Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oficjalny komunikator Tlen na Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

#76 macessences

macessences
  • 52 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 marca 2009 - 02:15

stronka bardzo milo sie prezentuje..sciagam..po pracy testy

#77 darek

darek
  • 513 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 07:19

@gadowsk: może i Adium ładny ale ma ten problem, że niepoprawnie przechowuje kontakty bo nazwa kontaktu to dla niego Alias, więc jak wyeksportuję listę na serwer gg, zamiast ładnych danych mam same numerki. Tlen jest brzydki, to trzeba przyznać, działa też tak sobie, a i obsługa nie jest najlepsza, no ale potestować można.

#78 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 13 marca 2009 - 08:07

Z wyglądu dziwnie przypomina poczciwe iGadu ;)

#79 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 marca 2009 - 08:20

Rewelacja. Nareszcie. Wieczorem sprawdzę :) Jeszcze kilka dni temu, po pojawieniu się komunikatora na Linuksa odpytywałem O2. Nic nie wspomnieli, że wypuszczą również Makową wersję. Działają szybko ;) PS Czy działają rozmowy audio/video?

#80 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 09:06

Juz sie przesiadlem. Prosty klient kluczowych w PL protokolow komunikacyjnych. Az sie chce zapytac: dlaczego to trwalo tak dlugo?

#81 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 13 marca 2009 - 09:22

Ale na linuxa nie ma ?

#82 mmichalp

mmichalp
  • 59 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 09:56

jeszcze brakuje im baaaardzo dużo do tego żeby zyskać miano programu :) ale chyba dadzą rade - mam nadzieję :) tylko żeby nie wyglądało to jak to badziewne kadu które jest jak siekierą wyrąbane nie zaimportowal mi kontaktow niestety panel ustawien nieczytelny, niedorobiony itd moim zdaniem mogliby się wzorowac na programach makowych jak chociazby adium a nie na kadu trzymam kciuki ale poki co to 1 gwiazdka

#83 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 marca 2009 - 10:02

Nareszcie! Trzeba potestować, choć najważniejsze jest to, że rzeczywiście działa :)

#84 lukkybooy

lukkybooy
  • 25 postów

Napisano 13 marca 2009 - 10:08

teraz pora na gadu

#85 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 13 marca 2009 - 10:13

gratuluję! czyli tlen o krok przed gg

#86 centurion

centurion
  • 46 postów

Napisano 13 marca 2009 - 10:19

Pobrałem, zobaczyłem, spróbowałem i... tak, tak odinstalowałem. Zostaję przy skypie.

#87 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 13 marca 2009 - 10:25

Teraz wyzwanie dla adminow - czas najwyzszy dodac iknoke pod avatatem z tlenem ;) i moze tak skromnie gg ;)

#88 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 13 marca 2009 - 10:39

Alleluja :)

#89 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 marca 2009 - 10:57

Ale na linuxa nie ma ?

Przecież jest? Info na stronie tlen.pl

#90 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 13 marca 2009 - 11:17

1. Nie mozna skasowac kontaktow spoza listy - ctrl-click >>> usun >>> i WIELKIE nic.... 2. Druga rzecz: wolalbym, zeby byly profile z kontami a nie same konta. Zona ma konto tlen i GG, ja tak samo. W tej wersji pod Mac OS wszystkie 4 konta mam zalogowane naraz. W wersji MS Win mozna bylo przelogowac profil - 1000 razy wygodniejsze i czytelniejsze

#91 abe

abe
  • 44 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 marca 2009 - 11:17

tlen eee... 100 razy wolę adium. Same problemy z tym tlenem - łączy sie po 20 razy zaraz się rozłącza; mnie wiem o co chodzi - zielona kaczka przynajmniej działa

#92 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 marca 2009 - 13:07

Niby tlen potrzebny jest człowiekowi do życia ale ja zostanę przy Adium. Próbowałem 10000000 razy założyć konto i nic. Paranoja....

#93 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 marca 2009 - 13:26

Niby tlen potrzebny jest człowiekowi do życia ale ja zostanę przy Adium. Próbowałem 10000000 razy założyć konto i nic. Paranoja....

Załóż konto przez stronę. Nie powinno być problemów :)

#94 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 13:27

Dopiero co zainstalowałem, ale pierwsze wrażenia spoko :). Być może dlatego, że często korzsytałem z Tlen.pl na Win...

#95 gluepl

gluepl
  • 138 postów

Napisano 13 marca 2009 - 14:11

Jestem ciekawy jaką minę mają programiści GG, którzy na lewo i prawo ogłaszali swojego klienta na OS X'a ;) tlen nie był zapowiedziany i otrzymaliśmy miłą niespodziankę.

#96 pawello

pawello
  • 150 postów
  • SkądTarnów

Napisano 13 marca 2009 - 14:17

Wersja Universal, chodzi i na Intelu i na PPC.

Tak Mowisz???????? :confused:

Wersja na PPC to chyba raczej koniecznosc. Kto sie bedzie przesiadal na komunikator, ktory na tej platformie nie dziala? :-) Sam uzywalem tlena przez cale lata na PC i nie widze lepszego komunikatora. Sam sie przesiade na tlena jesli bedzie na PPC. A intel na razie to chyba jest w mniejszosci w tym kraju ;-). A jesli nawet nie jest - to niepowazne nie wspierac w pelni OS X. Wszelkie uwagi intelowcow na temat wlascicieli PPC to zenada - wszyscy uzywamy tego samego systemu tylko w roznych wersjach, wiec moze pohamujecie swoje zapedy co? ;-)

#97 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 13 marca 2009 - 16:10

Bardzo fajnie, że coraz więcej firm oferuje swoje programy również użytkownikom komputerów Apple. Jedyne co mnie boli, to fakt, że interface komunikatora Tlen (a dokładnie nazwę użytkownika, jego opis, ikonka statusu) jest taki sam jak w PidGin-ie, znanym użytkownikom systemu Linux.

#98 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 13 marca 2009 - 16:16

Bardzo fajnie, że coraz więcej firm oferuje swoje programy również użytkownikom komputerów Apple.
Jedyne co mnie boli, to fakt, że interface komunikatora Tlen (a dokładnie nazwę użytkownika, jego opis, ikonka statusu) jest taki sam jak w PidGin-ie, znanym użytkownikom systemu Linux.

hmmm wiesz wrocilem z pracy gdzie mam tlena na windzie wlaczylem sobie tlena z crossover zainstalowalem tego na osx i moim skromnym zdaniem wyglada lepiej niz na windzie a wyglada podobnie :)

ja wiem ze polacy wielbiaja czepiac sie i narzekac ale zamiast to robic to kombinujcie i pomagajcie a nie tylko krytyki wyciagniete z buta dajecie ;) ja np staram sie uruchomic dzwiek na tym slicznym cudenkiu :)

co do listy ... jest sliczna :)
Dołączona grafika

#99 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 13 marca 2009 - 16:47

Wygląd nie jest najgorszy, fajnie by było wrzucać awatary z książki adresowej. (tego jeszcze nie sprawdziłem) Można włączyć GG bez konta na tlenie. Nie importuje automatycznie kontaktów GG z serwera. (to już sprawdziłem) iChat u mnie to AIM, GoogleTalk, GG. Chyba nie warto z tym tlenem.

#100 albinmchw

albinmchw
  • 18 postów

Napisano 13 marca 2009 - 17:05

NARESZCIE!!!

w końcu będzie można wyrzucić Adiuma i Kadu, które są kompletnie aużyteczne... jak dla mnie

nie chce się czepać ale po wygooglowaniu słowa "aużyteczne" wyskoczyły mi 3 wyniki do mojego zapytania w tym jedno z nich było twoje ... ps. gratuluje słowotwórstwa.

a co do "aużyteczności" to masz racje ... też zaraz zmienie na tlen

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych