OSX na PC żadnym problemem? Zamieszanie wokół klonów
Posted 14 December 2008 - 23:10
Posted 14 December 2008 - 23:12
---- Dodano 15-12-2008 o godzinie 01:14 ----
to raz,
2. scg32 nie ma podpisu
3. testuję różne hackintoshe, ale jak nie pobiorę spreparowanej płytki DVD to inaczej nie umiem wgrać osx na PC. napisz mi na PW jak wgrać osx z mojej oryginalnej płyty DVD od Apple
juz mam:)

Posted 14 December 2008 - 23:16
pokaż mi gdzie jest taki zapis, albo chociaż zapis sugerujący coś takiegoMoże posłużyć mi jako podstawka pod piwo , to też będzie niezgodne z zaleceniem producenta.
naprawdę
czekam
albo nie gadaj takich bzdur
Posted 14 December 2008 - 23:19
To co w moim podpisie:)
---- Dodano 15-12-2008 o godzinie 01:14 ----
juz mam:)
OMG scg32 Ty tu hehehhe.
Posted 14 December 2008 - 23:23
taa... możliwość (okazja) czyni złodzieja w końcu, c'nie?Wkurzają takie wypowiedzi, jak wiadomo Polska nie jest bogatym krajem a MAC jest drogi, każdy szuka sposobu żeby mieć najlepiej za jak najmniej. To nie jest tylko cecha Polaków ale całej ludzkości. Kłamał bym gdybym potępiał takie działanie ponieważ też nie jestem święty i myślę że jest niewiele osób które np. mają całą muzykę na iPodzie legalną, wszystkie programy na kompie legalne itp. Też bym chciał Maka na moim PC za darmo ponieważ zwyczajnie mnie nie stać, a jeżeli mam taką możliwość to czemu nie?!
Posted 14 December 2008 - 23:23
OMG scg32 Ty tu hehehhe.
no wkoncu uzywam systemu apple to czemu nie

Posted 14 December 2008 - 23:24
@cimonj - dzięki ... szacun dla Ciebie. Rozumiem, że przykład z brykami był ilustracją "MOŻLIWOŚCI WYBORU... ktora niestety ale apple ogranicza do przesadnego minimum."
Ale wiesz... Pan Samochodzik miał bryczkę - ohydną karoserię z silnikiem Ferrari w środku. Dodatkowo konstrukcja byla amfibią.
Zbudował to jego wuj korzystając z w komponentów wraka Ferrari.
Jednak, trzeba pamiętać, że silnik z gruzu auta z Maranello był nadal czyjąś własnością, tymczasowo tylko dostał się pod "opiekę" wuja i Pana Samochodzika.
I było super. Wszyscy się naśmiewali z ohydnej konstrukcji, Pan Samochodzik ujawniał potencjał swojej paskudy dopiero w krytycznych momentach fabuły.
Nikt nie pytał o prawo własności komponentów super amfibii, był to czas socjalizmu, a Pan Samochodzik nie wyjeżdżał za granicę.
Niestety, jednak porównania świata komputerów i świata samochodów są skażone u źródła. Gdyby stosować miarę rozwoju sytemów komputerowych z np. windows, do samochodu, to konstrukcja taka zatrzymywałaby się sama po przejechaniu arbitralnej ilości kilometrów, po czym trzeba by wymieniać w niej silnik.
Posted 14 December 2008 - 23:30
pokaż mi gdzie jest taki zapis, albo chociaż zapis sugerujący coś takiego
naprawdę
czekam
albo nie gadaj takich bzdur
Ok może się źle wyraziłem, kupuje w iSpot Leoparda i zamiast zainstalować go na Macintoshu robię z niego podstawkę pod piwo w końcu zapłaciłem za niego, ale że nie chcę go instalować tam gdzie producent zaleca to gwałcę jedynie EULA, które w Polsce nie jest wiążącym prawem. Kupuję samochód i sadzę w nim kwiatki i w związku z tym producent wytoczy mi proces bo go okradłem i nie robię z samochodem tego co producent przewidział??
Wyjaśnij mi to.
Posted 14 December 2008 - 23:30
xanael!
Taki sprzęt można kupić za ok 3000 zł (bez systemu) Czy warto płacić aż 2400 zł za sam system. Dla mnie osobiście nie jest tyle wart i byłbym skłonny ściągnąć go z Internetu a nie płacić pensję miesięczną dużej części społeczeństwa za sam system
hahahaha, no ale co to za porownanie
"taki sprzet mozna kupic za 3000zl?"
pokaz mi taki (z wyswietlaczem odpowiednim, prcoesorem itp.)
nie mowiac juz o rzeczach jak chociazby pobor pradu... no chyba ze znajdziesz Pieca + 24" o analogicznej mocy pobierajaca max 300W
Posted 14 December 2008 - 23:31
A ja powiem Wam tak wracając do tematu.
Według mnie choćby nie wiem jaki patent wymyślili to na PC Mac może i będzie działał ale do czasu. Mac to nie tylko obudowa to dopasowane komponenty do całości także do OSX. Wiele ludzi tłumaczy się brakiem kasy , proponuję to dobrze policzyć różnica w cenie pomiędzy MAC a PC wcale nie jest już taka wielka. A kupić PC + przejściowki żeby zrobić Maca to jakiś masochizm. To tak jakby zrobić z malucha mercedesa i penie się da( dla chcącego nic trudnego). Może wyglądać będzie jak mercedes ale zawsze to będzie maluch.
Zresztą ja już widzę całą żeszę użytkownich PECETOWYCH maków że im coś nie działa albo OXS jest do dupy , bo się czegoś nie da uruchomić , coś się wywaliło, coś się niełączy, usb nie działa itd. itd. To tak jak instalacja nielegalnego oprogramowania i psioczenie że ono nie działa - bo nie może działać...
Czy widziałeś na tym forum, żeby ktoś biadolił, że mu coś na OSX nie działa jak ma PC?
Dokładnie ! Jeszcze rok temu też siedziałem na toshibie nie było mnie stać na maca , więc wziąłem sie do roboty i mam wymarzony komputerek ... Co do instalowania mac os na pc to jest tak jak maluch z wnętrzem od ferrari - buractwo .
Buractwo to jest, jak ktoś ma Fiata, a myśli że kupił Ferrari.

Zaglądałeś pod maskę temu MBP co go masz?
Posted 14 December 2008 - 23:37
Zaglądałeś pod maskę temu MBP co go masz?
Ja zaglądałem. I co? Chodzi Ci o to, że to to samo co w innych laptopach, np. Dell?
Owszem, to samo. Ale jest włożone tam przez producenta, i nic to klienta nie obchodzi co tam jest w środku. Po prostu ma działać.
Prawda jest taka, moi mili, że odsetek instalujących/chcących zainstalować Mac OS X na pecetach jest minimalna. Trzeźwo myślący ludzie - przynajmniej w sektorze z którym ja współpracuje - rozumują prawidłowo: chcę mieć Maka, kupuję Maka.
I co by koledzy używający Mac OS X na swoich składakach nie wypisywali na forach - nic tego nie zmieni. Jesteście moi drodzy mniejszością.
Na szczęście

Posted 14 December 2008 - 23:37
..i to nazywam TRESCIWA odpowiedzia!..
..malo jest osob ktore potrafia mnie przekonac do swoich racji.. kokos jestes jedna z tych ktorym sie to udalo! SERIO

..mam nadzieje ze mnie kochanie nie nakrzyczy i nie kaze sprowadzic orginalnego Mitsu z japonii hehHe

PoOzdrawiam
Posted 14 December 2008 - 23:40
Czy widziałeś na tym forum, żeby ktoś biadolił, że mu coś na OSX nie działa jak ma PC?
Ja mam OSX na PC i mi wszystkoo smiga oprocz boot campa ale to chyba oczywiste:)
Posted 14 December 2008 - 23:42
Posted 14 December 2008 - 23:46

Posted 14 December 2008 - 23:48
Mam trabanta z silnikiem VW Polo i też jeździ.
może jakiegoś bencha wrzucimy zobaczymy ? kto ma trabanta ?

co ty na to ?

Posted 14 December 2008 - 23:49

Posted 14 December 2008 - 23:49
Posted 14 December 2008 - 23:53
Posted 14 December 2008 - 23:55
Posted 14 December 2008 - 23:58
P.S. Zastanawiam się czy jest jakaś software'owy sposób na umożliwienie instalacji OSX na komputerach innych niż Apple. Co wy o tym sądzicie?
no jest

Posted 14 December 2008 - 23:59
A kupić PC + przejściowki żeby zrobić Maca to jakiś masochizm. To tak jakby zrobić z malucha mercedesa i penie się da( dla chcącego nic trudnego). Może wyglądać będzie jak mercedes ale zawsze to będzie maluch.
Brednie...
Nie każdy pecet jest maluchem (są też mercedesy wśród pecetów). Nie każdy Mac jest mercedesem. Za to każdy (nowy) Mac jest pecetem.

Posted 14 December 2008 - 23:59
Posted 15 December 2008 - 00:02
Jakoś jeszcze nikt nie napisał tu, że eby to EFI-X zadziałało to trzeba mieć zgodny sprzęt, więc nie ma tak różowo, że kupuję byle jakiego peceta, wkładam dongla i płytkę z Leo i voila - system działa. Na 90% albo i więcej nie zadziała wcale. Dlatego jeśli ktoś chce to kupić niech najpierw sprawdzi czy jego płyta główna i grafika jest na HCL.
To co piszesz, dotyczy ogólnie instalacji OSX na PC.
EFI-X jest dla tych, którzy nic nie wiedzą o takiej instalacji.
Tak jak pisał Laborman, zaawansowani użytkownicy postawią retaila bez dongla na USB.
Posted 15 December 2008 - 00:02
Aleście odgrzali kotleta... o EFI-X wiadomo już od czerwca tego roku... żadna nowość i żaden wynalazek - ot Bootloader emulujący EFI... w działaniu podobny do Boot-132
Na dobrą sprawę do użycia jedynie z garstką płyt głównych ze stajni Gigabyte i paroma/nastoma kartami graficznymi... Producenci EFI-X też nie zagwarantują bezproblemowego upgrade'u przez SU jeśli firmware EFI-X nie będzie przygotowany do tego, czyli zgodny z np najnowszą aktualizacją...
Tyż prowda

Jak już wspominałem całe to zamieszanie wokół efix ma zwyczajnie uziemić projekt i tyle.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users