem wam jedno - iPhone to jest jedyny telefon, ktory akceptuje w pelni(mimo jego wad). Nie ma w nim absurdalnych rzeczy. Jak juz ktos wczesniej pisal - telefony w tej chwili sa naszpikowane technologia, roznymi blusrutami itp. ale funkcjonanosc tego jest po prostu zadna. I to wiem z autopsji. Sama kupowalam coraz to nowsze phony ogladalam tego naprawde mase i za kazdym razem to samo - wszystko ladnie swietnie na obrazku dopoki sie tego nie wezmie w uzytek - wtedy nagle sie okazuje ze nawet super hiper wypasne Blackberry ma tak rozwiazany blutut, ze rece opadaja... Co z tego ze te phony maja mase bajerow jak nie da sie z nich w pelni korzystac.

#84 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:39

Na Symbianie miałem Operę która bije mobilne safari na łeb, podobnie jak desktopowa opera bije safari desktopowe na łeb...

Opera jest niezła, ale pomimo opcji turbo wciąż wolniejsza niż safari, niestety.

#85 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:53

Widze ze szanowne grono nie potrafi znalezc argumentow na to ze te HTC czy Palm sa innowacyjne. Ciagle czekam (o multitaskingu juz mowilam, customizable user interface nie jest zadna innowacja, to jest od dawna, a iPhone ze swoim niekustomajzablnym miedzymordziem jednak zrobil swego czasu furore... hmmm czemu?:)

Geniusz marketingowy jest niezaprzeczalny, z tym mało kto będzie w stanie polemizować. Brak obiektywizmu przy pisaniu testów - to rzecz druga... i tak iPhone się roznosi... jak za przeproszeniem choroba weneryczna.

Zasłanianie się innowacją w przypadku iPhone - to podobny wykręt jak rozmowa na z politykami na temat recesji w Polsce. Wszędzie wokół jest - Polska nie się nie daje.

Dzięki swojej innowacyjności ... w dniu wczorajszym iPhone musiał schować się do szuflady - ze wstydu. W dniu wczorajszym kupiłem nowy telefon z zamiarem podarowania go komuś z mojego bliskiego otoczenia. Kontakty przesłać przez Bluetooth - dlaczego nie - chwila, moment - mam w nowym telefonie wszystkie wybrane. Hmm... a może jakaś tapeta, dzwonek? Chwila... i telefon ma co trzeba.
Co by odpowiedział na to iPhone... leżąc w szufladce i grzejąc się ze wstydu? Jestem iNnowacyjny?

Przykład na innowacyjność iPhone 3G[S]:

Po tygodniowym szczesliwym uzytkowaniu iP 3GS internet zwolnil...
strony otwieraja sie bardzo wolno i nie calkowicie.
Cookies skasowalem. pamiec podreczna w Safari rowniez... Iphone na orginalnym oprogramowaniu.
W HTC Diamondzie mam taki program ktory pozwala usuwać niepotrzebne pliki z mobilnego systemu. Stare logi, tymczasowe pliki po instalacji, nie skasowane dane po usunięciu programu, tymczasowe pliki mobilnych przeglądarek (IE, Opera, NetFront), nieużywane klucze w rejestrze i wiele innych opcji...
Jest cos takiegona Iphona ?

Mialam w zyciu mase phonow i powiem wam jedno - iPhone to jest jedyny telefon, ktory akceptuje w pelni(mimo jego wad).
Nie ma w nim absurdalnych rzeczy.

Nie zaskoczy mnie, jeżeli okaże się, że pewnego pięknego dnia powiesz, że obdarzyłaś te urządzenie uczuciem. Stwierdzenie, że nie ma w nim absurdalnych rzeczy - rozbawiło mnie.
Absurdem - jest blokowanie Bluetootha - a jeszcze większym, tłumaczenie tego, że to w imię walki z piractwem.
Absurdem jest nie móc przegrać dowolnego pliku do iPhone - aby skorzystać z jego dysku - jednak, można bez problemów odebrać (np. MP3 jako załącznik) i rozpowszechnić go tyle raz ile się zechce.
Absurdem jest "optymalizacja" grafik, tak że wyglądają one jakby miały 256 kolorów na wyświetlaczu mogącym wyświetlić 16 milionów
Absurdem jest charczenie iPod'a w iPhone na standardowych słuchawkach, korzystając z predefiniowalnej charakterystyki.
Absurdem jest czekanie na A2DP - dosłownie lata, ze skutkiem... jaki każdy widzi.
Absurdem jest - według Apple niemożność korzystania z MMSów w iPhone 2G:
http://www.myapple.p...eportowana.html
... mogę tak jeszcze.

Jak juz ktos wczesniej pisal - telefony w tej chwili sa naszpikowane technologia, roznymi blusrutami itp. ale funkcjonanosc tego jest po prostu zadna. I to wiem z autopsji. Sama kupowalam coraz to nowsze phony ogladalam tego naprawde mase i za kazdym razem to samo - wszystko ladnie swietnie na obrazku dopoki sie tego nie wezmie w uzytek - wtedy nagle sie okazuje ze nawet super hiper wypasne Blackberry ma tak rozwiazany blutut, ze rece opadaja...

Więc powróćmy do korzeni - doskonałym przykładem jest mój LG KP100 w cenie lizaka. Nie będzie niczym naszpikowany, nie będzie miał "blusrutów", będzie dzwonił i pisał SMSy - witajcie w przyszłości.
Gdybyś naprawdę kupowała coraz to nowsze telefony - nie sądzę, byś zatrzymała się na iPhone.. który tak naprawdę może niewiele. Dokładnie jak mówisz - iPhone wygląda świetnie na obrazku i tylko na nim - gdyż wzięcie go w ręce powoduje, że wygląda nieestetycznie.

Co z tego ze te phony maja mase bajerow jak nie da sie z nich w pelni korzystac.

A może... się nie umie korzystać... w co skłonny jestem uwierzyć, czytając niezwykle pouczające wypowiedzi na temat systemu Windows.

#86 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:05

Dwukrotnie większa szybkość... do czego?

LOOOOOOL, zabiles mnie tym!:DDD no tak, po co szybkosc dzialania, a niech sie odpala wszystko wlacznie z systemem 2 minuty tak jak w Palm pre:D

Powiedz mi, jak często odpalasz system, co godzinę może?

Widze ze szanowne grono nie potrafi znalezc argumentow na to ze te HTC czy Palm sa innowacyjne.

Niestety poprzednie posty nie docierają do twoich szarych? różowych komórek, szkoda słów.

Ciagle czekam (o multitaskingu juz mowilam, customizable user interface nie jest zadna innowacja, to jest od dawna

A tak, no to może dokładniej od kiedy i w jakich urządzeniach?

, a iPhone ze swoim niekustomajzablnym miedzymordziem jednak zrobil swego czasu

Swego czasu, bardzo dobrze ujęte. Bo od tego czasu nic się nie zmieniło.

furore... hmmm czemu?:)
Mialam w zyciu mase phonow i powiem wam jedno - iPhone to jest jedyny telefon, ktory akceptuje w pelni(mimo jego wad).
Nie ma w nim absurdalnych rzeczy.

Jak juz ktos wczesniej pisal - telefony w tej chwili sa naszpikowane technologia, roznymi blusrutami itp. ale funkcjonanosc tego jest po prostu zadna.

Proponowałbym poczytać troszkę o tych blusrutach do czego one dokładnie służą i dlaczego są one w innych urządzeniach pełnym standardem.

I to wiem z autopsji. Sama kupowalam coraz to nowsze phony ogladalam tego naprawde mase i za kazdym razem to samo - wszystko ladnie swietnie na obrazku dopoki sie tego nie wezmie w uzytek - wtedy nagle sie okazuje ze nawet super hiper wypasne Blackberry ma tak rozwiazany blutut, ze rece opadaja...

Na temat BlackBerry masz niestety ograniczone pojęcie.

Co z tego ze te phony maja mase bajerow jak nie da sie z nich w pelni korzystac.

Jak ktoś wie co mu te bajery dają, spokojnie będzie mógł z nich w pełni korzystać. Dla ograniczonych dziewczynek pozostają świecące gadżety.

#87 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:11

no tak, po co szybkosc dzialania, a niech sie odpala wszystko wlacznie z systemem 2 minuty tak jak w Palm pre:D

to oraz to:

Widze ze szanowne grono nie potrafi znalezc argumentow na to ze te HTC czy Palm sa innowacyjne. Ciagle czekam (o multitaskingu juz mowilam, customizable user interface nie jest zadna innowacja, to jest od dawna, a iPhone ze swoim niekustomajzablnym miedzymordziem jednak zrobil swego czasu furore... hmmm czemu?:)

Doprowadza mnie do jednego wniosku. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :(
Nie będę się powtarzał, poczytaj raz jeszcze to co pisali ludzie, to co widać na recenzji, pomyśl i wtedy się wypowiadaj.

#88 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:12

Ale smierdzacy flejm. Czy leci z nami moderator ? :( Nie bede dopisywal tego, co mysle, bo rzecz jest troche o gustach. A o tych sie nie dyskutuje. Jeden woli BMW, inny Volvo, to dobrze, ze obydwie te firmy potrafia odpowiedziec na potrzeby swoich klientow. Z jednym jednak sie nie zgodze. Ktos napisal wczesniej, ze iPhone to tylko paplanie Steve'a i marketing. Gdyby tak bylo, na ten telefon rynek nie odpowiedzialby tak pozytywnie. Apple sprzedaje iPhone od dwoch lat. Tak naprawde ma tylko jeden ( no, teraz dwa) modele w ofercie. I co? Mnostwo ludzi to kupuje. Marketingowcy różnych firm plotą bzdury na lewo i prawo, a jednak bez specjalnego wysiłku Apple sprzedaje miliony aparatów, tysiące aplikacji. A blogerzy całego świata założyli już niezliczoną ilość stron internetowych, serwisów, blogów poświęconych jedynie temu urządzeniu. Zbiorowa histeria jak po Jacksonie? Steve dorzuca środek odurzający do każdego kontenera iPhone'ów? A może zachęca do kupna przekazem podprogowym? Nie. Apple stworzyło dobry produkt, który odpowiada wielu milionom ludzi na całym świecie. I tyle.

#89 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:21

dokladnie! jak wyzej, panowie, jak wyzej!

#90 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:32

vendisse Twoje posty zakrawają mi na fanatyczkę apple'a, która nie dopuszcza myśli, że może powstać inny produkt, który dla pewnej ilości osób, będzie lepszy od iphone'a.

A cóż ja innego napisałem? Zrobił dobry produkt, ale to nie znaczy, ze jest najlepszy, jedyny, wyjątkowy, super duper i zostanie moją dziewczyną.

#91 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:05

Z jednym jednak sie nie zgodze. Ktos napisal wczesniej, ze iPhone to tylko paplanie Steve'a i marketing. Gdyby tak bylo, na ten telefon rynek nie odpowiedzialby tak pozytywnie. Apple sprzedaje iPhone od dwoch lat.

Jeżeli w krajach rozwiniętych koszt zakupu iPhone jest równoważny wycieczce do Pizza Hut, to dlaczego tego nie zrobić? Jeżeli odpowiednio skonstruowany plan taryfowy jest dla przyjęcia dla osoby mało zarabiającej - to dlaczego nie kupić go?
Fakt, że w Polsce iPhone - to w dużej mierze wyrzeczenia i kompromisy - nie oznacza to wcale, że jest tak na całym świecie.

Tak naprawde ma tylko jeden ( no, teraz dwa) modele w ofercie. I co? Mnostwo ludzi to kupuje. Marketingowcy różnych firm plotą bzdury na lewo i prawo, a jednak bez specjalnego wysiłku Apple sprzedaje miliony aparatów, tysiące aplikacji.

Jednak - z tego co widzę na rynkach zachodnich i nie mówię tu tylko o rynku brytyjskim - nowy iPhone nie jest takim szałem. Sprzedanie tysięcy aplikacji... z czego wiele z nich kosztuje NIC a wiele przysłowiową złotówkę - to dlaczego tego nie kupić... a Apple trzepie na tym kasę. Czy możemy zaprzeczyć genialności marketingowej jakikolwiek iPhone by nie był?

#92 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:05

Ale smierdzacy flejm. Czy leci z nami moderator ? :(

Nie bede dopisywal tego, co mysle, bo rzecz jest troche o gustach. A o tych sie nie dyskutuje. Jeden woli BMW, inny Volvo, to dobrze, ze obydwie te firmy potrafia odpowiedziec na potrzeby swoich klientow.

Z jednym jednak sie nie zgodze. Ktos napisal wczesniej, ze iPhone to tylko paplanie Steve'a i marketing. Gdyby tak bylo, na ten telefon rynek nie odpowiedzialby tak pozytywnie. Apple sprzedaje iPhone od dwoch lat. Tak naprawde ma tylko jeden ( no, teraz dwa) modele w ofercie. I co? Mnostwo ludzi to kupuje. Marketingowcy różnych firm plotą bzdury na lewo i prawo, a jednak bez specjalnego wysiłku Apple sprzedaje miliony aparatów, tysiące aplikacji. A blogerzy całego świata założyli już niezliczoną ilość stron internetowych, serwisów, blogów poświęconych jedynie temu urządzeniu. Zbiorowa histeria jak po Jacksonie? Steve dorzuca środek odurzający do każdego kontenera iPhone'ów? A może zachęca do kupna przekazem podprogowym? Nie. Apple stworzyło dobry produkt, który odpowiada wielu milionom ludzi na całym świecie.
I tyle.

Gusty to jedno a zdrowy rozsądek drugie. Nikt nie zaprzecza temu, że ma Apple ma swego rodzaju "patent" na innowacyjność, nowatorstwo, itd. W polemice rozciągającej się poprzez ostatnie posty mierzi mnie jedynie bezkrytyczność co niektórych to forumowiczów, próbujących wrzucić do jednego worka wszystko to co zostało wyprodukowane/stworzone/skopjowane po iPhonie. Temat ten był wałkowany na tysiące różnych sposbów, niemniej wciąż wielu próbuje krzyczeć na głos mając oczy zasłonięte klapkami. Czas zejść na ziemię spojrzeć na rzeczywistość: fakt jest Apple nie ma monopolu na jedynie i tylko odbre/cudowne/magiczne urządzenia. Rynek rozwija się z korzyścią dla klienta i powoli użytkownicy zaczynają mieć możliwość konkretnego wybory, który jeszcze dwa lata temu nie był taki szeroki.

#93 wustyle

wustyle
  • 153 postów
  • Skądwuwua

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:29

O czym piszesz?

o palm, htc, upc, sld i innych takich wynalazkach, o ktorych zawsze mowi sie: w koncu jest konkurent dla iphone'a!
dlaczego nie pisze sie: jest konkurent dla nokii albo samsunga?

#94 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:38

ponieważ 2 lata temu apple wyskoczył z iphonem, coś czego nie było jeszcze w takim połączeniu. Ponieważ rozdmuchał to do miana 8 cudu świata. Media podchwyciły. Owszem, iphone nakręcił całą tą spiralę dotykowych telefonów dla zwykłego usera. Nie zapominajmy, że to nie był pierwszy telefon z dotykowym ekranem. Ale po tym nakręceniu można powiedzieć, że odcina kupony jak ea sports odcina zawsze na simsach ;) Pierwszego zdania nie skomentuję, bo to nic nie da :)

#95 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:44

o palm, htc, upc, sld i innych takich wynalazkach, o ktorych zawsze mowi sie: w koncu jest konkurent dla iphone'a!
dlaczego nie pisze sie: jest konkurent dla nokii albo samsunga?

Mnie zupełnie nie interesuje, która firma jest konkurencją dla innych. Jako użytkownik cieszę się, że pojawia się coraz to więcej lepiej przemyślanych urządzeń, oferujących od razu z pudełka szeroki zakres możliwości, pomagających w codziennej pracy. :cool:

#96 wustyle

wustyle
  • 153 postów
  • Skądwuwua

Napisano 28 czerwca 2009 - 19:15

i ja szanuje Twoje zdanie:) dla mnie iphone jest wsrod telefonow czyms na ksztalt plyty CD wobec plyty winylowej

#97 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwca 2009 - 19:31

Jeżeli w krajach rozwiniętych koszt zakupu iPhone jest równoważny wycieczce do Pizza Hut, to dlaczego tego nie zrobić? Jeżeli odpowiednio skonstruowany plan taryfowy jest dla przyjęcia dla osoby mało zarabiającej - to dlaczego nie kupić go?

Bez przesady. Bylo i jest wiele tanszych telefonow i korzystniejszych planow taryfowych. A jednak to iPhone sie sprzedaje.

Sprzedanie tysięcy aplikacji... z czego wiele z nich kosztuje NIC a wiele przysłowiową złotówkę - to dlaczego tego nie kupić... a Apple trzepie na tym kasę. Czy możemy zaprzeczyć genialności marketingowej jakikolwiek iPhone by nie był?

Na jednym rynku produkt sie sprzedaje, na innym nie. To normalne. Aplikacje za zlotowke? Super. Tyle, ze to Apple bylo pierwsze. A ludziom sie to spodobalo.

---- Dodano 28-06-2009 o godzinie 21:33 ----

Gusty to jedno a zdrowy rozsądek drugie.

Tyle, ze bardzo czesto te dwie rzeczy sie pokrywaja. Okazuje sie, ze kierujac sie zdrowym rozsadkiem mozna kupic telefon, ktory jest a) telefonem, B) zabijaczem czasu w pociagu/samolocie/metrze, c) fajna zabawka , d) sprawna koncowka do internetu. I tyle.

#98 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 19:49

Tyle, ze bardzo czesto te dwie rzeczy sie pokrywaja. Okazuje sie, ze kierujac sie zdrowym rozsadkiem mozna kupic telefon, ktory jest a) telefonem, B) zabijaczem czasu w pociagu/samolocie/metrze, c) fajna zabawka , d) sprawna koncowka do internetu. I tyle.

W 100% się zgadzam. Dla wielu pozostanie on niestety jedynie (może do czasu) tylko fajną zabawką i zabijaczem czasu ze sprawną końcówką do neta i funkcją telefonu.

#99 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwca 2009 - 19:59

W 100% się zgadzam. Dla wielu pozostanie on niestety jedynie (może do czasu) tylko fajną zabawką i zabijaczem czasu ze sprawną końcówką do neta i funkcją telefonu.

Mnie to wystarczy. Calkiem sporej grupie osob tez. Nie wiem dlaczego za wszelka cene staracie sie udowodnic, ze ci ludzie, ktorzy sa zadowoleni z iPhone, to losie. Sorry ale dla mnie takie rozumowanie zniza te dyskusje do poziomu rozwazan, ze to LKS jest lepszy niz Widzew lub odwrotnie.

#100 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 28 czerwca 2009 - 20:18

Mnie to wystarczy. Calkiem sporej grupie osob tez. Nie wiem dlaczego za wszelka cene staracie sie udowodnic, ze ci ludzie, ktorzy sa zadowoleni z iPhone, to losie. Sorry ale dla mnie takie rozumowanie zniza te dyskusje do poziomu rozwazan, ze to LKS jest lepszy niz Widzew lub odwrotnie.

Niestety ale twoje wrażenie chyba cię trochę oszukuje. Nikt tu nie próbuje wmawiać, że ludzie zadowoleni z iPhone są łosiami. Wręcz przeciwnie, ja sam używam to urządzenie. Chodzi w głównej mierze o konstruktywną konwersację, której raczej nie można na tym forum prowadzić, gdyż sieje tu swoje spustoszenie zbyt dużo bezkrytycznych fanbojów i fanbojek.

Używam sprzętu Apple od 10 lat ale nie patrzę na wszystko co związane z firmą z Cupertino bezkrytycznym okiem.

Biorąc pod uwagę jak wielu ludzi używających iPhonea musi zrobić JB, żeby rozszerzyć zakres podstawowych możliwości swojej zabawki jest to bardziej niż podejrzane.

Ale czas skończyć tę powoli miałką duskusję. Nie prowadzi ona do niczego nowego. Wszystko to było poruszane już milion razy.

Życzę jedynie wszystkim użytkownikom tego forum więcej wyrozumiałości i dystansu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych