Oficjalny komunikator Tlen na Mac OS X
Napisano 13 marca 2009 - 18:12

Napisano 13 marca 2009 - 18:39
Napisano 13 marca 2009 - 21:29
Napisano 13 marca 2009 - 22:08

Napisano 13 marca 2009 - 22:17
Napisano 13 marca 2009 - 22:22
Napisano 13 marca 2009 - 22:45
Napisano 13 marca 2009 - 22:58

Napisano 13 marca 2009 - 23:06

Napisano 13 marca 2009 - 23:42
Napisano 14 marca 2009 - 01:19
Tlen ma też obsługę Jabbera.
Posiadaczy kont Gmail ucieszy to, że komunikator ten obsługuje protokół Google Talk, czyli m.in Jabbera właśnie, którym GTalk jest.
Aby skonfigurować konto Google Talk należy:
1. wpisać swój nick, czyli adres Gmail
2. Jako serwer XMPP wpisać gmail.com
3. Podać hasło i gotowe
Dla tych, którzy chcą używać Tlena a nie podoba się sam komunikator lub mają PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: JTlen
Baaardzo się cieszę, że po dwóch latach przerwy znów mogę używać Tlena, tylko jak się importuje te cholerne kontakty do GG ?
Napisano 14 marca 2009 - 01:57
Nie rozumiem, skąd takie poruszenie tą betą.
Przypominają mi się czasy, gdy udzielałem się na forach linuksowych. Jakież tam panowało podniecenie, gdy jakaś poważniejsza firma dostrzegała ten niszowy OS i wydawała dedykowaną aplikację albo chociaż sterowniki…To taka swoista prowincjonalna mentalność: o, wreszcie ktoś dostrzegł nasz grajdołek…
mimo wsztystko udzial Linuxa w polskim rynku jest wiekszy niz Mac OS X
Napisano 14 marca 2009 - 09:00
Z ciekawostek.
Posiadaczy kont Gmail ucieszy to, że komunikator ten obsługuje protokół Google Talk, czyli m.in Jabbera właśnie, którym GTalk jest.
3. Podać hasło i gotowe
Dla tych, którzy chcą używać Tlena a nie podoba się sam komunikator lub mają PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: JTlen
Baaardzo się cieszę, że po dwóch latach przerwy znów mogę używać Tlena, tylko jak się importuje te cholerne kontakty do GG ?
Jaki port należy ustawić? Na domyślnym 5222 u mnie nie działa

Napisano 14 marca 2009 - 09:12
Z ciekawostek.
3. Podać hasło i gotowe
Dla tych, którzy chcą używać Tlena a nie podoba się sam komunikator lub mają PowerPC to jest jeszcze WebTlen pod adresem: [URL="http://www.o2.pl/JTlen"]JTlen[/URL]
Dziwne.. mi na tych ustawieniach nie chce działać.. W dodatku nie chce usunąć mi konta..
Napisano 14 marca 2009 - 09:43
To taka swoista prowincjonalna mentalność: o, wreszcie ktoś dostrzegł nasz grajdołek…
Ach, niesiedzący w niegrajdołku nieprowincjuszu, przepraszamy, że poczułeś się naszą szczerą i taką nieprzyzwoicie zwykłą radością poruszony.
Napisano 14 marca 2009 - 11:03
Ach, niesiedzący w niegrajdołku nieprowincjuszu, przepraszamy, że poczułeś się naszą szczerą i taką nieprzyzwoicie zwykłą radością poruszony.
Cóż za ironia… Błysnąłeś jak sardynka w oleju. Standardowo większość*programów powstaje na MS Windows. Masz Linuxa/Maca, to deweloperzy mając cię głęboko w d… Chcesz mieć bogactwo wyboru, instalujesz MS Windows. Tak było, jest i jeszcze długo będzie. To jak z zakupami: chcesz mieć duży wybór w sklepach, to jedziesz z pipidówy do dużego miasta. Trzeba się z tym pogodzić i tyle, a nie podniecać jakąś okropnie wyglądającą betą komunikatora, jakby to był jakiś przełom.
Napisano 14 marca 2009 - 11:14
Także można by im podać pomysły i aktywnie ich wspierać bugami, aby w wersja finalna była bardzo dobra

Jak tak ruszyli z wersjami na Linuxa i MacOSX to może mają chęć wydania na iPhone ?
Napisano 14 marca 2009 - 12:35
To jak z zakupami: chcesz mieć duży wybór w sklepach, to jedziesz z pipidówy do dużego miasta. Trzeba się z tym pogodzić i tyle, a nie podniecać jakąś okropnie wyglądającą betą komunikatora, jakby to był jakiś przełom.
Na szczescie nie musimy Twojego punktu widzenia przyjmowac jako obowiazujacego, zeby nie wiem jak Cie to zloscilo.
Napisano 14 marca 2009 - 13:25
Napisano 14 marca 2009 - 14:08
Napisano 14 marca 2009 - 14:20

Napisano 14 marca 2009 - 14:42
Napisano 14 marca 2009 - 14:44
Na szczescie nie musimy Twojego punktu widzenia przyjmowac jako obowiazujacego, zeby nie wiem jak Cie to zloscilo.
Tyle że mnie to wcale nie złości. Po prostu dziwi mnie taka radość właściwie bez powodu (moim zdaniem program jest słaby).
Ja też nie muszę przyjmować punktu widzenia innych. Zwłaszcza tych, którzy zamiast zastanowić się, ile wart jest ten program, wpadają w euforię, bo jest wreszcie wersja na Maca.
Napisano 14 marca 2009 - 15:00
Tyle że mnie to wcale nie złości. Po prostu dziwi mnie taka radość właściwie bez powodu (moim zdaniem program jest słaby).
Ja też nie muszę przyjmować punktu widzenia innych. Zwłaszcza tych, którzy zamiast zastanowić się, ile wart jest ten program, wpadają w euforię, bo jest wreszcie wersja na Maca.
Napisz lepszy.
A tak poważnie, nie uważasz drogi Kolego że to ważne, że w naszym kraju zaczyna się dostrzegać systemy niszowe? Że wreszcie powstają na nie wersje aplikacji znanych z Windows? Że kolejny argument przeciwko dobrej makowej alternatywie został pogrzebany? Że ktoś zasiadł do kodu i przeportował go na nasz niepopularny system, mimo że w Polsce OSX to margines? Postawiłbym temu komuś piwo jakbym mógł. A Ty, drogi i szanowny posiadaczu maka, pozwól innym cieszyć się tym faktem a nie zatruwaj atmosfery tego wątku swoimi "rzeczowymi deklaracjami prawdziwej wartości tego programu".
Napisano 14 marca 2009 - 15:04
Mam tylko jedno malutkie pytanko. C`zy wszyscy mieli problem z logowaniem się przy starym (już istniejącym koncie) i czy rzeczywiście jedym remedium jest zakładanie nowego konta? Bo tego akurat chciałabym uniknąć i działać na starym koncie. Z gory dziękuje za wszelką pomoc
Nie, u mnie wszystko śmiga ok ze starym kontem. A konto na tlenie mam że hoho, ciezko zliczyć ile lat

Problemy mogą się tylko zdarzyć z ustawieniami, ja jak dodałem jedno konto w opcjach to za nic nie moge go usunąć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)