Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 09 lutego 2009 - 02:30
Napisano 09 lutego 2009 - 04:30
A mozesz podac jakas alternatywe dla wydajnego procesora ?
Apple mialo wiele zlych posuniec, ale to akurat bylo bardzo dobre.
Proponuje poczytac troche, zdobyc wiedze na temat procesorow ich wydajnosci, a potem pisac.
IBM Press room - 2007-05-21 IBM Unleashes World's Fastest Chip in Powerful New Computer - United StatesApple przeszlo na intela, poniewaz IBM'owski powerPC zostal daleko w tle.
Napisano 09 lutego 2009 - 04:57
Apple przeszlo na intela, poniewaz IBM'owski powerPC zostal daleko w tle.
Napisano 09 lutego 2009 - 09:26
Tak jak mantis napisał, cena to nie jest podstawowe kryterium przy wyborze komputera.A czy ktoś, jeśli go stać, kupi droższy komputer to oznacza, że jest głupim snobem? Głupotą jest IMHO przedkładanie ceny jako najważniejszego kryterium. Gdy pracowalem jeszcze w firmie komputerowej śmiech mnie ogarniał gdy w specyfikacjach do przetargu czytałem, że "cena stanowi 100% kryterium wyboru" a potem okazywało się jaki szmelc takowy klient sam na własne życzenie zakupił
Napisano 09 lutego 2009 - 09:33
Cytat:
Autorem cytatu jest klaus
A co do hakintoszy - jestem za, 3 X TAK dla hakintoszy.
mam zamiar nawet takiego sobie nabyć. Uważam to za moje prawo - tak samo jak mogę sobie skąstruować*każdy saochód z silnikiem i częściami jakimi mi się*tylko podoba.
Uważam nawet że taka maszyna będzie chodzić*idealnie i bezproblemowo.
Popieram!
Ja sam, jak zechcę, to zain
Napisano 09 lutego 2009 - 09:45
To sobie jeszcze napiszcie system operacyjny. Do kompletu.
Napisano 09 lutego 2009 - 10:00
A mozesz podac jakas alternatywe dla wydajnego procesora ?
Proponuje poczytac troche, zdobyc wiedze na temat procesorow ich wydajnosci, a potem pisac.
@Dreadmond
A czemu ma źle działać? Przecież to Vista z nowym paintem
Dreadmond, co Ty robisz, że Leoś zawiesza Ci się 3 razy dziennie?
)
Pytam, bo problem zwykle tkwi między kompem a oparciem krzesła
Napisano 09 lutego 2009 - 10:08
Napisano 09 lutego 2009 - 10:21
Napisano 09 lutego 2009 - 10:23
a to już coś innego;)A od firmy MegaTurboGigaNET?
Dradmond postaraj się jakiś poziom utrzymać, byle jaki, ale poziom...Wiem. Dlatego mi cie szkoda .
Napisano 09 lutego 2009 - 10:34
Napisano 09 lutego 2009 - 10:59
Napisano 09 lutego 2009 - 11:30
Napisano 09 lutego 2009 - 12:39
Jestem 3x na TAK dla readera:)
---- Dodano 09-02-2009 o godzinie 09:46 ----
PS. a czy nie uważacie, że twórcy gier na xbox was nie ograniczają? Uwolnić gry na XBOX 360!!! Mają od dzisiaj działać na PS3hahaha
Napisano 09 lutego 2009 - 12:53
Napisano 09 lutego 2009 - 13:04
Dlatego właśnie powinni wszyscy nie zadowolni stworzyć Front Wyzwolenia Macków. I walczyć o niższe ceny, lepszą jakość no i oczywiście os x na PC.
Z chęcią się dołączę, wyruszymy do Cupertino. Będziemy śpiewać pieśń o demokracji, machać flagami. Będziemy palić opony i rzucać race. Wszystko dla demokracji. Viva La Revolucion!
Napisano 09 lutego 2009 - 14:15
A od firmy ExtremeMegaTurboGigaPlanetHACK?
Napisano 09 lutego 2009 - 15:24
czemu klaus ani dsy nie odstaliście ostrzeżenia?
ja dostałem ostrzeżenie za pisanie nie na temat...
Napisano 09 lutego 2009 - 15:39
Zacofane to są procki intela i ta ich cała architektura x86 beznadziejna. Przyszłość to GPU, są kilkanaście raz szybsze a nawet czasami w niektórych obliczeniach kilkaset razy szybsze od intelowych procków x86 i AMD też. Tylko na razie nikt nie wykorzystuje potencjału gpu. Powstał CUDA, ale to na razie początki, dosłownie kilka programów co umie użyć CUDA i to na pewno tylko na razie taka proteza tego co ma być w przyszłości, jeżeli rzeczywiście dużo ludzi zacznie interesować się mocą obliczeniową GPU.
Odejście od ibm-a na pewno nie było przyczyną słabszych procków(choć de facto w tym czasie intel i amd mieli bardziej wydajne procki), ale nic nie stało na przeszkodzie żeby ibm zrobił im nowego procka, poza tym zaraz po odejściu apple od ibma "za kilka dni" ibm wydał swój nowy procesor.
Napisano 09 lutego 2009 - 15:50
Napisano 09 lutego 2009 - 16:29
Ja sam, jak zechcę, to zainstaluję Leoparda na pralce automatycznej. Może nawet działać niestabilnie i wirować pranie w drugą stronę; nikomu nic do tego.
A McStefan niech mnie za to pozywa do sądu, wyzywa na pojedynek albo nawet nasyła chłopców z miasta. Oficjalnie oświadczam, że mam go gdzieś razem z jego zamordystyczną eulą i nie dam się zastraszyć. Bo kupiona przeze mnie płyta z systemem jest tylko moja i zrobię z nią, co mi się żywnie podoba.
Napisano 09 lutego 2009 - 16:35
Nie, no jasne, lepiej niech nieposłuszne firmy doprowadzą Apple do bankructwa :> Tylko jak nie będą mieli skąd czerpać gotowe pomysły to same też długo nie utrzymają się na rynku.
Mylisz się. Kupując oprogramowanie nie nabywasz prawa własności do kodu a tylko możliwość użytkowania tego oprogramowania na ustalonych przez producenta warunkach.
Jako użytkownik komercyjnego systemu masz prawo zgłosić jego wadliwe działanie producentowi i żądać usunięcia błędów.
Takowoż użytkownik hackintosha z oryginalnym OSX może pocałować w to samo miejsce Apple w sytuacji gdy wystąpią*problemy z działaniem systemu na niewspieranej przez producenta konfiguracji.
Napisano 09 lutego 2009 - 16:45
Napisano 09 lutego 2009 - 16:48
Napisano 09 lutego 2009 - 16:58
EULA nie jest żadną umową kupna-sprzedaży. Byłoby inaczej, gdyby EULA była prezentowana ci przed zakupem, a jej podpisanie byłoby warunkiem zakupu. W rzeczywistości jej zasadność jest bardzo mocno dyskusyjna biorąc pod uwagę fakt, że pierwszy raz z EULA zapoznajesz się podczas instalacji, czyli już po otworzeniu opakowania, co praktycznie wyklucza możliwość zwrotu takiego towaru do sklepu - ergo, jesteś postawiony przed ograniczeniami o których wcześniej nie wiedziałeś, a które mogłyby mieć wpływ na wcześniejszą decyzję o zakupie.Ale wiedz, że autor sobie tego nie zażyczył, zawarł nawet taki zapis w umowie kupna-sprzedaży (co określamy magicznym skrótem EULA) i w tym momencie złamałeś tę umowę kupna-sprzedaży.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych