no jest
:) fajny taki i prosty jak....
:)
Jakieś szczegóły? Czy to jedna z tych "głębokich" wypowiedzi?

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:04
no jest
:) fajny taki i prosty jak....
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:05
może jakiegoś bencha wrzucimy zobaczymy ? kto ma trabanta ?
co ty na to ?
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:08
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:10
Mnie osobiście najbardziej śmieszą wypowiedzi posiadaczy iPoda, czy iPhone, od pewnego krótkiego czasu, którzy biedni i roztargnieni logują się na myapple spamując forum powtarzającymi się w kółko tematami, głupimi tekstami, nieprzemyślanymi wypowiedziami itd.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:10
To by się zdziwili ci co myślą, że mają Ferrari.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:11
To by się zdziwili ci co myślą, że mają Ferrari.
---- Dodano 15-12-2008 o godzinie 00:08 ----
Na tym forum nie wolno mówić o takich szczegółach, bo od razu temat jest zamykany.
Zresztą nie dziwię się, że sponsorzy się burzą.
Jest to jakaś konkurencja.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:13
poczytaj sobie o metodzie BOOT-132 i bootloaderze CHAMELEON i o pc-efi
a potem sie zdziwisz ile ludzi uzywa OSX na PC:):)
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:15
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:19
Jak ja lubię "fanboyów" z ich uwielbieniem do Apple i nienawiścią do czegokolwiek innego. Ja zaczynałem od instalacji OSX na PC. I tak, kupiłem boxowego Leo - Stefan zarobił na mnie trochę więcej niż powinien bo teraz mam same Makówki a pudełko z systemem się kurzy w szufladzie.Mnie osobiście najbardziej śmieszą wypowiedzi posiadaczy iPoda, czy iPhone, od pewnego krótkiego czasu, którzy biedni i roztargnieni logują się na myapple spamując forum powtarzającymi się w kółko tematami, głupimi tekstami, nieprzemyślanymi wypowiedziami itd. Skoro tak naprawdę nie interesuje was firma Apple z tej strony, z której inspiruje ona MacUserów, którzy doceniając pracę inżynierów z Kaliforni i są w stanie zapłacić trochę więcej niż Wy, bo Wam "szkoda" pieniędzy, to po co właściwie się logujecie na to forum? [offtopic skoro nawet z wyszukiwarcie nie potraficie korzystać?] Po tym wszystkim stwierdzacie, a co tam, zainstaluje sobie OSX'a na moim PC i będe modny. Skoro 90% z Was uważa system windows za lepszy, to powiedzcie szczrze, ilu z Was ma go w oryginalnej postaci? (Mam na myśli paragon i pudełko z kopią OSX'a w środku, od firmy microsoft).
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że wzrost popularności sprzętu i softu Apple wpływa na pogorszenie samopoczucia sporej części uczestników tego forum? Bo wcześniej byłem taki cool i elite a teraz to każdy ma iphone'a, MB i OSX.Jeśli macie iPody i iPhony dla mody, to to forum nie jest niestety dla Was. Tak samo jeśli nie potraficie docenić kreatywnej myśli techniczej Apple'a, która wyprzedza o kilka lat większość innych firm na rynku. Więc przed kolejnymi pustymi wypowiedziami trzy razy się zastanówcie i najlepiej usuńcie Wasze konto, bo nikt takich osób na to forum nie zapraszał.
Akurat myszy to MS robi o niebo lepsze niż Apple. I nie jest to moja odosobniona opinia. A póki co to OSX na PC nie zainstaluje byle "Czesio" któremu komputer kupił tatuś a system ściągnął z torrentów. Do tego potrzeba wiedzy i większość tych którzy to robią naprawdę mają pojęcie co robią - wiedzą co to kexty, terminal nie jest im obcy, radzą sobie bez GUI, w przeciwieństwie do 99% Applowych fanboyów. Ja taką instalację*traktowałem jako poszerzenie wiedzy o systemach operacyjnych. A że mi się spodobał to teraz mam to co w podpisie z prostej przyczyny: do celów poznawczych i naukowych mogę się męczyć, w pracy i przy rozrywce - nigdy.Odnoście "drogiego sprzętu", ja na swojego pierwszego Mac'a zbierałem 4 lata, i nikt mi nie dołożył ani złotówki. Wtedy to były czasy liceum. Jakoś można, jeśli się tylko chce. Co innego jak jest się leniem siedzącym przez monitorem pieca, na którym "dumnie" widnieje deskop OSX'a, a prawą ręką klika się w myszkę z logiem microsoft. Ale to już inna historia...Życzę Wam powodzenia, i odpuszczenia brnięcia w coś, czego i tak nie pojmiecie z takim podejściem, jakie prezentujecie.
P.S. Zastanawiam się czy jest jakaś software'owy sposób na umożliwienie instalacji OSX na komputerach innych niż Apple. Co wy o tym sądzicie?
1. po prostu, wielu uzytkownikow, zwlaszcza poprzednio pecetowcow...
(od razu zastrzegam: nigdy nie bylem pecetowcem! windowsa poznalem dopiero jak uzywalem od kilku lat nieprzerwanie Mac Osa a na Maka przeszedlem z Amigi, a na Amige z C64, a na C64 z Timexa, a na Timexa z kalkulatora Bolek - nigdy nie mialem na codzien do czynienia z pecetem i nigdy nie przesiaklem pecetowskim lajfstajlem -zatem czuje sie jak rasowy angielski dzentelmen na swoich hinduskich wlosciach)
... oddziela od siebie sprawe softwarowego systemu i sprzetu. A tutaj jest tak, ze powiedzmy komputery Apple sa czyms w rodzaju powiekszonego dongla dolaczanego do systemu
2. przestancie wreszcie zrownywac cene kompa z suma kosztow poszczegolnych czesci kompa (ze procesor Intela mozna kupic w Auchanie za iles tam zeta). Tutaj jeszcze liczy sie mysl autorska, design, technologie, laboratoria itp rzeczy ktore nie sa widoczne ale sa.
Tak jakby powiedziec, ze poszaleli z tymi cenami obrazow Malczewskiego, bo przeciez ile moze kosztowac metr plotna, listewki, farba?
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:21
"Czytanie ze zrozumieniem to do dziś odwieczny problem niektórych osobników..."
Pytałem czy jest jakaś możliwość ze strony Apple, software'owego UNIEMOŻLIWIENIA użytkownikom innym niż Mac korzystania z OSX. Nie znam się na tym więc pytam.
Powtórze, że pytanie NIE brzmiało: "czy da się odpalić OSX na PC". Dla tych co nie zrozumieli poprzedniego pytania.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:22
"Czytanie ze zrozumieniem to do dziś odwieczny problem niektórych osobników..."
Pytałem czy jest jakaś możliwość ze strony Apple, software'owego UNIEMOŻLIWIENIA użytkownikom innym niż Mac korzystania z OSX. Nie znam się na tym więc pytam.
Powtórze, że pytanie NIE brzmiało: "czy da się odpalić OSX na PC". Dla tych co nie zrozumieli poprzedniego pytania.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:23
Jak ja lubię "fanboyów" z ich uwielbieniem do Apple i nienawiścią do czegokolwiek innego. Ja zaczynałem od instalacji OSX na PC. I tak, kupiłem boxowego Leo - Stefan zarobił na mnie trochę więcej niż powinien bo teraz mam same Makówki a pudełko z systemem się kurzy w szufladzie.
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że wzrost popularności sprzętu i softu Apple wpływa na pogorszenie samopoczucia sporej części uczestników tego forum? Bo wcześniej byłem taki cool i elite a teraz to każdy ma iphone'a, MB i OSX.
Akurat myszy to MS robi o niebo lepsze niż Apple. I nie jest to moja odosobniona opinia. A póki co to OSX na PC nie zainstaluje byle "Czesio" któremu komputer kupił tatuś a system ściągnął z torrentów. Do tego potrzeba wiedzy i większość tych którzy to robią naprawdę mają pojęcie co robią - wiedzą co to kexty, terminal nie jest im obcy, radzą sobie bez GUI, w przeciwieństwie do 99% Applowych fanboyów. Ja taką instalację*traktowałem jako poszerzenie wiedzy o systemach operacyjnych. A że mi się spodobał to teraz mam to co w podpisie z prostej przyczyny: do celów poznawczych i naukowych mogę się męczyć, w pracy i przy rozrywce - nigdy.
jest - modyfikacja kernela żeby nie sprawdzał obecności TPM i boot_efi które udaje że komputer ma EFI. EFI-X to tak naprawdę też rozwiązanie "software'owe".
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:25
To co piszesz, dotyczy ogólnie instalacji OSX na PC.
EFI-X jest dla tych, którzy nic nie wiedzą o takiej instalacji.
Tak jak pisał Laborman, zaawansowani użytkownicy postawią retaila bez dongla na USB.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:25
Nie pochwalam instalacji OS X na PC. Nie masz pieniędzy? Do roboty! Masz za mało? Istnieje rynek wtórny i zwłaszcza jeśli chodzi o Apple działa świetnie.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:26
No tak.
Najpierw do Ferrari porównywało się maki, a teraz ty do Malczewskiego.
Ja rozumię, że wyobrażenia taki można mieć, ale nijak to się ma do rzeczywistości!
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:27
Glupio ci teraz
:) widzisz nie tylko ja tak zrozumialem
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:28
Zmienił.... ja w swoim cytacie jeszcze miałem "umożliwia"
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:29
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:35
Nie masz pieniędzy? Do roboty!
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:36
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:37
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że wzrost popularności sprzętu i softu Apple wpływa na pogorszenie samopoczucia sporej części uczestników tego forum? Bo wcześniej byłem taki cool i elite a teraz to każdy ma iphone'a, MB i OSX.
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:47
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:54
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych