Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Naprawa gwarancyjna - Regenersis

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2025 odpowiedzi w tym temacie

#1426 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 13:24

Je偶eli odda艂e艣 na gwarancj臋, to nie otrzymasz nowego "nowego" bo by艣 musia艂 odda膰 z tytu艂u r臋kojmi a nie gwarancji. Co do dostawy, to nie za bardzo wiem sk膮d mieliby t臋 dostaw臋 dosta膰, je偶eli Apple 艣ci膮gn臋艂o z rynku wszystkie iPhone i na pewno nie robi膮 ju偶 dostaw iP5, chyba, 偶e w centralnym magazynie Tmobile ma jeszcze jakie艣 sztuki.

#1427 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 post贸w
  • Sk膮dPsary

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 13:36

Mam takie pytanie wczoraj zauwa偶u艂em w moim iphonie 5 (u偶ywany od 6 miesi臋cy) jakby odkleja艂 si臋 ekran tzn. jest taki odg艂os klikania jajk naciskam na ekran w prawej g贸rnej cz臋艣ci ekranu i ugina si臋 ekran jak spojrzy si臋 pod k膮tem. Nie mam problemu z dotykiem dzia艂a wszytsko ale denerwuj膮ce jest co chwile takie charakterystyczne "klik" jak sie dotknie w t膮 cz臋艣cc ekranu. Czy to jest podstaw膮 do wys艂ania telefonu do naprawy? Czy mo偶e si臋 ta wada w jaki艣 spos贸b pog艂ebia膰?

#1428 velvet514

velvet514
  • 6 post贸w

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 13:44

Je偶eli odda艂e艣 na gwarancj臋, to nie otrzymasz nowego "nowego" bo by艣 musia艂 odda膰 z tytu艂u r臋kojmi a nie gwarancji. Co do dostawy, to nie za bardzo wiem sk膮d mieliby t臋 dostaw臋 dosta膰, je偶eli Apple 艣ci膮gn臋艂o z rynku wszystkie iPhone i na pewno nie robi膮 ju偶 dostaw iP5, chyba, 偶e w centralnym magazynie Tmobile ma jeszcze jakie艣 sztuki.

Na kwitku gwarancyjnym z t-mobile mam napisane "rekojmia roszczenie naprawy" wiec powinno by膰 ok?

#1429 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 14:06

Na kwitku gwarancyjnym z t-mobile mam napisane "rekojmia roszczenie naprawy" wiec powinno by膰 ok?

I tak i nie, tak, bo u偶yta jest r臋kojmia, ale wyra藕nie napisane, 偶e roszczenie naprawy a nie wymiany, wi臋c zafoliowanego pude艂ka nie dostaniesz, tylko refurba. Gdyby by艂o roszczenie wymiany, to co innego.

#1430 velvet514

velvet514
  • 6 post贸w

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 14:25

No to mo偶e rzuca nam iphoniki 5S. Wcale a wcale bym si臋 nie obrazi艂.

#1431 Erykos

Erykos
  • 2聽847 post贸w

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 14:26

Albo 5C i wcale bym si臋 nie zdziwi艂 ;).

#1432 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 14:29

Takie pytanie: czym si臋 dok艂adnie te refurby r贸偶ni膮 od n贸wek?

#1433 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 post贸w
  • Sk膮dNowy S膮cz/Krak贸w

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 14:56

Maj膮 u偶ywane "bebechy" ale obudow臋(z foliami) i baterie now膮.

#1434 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 15:55

Ee skoro tak to jaki problem? Nawet nie wiemy czy n贸wki sztuki s膮 nimi naprawd臋, skoro obudowa jest generalnie nie rozbieralna. ;)

#1435 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 02 pa藕dziernika 2013 - 20:53

No to mo偶e rzuca nam iphoniki 5S. Wcale a wcale bym si臋 nie obrazi艂.

Dobrze, 偶e za marzenia nie zamykaj膮. Spokojnie, b臋d膮 mieli refurby do czasu a偶 ostatniemu iPhone 5 nie sko艅czy si臋 gwarancja. Tak samo jak by艂o z 2G, 3G, 3GS i 4.

#1436 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 03 pa藕dziernika 2013 - 18:28

Regeneris oczywi艣cie odm贸wi艂 nieodp艂atnej us艂ugi, bo "zalanie styk贸w gniazda"... Tak siedzia艂em ze strzykawk膮 i la艂em wod臋 tylko tam. To jest jaki艣 偶art, telefon by艂 kilka razy w 艂azience to ju偶 niby zalany? Kto艣 ma jaki艣 pomys艂? Nie chce mi si臋 bawi膰 o tak膮 pierdo艂臋 s膮dowo, mo偶e najpierw jako艣 z TMobile spr贸bowa膰 i samym Regenerisem?

#1437 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 post贸w
  • Sk膮dWarszawa/Berlin

Napisano 03 pa藕dziernika 2013 - 18:47

Dlatego czasami nie warto sobie zawraca膰 g艂ow臋 gwarancja bo to oznacza diagnoz臋 i pewna dowolno艣膰 w ocenie "nieprawid艂owego" u偶ytkowania. Regeneris w tym sie specjalizuje i od wielu lat s膮 z nimi problemy, wi臋kszo艣膰 u偶ytkownik贸w traktuj膮 jako potencjalnych oszust贸w i wyludzaczy. Z tego co pamietam to powinno sie zwr贸ci膰 do miejsca gdzie sie towar nabylo i na zasadzie rekojmi powo艂a膰 sie na niezgodno艣膰 towaru z umowa oraz za偶膮da膰 wymiany ( jeszcze zale偶y ile czasu min臋艂o od zakupu) W Polsce przepisy gwarancyjne s膮 mniej przyjazne dla klienta ni偶 rekojmia.

#1438 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 03 pa藕dziernika 2013 - 18:58

Dlatego czasami nie warto sobie zawraca膰 g艂ow臋 gwarancja bo to oznacza diagnoz臋 i pewna dowolno艣膰 w ocenie "nieprawid艂owego" u偶ytkowania.
Regeneris w tym sie specjalizuje i od wielu lat s膮 z nimi problemy, wi臋kszo艣膰 u偶ytkownik贸w traktuj膮 jako potencjalnych oszust贸w i wyludzaczy.
Z tego co pamietam to powinno sie zwr贸ci膰 do miejsca gdzie sie towar nabylo i na zasadzie rekojmi powo艂a膰 sie na niezgodno艣膰 towaru z umowa oraz za偶膮da膰 wymiany ( jeszcze zale偶y ile czasu min臋艂o od zakupu)
W Polsce przepisy gwarancyjne s膮 mniej przyjazne dla klienta ni偶 rekojmia.

Tak go odda艂em, bo to 4s kt贸ry ma rok i 8 msc, wi臋c innej opcji nie by艂o. TMobile wys艂a艂o do regeneris贸w i zadzwonili, 偶e zalane kosztorys 900 z艂 za styki :D, de facto chyba nie ma innej opcji w tej chwili jak jeszcze pisa膰 reklamacj臋 do TMobile, pr贸bowa膰 co艣 tak dzia艂a膰. Inaczej to ju偶 tylko rzeczoznawca i zabawa w kotka i myszk臋 w s膮dzie. Chyba, 偶e jeszcze im pisemko z kancelarii puszcz臋, kt贸rego si臋 przestrasz膮 i za艂atwi膮 spraw臋.

#1439 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 post贸w
  • Sk膮dWarszawa/Berlin

Napisano 03 pa藕dziernika 2013 - 19:15

Posprawdzaj moze w necie co m贸wi膮 przepisy gwarancja/rekojmia zdaje sie ze to jest tak ze producent czyli Apple daje 12 mies.a przepisy UE zobowi膮zuj膮 sprzedawc臋 do 24 mies. od daty zakupu i wtedy dzia艂a rekojmia. Co do Regeneris to jest to ich sta艂y nr. sprz臋t ma czujniki zawilgocenia (widoczne przez gniazdo) i oni nawet nie bawi膮 sie w diagnoz臋 i rozkrecanie tylko sprawdzaj膮 czujnik i wio z powrotem z adnotacja sprz臋t po zalaniu, utrata gwarancji i koniec. W praktyce wystarczy ze trzymasz telefon w spodniach i oboj臋tnie czy jest s艂o艅ce (mog艂e艣 sie spocic) czy deszcz (wilgo膰) i czujnik zalatwiony mimo i偶 telefon normalnie dzia艂a. Jakie masz objawy uszkodzenia?

#1440 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 03 pa藕dziernika 2013 - 20:29

de facto chyba nie ma innej opcji w tej chwili jak jeszcze pisa膰 reklamacj臋 do TMobile, pr贸bowa膰 co艣 tak dzia艂a膰. Inaczej to ju偶 tylko rzeczoznawca i zabawa w kotka i myszk臋 w s膮dzie.

Nadal p艂aczesz teraz po innych w膮tkach, a tak by艂e艣 pewny swego i tak si臋 ze mn膮 k艂贸ci艂e艣: http://myapple.pl/ip...-z-danymi_.html

Je偶eli my艣lisz, 偶e pisemko cokolwiek zmieni, to chyba nigdy nie widzia艂e艣 dzia艂u prawnego takiego giganta jakim jest T-Mobile...

#1441 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 post贸w
  • Sk膮dCz臋stochowa, Poland

Napisano 04 pa藕dziernika 2013 - 10:19

Ja wczoraj odda艂em swojego ipka 5 na gwarancje do T-mobile z powodu dziwnie dzia艂aj膮cego przycisku homme button ,raz dzia艂a艂 3 razy nie.Zobaczymy jak rozpatrza gwarancje.

#1442 velvet514

velvet514
  • 6 post贸w

Napisano 04 pa藕dziernika 2013 - 20:28

Ja wczoraj odda艂em swojego ipka 5 na gwarancje do T-mobile z powodu dziwnie dzia艂aj膮cego przycisku homme button ,raz dzia艂a艂 3 razy nie.Zobaczymy jak rozpatrza gwarancje.

Oj to sobie poczekasz. Bo nie maja wogole iphonow. Ja juz ponad 3 tygodnie czekam :(

#1443 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 post贸w

Napisano 04 pa藕dziernika 2013 - 21:34

uuuu,,, no to pocieszy艂e艣 mnie:( ale w przypadku jak nie uznaj膮 gwarancji to ode艣l膮 mi telefon i nie beda czeka膰 na dostaw臋?:(

#1444 skosu

skosu
  • 260 post贸w
  • Sk膮dKielce, PL

Napisano 04 pa藕dziernika 2013 - 21:35

Po mojego kurier przyjecha艂 we wtorek 1.10, 2.10 ju偶 u nich by艂, dopiero dzisiaj zmienili status na ten sam i dodali wieczorem numer listu przewozowego. Dzwoni艂em do nich dzisiaj o 15 i nadal by艂 w trakcie serwisowania, konsultant t艂umaczy艂, 偶e maj膮 te偶 du偶o telefon贸w od innych producent贸w i dobrze, 偶ebym zadzwoni艂 w poniedzia艂ek. Wychodzi na to, 偶e paczk臋 b臋d臋 ju偶 mia艂 w poniedzia艂ek, bo o 21 status zmieni艂 si臋 na "Wydany" i sprawdza艂em na stronie DPD i kurier odebra艂 przesy艂k臋. Ciekawe tylko czy mi wymienili, czy nie, ale z tego co tu czytam, raczej nie, bo macie informacj臋, 偶e czekaj膮 na dostaw臋. Szkoda, bo jednak wyciek 艣wiat艂a na ekranie w nocy dokucza. Dam zna膰 w poniedzia艂ek co si臋 dzieje :) To ju偶 moja druga akcja z Regenersis, kiedy艣 odsy艂a艂em 4S przez T-Mobile i uwin臋li si臋 w r贸wne 7 dni, dosta艂em oczywi艣cie nowego(refurba).

#1445 devoured

devoured
  • 3 post贸w

Napisano 05 pa藕dziernika 2013 - 14:53

kupi艂em nowego IP4 , podczas rozmowy slychac jak charczy glosnik , sprawdzalem na skype -troche mniej ale dalej jest. Mial ktos podobny problem?Odeslal do regenrsis czy sam znalazl solucje do tego?

#1446 velvet514

velvet514
  • 6 post贸w

Napisano 05 pa藕dziernika 2013 - 16:07

kupi艂em nowego IP4 , podczas rozmowy slychac jak charczy glosnik , sprawdzalem na skype -troche mniej ale dalej jest. Mial ktos podobny problem?Odeslal do regenrsis czy sam znalazl solucje do tego?

To nie jest dzia艂 pomocy technicznej a bynajmniej nie ten temat. Ode艣lij do regenersis na gwarancj臋 i wtedy podziel si臋 swoja opini膮 na ich temat.

#1447 EmotiCon02

EmotiCon02
  • 167 post贸w

Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 17:38

Jest tutaj mo偶e kto艣 kto serwisowa艂 niedawno iPhone'a 5 i dosta艂 5S? W przesz艂o艣ci zdarza艂y si臋 takie przypadki, a teraz dodatkowo iPhone 5 nie jest ju偶 produkowany. Mam gwarancj臋 do stycznia, lekk膮 wad臋 ekranu i kombinuj臋 co zrobi膰, 偶eby w jak najta艅szy spos贸b wymieni膰 5 na 5S.

#1448 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 post贸w

Napisano 08 pa藕dziernika 2013 - 17:58

No to nic nie wykombinujesz !! Nie b贸j si臋 oni bed膮 mieli tyle iphon贸w 5 na wymiane a偶 ostatniemu userowi na 艣wiecie sko艅czy si臋 gwarancja..:)

#1449 xzlepek

xzlepek
  • 13 post贸w

Napisano 10 pa藕dziernika 2013 - 11:20

To teraz ja dorzuc臋 klika s艂贸w na temat serwisu. Odda艂am mojego iPhona 4S 16 GB White w ramach naprawy gwarancyjnej w salonie Play w Arkadii 03.10.2013 (nie oddawajcie pod koniec tygodnia - telefony i tak wysy艂aj膮 dopiero w poniedzia艂ek rano - taka rada ;) ). O telefon dba艂am jak o dziecko, ale po prawie roku u偶ytkowania na ekranie pojawi艂y si臋 bia艂e paski na ca艂ej jego szeroko艣ci. Z przyj臋ciem nie by艂o problemu: wa偶ne jedynie, aby pracownik salonu dok艂adnie opisa艂 usterk臋 i sam rzetelnie oceni艂 stan telefonu (ma taki obowi膮zek wzgl臋dem serwisu). Do Janek telefon trafi艂 w poniedzia艂ek 07.10.2013, ale w ich systemie widnia艂 jako Black. Za rad膮 kilku os贸b, kt贸re wcze艣niej si臋 tu wypowiedzia艂y, napisa艂am do nich wiadomo艣膰 na FB, odpowied藕 otrzyma艂am prawie natychmiast (a pisa艂am do nich wieczorem, jako艣 ko艂o 20.00) z obietnic膮, 偶e si臋 tym zajm膮. We wtorek rano w systemie b艂膮d zosta艂 poprawiony. Tego samego dnia wieczorem telefon otrzyma艂 numer przewozowy, a z samego rana w 艣rod臋 09.10.2013 zosta艂 mu zmieniony status na "wydany". Na stronie DPD mo偶ecie 艣ledzi膰 swoj膮 przesy艂k臋 z telefonem, dlatego wiem, 偶e do salonu w Arkadii m贸j telefon trafi艂 oko艂o 12.00, a o 13.00 dosta艂am wiadomo艣膰, 偶e mog臋 zg艂osi膰 si臋 po odbi贸r. Oczywi艣cie dosta艂am refurba i jak na razie nie dostrzeg艂am w nim 偶adnych usterek. Jak widzicie, nie taki Regenersis straszny. Je艣li chcecie unikn膮膰 problem贸w w "przypadkowym zawilgoceniem" czujnik贸w wilgoci to zmu艣cie konsultanta w salonie, 偶eby napisa艂 o ich stanie w opisie usterki. Powodzenia z wymianami :)

#1450 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 post贸w

Napisano 10 pa藕dziernika 2013 - 15:52

Ja odda艂em swojego ipka tydzie艅 temu i dzisiaj otrzyma艂em refuba .Wygl膮da jak n贸wka ,nie mam do czego si臋 doczepi膰 jak narazie jestem zadowolony i nie mam zastrze偶e艅 do REGENERSIS , odda艂em na gwarancje poniewa偶 dziwnie g艂o艣no dzia艂a艂 przycisk homme button i nieraz zdarzy艂o sie 偶e nie dzia艂a艂 za pierwszym razem.2 razy te偶 zdarzy艂o si臋 偶臋 telefon przy 15% bateri si臋 wy艂膮czy艂. odda艂em 3.10 do serwisu dotar艂 7.10, a dzisiaj by艂 ju偶 do odebrania.Dosta艂em r贸wnie偶 naklejk臋 z nowym nr imei kt贸ra by艂a naklejona na foli na LCD.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 4

0 u偶ytkownik贸w, 4 go艣ci, 0 anonimowych