OSX na PC żadnym problemem? Zamieszanie wokół klonów
Napisano 15 grudnia 2008 - 00:55

Napisano 15 grudnia 2008 - 01:31
ps. chyba nie o tego Pana chodzi: Jacek Malczewski - Wikipedia, wolna encyklopedia
poOzdrawiam
Jak to nie o tego??? Oczywiscie ze o tego!
Najlepsze obrazy na aukcji w Polsce
Cena wywolawcza: 180 tysiecy PLN
Napisano 15 grudnia 2008 - 01:34
To slogan współczesnej generacji roszczeniowej. Na szczęście zamiast Nike za 99.99 USD można mieć Mike za 9.99 USD
Kokos, a nie zauwazyles ze bardzo czesto Nike i Mike robia buty tej samej jakosci, tymi samymi chinskimi rekami (wykorzystywanymi 20 godzin dziennie oplacanymi w glodowej wysokosci), ba nawet w tej samej fabryce? I wtedy brakiem rozsądku jest kupowanie Nike'a ?
Napisano 15 grudnia 2008 - 01:50
6,
chcesz MacOS X ?? To kup se Maka !
Albo na drzewo.
Supermoderator kokos, taki czysty, sterylny, legalny, wręcz Boski. Przy okazji trochę taki prosty. Wypowiedź naprawdę godna kogoś kto niedawno z drzewa, na które wysyła, sam zszedł. Ciekawe czy sam jesteś taki legalny. Czy wszystkie mp3'ki, plugin'y, programy, filmy i inne duperele które posiadasz są legalne. Czy opłacasz podatek radiowo-telewizyjny, czy twoje adium, kadu lub inne badziewie nie oszukuje właścicieli Gadu-Gadu, czy płacisz za parking gdzie jest to wymagane. Widzisz wystarczy jedno małe "COŚ" które pozyskałeś nielegalnie i nie musi być to wcale soft, a sam możesz wysłać swój "ZADEK" na drzewo. Bo co to za różnica kogo okradasz. Apple za to ze instalujesz OS X na blaszaku, miasto nie płacąc za parking, czy państwo nie płacąc podatku od wykonanej roboty, dostając kasę do łapy, a umowa jest tylko na mordę. Tak często ci wszyscy super-legalni uwielbiają wręcz porównywanie piractwa lub łamanie licencji do kradzieży samochodu. Wiec Zróbcie teraz rachunek sumienia.
Ja uważam że ten zapis w EULA jest kretyński tak samo jak to że muszę płacić za radio którego nie słucham, ale posiadam bo wciśnięto mi taką funkcjonalność jak kupowałem wieżę audio, MP3 lub telefon. Albo to że w paliwie mam podatek za coś (polskie drogi) co przypomina klepisko a nie asfalt lub o zgrozo podatek ZUS.
PS. no cóż dostało się kokosowi, bo jego wypowiedź mnie najbardziej ubodła, ale tyczy się to wszystkich jakże super legalnych użytkowników produktów jedynej słusznej marki

Napisano 15 grudnia 2008 - 02:02
Napisano 15 grudnia 2008 - 02:25
Napisano 15 grudnia 2008 - 02:35
Napisano 15 grudnia 2008 - 02:53
Napisano 15 grudnia 2008 - 03:03

Napisano 15 grudnia 2008 - 06:39
Ale Ty to pisałeś właśnie o ludziach, którzy wydali te duże pieniądze (1zł za iPhone'aNie uważam że jestem "cool" i "elite" tylko drażnią mnie wypowiedzi osób, które plyną razem z falą "wzrostu popularności..." i krytykują "fanboy'ów" za to że płacą niewiadomo jak wielkie pieniądze i zachwycają się jakimś jabuszkiem. Bo szczerze nie interesuje mnie to co sobie taka osoba myśli. Podobają mi się dobre rzeczy i lubie na nie wydawać pieniądze jeśli wiem, że się na nich nie zawiode, ok?

* Nie nie jest mi głupio, zwykła literówka. Może jak byś czytał ze zrozumieniem to byś się domyślił. Bo skoro piszę, że osobiście nie podoba mi się ta instalacja OSX na PC, to chyba logiczne, że taka możliwość istnieje, jak sam temat wątku wskazuje, więc pytaniem zbędnym było by zapytanie o móżliwość instalacji tego systemu na PC, nie uważasz?
Czy ja wiem, co Ci po głowie chodzi? Odpowiadam na pytanie

---- Dodano 15-12-2008 o godzinie 02:42 ----
Tak samo mogę się śmiać z:
Komputer: Mini 1.83/4GB/200GB/Leo, Clamshell 300/160MB/20GB/Panther, PM G5 1.6/4GB/80GB/Tiger
Telefon: iPhone 4GB
Jenot
4GB?
Ale do których 4GB pijesz?

Napisano 15 grudnia 2008 - 09:14
nadal gadasz głupotyOk może się źle wyraziłem, kupuje w iSpot Leoparda i zamiast zainstalować go na Macintoshu robię z niego podstawkę pod piwo w końcu zapłaciłem za niego, ale że nie chcę go instalować tam gdzie producent zaleca to gwałcę jedynie EULA
pokaż mi zapis który coś takiego sugeruj (że nie możesz sobie zrobić czegoś takiego z płytką/pudełkiem/etc.)
nie no nie przesadzaj... nie każ im myśleć2. przestancie wreszcie zrownywac cene kompa z suma kosztow poszczegolnych czesci kompa (ze procesor Intela mozna kupic w Auchanie za iles tam zeta). Tutaj jeszcze liczy sie mysl autorska, design, technologie, laboratoria itp rzeczy ktore nie sa widoczne ale sa.
Tak jakby powiedziec, ze poszaleli z tymi cenami obrazow Malczewskiego, bo przeciez ile moze kosztowac metr plotna, listewki, farba?

Ja Ci nie ubliżam, natomiast Ty mi tak - bo podchodzę do pewnych zakupów rozsądniej.

gówno prawda za przeproszeniem. można było instalować na wirtualnej maszynie od samego początku. co prawda tylko jakąś tam bardziej wypasioną wersję a nie home basic czy coś w ten deseń, ale zawsze.Tak samo jak idiotyczny był zakaz instalowania Visty na wirtualnej maszynie, chociaż na zwykłym PC można.
[...]
Używając Adium czy Kadu łamiesz licencję GG której idiotyczny punkt mówi o tym że wyłącznie oryginalnym klientem możesz podpiąć się do sieci.
gdybyś się tym zainteresował bardziej, to byś się dowiedział, że ten zapis w licencji jest po to, żeby siec gg nie była wykorzystywana komercyjnie (np. w jakiejś firmie, itp.) przy użyciu autorskiego klienta. to nie jest zapis który ma ścigać takich 'zwykłych' użytkowników
no i gg jest beznadziejne

Napisano 15 grudnia 2008 - 09:49
Nie musisz.Ale zgadzasz się bo musisz - to nie jest żaden argument.
W Polsce EULA jest wiążąca, w USA jest mało ważna.
Z każdym razem jak kupowałem buty Mike, to rozpadały się po miesiącu. Natomiast Nike po 18 miesiącach byly schodzone, ale się nie rozpadły...
Do tego nie musiałem wycinać dziury w bucie, na nike+. Ale przecież wy wytniecie sobie w Mike taką samą... i co z tego, że Mike są ciężkie i wyglądają brzydko...
Napisano 15 grudnia 2008 - 10:09
o, fajno wiedziećW Polsce EULA jest wiążąca, w USA jest mało ważna.

skąd to info? bo jeżeli o tą informację chodzi to zazwyczaj każdy mówi co innego

Napisano 15 grudnia 2008 - 10:10
'zakupów'? jak kradniesz bułki, czy ściągasz muzykę/filmy z neta, to też mówisz, że idziesz na zakupy/do sklepu/wypożyczalni/kina?
Znowu złe porównanie.
Chcesz porównać do bułek, to ja bym to zrobił tak.
Kupujesz gotowe, komponenty i pieczesz sobie w domu.
Za wszystko płacisz, a nie kradniesz.
To bułka i to bułka.
Żaden piekarz nie ma prawa cię zaskarżyć, że przez twoje pieczenie bułek w domu, nie zarabia kasy!
Po za tym okazało się, że "on" wszystko zaczął robić z najtańszej mąki, a na dodatek wszystkim jego wypiekom zaczyna czegoś brakować.
Gdyby nie podnosił cen, to wtedy mógłbyś się zastanowić nad sensem domowych wypieków.
Na dodatek, ktoś w internecie opublikował stary przepis swojej babci na bułeczki i okazało się, że to ten sam z którego korzysta ów piekarz.
Napisano 15 grudnia 2008 - 10:12
Napisano 15 grudnia 2008 - 10:18
wiecie ze to moze byc gwozdz do trumny apple? jesli patent stanie sie popularny... kto bedzie kupowal maki? My fani tak...a reszta ktora nie stac albo nie chca wydawac tyle pieniedzy???
Fanów już coraz mniej, bo szczególnie starzy dostają najbardziej po D.
Nowi też szybko się zorientują, że firma robi ich w balona.
Jeśli Apple się w pore nie opamięta i nie dostosuje do rynku, to rzeczywiście może być jej koniec, czego raczej bym nie chciał, bo ubyło by największej konkurencji dla M$.
Napisano 15 grudnia 2008 - 10:19
poza tym, OSX bez sterowników, to trochę lipa
Hp robi jakiś tam model stacjonarki PC+monitor w jednej obudowie, ale też jest drogi...
Zgadzam się, bo OSX to już 9% userów!!Jeśli Apple się w pore nie opamięta i nie dostosuje do rynku, to rzeczywiście może być jej koniec, czego raczej bym nie chciał, bo ubyło by największej konkurencji dla M$.
Tych nie zabraknie, ale również zgadzam się. Stosują praktykę dziwną... kup nas, kup nas, ooo pięknie, świetny wybór... teraz mamy Cię już w dupie... i łapią następnego, kup nas, kup...Fanów już coraz mniej, bo szczególnie starzy dostają najbardziej po D.
Napisano 15 grudnia 2008 - 11:54
i niech dalej im się dostaje po gębie za to, że przeszli na intele! od pierwszego makintosza z sercem intela stało się jasne, że maki nie będą już takie same. niby szybsze, bardziej energooszczędne, ale co z tego, jeśli są kupowane dla opakowania. To, że mac os x jest przyjazny, stabilny i piękny nikogo nie obchodzi, bo jest zamieniany na windowsa.
Całkowicie popieram. Po choinke było sie pchać na intela
Napisano 15 grudnia 2008 - 12:06

Napisano 15 grudnia 2008 - 12:36
6,
chcesz MacOS X ?? To kup se Maka !
Albo na drzewo.
Chyba masz jabłko zamiast mózgu.
Napisano 15 grudnia 2008 - 13:40
Czy ja wiem, co Ci po głowie chodzi? Odpowiadam na pytanie
Nie musisz, ale czytając łatwo się jest chyba zauważyć, że raczej nie interesowałaby mnie odpowiedź na pytanie czy się da, tylko raczej jak można temu zapobiec. Tyle gadania na nic, a i tak dalej swoje, bo nie napisałem "nie" w jednym wyrazie

Ale do których 4GB pijesz?
Pije? Chyba nie bardzo rozumiem. Ale czytając : [Telefon: iPhone 4GB] w podpisie, trochę się zdziwiłem. Ale sory, mój błąd, zapomniałem o tej wersji, bo myślałem o 3G.
Napisano 15 grudnia 2008 - 13:40

Napisano 15 grudnia 2008 - 13:42
Napisano 15 grudnia 2008 - 13:43
Napisano 15 grudnia 2008 - 13:54
Znowu złe porównanie.
Chcesz porównać do bułek, to ja bym to zrobił tak.
Kupujesz gotowe, komponenty i pieczesz sobie w domu.
Za wszystko płacisz, a nie kradniesz.
To bułka i to bułka.
Żaden piekarz nie ma prawa cię zaskarżyć, że przez twoje pieczenie bułek w domu, nie zarabia kasy!
Po za tym okazało się, że "on" wszystko zaczął robić z najtańszej mąki, a na dodatek wszystkim jego wypiekom zaczyna czegoś brakować.
Gdyby nie podnosił cen, to wtedy mógłbyś się zastanowić nad sensem domowych wypieków.
Na dodatek, ktoś w internecie opublikował stary przepis swojej babci na bułeczki i okazało się, że to ten sam z którego korzysta ów piekarz.
dawno sie tak nie usmialem... bynajmniej nie dlatego ze "porownanie" jest blyskotliwe:)
Jeśli Apple się w pore nie opamięta i nie dostosuje do rynku, to rzeczywiście może być jej koniec, czego raczej bym nie chciał, bo ubyło by największej konkurencji dla M$.
patrz wyzej...
Nie wiem skad kolega bierze tego typu "zlote mysli" ...ale przynajmniej mozemy sie wszyscy posmiac. ...Apple musi sie dostosowac do rynku? ...bo jak nie to z nimi koniec? Nie jestem jakims slepo zakochanym uzytkownikiem, ani tym bardziej wielkim fanboyem, ale kiedy widze wykres.. szczegolnie wykres finansowy to potrafie odczytac co mi on mowi. Apple przez ostatnich 5-6 lat z firmy niszowej, podnoszacej sie z kolan osiagnelo poziom o ktorym wielu im podobnych moze dzisiaj pomarzyc. Zyski rosna juz nie tylko z roku na rok, ale i z kwartalu na kwartal, marka rozpoznawana na calym swiecie i porzadane przez masy produkty (mimo iz jak wszystko posiadajace rowniez wady!). Spojzmy prawdzie w oczy... jesli juz nawet w naszym czesto mocno zasciankowym kraju z kazdej witryny patrza na nas macbooki, ipody i iphony... niemal w kazdym konkursie, promocji i tym podobnych sa do wygrania Applowskie produkty.. to wybacz przyjacielu ale niemoglbys sie bardziej mylic w swojej ocenie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych