Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Oficjalny komunikator Tlen na Mac OS X

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
518 odpowiedzi w tym temacie

#101 B.M

B.M
  • 133 post贸w
  • Sk膮dZakopane

Napisano 13 marca 2009 - 18:12

Osobi艣cie bardziej podoba mi si臋 Kadu, chocia偶 Tlen jest bardziej funkcjonalny :P

#102 dislike

dislike
  • 103 post贸w

Napisano 13 marca 2009 - 18:39

Wam te偶 Tlen sie roz艂膮cza co jaki艣 czas i wywala komunikat "Serwer nie znaleziony" ??

#103 shivan

shivan
  • 1聽141 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 13 marca 2009 - 21:29

waszej wersji nie mam... co do tej z pc...uzywam odkad gg przekroczyla cyferke 4?... zeby bylo smieszniej uzywam tlena wylacznie jako klienta gg... co do wygladu...od tego sa skiny...mozna dostosowac pod siebie jest tez sporo fajnych wtyczek... tylko ze szczerze mowiac nie jaralbym sie tym ze wydali tlena na osx... raczej zapytalbym...czemu tak pozno zrobiono wersje na taki wspanialy os?;]

#104 Fern

Fern
  • 220 post贸w
  • Sk膮dCzeladz

Napisano 13 marca 2009 - 22:08

super ze wreszcie wydali jakis polski komunikator na macka, wczesniej uzywalem Adium jednak zastanawiam sie czy do niego nie wrocic z dwuch wzgledow tlen nie wyswietla w docku na ikonie zadnego alertu ze masz nieodebrana wiadomosc no i nie "koloruje" rozmow, zarowno twoje wypowiedzi jak i rozmuwcy sa tego samego koloru, wiecie czy da sie to jakos zmienic ? pzodrawiam :)

#105 pawel-de

pawel-de
  • 35 post贸w
  • Sk膮dB-stok i okolice.

Napisano 13 marca 2009 - 22:17

No nareszcie! W ko艅cu b臋d臋 m贸g艂 usun膮膰 emulowan膮, windowsow膮 wersj臋 z CrossOver'a. Do pe艂ni szcz臋艣cia brakuj臋 mi tylko jednego: wie kto艣 mo偶e, czy jest ju偶 jaki艣 spos贸b na przekonwertowanie archiwum rozm贸w z wersji Win?

#106 db

db
  • 771 post贸w

Napisano 13 marca 2009 - 22:22

ludzie to zosta艂o wydane na 艣wiat艂o dzienne pare dni temu, do tego to wersja beta - a wy pytacie o jakie艣 zmiany, sposoby i udogodnienia - to wszytstko b臋dzie ale dajmy im troche czasu - na razie niech to chocia偶 stabilnie dzia艂a...

#107 nrs

nrs
  • 363 post贸w
  • Sk膮dWarszawa/Bia艂ogard

Napisano 13 marca 2009 - 22:45

bugi.tlen.pl : Komunikator Tlen.pl: Nowe zg墓�oszenie , Oficjalna strona do zg艂aszania b艂臋d贸w i poprawek.

#108 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 22:58

Nie rozumiem, sk膮d takie poruszenie t膮 bet膮. Przypominaj膮 mi si臋 czasy, gdy udziela艂em si臋 na forach linuksowych. Jakie偶 tam panowa艂o podniecenie, gdy jaka艣 powa偶niejsza firma dostrzega艂a ten niszowy OS i wydawa艂a dedykowan膮 aplikacj臋 albo chocia偶 sterowniki… ;) To taka swoista prowincjonalna mentalno艣膰: o, wreszcie kto艣 dostrzeg艂 nasz grajdo艂ek…

#109 przemekf

przemekf
  • 1聽308 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 13 marca 2009 - 23:06

W艂a艣nie zainstalowa艂em i jestem mile zaskoczony. Bardzo przejrzysty interface, sympatyczny dla oka. Jak dla mnie bomba ;)

#110 narkoman

narkoman
  • 4聽360 post贸w
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 13 marca 2009 - 23:42

Jak na pierwsz膮 bet臋 jest okej, jak dla mnie to niech ma mo偶liwo艣ci wygl膮du jak adium i nic wi臋cej mi nie potrzeba. No jeszcze niech si臋 艂膮czy z xmmp googla i b臋dzie wszystko, adium wtedy p贸jdzie w odstawk臋 :-) Te偶 u偶ywa艂em tlena na Win, d艂ugie d艂ugie lata ;-)

#111 raptou

raptou
  • 1聽644 post贸w
  • Sk膮dUnited Europe

Napisano 14 marca 2009 - 01:19

Z ciekawostek.

Tlen ma te偶 obs艂ug臋 Jabbera.
Posiadaczy kont Gmail ucieszy to, 偶e komunikator ten obs艂uguje protok贸艂 Google Talk, czyli m.in Jabbera w艂a艣nie, kt贸rym GTalk jest.

Aby skonfigurowa膰 konto Google Talk nale偶y:
1. wpisa膰 sw贸j nick, czyli adres Gmail
2. Jako serwer XMPP wpisa膰 gmail.com
3. Poda膰 has艂o i gotowe

Dla tych, kt贸rzy chc膮 u偶ywa膰 Tlena a nie podoba si臋 sam komunikator lub maj膮 PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: JTlen

Baaardzo si臋 ciesz臋, 偶e po dw贸ch latach przerwy zn贸w mog臋 u偶ywa膰 Tlena, tylko jak si臋 importuje te cholerne kontakty do GG ?

#112 naresh

naresh
  • 2聽079 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 01:57

Nie rozumiem, sk膮d takie poruszenie t膮 bet膮.

Przypominaj膮 mi si臋 czasy, gdy udziela艂em si臋 na forach linuksowych. Jakie偶 tam panowa艂o podniecenie, gdy jaka艣 powa偶niejsza firma dostrzega艂a ten niszowy OS i wydawa艂a dedykowan膮 aplikacj臋 albo chocia偶 sterowniki… ;) To taka swoista prowincjonalna mentalno艣膰: o, wreszcie kto艣 dostrzeg艂 nasz grajdo艂ek…

mimo wsztystko udzial Linuxa w polskim rynku jest wiekszy niz Mac OS X

#113 przemekf

przemekf
  • 1聽308 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 14 marca 2009 - 09:00

Z ciekawostek.

Posiadaczy kont Gmail ucieszy to, 偶e komunikator ten obs艂uguje protok贸艂 Google Talk, czyli m.in Jabbera w艂a艣nie, kt贸rym GTalk jest.

3. Poda膰 has艂o i gotowe

Dla tych, kt贸rzy chc膮 u偶ywa膰 Tlena a nie podoba si臋 sam komunikator lub maj膮 PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: JTlen

Baaardzo si臋 ciesz臋, 偶e po dw贸ch latach przerwy zn贸w mog臋 u偶ywa膰 Tlena, tylko jak si臋 importuje te cholerne kontakty do GG ?

Jaki port nale偶y ustawi膰? Na domy艣lnym 5222 u mnie nie dzia艂a :(

#114 hexplor

hexplor
  • 13 post贸w

Napisano 14 marca 2009 - 09:12

Z ciekawostek.

3. Poda膰 has艂o i gotowe

Dla tych, kt贸rzy chc膮 u偶ywa膰 Tlena a nie podoba si臋 sam komunikator lub maj膮 PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: [URL="http://www.o2.pl/JTlen"]JTlen[/URL]

Dziwne.. mi na tych ustawieniach nie chce dzia艂a膰.. W dodatku nie chce usun膮膰 mi konta..

#115 Ka

Ka

• 6聽050 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 marca 2009 - 09:43

To taka swoista prowincjonalna mentalno艣膰: o, wreszcie kto艣 dostrzeg艂 nasz grajdo艂ek…

Ach, niesiedz膮cy w niegrajdo艂ku nieprowincjuszu, przepraszamy, 偶e poczu艂e艣 si臋 nasz膮 szczer膮 i tak膮 nieprzyzwoicie zwyk艂膮 rado艣ci膮 poruszony.

#116 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 11:03

Ach, niesiedz膮cy w niegrajdo艂ku nieprowincjuszu, przepraszamy, 偶e poczu艂e艣 si臋 nasz膮 szczer膮 i tak膮 nieprzyzwoicie zwyk艂膮 rado艣ci膮 poruszony.

C贸偶 za ironia… B艂ysn膮艂e艣 jak sardynka w oleju. Standardowo wi臋kszo艣膰*program贸w powstaje na MS Windows. Masz Linuxa/Maca, to deweloperzy maj膮c ci臋 g艂臋boko w d… Chcesz mie膰 bogactwo wyboru, instalujesz MS Windows. Tak by艂o, jest i jeszcze d艂ugo b臋dzie. To jak z zakupami: chcesz mie膰 du偶y wyb贸r w sklepach, to jedziesz z pipid贸wy do du偶ego miasta. Trzeba si臋 z tym pogodzi膰 i tyle, a nie podnieca膰 jak膮艣 okropnie wygl膮daj膮c膮 bet膮 komunikatora, jakby to by艂 jaki艣 prze艂om.

#117 netruner

netruner
  • 564 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 marca 2009 - 11:14

Proponuje u偶ytkownikom PPC 偶eby zag艂osowali na bugi.tlen.pl : wszystkie: Lista zg墓聜osze墓聞 na buga FS#139 i dodali opis b臋dzie du偶a szansa 偶臋 zrobi膮 wersje PPC. Ja zag艂osowa艂em nawet jako u偶ytkownik Intela.

Tak偶e mo偶na by im poda膰 pomys艂y i aktywnie ich wspiera膰 bugami, aby w wersja finalna by艂a bardzo dobra :)

Jak tak ruszyli z wersjami na Linuxa i MacOSX to mo偶e maj膮 ch臋膰 wydania na iPhone ?

#118 Ka

Ka

• 6聽050 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 marca 2009 - 12:35

To jak z zakupami: chcesz mie膰 du偶y wyb贸r w sklepach, to jedziesz z pipid贸wy do du偶ego miasta. Trzeba si臋 z tym pogodzi膰 i tyle, a nie podnieca膰 jak膮艣 okropnie wygl膮daj膮c膮 bet膮 komunikatora, jakby to by艂 jaki艣 prze艂om.

Na szczescie nie musimy Twojego punktu widzenia przyjmowac jako obowiazujacego, zeby nie wiem jak Cie to zloscilo.

#119 Neuron

Neuron
  • 489 post贸w
  • Sk膮dWarschau, Poland

Napisano 14 marca 2009 - 13:25

W tej chwili, jedynym plusem Tlena jest wed艂ug mnie fakt, 偶e wysy艂ane przez niego emotikony b臋d膮 czytane w innym Tlenie - np. na Tlenie w systemie Windows. Jak rozumiem, czytane ju偶 one nie b臋d膮 przez zwyk艂ych gadugadowc贸w - a ten program jest chyba w Polsce najbardziej powszechnym rozwi膮zaniem. Reasumuj膮c - je艣li chodzi tylko o emotikony i tylko emotikony odczytywalne na Tlenie, to ju偶 zostan臋 przy kaczuszce.

#120 skorpio

skorpio
  • 7 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 14:08

Tylko tego mi brakowa艂o!!!! Super (jak niewiele cz艂owiekowi do szcz臋艣cia potrzeba...)

#121 Plastik

Plastik
  • 539 post贸w
  • Sk膮d艁贸dzkie

Napisano 14 marca 2009 - 14:20

Brawo dla ekipy o2. W ko艅cu mamy przyk艂ad rzeczywistych dzia艂an a nie medialny be艂kot i "obiecanki-cacanki" jak w wykonaniu ludzi od GG. Pierwsza wersja stabilna b臋dzie pewnie bardziej doracowana, 艣wiadczy o tym chocia偶by utworzenie systemu zg艂aszania b艂臋d贸w i sugestii. Panowie pokazali 偶e jednak nie maj膮 nas w D i chwa艂a im za to. Wersja na PPC spowodowa艂aby u mnie sza艂 rado艣ci, ale i tak jest nie藕le :)

#122 skorpio

skorpio
  • 7 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 14:42

Mam tylko jedno malutkie pytanko. C`zy wszyscy mieli problem z logowaniem si臋 przy starym (ju偶 istniej膮cym koncie) i czy rzeczywi艣cie jedym remedium jest zak艂adanie nowego konta? Bo tego akurat chcia艂abym unikn膮膰 i dzia艂a膰 na starym koncie. Z gory dzi臋kuje za wszelk膮 pomoc

#123 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 14:44

Na szczescie nie musimy Twojego punktu widzenia przyjmowac jako obowiazujacego, zeby nie wiem jak Cie to zloscilo.

Tyle 偶e mnie to wcale nie z艂o艣ci. Po prostu dziwi mnie taka rado艣膰 w艂a艣ciwie bez powodu (moim zdaniem program jest s艂aby).

Ja te偶 nie musz臋 przyjmowa膰 punktu widzenia innych. Zw艂aszcza tych, kt贸rzy zamiast zastanowi膰 si臋, ile wart jest ten program, wpadaj膮 w eufori臋, bo jest wreszcie wersja na Maca.

#124 Plastik

Plastik
  • 539 post贸w
  • Sk膮d艁贸dzkie

Napisano 14 marca 2009 - 15:00

Tyle 偶e mnie to wcale nie z艂o艣ci. Po prostu dziwi mnie taka rado艣膰 w艂a艣ciwie bez powodu (moim zdaniem program jest s艂aby).

Ja te偶 nie musz臋 przyjmowa膰 punktu widzenia innych. Zw艂aszcza tych, kt贸rzy zamiast zastanowi膰 si臋, ile wart jest ten program, wpadaj膮 w eufori臋, bo jest wreszcie wersja na Maca.

Napisz lepszy.

A tak powa偶nie, nie uwa偶asz drogi Kolego 偶e to wa偶ne, 偶e w naszym kraju zaczyna si臋 dostrzega膰 systemy niszowe? 呕e wreszcie powstaj膮 na nie wersje aplikacji znanych z Windows? 呕e kolejny argument przeciwko dobrej makowej alternatywie zosta艂 pogrzebany? 呕e kto艣 zasiad艂 do kodu i przeportowa艂 go na nasz niepopularny system, mimo 偶e w Polsce OSX to margines? Postawi艂bym temu komu艣 piwo jakbym m贸g艂. A Ty, drogi i szanowny posiadaczu maka, pozw贸l innym cieszy膰 si臋 tym faktem a nie zatruwaj atmosfery tego w膮tku swoimi "rzeczowymi deklaracjami prawdziwej warto艣ci tego programu".

#125 hexplor

hexplor
  • 13 post贸w

Napisano 14 marca 2009 - 15:04

Mam tylko jedno malutkie pytanko. C`zy wszyscy mieli problem z logowaniem si臋 przy starym (ju偶 istniej膮cym koncie) i czy rzeczywi艣cie jedym remedium jest zak艂adanie nowego konta? Bo tego akurat chcia艂abym unikn膮膰 i dzia艂a膰 na starym koncie. Z gory dzi臋kuje za wszelk膮 pomoc

Nie, u mnie wszystko 艣miga ok ze starym kontem. A konto na tlenie mam 偶e hoho, ciezko zliczy膰 ile lat :)

Problemy mog膮 si臋 tylko zdarzy膰 z ustawieniami, ja jak doda艂em jedno konto w opcjach to za nic nie moge go usun膮膰.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3

0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych