Kącik "MyApple HD" - czyli luźne rozmowy o technologii HD w naszych domach
Napisano 18 lutego 2009 - 18:44
Napisano 18 lutego 2009 - 19:00
chcialbym takie glosniki :
Aperion Intimus 633 Concert HD (cherry) Surround Speaker System reviews - CNET Reviews
czy amplituder moze byc jaki kolwiek czy musi byc jakos dostosowany do mocy glosnikow ??
Napisano 18 lutego 2009 - 20:29
Napisano 18 lutego 2009 - 21:16
Napisano 18 lutego 2009 - 21:52
Napisano 18 lutego 2009 - 22:31
Witam
postanowilem wrzucic swoje "3 grosze" . od ponad 2 lat robie jako kierownik w "jednym z duzych sklepow" jak to nazwal Tony Montana. Nigdy nie stawialem, ani nie kazalem stawiac swoim pracownikom zadnych kropek przy sprzetach , ktore trzeba wypchnac ze sklepu. ale to takie male sprostowanie na poczatek ...
Zauważyłem jedno jak ktoś na prawdę się zna na telewizorach to nigdy nie kupi sobie LCD tylko Plazmę! im@t ja dwa lata pracowałem w firmie na S..... na dziale TV. Wiec tylko potwierdzę wady w samsungach, ale nie tylko serie jakie wymieniłeś, seria 656 jest tragiczna odpadanie ramki obudowy matrycy np. A zresztą elektronika ciekawe, że brawia ma swoje procesory BE i BE2 (pro) Tosiba ma rewelacyjną Faroudja'e, Philips PerfektPixel... a samsung a Samsung ma marketing I jeszcze jedno bo trochę mi się śmiać chce jak czytam o tym, że koniecznie FullHD tak w gwoli ścisłości Panowie w 32 calach FullHd jest niewidoczne z 8 cm wiem bo sprawdzaliśmy na tablicach! W 40 calach potrzeba 1,2 metra żeby tv FHD był jak zwykłe HD! wiadomo o co chodzi i dlaczego?! tylko z tak bliskiej odległości widać rysowanie na krawędziach! A gwarantuje że każdy tv w HD ma skalowanie do 1080 (za samsunga nie ręczę ), czyli czy to dzisiaj czy za 100 lat jak puścicie film na BlueRay to w 32 calach z odległości dalej jak 8 cm różnicy nie będzie! Chyba że faktycznie ktoś lubi siedzieć z nosem w TV wtedy polecam:) No i plazma... bo to najciekawsze czemu w POLSCE tak dużym zainteresowaniem cieszą się LCD?! Generalnie LCD jest to technologia droższa i w porównaniu z Plazmą dużo gorsza! Ale to temat rzeka jak będziecie chcieli to doskonale wyjaśnię te różnice. Oczywiście jak plazma to tylko Panasonic(PY 80 lub PV80) ewentualnie jak ktoś nie ma kasy to LG PG200! pozdrawiam!!
No to jeszcze mój ranking na koniec:
32: Panasonic LX85 lub Philips 7403
37: bardzo ciężko jest philipsy drogie więc ewentualnie Toshiba Z3030!
40/42: oczywiście Sony X3500(X4500 jak ktoś ma kasę), Philips 7403 albo z ambi chyba model 9603! I tu bardzo polecam Panaska PV(HD) lub PY (FullHD) 80!
46/52 ciężko bo drogo, warto poczekać na nowe modele czyli już w marcu/kwietniu (ewentualnie nowe modele Philipsa kupić albo starszą Toshibę Z3030, lub soniaczka W4500 albo starszego X3500)
Napisano 18 lutego 2009 - 22:47
Napisano 18 lutego 2009 - 22:48
Napisano 18 lutego 2009 - 22:50
Napisano 18 lutego 2009 - 22:57
Im więcej osób się wypowiada tym więcej opini niedawno jeden z urzytkownikow przekonywał mnie z płaska to przeżytek nie opłaca się wogle i żebym kupił lcd no to kupiłem lcd firmy SAMSUNG co teraz po przeczytaniu dwóch postów powyżej mnie przeraza ale naszczescie to tylko na chwilebbo nebawem zagości tam 60"pineer albo sharp A samsung pójdzie do sypialni
Ja tam mam szajsunga od roku ponad i na prawdę nie mam na co narzekać. Takie pierdzielenie, że gówno, że szajs bierze się*z tego, że komuś tam coś się*zepsuło i od razu bije pianę.
Napisano 18 lutego 2009 - 22:59
Im więcej osób się wypowiada tym więcej opini niedawno jeden z urzytkownikow przekonywał mnie z płaska to przeżytek nie opłaca się wogle i żebym kupił lcd no to kupiłem lcd firmy SAMSUNG co teraz po przeczytaniu dwóch postów powyżej mnie przeraza ale naszczescie to tylko na chwilebbo nebawem zagości tam 60"pineer albo sharp A samsung pójdzie do sypialni
Bierz plazmę pioneera KURO, niby już KURO nie będą produkować, ale chyba można jeszcze kupić, deklasuje wszystko. Co do amplitunera jak na Twój duży pokój to Onkyo 906, w usa nie są aż takie drogie. Co do głośników to popytaj na AVForums.com Home
Napisano 18 lutego 2009 - 23:02
Napisano 18 lutego 2009 - 23:12
Napisano 18 lutego 2009 - 23:27
Bierz plazmę pioneera KURO, niby już KURO nie będą produkować[/url]
też o tym słyszałem, to niby przez ten kryzys:roll: . Ale znajomy, który sprzedaje sprzęt RTV mówi, że sprzęt drożeje np: Pioneer 50" Kuro zdrożał o 2000 zł ...
Napisano 18 lutego 2009 - 23:49
jak dzwonili do mnie z serwisu i mówili że mają zepsuty TV to w ciemno wiedziałem że to samsung! Obudowa nowej serii wykonana tragicznie, ta farba zatopiona w plastiku w 95% telewizorów jest źle nałożona. Dalej seria M86BD taka sprzed ponad roku podobno 100Hz, sprawdziliśmy ma 50Hz (jeśli ktoś to kupił to mi przykro). Dalej nowa seria 6 po wyświetleniu kartki 1920 na 1080 i skalowaniu 1:1 nie mieści się na ekranie czyli to nie FullHD (jeśli ktoś to kupił to mi przykro). Dalej zaraz po pokazaniu serii 9 powiedzieli że ma 1 000 000 kontrastu - tydzień później Philips pokazał swoją serie 9XXX 2 000 000 kontrastu - następnego dnia Samsung wydał oświadczenie że źle mierzyli kontrast i ich seria od tej pory ma też 2 000 000! Kolejny przykład seria 8 50 cali prawa strona (w jednym modelu) była o centymetr wyżej jak lewa! Z tego co wiem to nie tylko seria 8 ma z tym problemy!
Szczerze nie znam się na tym. Posiadam Samsuga LE-26 R81B
Taniutki model, z którego jestem bardzo zadowolony. W Makiem współpracuje bardzo ładnie. Obraz w HD też najgorszy nie jest. Za te pieniądze nic lepszego bym wtedy nie kupił. Znajomy ma w firmie 2 takie, od ponad roku pracują po 12 godzin na dobę i również problemów nie ma. Jak z nowszymi produktami to szczerze nie wiem. Ale ogólnie z marki Samsung jestem bardzo zadowolony. 6 letni monitor LCD do dzisiaj sprawuje się genialnie.
Napisano 19 lutego 2009 - 00:36
Szczerze nie znam się na tym. Posiadam Samsuga LE-26 R81B
Taniutki model, z którego jestem bardzo zadowolony. W Makiem współpracuje bardzo ładnie. Obraz w HD też najgorszy nie jest. Za te pieniądze nic lepszego bym wtedy nie kupił. Znajomy ma w firmie 2 takie, od ponad roku pracują po 12 godzin na dobę i również problemów nie ma. Jak z nowszymi produktami to szczerze nie wiem. Ale ogólnie z marki Samsung jestem bardzo zadowolony. 6 letni monitor LCD do dzisiaj sprawuje się genialnie.
To z poprzedniej serii jeszcze R81B i R82B, ja też słyszałem że te akurat były dość mało awaryjne, robili je nawet w 23 calach Szerze do Maca nigdy nie kupiłbym SONY czy TOSHIBY! podłączyłem maca chyba do każdego telewizora jaki mieliśmy na sklepie ok 250 sztuk i tylko na samsungu nie trzeba było nic ustawiać i przestawiać... odpowiedz jest prosta... samsung nie ma elektroniki która na siłę próbowałaby coś poprawić w obrazie W końcu samsungi w monitorach są chyba na prawdę w czołówce... szkoda tylko że telewizory potrafili tak spaprać.
no dobra z tą TOSHIBĄ to przesadziłem z komputerem radzi sobie jeszcze całkiem ale PHILIPS czy już nie daj borze SHARP o zgrozo (w tych nowych podobno to poprawili ale uraz pozostał)
pozdrawiam
Napisano 19 lutego 2009 - 20:27
Napisano 19 lutego 2009 - 21:04
Napisano 19 lutego 2009 - 21:07
Ładne promocje na lowendowe modele szykują sie w sklepie dla idiotów
w tym sklepie dla idiotów tak ogólnie nie jest nic taniej niż w innych sklepach ( nawet tych mniejszych - komputronik, vobis, czy jakieś RTV ) Przynajmniej ja nigdy nie trafiłem na ''okazję'' Zawsze ceny były o 10-30% większe.
np: ostatnio drukarka WiFi - w MM drożej o 70 zł, tv lcd phlips drożej o 400 zł i do tego bez ambilight, który mój miał, laptop Asus 400 zł drożej, niż w sklapach, w których kupowałem... już nie mówię o klawiaturze dinovo, która była aż o jakieś 30 % więcej niż w Vobisie!!
Napisano 19 lutego 2009 - 21:27
Napisano 20 lutego 2009 - 07:26
Napisano 20 lutego 2009 - 08:25
Pioneer ogłosił, że zamierza się skupić na działalności związanej z elektroniką i nawigacją samochodową oraz na produktach audio A/V.
W przyszłości Pioneer skoncentruje inwestycje i wysiłki komercyjne na tych obszarach, jak również na produkcji profesjonalnego sprzętu dla DJ-ów. Są obszary, w których Pioneer historycznie zawsze zajmował silną pozycję na rynku wraz z najlepszymi w klasie produktami. Wkrótce zaprezentowane zostaną nowe produkty.
Oznacza to, że Pioneer wycofa się z rynku płaskich ekranów (plazmowych i LCD) do marca 2010 roku. Niezmiernie nam żal, że nie będziemy w stanie dłużej oferować tych wysoce docenianych produktów.
Naturalnie nadal gwarantujemy kontynuację naszej reputacji w zakresie jakości naszych produktów. Oznacza to również, że serwis posprzedażowy nadal będzie kontynuował obsługę klientów. Innymi słowy nadal możecie liczyć na firmę Pioneer.
Wierzymy, że nasza decyzja spotka się z Waszym zrozumieniem. Jednocześnie pragniemy podziękować za Waszą wiarę i przekonanie do produktów Pioneer.
źródło: Pioneer
Napisano 20 lutego 2009 - 10:40
Po drugie w mm rzadko bywają te lepsze produkty. Tzn imho jest w polsce mare marketów wypsazonych dobrze np. W zabrzu i niektóre w wawie oraz sieć saturn reszta dorównuje poziomem do kurzoworld.
Potwierdzają się twoje słowa, dostałem gazetkę z media markt dzisiaj rano, jak zwykle na tytułowej stronie "Super, mega wypas LCD 32 za 1000pln z groszem". Z ciekawości pojadę dziś tam zobaczyć czy zastane tam upatrzoną plazmę Panasonica.
Napisano 20 lutego 2009 - 11:06
Napisano 20 lutego 2009 - 11:14
Po bardzo długiej dyskusji z kimś z wyższych "sfer" znalazł się jakiś karton "zastępczy" i sprawę załatwiono Nie sądzę, że wszyscy mają takie "szczęście"... Ja osobiście trzymam kartony od: iMaca, MacBooka i kierownicy G25, akurat mam na nie miejsce i mi nie przeszkadzają, ale po telewizorach czy amplitunerze nie mam - bo w tym sklepie, w którym kupuję nie robią z tego problemu....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych