[QUOTE=Paf;2134335]W prosty sposób. Niektórzy użytkownicy sprzętu Apple nie rozpakowują nawet akcesoriów, bo maję je od inny sprzętów. Oddają cały komplet na gwarancję akcesoria są jak nowe a to że zafoliują pudełko jest chyba w miarę logiczne prawda?
Idąc dalej :
Ad 1. Refubrykant ? Czy Refabrykant wg. mnie 2 forma jest bardziej poprawna. Niby masz rację. Trudno odróżnić. Tylko serwis wie czy to nowy czy refa/fub.
Ad 2. Z doświadczenia wiem że naprawdę mało sprzedawców ma o pojęcie o tym co sprzedaje, ba nawet na infolinii mało kto wiedział co to jest iMessage.
Ad 3.Nerwy ? Nie wydaje mi się
Nie podchodzę emocjonalnie to for internetowych, i nie uważam też że wiem wszystko najlepiej. Wiem i rozumiem bardzo dobrze że za każdym nickiem jest jakiś człowiek , lecz dopóki nie poznam go lepiej/gorzej czy osobiście jest dla mnie zlepkiem pikseli.
Ad 4. Mam swoje zdanie i jego się trzymam.
Ad 5. Pogodzić ? Z czym ? Jeżeli faktycznie dostał nowy telefon, to fajnie nie zmienia to mojego życia w żadnym stopniu i nie mam się z czym godzić czy nie godzić. Niemniej jednak uważam inaczej.
Oczywiście twoje fantazje tłumaczą też nowy roczny okres gwarancyjny?!
Refub zgodnie z warunkami gwarancji apple ma okres 3 miesięcznej gwarancji lub jeśli oddany telefon miał gwarancję dłużą jeden z tych okresów (dłuższy). Ja mam gwarancję od nowa na rok, jak to wytłumaczysz???
Telefon został mi wydany 17.06.2013 i godzinę później aktywowany dane ze strony
Check IMEI - IMEI.info
IMEI: 013555008*******
Model: iPhone 5
Activated: Yes
Telephone Technical Support: 15.09.2013
Repairs and Service Coverage: 16.06.2014
Purchase Date: 31.01.2013
Contract Until: 31.01.2015
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked
Kończę z udowadnianiem że dostałem nowy telefon, z betonem nie powalczysz.
Pozamiatane.
[ATTACH=CONFIG]15602[/ATTACH]