Palm Pre już 6 czerwca w sprzedaży
Napisano 14 czerwca 2009 - 15:42
Napisano 23 czerwca 2009 - 10:03
I bardzo dobrze, coraz bardziej skłaniam się w kierunku tego Palma. Liczyłem na jakąś konkretną odpowiedź ze strony Apple, ale iPhone 3G S to, w moim odczuciu, jakaś kpina - gdybym chciał pograć sobie w gry to wiadomo, że lepszym wyjściem jest Nintendo DSi albo nowe PSP.
Jeżeli rzeczywiście prawdą jest:
Apple ogłosił, że od rozpoczęcia sprzedaży rozprowadzono ponad milion sztuk kolejnej wersji popularnego telefonu, jednocześnie ponad sześć mln. użytkowników iPhone 3G pobrało upgrade do wersji 3.0.
Firma Apple szczyci się rekordową sprzedażą ponad miliona komórek iPhone 3GS w ciągu trzech dni od rozpoczęcia sprzedaży.
Być może w USA, przeciętny obywatel jest zobligowany do posiadania wszystkiego nowego co ma na sobie znaczek jabłuszka. Na moim lokalnym rynku nie widzę szału związanego z pojawieniem się nowego iPhone 3G [S]. Oczywiście jesteśmy wszędzie atakowani reklamami ale emocje opadły.
Pobranie oprogramowania 3.0 przez sześć milionów użytkowników... cóż... i ja przyczyniłem się do tego, przepraszam.

Apple wraz ze swoim iPhone 3G [S] zrobiło nic innego jak Nintendo i Sony z DSi i odpowiednio PSP 3000, które wyposażono w kosmetyczne nic nie znaczące zmiany.
Napisano 23 czerwca 2009 - 13:33
Napisano 23 czerwca 2009 - 15:41
Napisano 23 czerwca 2009 - 22:44
O jezus jak mnie juz wkurza wasze jeczenie ze nie ma stacji kosmicznej w nowym iphone i ze nie ma dizajnu nowego i ze kawy nie robi.
Nie zmienili nic z jednego prostego powodu - IPHONE SPRZEDAJE SIE ZNAKOMICIE.
(...)
Zastanowcie sie troche zanim znow napiszecie ze Apple jest be bo nie spelnilo waszych 3 najskrytszych marzen.
Prawdopodobnie według Ciebie najlepszym posunięciem jest jęczenie - jednak z zachwytu jakie owo urządzenie jest genialne - na pewno takich postów byś nie ganił.
Prawdą jest, że w przypadku doskonałej sprzedaży firma nic sobie nie robi z tego co jakiś Kowalski oczekuje. Skoro Apple od zawsze deklaruje myślenie iNaczej - dlaczego ma zmieniać swoje stare i dobre przyzwyczajenia?
Apple jest "be" bo nie spełniło moich trzech (a nawet więcej) najskrytszych marzeń. Jestem konsumentem - nie zaś wyznawcą - oczekuję od produktu, oczekuję od aktualizacji oprogramowania - mam do tego prawo.
Jak dla mnie - iPhone ma wszystko czego potrzebuję i co tylko mógłbym sobie zażyczyć (dotychczas jeśli tylko wymyśliłem sobie jakąś opcję którą bym w nim chciał to za każdym razem udało mi się ją dołączyć do telefonu) więc nie mam na co narzekać.
Może w takim wypadku Palm PRE nie będzie w stanie Cię pozytywnie zaskoczyć. Może iPhone dał Ci już wszystko co telefon / urządzenie multimedialne mogło dać?
Napisano 27 czerwca 2009 - 09:47
Napisano 27 czerwca 2009 - 10:38
Napisano 27 czerwca 2009 - 10:54
Co by nie mówić - to Palm PRE to duży skok w stosunku do poprzednich modeli. W przypadku iPhone - dodanie mało znaczącej pierdoły aby tłumy miały powód do klaskania.
Nie Palm PRE - pojawi się coś innego, ciekawego. Apple, jego zakazy, patenty i "multitacze" nie zatrzymają postępu. Zawsze znajdzie się obejście - jak chociażby w przypadku Palma PRE - przeniesienie części gestów na obudowę. W przypadku iPhone - jedyne gesty na obudowie to jego nieustanne polerowanie. ;-)
No tak... Dla Palma do było być albo nie być... Musieli w końcu wypuścić coś dobrego... IMO Apple wie co robi, mają większy spokój, nie są pod kreską. Wiedzieli, że czego by nie zrobili z iPhonem to i tak pójdzie jak woda... Dlatego teraz kamerka i kompas, a może za rok usłyszymy: "The all new iPhone. From top to bottom":)
Napisano 27 czerwca 2009 - 11:03
(...)a może za rok usłyszymy: "The all new iPhone. From top to bottom":)
Nie wierzę. Jednak, nie można wykluczyć, że z powodu grzania się nadmiernego owego urządzenia, pojawi się sprzętowe żelazko. ;-)
Oglądałem niedawno (oryginalna płyta DVD - aby nie było wątpliwości) - film pt. "The Unborn" - gdzie Apple gra rolę pierwszoplanową. Od pierwszych chwil mamy piękną, wzruszającą scenę z białymi słuchawkami. Logo jabłuszka bije po oczach w licznych scenach, kiedy bohaterki korzystają ze swoich Maców - a wejście iPhone zapiera dech w piersiach.
Może niedługo postanie film, gdzie grają same iPhone - na wzór Gumisiów czy innych Teletubisi.

Napisano 27 czerwca 2009 - 11:15
Nie wierzę. Jednak, nie można wykluczyć, że z powodu grzania się nadmiernego owego urządzenia, pojawi się sprzętowe żelazko. ;-)
Oglądałem niedawno (oryginalna płyta DVD - aby nie było wątpliwości) - film pt. "The Unborn" - gdzie Apple gra rolę pierwszoplanową. Od pierwszych chwil mamy piękną, wzruszającą scenę z białymi słuchawkami. Logo jabłuszka bije po oczach w licznych scenach, kiedy bohaterki korzystają ze swoich Maców - a wejście iPhone zapiera dech w piersiach.
Może niedługo postanie film, gdzie grają same iPhone - na wzór Gumisiów czy innych Teletubisi.
No tak... Napisałem: może...

Ten film Unborn to jest o Apple? Dobry chociaż?
P.S. No, z tym grzaniem to chyba prawda...
Gizmodo - White iPhone 3GS Overheats to the Point of Discoloration? - Iphone 3gs discoloration
Napisano 27 czerwca 2009 - 11:38
Napisano 27 czerwca 2009 - 21:51
Co do owej recenzji porównawczej:.
- czas obracania mnie rozwalił. No rzeczywiście, jest to super ważne, bo każdy żongluje non-stop telefonem, więc czy poczeka 1s, czy 2s...
- czas odpalania kalendarza i yt. W przypadku kalendarza nie podał funkcjonalności na obu urządzaniach, a różnią się bardzo wiele na korzyść palma.
A co do samego czasu uruchamiania. W Palmie jest to pojęcie relatywne, ponieważ aplikacje MOGĄ działać w tle. Odpalasz kalendarz i zostawiasz. Tak samo jak ja to robię na maku.
- Prędkość ładowania stron... porównanie nie ma sensu. Dwa różne sposoby transmisji danych.
Podsumowując jest to kpina a nie recenzja. W ogóle nie omawia kluczowych rzeczy, jak sama obsługa softu, jakość wykonania itp.
1. Na jakiej podstawie wysnułaś, ze ten temat minie, skoro palm pre jest uznawany za godnego konkuretna iphone'a. A jest to dopiero pierwsza wersja jego systemu operacyjnego. Zobaczymy za 3 lata.temat palm pre minie rownie szybko jak temat telefonu googla
2. Nie było telefonu google'a. Jest system operacyjny google'a. I nie przeminął. Wziął się za niego htc. W najnowszej odsłonie do zobaczenia tutaj:
[yt=FKTDSfbcbBU]HTC Hero - First Look[/yt]
I imho robi wrażenie.
Z łaski swojej doucz się, a potem pisz.
Napisano 27 czerwca 2009 - 23:23

Napisano 27 czerwca 2009 - 23:43
Jedyne co tak naprawde rozni palm pre od iPhona to multitasking, ale jak znam zycie, szybko okaze sie ze jest ono do niczego.
To juz sie okazalo. W pierwszych recenzjach Palma mozna bylo wyczytac, ze multitasking zwalnia teefon tak bardzo, ze na uruchomienie aplikacji trzeba czekac w najlepszym wypadku kilkanascie sekund. W dodatku system operacyjny nie daje zadnego sygnalu, co sie dzieje, czy aplikacja sie uruchamia, czy tez zostala zamknieta.
Na razie Android wyglada jak powazna konkurencja dla iPhone. Nie zapominajmy, ze filozofia uzytkowania iP tworzy calosc wraz z usluga dostepu do internetu i synchronizacja z Mobile Me. Na razie jedynie Google potrafi zaproponowac cos podobnego. A ich system, gdy sie blizej przyjrzec, wyglada swietnie. Poki co, sledzmy wszystko z zainteresowaniem, bo jedno jest pewne: zadna firma nie spocznie na laurach, a skorzystamy na tym my, uzytkownicy.
Napisano 27 czerwca 2009 - 23:51
Mimo wszystko widac wyraznie ze iPhone jest caly czas one step ahead, a inni producenci nie potrafia konkurowac bo jedyne co robia to kiepsko kopiuja oryginal.
Na przekór temu, widać - wcale nierzadko - że iPhone jest two steps behind. A skoro Apple po dwóch latach potrafi zachwycić MMSami... to może jednak:
vendisse Twoje posty zakrawają mi na fanatyczkę apple'a, która nie dopuszcza myśli, że może powstać inny produkt, który dla pewnej ilości osób, będzie lepszy od iphone'a. Hmm, a może nawet dopuszczasz i chcesz od razu zdusić konkurencję? oO
1. Na jakiej podstawie wysnułaś, ze ten temat minie, skoro palm pre jest uznawany za godnego konkuretna iphone'a. A jest to dopiero pierwsza wersja jego systemu operacyjnego. Zobaczymy za 3 lata.
Za trzy lata iPhone będzie zapewne miał barometr i termometr.
I kolejny przykład skostniałego myślenia:
Nie wiem po czym wnioskujesz ze jestem fanatyczka Apple:D
Jasne, uwazam ze jako firma (calosc) naleza im sie gromkie brawa, chocby datego ze gdyby nie oni w tej chwili zamiast pisac posta zapewne reinstalowalbys windowsa.
Na szczęście moje wspaniale działające windowsy pozwalają bym pisał tak wiele postów. Czasami, aż brakuje mi tego by zainstalować system na nowo - ale po cóż, skoro działa wyśmienicie.
Apple chyba dostaje zbyt gromkie brawa - w tym również od Ciebie - podejrzewam, że pękające MacBook'i to wynik puchnięcia ich... z dumy.

Napisano 28 czerwca 2009 - 11:01
Napisano 28 czerwca 2009 - 11:07
Napisano 28 czerwca 2009 - 11:11
Napisano 28 czerwca 2009 - 11:17

Napisano 28 czerwca 2009 - 11:18
To uzykownicy tworza ten telefon na wlasne potrzeby.
No niestety, ale oficjalnie bez JB pozostanie to tak długo marzeniem dopóki Apple nie zdecyduje się na gruntowne systemu iPhone OS. Do tego czasu przystosowywanie i zmienianie telefonu zgodnie z własnymi potrzebami pozostanie tylko marzeniem.
Czekam na lipiec żeby dostac w ręce HTC Hero!

---- Dodano 28-06-2009 o godzinie 12:19 ----
haha, ale nie z taka przegladarka internetowa jak iPhone.
No sorry ale tego nie bylo wczesniej:>
Przeglądarka internetowa w smartfonie to niestety nie wszystko!
---- Dodano 28-06-2009 o godzinie 12:28 ----
A jak ktos uwaza ze tak nie jest to niech mi powie dlaczego wszystkie touchscreenowe telefony maja swoj design wrecz bezczelnie skopiowany z wygladu iPhona?:DD
Może byś tak rozwinęła twoją tezę i opisała dokładniej, które to rozwiązania kopiują bezczelnie wygląd iPhonea?
Tym tokiem myślenia można zarzucić każdemu producentowi telefonów, że jego modele kopiują urządzenia innych producentów, bo posiadają np. wymienną baterię, klawiaturę, wyświetlacz, czasem również wbudowaną kamerę.
Oczywiście, Apple w swoim nowatorstwie zaproponowało tego typu (touch device with multitasking) rozwiązanie jako pierwsze, pokazując całemu światu możliwości, jakie za tym się kryją. Nie mniej, dwa lata później okazuje się, że możliwości są wciąż niewyczerpane a konkurencja nadrabia stracony czas w zawrotnym tempie. Szybkość, stabilność, multitasking, łatwość implementacji w codzienną pracę, to wszystko przestało być domeną firmy z Cupertino. I bardzo dobrze. Im więcej ofert i możliwości na rynku, tym lepiej dla klientów!

Napisano 28 czerwca 2009 - 11:34
Napisano 28 czerwca 2009 - 11:46
paskudztwo
brzydkie jak noc
pecetowe na maksa
niewatpliwie wzorowali sie na iphone jesli chodzi o interface itd
za darmo bym tego nie chcial
O czym piszesz?
Napisano 28 czerwca 2009 - 11:58
Napisano 28 czerwca 2009 - 12:06
gadzam sie, choc wyglad znow przypomina o jakims takim znanym, co to bylo, zaraz zaraz...
aha - iPHONE.
Dziwne bo jakoś każdy telefon komórkowy z klawiaturą przypomiina telefon komórkowy z klawiaturą, jedynie nowo pojawiające się na rynku smartfony z obsługą dotykową ekranu przypominają iPhone?
Idź lepiej na świeże powietrze i przemyśl trochę swoje tezy.
Proponuję również bardziej rzeczowe zapoznanie się z technologią oraz produktami o których próbujesz pisać. :cool:
Napisano 28 czerwca 2009 - 12:21
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych