Widze ze szanowne grono nie potrafi znalezc argumentow na to ze te HTC czy Palm sa innowacyjne. Ciagle czekam (o multitaskingu juz mowilam, customizable user interface nie jest zadna innowacja, to jest od dawna, a iPhone ze swoim niekustomajzablnym miedzymordziem jednak zrobil swego czasu furore... hmmm czemu?
Geniusz marketingowy jest niezaprzeczalny, z tym mało kto będzie w stanie polemizować. Brak obiektywizmu przy pisaniu testów - to rzecz druga... i tak iPhone się roznosi... jak za przeproszeniem choroba weneryczna.
Zasłanianie się innowacją w przypadku iPhone - to podobny wykręt jak rozmowa na z politykami na temat recesji w Polsce. Wszędzie wokół jest - Polska nie się nie daje.
Dzięki swojej innowacyjności ... w dniu wczorajszym iPhone musiał schować się do szuflady - ze wstydu. W dniu wczorajszym kupiłem nowy telefon z zamiarem podarowania go komuś z mojego bliskiego otoczenia. Kontakty przesłać przez Bluetooth - dlaczego nie - chwila, moment - mam w nowym telefonie wszystkie wybrane. Hmm... a może jakaś tapeta, dzwonek? Chwila... i telefon ma co trzeba.
Co by odpowiedział na to iPhone... leżąc w szufladce i grzejąc się ze wstydu? Jestem iNnowacyjny?
Przykład na innowacyjność iPhone 3G[S]:
Po tygodniowym szczesliwym uzytkowaniu iP 3GS internet zwolnil...
strony otwieraja sie bardzo wolno i nie calkowicie.
Cookies skasowalem. pamiec podreczna w Safari rowniez... Iphone na orginalnym oprogramowaniu.
W HTC Diamondzie mam taki program ktory pozwala usuwać niepotrzebne pliki z mobilnego systemu. Stare logi, tymczasowe pliki po instalacji, nie skasowane dane po usunięciu programu, tymczasowe pliki mobilnych przeglądarek (IE, Opera, NetFront), nieużywane klucze w rejestrze i wiele innych opcji...
Jest cos takiegona Iphona ?
Mialam w zyciu mase phonow i powiem wam jedno - iPhone to jest jedyny telefon, ktory akceptuje w pelni(mimo jego wad).
Nie ma w nim absurdalnych rzeczy.
Nie zaskoczy mnie, jeżeli okaże się, że pewnego pięknego dnia powiesz, że obdarzyłaś te urządzenie uczuciem. Stwierdzenie, że nie ma w nim absurdalnych rzeczy - rozbawiło mnie.
Absurdem - jest blokowanie Bluetootha - a jeszcze większym, tłumaczenie tego, że to w imię walki z piractwem.
Absurdem jest nie móc przegrać dowolnego pliku do iPhone - aby skorzystać z jego dysku - jednak, można bez problemów odebrać (np. MP3 jako załącznik) i rozpowszechnić go tyle raz ile się zechce.
Absurdem jest "optymalizacja" grafik, tak że wyglądają one jakby miały 256 kolorów na wyświetlaczu mogącym wyświetlić 16 milionów
Absurdem jest charczenie iPod'a w iPhone na standardowych słuchawkach, korzystając z predefiniowalnej charakterystyki.
Absurdem jest czekanie na A2DP - dosłownie lata, ze skutkiem... jaki każdy widzi.
Absurdem jest - według Apple niemożność korzystania z MMSów w iPhone 2G:
http://www.myapple.p...eportowana.html
... mogę tak jeszcze.
Jak juz ktos wczesniej pisal - telefony w tej chwili sa naszpikowane technologia, roznymi blusrutami itp. ale funkcjonanosc tego jest po prostu zadna. I to wiem z autopsji. Sama kupowalam coraz to nowsze phony ogladalam tego naprawde mase i za kazdym razem to samo - wszystko ladnie swietnie na obrazku dopoki sie tego nie wezmie w uzytek - wtedy nagle sie okazuje ze nawet super hiper wypasne Blackberry ma tak rozwiazany blutut, ze rece opadaja...
Więc powróćmy do korzeni - doskonałym przykładem jest mój LG KP100 w cenie lizaka. Nie będzie niczym naszpikowany, nie będzie miał "blusrutów", będzie dzwonił i pisał SMSy - witajcie w przyszłości.
Gdybyś naprawdę kupowała coraz to nowsze telefony - nie sądzę, byś zatrzymała się na iPhone.. który tak naprawdę może niewiele. Dokładnie jak mówisz - iPhone wygląda świetnie na obrazku i tylko na nim - gdyż wzięcie go w ręce powoduje, że wygląda nieestetycznie.
Co z tego ze te phony maja mase bajerow jak nie da sie z nich w pelni korzystac.
A może... się nie umie korzystać... w co skłonny jestem uwierzyć, czytając niezwykle pouczające wypowiedzi na temat systemu Windows.