Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mobilne Gadu-Gadu na iPhone jest już dostępne w AppStore

• Please log in to reply
288 replies to this topic

#101 krayzie

krayzie
  • 64 posts

Posted 19 March 2009 - 19:26

Czasem wstyd mi, że jestem polakiem. 'mam za darmo na jakimś programie więc po co mam płacić? :D' 'po co kupić jak można ukraść? :D' Ale my tu nie o mentalności tylko o mobilnym gg.

Przez jakiś czas używałem gg na komórce, więc pewnie nie będzie mi przysługiwał ten tygodniowy okres próbny. A zasady płatności są takie jak w normalnym mobilnym gg w każdej sieci. Uważam, że to naprawdę nie są duże kwoty i można zapłacić niecałą dychę, raz na kilka miesięcy i cieszyć się ciągle ulepszanym programem. :]

To się przeprowadź, zmień obywatelstwo i najlepiej też serwis o Apple. To jest normalna natura ludzka, że chce się mieć rzeczy jak najtaniej.
Ostatnio przymierzam się do zakupu kierownicy Logitech'a G25 lub DF GT i czytam opinie na forum US. I zgadnij co. 300$ za kierownice to dla nich za dużo... wiele osób wybiera tańszą DF GT za 150$. A u nas są ludzie co i za 1000zł kupują G25.

Wracając do GG. Skoro jest alternatywa, wcale nie gorsza i w dodatku darmowa, to ja nie widzę tutaj ŻADNEGO negatywnego przejawu przez który mógłbyś wstydzić się, że jesteś Polakiem. :roll:

#102 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 19 March 2009 - 19:29

o... gadu... o... płatne... ...uninstall ;)

#103 sandman85

sandman85
  • 125 posts
  • SkądKatowice

Posted 19 March 2009 - 19:35

o...

gadu...

o...

płatne...

...uninstall ;)

rotfl :D:D:D trafne bardzo :D

#104 le1t00

le1t00
  • 540 posts
  • SkądPiła

Posted 19 March 2009 - 19:38

Dziwne :) Chce pobrać i wyskakuje komunikat, że iTunes Store jest wyłączone. Klikam inną aplikację i pobiera od razu, wracam do gg i zonk znów to samo:) Cieszę się, że nawet pobrać tego nie mogę bo jeszcze by mnie coś pokusiło i zapłaciłbym im. GyGy robi się jak fotka peel, czy inna nasza-klasa gdzie za duperele trzeba płacić.

#105 shenmue

shenmue
  • 174 posts

Posted 19 March 2009 - 19:41

gadu zrobili to co 17 marca pokazywali na prezentacji 3.0, ze bedzie nowa forma kupowania. sciagasz i jak chcesz cos tam w programie badz aplikacji miec to musisz to kupic np. chce kupic psa dla mojego sima i to bedzie za pewna kwote. tak apple chce zarobic i zmniejszyc ilosc sciagania scrackowanych aplikacji lub gier.

No tak tylko czemu zawsze osoby które kupują wszystko legalnie muszą*ponosić*konsekwencje?
Poza tym osobiście nie widze sensu w tych dodatkowych płatnych akcesoriach czy poziomach.. Rozumiem gdyby wprowadzili jakieś*karty gracza jak to jest w przypadku PS3 i X360 gdzie wyświetlane by były zdobyte osiągnięcia itd. A tak to ani się pochwalić tym "psem dla mojego sima" ani nic.. A na własny użytek to szkoda kasy. Ludzie jednak lubią zaszpanować "patrz kupiłem nowy ciuch dla mojego sima za 50zł!! - czadowy no nie".

A wracając do gadu. Ma naprawde dużo wad i bugów. Po tygodniu odinstaluje i poczekam na kolejna, mam nadzieje, poprawioną*wersje. Wtedy wykupie najmniejszy abonament i przetestuje, jak mi się nie spodoba to "nara ziom"

#106 dogiela

dogiela
  • 70 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 19 March 2009 - 19:42

dokładnie, wolę Palringo...lepsze, darmowe w użytkowaniu i obsługuje kilka komunikatorów...

#107 odra27

odra27
  • 549 posts
  • SkądBerlin/Szczecin

Posted 19 March 2009 - 19:51

Czasem wstyd mi, że jestem polakiem. 'mam za darmo na jakimś programie więc po co mam płacić? :D' 'po co kupić jak można ukraść? :D' Ale my tu nie o mentalności tylko o mobilnym gg.

Przez jakiś czas używałem gg na komórce, więc pewnie nie będzie mi przysługiwał ten tygodniowy okres próbny. A zasady płatności są takie jak w normalnym mobilnym gg w każdej sieci. Uważam, że to naprawdę nie są duże kwoty i można zapłacić niecałą dychę, raz na kilka miesięcy i cieszyć się ciągle ulepszanym programem. :]

Co za bzdury wypisujesz, kto tutaj mówi o kradzeniu czegokolwiek? Z chęcią zapłaciłbym za sam program bez zmrużenia oka: jest on ładnie zrobiony i śmiga sprawnie. To co mnie martwi to polityka finansowa zespołu stojącego za tym projektem. Tego typy rozwiązanie nie sprawdzi się na dłuższą metę, szczególnie w obliczu produktów konkurencyjnych oferujących znacznie więcej za przysłowiowe grosze lub nawet za darmo. Mam nadzieję, że nie jest to rodząca się nowa tendencja *wyciskania* klienta. Kto wie, może nawet samo Apple wpadnie na pomysł pobierania np. miesięcznych lub kwartalnych opłat za używanie z poziomu programu Mail dostępu do serwera poczty.

#108 _Paulie

_Paulie
  • 24 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 March 2009 - 20:09

To się przeprowadź, zmień obywatelstwo i najlepiej też serwis o Apple. To jest normalna natura ludzka, że chce się mieć rzeczy jak najtaniej.
Ostatnio przymierzam się do zakupu kierownicy Logitech'a G25 lub DF GT i czytam opinie na forum US. I zgadnij co. 300$ za kierownice to dla nich za dużo... wiele osób wybiera tańszą DF GT za 150$. A u nas są ludzie co i za 1000zł kupują G25.

Flejmuj dalej, chłopczyku. Zresztą porównanie 300$ i kilku złotych miesięcznie to jakaś pomyłka. Whatever.

Wracając do GG. Skoro jest alternatywa, wcale nie gorsza i w dodatku darmowa, to ja nie widzę tutaj ŻADNEGO negatywnego przejawu przez który mógłbyś wstydzić się, że jesteś Polakiem. :roll:

Ale ja widzę. Zostań sobie przy Parlingo, ja podziękuję. :]
Aha, zanim mnie zaczniesz poprawiać to sam ogarnij język.

Przepraszam moderację za tego posta. :]

Takie pytanie, w tym gg są polskie znaki i czy jest jakieś ograniczenie listy kontaktów, jak to jest w mobilnym gg?

#109 imbackingame

imbackingame
  • 640 posts

Posted 19 March 2009 - 20:14

smieszne ze niektorzy chca placic za program ktory jest tak samo funkcjonalny jak pare innych klientow darmowych

#110 unsznuptryk

unsznuptryk
  • 21 posts

Posted 19 March 2009 - 20:30

EDIT: A jednak trzeba płacic.

post 112 - imbackingame

Panowie. Na stronie Gadu Gadu nie ma mowy o zadnych opłatach za korzytstanie z wersji GG na iPhone'a.

Owszem pisze,że

Mobilne Gadu-Gadu pobierasz na trzy sposoby
1. ze swojej komórki - wpisz adres Strona główna | Mobilne Gadu-Gadu lub
2. wyślij SMS o treści GGJ na nr 7136 (koszt 1,22zł z VAT)
3. Zeskanuj fotokod poniżej. Jesli nie masz aplikacji do fotokodów wyślij bezpłatny SMS o treści FOTOKODY na numer 8085

To się tyczy telefonów z symbianem itp.
My pobieramy GG bez opłat z AppStore

Pierwszy tydzień GGadasz za darmo!
Płacisz tylko za transfer danych GPRS.

Płacimą bo musza pobrać aplikację za pośrednictwem połączenia GPRS
i rozmowy prowadzą też za pośrednictwem GPRS.
I jeszcze raz powtórzę - My pobieramy GG bez opłat z AppStore za darmo.

Jeśli po tygodniu chcesz dalej GGadać -
Wysyłasz SMS - informacje na stronie Ile to kosztuje?

Jeśli masz telefon(urządzenie) z systemem Symbian lub Windows Mobile wpisz w swoim telefonie lub PDA adres Strona główna | Mobilne Gadu-Gadu i wybierz interesującą Cię wersję Mobilnego Gadu-Gadu lub pobierz jedną z wersji poniżej:

Zainstaluj w telefonie z Javą (poprzez kabel, bluetooth lub IrDA):
Java MIDP2.0/CLDC1.0 wersja 3.4.1 (~125kB)

Zainstaluj na telefonie z Symbian S60 przez PC Suite:
Symbian S60 wydanie pierwsze wersja 1.06 (~90kB)
Symbian S60 wydanie drugie wersja 1.58 (~90kB)
Symbian S60 wydanie trzecie wersja 2.02 (~240kB)

Zainstaluj na PDA przez ActiveSync:
Pocket PC 2003, Windows Mobile 5.0 i 6 wersja 1.2b1356 (~320kB)
Emotikonki dla PocketPC (~820kB)

Zainstaluj na Smartphone przez ActiveSync:
Microsoft Smartphone 2002/2003, Windows Mobile 5.0 i 6 wersja 1.2b1356 (~100kB)
Emotikonki dla Smartphone (~450kB)

Zainstaluj na telefonie z Symbian UIQ3 przez PC Suite:
Symbian UIQ3 wersja 1.03 (~140kB)

Czy widzi ktoś na tej liście wymieniony system OS X?

Na podane powyżej systemy, nie ma możliwości popranie Gadu-Gadu z AppStore.
Żeby pobrać muszą wejść na stronki podane powyżęj, pobrać aplikacje przez łączoąc się przez GPRS i zapłacić za transfer, który został wykorzystany do pobrania aplikacji. Wtedy system dodaje subskrypcje Mobilne Gadu-Gadu do numeru GG i info do naszego konta, że mamy 7 dni za free.

Apple AppStore akceptuje płatności za korzystanie z aplikacji tylko za pośrednictwem konta iTunes.
Nie ma sposobu żeby z iPhone'a zapłacic za aplikacje z AppStore SMS-em.

Mam zaistalowane GG na iPhone - weszłem na stronkę http://konto.gadu-gadu.pl i w sekcję Subskrypcja Mobilne Gadu-Gadu i nie mam aktywowanej usługi mobilnego gg - dopiero pobranie aplikacji za pośrednictwem w/w systemów zmusza nas do płacenia ale nie nas posiadaczy iPhone'a.

Jeżeli byłoby tak, że trzebaby płacić SMS-em za gg na iPhone to byłoby to nie zgodne z polityką Apple i zasadami AppStore. Apple nie przepusci nawet grosza (centa).

Podam przykład: Robie jakas aplikacje, wrzucam ją do AppStore za darmoche a po tygodniu każe za nią płacić "na lewo" poza sklepem AppStore. Apple wtedy dostało by szału, bo swisnął bym im ich 30% od sprzedaży, mało tego, pozwali by nie pewnie do sądy żeby wyrwać odemnie tą kase :)

Dlatego uważam, że za GG nie płacimy i płacic nie będziemy, dopóki jest do pobrania za darmo.

#111 Sami

Sami
  • 26 posts

Posted 19 March 2009 - 20:40

Jak dla mnie podejrzane - powinni zrobić note prasową a nie... z resztą jeśli nie ma bramki sms to mnie to nie interesuje ;P XD (chyba jedyna użyteczna dla mnie funkcja w polskich IM)

#112 imbackingame

imbackingame
  • 640 posts

Posted 19 March 2009 - 20:40

@unszuptryk
a jakim dowodem jest brak newsow na stronie?
ps. nie "pisze sie" a "jest napisane"
Dołączona grafika

#113 Klimer

Klimer
  • 848 posts

Posted 19 March 2009 - 20:48

Ludzie... w opisie Gadu gadu w AppStore jak byk macie napisane że trza płacić :) podstępnie bo podstępnie ale jest. czytajcie ze zrozumieniem:

Gadu-Gadu dla iPhone jest bezpłatne dla wszystkich posiadaczy aktywnej usługi Mobilne Gadu-Gadu na koncie Gadu-Gadu.

czyli napisane w stylu "po opłaceniu abonamentu Orange Biznes Everywhere dostęp do internetu jest za darmo" ^_^

wystarczy że płacisz, i wtedy usługa jest darmowa! :)

EDIT: przeczytałem tylko pierwsze 6 stron tematu, ale skoro przez 6 stron nikt nie wyczytał tak prostej rzeczy, to pomyślałem że na pozostałych 6 też nikt tego nie znalazł :) jeżeli się myliłem to gratuluje

#114 dsy

dsy
  • 633 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2009 - 20:56

Spoko jak chcecie korzystać i płacić wasza sprawa. Ale dla mnie osobiście to paranoja. Komunikator, za który trzeba płacić okresową kasę gdzie w normalnym świecie nie płaci się za połączenie do serwera. No ale to Polska więc trzeba wyciągać kasę i wmawiać sobie, że to tylko 9 zł. Zgadzając się na to sami takie tworzycie zachowania, że ktoś za takie rzeczy każe wam płacić. Ja się zastanawiam czy ta aplikacja nie łamie regulaminu w appstore. W końcu free to free. A nie jakieś czasowe free.

#115 himan

himan
  • 149 posts

Posted 19 March 2009 - 21:13

rowniez jestem anty platnosci, to alternatywnie wole sobie w moim przypadku od czasu do czasu, gdy potrzebuje uruchamiac " Palringo" i wszystko jest OK.

#116 Adi21

Adi21
  • 367 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 19 March 2009 - 21:13

Niech ktoś napiszę do apple czy łamie regulamin jeśli tak dobiorą się do nich jak nie odpiszą iż nie ma podstaw do ukarania producenta. Skończmy off-top i pomyślmy sensownie.

#117 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 19 March 2009 - 21:21

o jaką płatność wam chodzi? Zainstalowałem na iPhone i żadnej płatności nie ma jest totalnie FREE!!!!!! :) Śmiga jak ta lala elegancko.. jedno pytanie a gdzie są emoty? :o P.S. używam Orange Biznes Everywhere może dlatego mam za FREE :)

#118 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 March 2009 - 21:40

masz za "totalnie za FREE" ale tylko przez tydzień...

#119 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 19 March 2009 - 21:51

a gdzie to jest napisane że tylko przez tydzień? :)

#120 wilu21

wilu21
  • 19 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 19 March 2009 - 22:05

Przeczytasz za tydzień:rolleyes:

#121 Klimer

Klimer
  • 848 posts

Posted 19 March 2009 - 22:14

o jaką płatność wam chodzi? Zainstalowałem na iPhone i żadnej płatności nie ma jest totalnie FREE!!!!!! :) Śmiga jak ta lala elegancko.. jedno pytanie a gdzie są emoty? :o

P.S. używam Orange Biznes Everywhere może dlatego mam za FREE :)

ech... a czytać to Wy potraficie???

boże, zlituj się nad nimi i daj choć cząstkę daru czytania ze zrozumieniem....

#122 NoSacrifice

NoSacrifice
  • 170 posts
  • SkądZagłębie Dąbrowskie

Posted 19 March 2009 - 22:29

GG pierwszy tydzień za free potem jest płatne, dla tych co nie wierzą. http://www.konto.gadu-gadu.pl/ potem przechodzicie w zakładkę Usługi, Moje Usługi, Subskrypcja Mobilnego GG.

#123 koniu

koniu
  • 362 posts
  • SkądSe

Posted 19 March 2009 - 22:37

w newsie jest podane czytaj :)

#124 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 19 March 2009 - 22:52

sorrki małe przeoczenie faktycznie :) Tylko coś mi się nie zgadza z tymi cenami podanymi w news, wchodząc na subskrycje gg wylicza mi tak: 7 dniowy dostęp - 0,61zł 30 dniowy - 2,44zł 90 dniowy - 5,49zł z opisu jaki jest podany wyżej wynika że np 90 dniowy dostep to 9zł :)

#125 NoSacrifice

NoSacrifice
  • 170 posts
  • SkądZagłębie Dąbrowskie

Posted 19 March 2009 - 22:58

Bo w newsie są kwoty smsowe, a te co ty wysłałeś to przelewy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users