A ja jakos tych autorytetow i reputacji nie rozumiem... to znaczy rozumiem zasade i ja popieram, ale nie rozumiem dzialania... z tego co zrozumialem to kazde 'klikniecie' w 'autorytet' dodaje 1pkt reputacji, z kolei te po zebraniu 100pkt, zmieniaja sie na 1pkt autorytetu ? czy tak ? cosik tu mi w takim razie nie gra. np. kolega jajcys ma 10pkt autorytetu, a jedynie troche ponad 300 postow.(absolutnie prosze tego nie rozumiec ze to jakies oszustwo, posadzac o zawisc, czy inne niecne rzeczy;-) - kwestia wyjasnienia) czyli majac 10 'autorytetow' musialby otrzymac 10x100 czyli 1000 ... ja rozumiem ze teoretycznie kazdy jego post mogl byc tak pomocny ze conajmniej 3 osoby mu przyznaly pkt.
moja sugestia, po przeczytaniu watku jest taka, ze rzeczywiscie otrzymanie od 'wyjadacza' pkt jest bardziej cenne niz od nowicjusza. i np. proponowalbym zeby dzialalo to tak, ze jest tak jak jest 100pkt od 'nowicjuszy' = 1autorytet, a np. jezeli dostaniesz od kogos kto ma (kwestia ustalenia) 5 autorytetow = 1 autorytet (albo 0,5) powiedzmy takie relacje
od kogos kto ma 0-5 autorytetow / 100 postow = 1 pkt reputacji (100pkt rep. zamienia sie na 1 autoryt)
5-10 autoryt / do 1000 postow - 0,5 autorytetu
pow 10 autoryt. / pow 1000 postow - 1 autorytet
to taka moja sugestia...
---- Dodano 01-03-2008 o godzinie 23:47 ----
p.s. i kolejny przyklad uzytkownik alekzz ma cale 15 postow, i juz 3 pkt autorytetu, przy czym przy przegladaniu jego postow (ma 15 wiec nietrudno

nie daje zadnej odpowiedzi a jedynie pyta... cos nie rozumiem tych autorytetow/reputacji itp... albo jestem za glupi, albo cos tu nie dziala...
j/w prosze o nie branie konkretnych przykladow do siebie i jako probe ataku...
pozdrawiam