Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oficjalny komunikator Tlen na Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

#101 B.M

B.M
  • 133 postów
  • SkądZakopane

Napisano 13 marca 2009 - 18:12

Osobiście bardziej podoba mi się Kadu, chociaż Tlen jest bardziej funkcjonalny :P

#102 dislike

dislike
  • 103 postów

Napisano 13 marca 2009 - 18:39

Wam też Tlen sie rozłącza co jakiś czas i wywala komunikat "Serwer nie znaleziony" ??

#103 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 21:29

waszej wersji nie mam... co do tej z pc...uzywam odkad gg przekroczyla cyferke 4?... zeby bylo smieszniej uzywam tlena wylacznie jako klienta gg... co do wygladu...od tego sa skiny...mozna dostosowac pod siebie jest tez sporo fajnych wtyczek... tylko ze szczerze mowiac nie jaralbym sie tym ze wydali tlena na osx... raczej zapytalbym...czemu tak pozno zrobiono wersje na taki wspanialy os?;]

#104 Fern

Fern
  • 220 postów
  • SkądCzeladz

Napisano 13 marca 2009 - 22:08

super ze wreszcie wydali jakis polski komunikator na macka, wczesniej uzywalem Adium jednak zastanawiam sie czy do niego nie wrocic z dwuch wzgledow tlen nie wyswietla w docku na ikonie zadnego alertu ze masz nieodebrana wiadomosc no i nie "koloruje" rozmow, zarowno twoje wypowiedzi jak i rozmuwcy sa tego samego koloru, wiecie czy da sie to jakos zmienic ? pzodrawiam :)

#105 pawel-de

pawel-de
  • 35 postów
  • SkądB-stok i okolice.

Napisano 13 marca 2009 - 22:17

No nareszcie! W końcu będę mógł usunąć emulowaną, windowsową wersję z CrossOver'a. Do pełni szczęścia brakuję mi tylko jednego: wie ktoś może, czy jest już jakiś sposób na przekonwertowanie archiwum rozmów z wersji Win?

#106 db

db
  • 771 postów

Napisano 13 marca 2009 - 22:22

ludzie to zostało wydane na światło dzienne pare dni temu, do tego to wersja beta - a wy pytacie o jakieś zmiany, sposoby i udogodnienia - to wszytstko będzie ale dajmy im troche czasu - na razie niech to chociaż stabilnie działa...

#107 nrs

nrs
  • 363 postów
  • SkądWarszawa/Białogard

Napisano 13 marca 2009 - 22:45

bugi.tlen.pl : Komunikator Tlen.pl: Nowe zgĹ�oszenie , Oficjalna strona do zgłaszania błędów i poprawek.

#108 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 22:58

Nie rozumiem, skąd takie poruszenie tą betą. Przypominają mi się czasy, gdy udzielałem się na forach linuksowych. Jakież tam panowało podniecenie, gdy jakaś poważniejsza firma dostrzegała ten niszowy OS i wydawała dedykowaną aplikację albo chociaż sterowniki… ;) To taka swoista prowincjonalna mentalność: o, wreszcie ktoś dostrzegł nasz grajdołek…

#109 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 marca 2009 - 23:06

Właśnie zainstalowałem i jestem mile zaskoczony. Bardzo przejrzysty interface, sympatyczny dla oka. Jak dla mnie bomba ;)

#110 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 marca 2009 - 23:42

Jak na pierwszą betę jest okej, jak dla mnie to niech ma możliwości wyglądu jak adium i nic więcej mi nie potrzeba. No jeszcze niech się łączy z xmmp googla i będzie wszystko, adium wtedy pójdzie w odstawkę :-) Też używałem tlena na Win, długie długie lata ;-)

#111 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 14 marca 2009 - 01:19

Z ciekawostek.

Tlen ma też obsługę Jabbera.
Posiadaczy kont Gmail ucieszy to, że komunikator ten obsługuje protokół Google Talk, czyli m.in Jabbera właśnie, którym GTalk jest.

Aby skonfigurować konto Google Talk należy:
1. wpisać swój nick, czyli adres Gmail
2. Jako serwer XMPP wpisać gmail.com
3. Podać hasło i gotowe

Dla tych, którzy chcą używać Tlena a nie podoba się sam komunikator lub mają PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: JTlen

Baaardzo się cieszę, że po dwóch latach przerwy znów mogę używać Tlena, tylko jak się importuje te cholerne kontakty do GG ?

#112 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 01:57

Nie rozumiem, skąd takie poruszenie tą betą.

Przypominają mi się czasy, gdy udzielałem się na forach linuksowych. Jakież tam panowało podniecenie, gdy jakaś poważniejsza firma dostrzegała ten niszowy OS i wydawała dedykowaną aplikację albo chociaż sterowniki… ;) To taka swoista prowincjonalna mentalność: o, wreszcie ktoś dostrzegł nasz grajdołek…

mimo wsztystko udzial Linuxa w polskim rynku jest wiekszy niz Mac OS X

#113 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 marca 2009 - 09:00

Z ciekawostek.

Posiadaczy kont Gmail ucieszy to, że komunikator ten obsługuje protokół Google Talk, czyli m.in Jabbera właśnie, którym GTalk jest.

3. Podać hasło i gotowe

Dla tych, którzy chcą używać Tlena a nie podoba się sam komunikator lub mają PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: JTlen

Baaardzo się cieszę, że po dwóch latach przerwy znów mogę używać Tlena, tylko jak się importuje te cholerne kontakty do GG ?

Jaki port należy ustawić? Na domyślnym 5222 u mnie nie działa :(

#114 hexplor

hexplor
  • 13 postów

Napisano 14 marca 2009 - 09:12

Z ciekawostek.

3. Podać hasło i gotowe

Dla tych, którzy chcą używać Tlena a nie podoba się sam komunikator lub mają PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: [URL="http://www.o2.pl/JTlen"]JTlen[/URL]

Dziwne.. mi na tych ustawieniach nie chce działać.. W dodatku nie chce usunąć mi konta..

#115 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2009 - 09:43

To taka swoista prowincjonalna mentalność: o, wreszcie ktoś dostrzegł nasz grajdołek…

Ach, niesiedzący w niegrajdołku nieprowincjuszu, przepraszamy, że poczułeś się naszą szczerą i taką nieprzyzwoicie zwykłą radością poruszony.

#116 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 11:03

Ach, niesiedzący w niegrajdołku nieprowincjuszu, przepraszamy, że poczułeś się naszą szczerą i taką nieprzyzwoicie zwykłą radością poruszony.

Cóż za ironia… Błysnąłeś jak sardynka w oleju. Standardowo większość*programów powstaje na MS Windows. Masz Linuxa/Maca, to deweloperzy mając cię głęboko w d… Chcesz mieć bogactwo wyboru, instalujesz MS Windows. Tak było, jest i jeszcze długo będzie. To jak z zakupami: chcesz mieć duży wybór w sklepach, to jedziesz z pipidówy do dużego miasta. Trzeba się z tym pogodzić i tyle, a nie podniecać jakąś okropnie wyglądającą betą komunikatora, jakby to był jakiś przełom.

#117 netruner

netruner
  • 564 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2009 - 11:14

Proponuje użytkownikom PPC żeby zagłosowali na bugi.tlen.pl : wszystkie: Lista zgłoszeń na buga FS#139 i dodali opis będzie duża szansa żę zrobią wersje PPC. Ja zagłosowałem nawet jako użytkownik Intela.

Także można by im podać pomysły i aktywnie ich wspierać bugami, aby w wersja finalna była bardzo dobra :)

Jak tak ruszyli z wersjami na Linuxa i MacOSX to może mają chęć wydania na iPhone ?

#118 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2009 - 12:35

To jak z zakupami: chcesz mieć duży wybór w sklepach, to jedziesz z pipidówy do dużego miasta. Trzeba się z tym pogodzić i tyle, a nie podniecać jakąś okropnie wyglądającą betą komunikatora, jakby to był jakiś przełom.

Na szczescie nie musimy Twojego punktu widzenia przyjmowac jako obowiazujacego, zeby nie wiem jak Cie to zloscilo.

#119 Neuron

Neuron
  • 489 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 14 marca 2009 - 13:25

W tej chwili, jedynym plusem Tlena jest według mnie fakt, że wysyłane przez niego emotikony będą czytane w innym Tlenie - np. na Tlenie w systemie Windows. Jak rozumiem, czytane już one nie będą przez zwykłych gadugadowców - a ten program jest chyba w Polsce najbardziej powszechnym rozwiązaniem. Reasumując - jeśli chodzi tylko o emotikony i tylko emotikony odczytywalne na Tlenie, to już zostanę przy kaczuszce.

#120 skorpio

skorpio
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 14:08

Tylko tego mi brakowało!!!! Super (jak niewiele człowiekowi do szczęścia potrzeba...)

#121 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 14 marca 2009 - 14:20

Brawo dla ekipy o2. W końcu mamy przykład rzeczywistych działan a nie medialny bełkot i "obiecanki-cacanki" jak w wykonaniu ludzi od GG. Pierwsza wersja stabilna będzie pewnie bardziej doracowana, świadczy o tym chociażby utworzenie systemu zgłaszania błędów i sugestii. Panowie pokazali że jednak nie mają nas w D i chwała im za to. Wersja na PPC spowodowałaby u mnie szał radości, ale i tak jest nieźle :)

#122 skorpio

skorpio
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 14:42

Mam tylko jedno malutkie pytanko. C`zy wszyscy mieli problem z logowaniem się przy starym (już istniejącym koncie) i czy rzeczywiście jedym remedium jest zakładanie nowego konta? Bo tego akurat chciałabym uniknąć i działać na starym koncie. Z gory dziękuje za wszelką pomoc

#123 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 14:44

Na szczescie nie musimy Twojego punktu widzenia przyjmowac jako obowiazujacego, zeby nie wiem jak Cie to zloscilo.

Tyle że mnie to wcale nie złości. Po prostu dziwi mnie taka radość właściwie bez powodu (moim zdaniem program jest słaby).

Ja też nie muszę przyjmować punktu widzenia innych. Zwłaszcza tych, którzy zamiast zastanowić się, ile wart jest ten program, wpadają w euforię, bo jest wreszcie wersja na Maca.

#124 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 14 marca 2009 - 15:00

Tyle że mnie to wcale nie złości. Po prostu dziwi mnie taka radość właściwie bez powodu (moim zdaniem program jest słaby).

Ja też nie muszę przyjmować punktu widzenia innych. Zwłaszcza tych, którzy zamiast zastanowić się, ile wart jest ten program, wpadają w euforię, bo jest wreszcie wersja na Maca.

Napisz lepszy.

A tak poważnie, nie uważasz drogi Kolego że to ważne, że w naszym kraju zaczyna się dostrzegać systemy niszowe? Że wreszcie powstają na nie wersje aplikacji znanych z Windows? Że kolejny argument przeciwko dobrej makowej alternatywie został pogrzebany? Że ktoś zasiadł do kodu i przeportował go na nasz niepopularny system, mimo że w Polsce OSX to margines? Postawiłbym temu komuś piwo jakbym mógł. A Ty, drogi i szanowny posiadaczu maka, pozwól innym cieszyć się tym faktem a nie zatruwaj atmosfery tego wątku swoimi "rzeczowymi deklaracjami prawdziwej wartości tego programu".

#125 hexplor

hexplor
  • 13 postów

Napisano 14 marca 2009 - 15:04

Mam tylko jedno malutkie pytanko. C`zy wszyscy mieli problem z logowaniem się przy starym (już istniejącym koncie) i czy rzeczywiście jedym remedium jest zakładanie nowego konta? Bo tego akurat chciałabym uniknąć i działać na starym koncie. Z gory dziękuje za wszelką pomoc

Nie, u mnie wszystko śmiga ok ze starym kontem. A konto na tlenie mam że hoho, ciezko zliczyć ile lat :)

Problemy mogą się tylko zdarzyć z ustawieniami, ja jak dodałem jedno konto w opcjach to za nic nie moge go usunąć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)