Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#501 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 17 listopada 2010 - 13:54

1080p? Rdr w 1080p ? Ja to muszę grać na 32" bo na 40 wyglada to paskudnie, ta gra na ps3 nie jest nawet w 720p! Grales w obie te gry na tym samym tv na 2 konsolach tak jak ja? Zapomniałem na ps3 nie ma aa w tej grze, na klocku jest x2... I ten framrate... Wszystkie portale i porównania piszą jednogłośnie ze ta gra jest lepsza na klocku, zdając przy tym ze rockstar nie roadzi sobie z wykorzystaniem ukrytej mocy ps3, i nie są sami...

#502 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 listopada 2010 - 14:23

na moim nowym tel wygląda rewelacyjnie...
Nie będę się sprzeczał bo to nie ma sensu

---------- Wpis dodano o 14:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:18 ----------

ale jedno mogę powiedzieć uncharted 2 i god of war III na PS3 wymiatają pod względem grafiki...
Nie jestem fanem gier ale je jako jedne z nielicznych przeszedłem... :-)
obecnie pykam w dragon age początek, fajna gra...

#503 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 17 listopada 2010 - 14:27

Wiesz, moja dziewczyna nie widzi różnicy pomiędzy ekranem w 3GS a retiną, dla nie gierki wyglądają tak samo, co nie znaczy ze tak jest? Rdp na box jest w 720p na ps3 nie, to ze ty grasz w 1080 nic nie znaczy, po to jest upscaling żeby go uzywac, to tak jak nagrać film w 720p na iphonie 4 i oglądając go na tv fullhd stracisz jakosc, to jest logiczne... Ostatni cod rownież za ps3 nie jest w 720p, tak w ogole to na obu konsolach 720p to już dużo, dopiero następne generację bedą wspierały prawdziwe full hd... Co prawda są gry 1080p ale zazwyczaj są oganiczone w innych aspektach żeby sprzęt pociągnął... Generalnie co do jakości to nic na mnie nie robi wrażenia, Rdp z bliska wyglada koszmarnie, szczególnie tekstury w oddali, kosole są już dawno zacofane w porowananiu do pc, No może NBA 2k11 wyglada bardzo fajnie, na pierwszy rzut oka nawet z bliska nie wyglada dużo gorzej od wersji na pc z aax8 w 1920x1200, jedynie podczas pożytek i przerw jest lekki spadek framerate... ale najlepeij mieć wszystkie zabawki i korzystać na co ma się ochotę, wiec ps3 kupię dla samego br.

#504 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 listopada 2010 - 14:29

grałeś w uncharted 2 na PS3...? jak nie to zagraj

#505 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 17 listopada 2010 - 15:50

Nie gralem, nie lubie krotkich liniowek :P jakby mi się takie gierki podobały to dawno bym miał ps3 ^^ a graficznie to nic nadzwywaczajnego, na pc jest pełno ładniej wyglądających gierek, nie zapominaj tam siedzi gf7 ;p ja czekam na 6970 do pc, nie mam zamiaru się cofać o lata świetlne :P xboxa kupiłem nie dla grafiki, głownie dla kinect żeby nie grać samemu :P a Rdp kupiłem przy okazji nowke za 100zl wiec się długo nie zastanawiałem :P

#506 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 listopada 2010 - 21:48

jakie gierki wyglądają ładnie np od uncharted 2...? Jakoś nie spotkałem się, i nie mam zamiaru wdawać się w idiotyczne pogaduszki...

#507 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 17 listopada 2010 - 22:59

Jakiego masz kompa? Odpal kazda nowsza gierke na max detalach z aa minimum 4 w natywnej rozdzielczości twojego monitora, np. już nie młody crysis, nie ma co porównywać starego gf7 do dzisiejszych kart :P

#508 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2010 - 00:09

Zmartwię cię, ale niestety rynek należy do konsol. To co się wydaję i sprzedaje na PC to niewiele z rynkiem konsolowym. Dodatkową zaletą jest fakt, że kupując konsolę nie muszę się martwić o to czy za rok gry będą chodziły. Inna sprawa, że nie muszę się o nic martwić, po prostu wkładam płytkę i gram. Zabawa z rozbudową komputera nie ma większego sensu.

#509 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 listopada 2010 - 01:21

Nie zmarwileś mnie, znam ten rynek na tyle dobrze ze wiem co się sprzedaje a co nie, na pc rzadzi piractwo, sam kupuje tylko perełki i w pewnym stopniu się do tego przyczyniam, ale sam swiata nie zmienię :P Ja oprócz gier od zawsze lubiłem się bawić w kombinowanie ze sprzętem, wiec mnie nie martwi zmiana czegokolwiek, a wręcz przeciwnie, sprawia mi to przyjemność... są gry które na konsole się nie nadają, strategie i szybkie fps, taki cod na konsoli to totalna pomyłka, auto aim to nie jest granie... W dużo gier gram na padzie, wszystkie sportowe, czasem samochodowki jak nie chce mi się podpinac g25 (tu duży minus dla ms ze nie działa z klockiem :/), assasin's creedy itp. Dlatego w tego typu gry mogę grać na konsoli i z tego powodu mam wii i klocka, ale jakby nie było grafa i wydajność w tych grach nie powala na dzień dzisiejszy, gry na pc tez cierpią z tego powodu. Takie gta na pc wyglada i działa niebo lepiej niz na konsolach, tekstury i liczba obiektów nie jest dla pc straszna, na konsolach wieje pustką w porównaniu do pc, powód prosty, słabe bebechy i tu własnie co większość uważa za zaletę konsoli ja uważam za wadę, brak mozliwosci modernizacji i często framrate na pograniuczu płynności, taki red dead redemptantion jakby wyszedł na pc to nawet bym się nie zastanawiał na czym w to grać, jak siadłem przed tv to oczy pieką od tych słabych tekstur. Własnie ukonczylem black ops na pc, sorry ale na konsoli to wyglada paskudnie, na ps3 ta gra nie jest nawet w 720p bo nie dała by rady. To samo FIFA 11, na klasycznej kamerze smiga ok, ale już na pro na której gram na pc bez żadnego problemu, na boxie się poprostu tnie, a brak mozliwosci zjechania z grafiki owocuje tym ze gra się nieprzyjemnie (choć po wyłączeniu radaru jest ciut lepiej). Niestety kosole zachamowaly pod tym względem rynek. Ale fakt ktoś kogo grafa średnio interesuje i nie ma porównania tego samego na rożnych platformach będzie się dobrze bawił i w sumie to jest najważniejsze :P Konsola to fajna sprawa do grania w kilku przed tv, w inne gry wole grać na pc, a to ze trzeba często cos zmieniać to taki urok tego sprzetu, jak pisałem dla mnie to zaleta.

#510 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2010 - 01:34

Tylko rynku nie zmienisz, a ten nieubłaganie idzie w kierunku konsol. Wystarczy spojrzeć na ilość sprzedaży. Ponadto dla mnie liczy się bardziej grywalność niż rozdzielczość czy jakość tekstur. Zwłaszcza, że jak siedzę 4m od TV to nie robi mi to róźnicy (to tak jak oglądanie billboardu, który ma 100dpi) Może już jestem stary, ale zabawa w pakowanie pieniędzy w bebechy komputera, aby tylko pograć nie ma sensu. Zwłaszcza, że konsolę mogę wziąć bez trudu ze sobą i podłączyć pod dowolny TV. Dochodzi też jeszcze jeden aspekt, konsola wymusza na developerze lepszą optymalizację gry w porównaniu z PC - tu zależność jest prosta, masz kasę na rozbudowę, to gra będzie działać. Z mojej strony EOT. Zresztą trzymajmy się tematu.

#511 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 listopada 2010 - 08:26

Dla tych co myślą ze grają w full hd WipEout HD's clever 1080p workaround | News | GamersGlobal :P nawet gta4 nie jest jest w 720p na ps3, na klocku już tak :P 1080p jest dobre do filmów, nie do gier... Pod tym względem czekamy następna generację konsol, bo ta tak na prawdę ssie...

#512 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2010 - 16:27

Mam pytanie. Czy warto kupić najnowszy Xbox360 Slim 4GB zamiast 250GB?

#513 Lód

Lód
  • 38 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 18:20

Nurtuje mnie dokładnie to samo pytanie. Liczę się z tym, że 4 GB to pamięć tylko przeznaczona na zapisy stanu gry i ewentualnie jakieś dema. Z drugiej strony do xboxa można podpiąć pendrive (do 16 GB). Wie ktoś z was jak bardzo "wyciszono" konsole, w której działa płyta w stosunku do starszej wersji ?

#514 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 listopada 2010 - 18:58

Rozwieje wasze wątpliwości, kupiłem tydzień temu 4gb z kinect, nie gram online, filmów tez nie oglądam bo mam inny sprzęt do tego, wiec myślałem ze 4gb wystaczy... Niestety grając, dźwięk, a raczej hałas wydawany przez napęd jest nie do zniesienia, w zależności od gry jest on większy lub mniejszy, w RDR miałem wrażenie ze się płyta zagotuje tak ja mieli, w dzień jeszcze na siłe można to przeżyć ale wieczorem lub w nocy to koszmar. Efekt taki ze kupiłem w sobotę dysk, 250gb (tylko taki jest) i zainstalowalem wszystkie gry na hdd, różnica ogromna, płytka jest potrzebna tylko do rozruchu, po 2 sekundach cisza... W sumie kosztowało mnie to 50€ wiecej bo dysk kosztuje 100€, ale wolałem matową obudowe, a ta z dyskiem jest glossy, jak kto woli... Przy okazji Zainstalowalem pełno demowek, i wiem np ze taki gothic4 nie warto kupować, w końcu mogłem porównać pes 2011 z FIFA 11 i dokonoc wyboru. Co do penów to nie wiem na ile gier wystaczy te 32 gb (2x16) i cenowo chyba tez to tanie nie jest? Nie wiem ile teraz kosztuje pen 16gg, ach i nie wiem czy się da bo jak ściągam demka to nie proponuje mi pamięci konsoli tylko hdd jesli się nie mylę. W tej 250gb dodatkowo macie miesiąc live gold i słuchawki, mi to zwisa nie gram online :P (nie, nie pirace :P)

#515 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 listopada 2010 - 19:12

A slim jest tylko 4gb ? Jest rowniez 250GB - Zawsze lepiej miec ten dysk niz nie miec.
Do instalacji gier - naped nie pracuje =cisza.
Grajac on line mozna zassac rozne dodatki - omijac pl live , bo nic na nim nie ma.
A co do Live , miesiac golda darmowy jak sie zalozy konto - mozna zalozyc 3 rozne konta na jednej konsoli = 3 miechy za darmo.

#516 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 listopada 2010 - 20:26

a o PS3 nie myśleliście...? Cisza, bezawaryjność, moc i wygląd...:-)

#517 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 listopada 2010 - 20:59

Juz za pare dni premiera Gran Turismo 5 ahh juz rozgrzewam pada :)

#518 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 listopada 2010 - 23:25

a o PS3 nie myśleliście...?
Cisza, bezawaryjność, moc i wygląd...:-)

Xbox s nie jest głośniejszy od ps3. Wyszedł nie dawno więc trudno napisać cos o awaryjności. Moc ? Ta ukryta w cellu? Bo na ekranie jej nie widać, low res i framerate jak już pisałem jest gorszy. Wygląd S wyglada bardzo fajnie (matowa), ale to kwestia gustu...
Zalety to ekskluzywy, online za free i br. Dla mnie dodatkowo kompatybilność z g25.
Najlepej kupić obydwie :P i do tego wii :-)

#519 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2010 - 23:35

A slim jest tylko 4gb ? Jest rowniez 250GB - Zawsze lepiej miec ten dysk niz nie miec.
Do instalacji gier - naped nie pracuje =cisza.
Grajac on line mozna zassac rozne dodatki - omijac pl live , bo nic na nim nie ma.
A co do Live , miesiac golda darmowy jak sie zalozy konto - mozna zalozyc 3 rozne konta na jednej konsoli = 3 miechy za darmo.

Slim 4GB. To mało? Nie szkodzi, a może zamontować dysk do Xbox YouTube - Use old xbox 360 HDD with new xbox 360 slim 4GB part 1

#520 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 listopada 2010 - 23:43

Po co stary jak można kupić nowy? (chyba ze cena gra role)

#521 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2010 - 00:20

Juz za pare dni premiera Gran Turismo 5 ahh juz rozgrzewam pada :)

...... wlacz 4 , to samo.

Slim 4GB. To mało? Nie szkodzi, a może zamontować dysk do Xbox YouTube - Use old xbox 360 HDD with new xbox 360 slim 4GB part 1

Takie kombinowanie , a aktualnie kupisz nowego X z Kinetikiem za 1199zl i do tego jest chyba jeszcze gra. Takze cena okazyjna , wrecz smieszna. Kinetika mozna opchnac za 400zl od razu , bez zadnego ale.
Lepiej miec ten dysk niz pozniej doplacac , bo bedzie drozej. Zalozysz konto na live , miesiac za free - pierwsza rzecz ktora zrobisz.Pozniej pojdzie z gorki.
Kumpli trzeba miec - albo normalni z zycia , poznani w necie - staly sklad to podstawa dobrej jazdy.
Druga kwestia , gry must have , pewniaki na on line - kupowac od razu w dniu premiery , bo po miesiacu jak wejdziesz na sesje , a tam sami veterani z wysrubowanym poziomem , nie dasz rady na polu walki ;) Wczoraj odpalilem Battlefielda 2 i nie wiedzialem ogolnie o co chodzi tam :D
Ogolnie z polakami zawsze pelno smiechu i dobrej zabawy. Z amerykancami sie ciezko gra - przegrywaja i maja focha . Po jedynym okrazeniu kiedy nie sa 1 , to na 2 robia na srodku ulicy Destrucion Derby....
No ogolnie dobra jazda , co tu duzo bedziemy biadolic.

On line w PS3 jest darmowy , ale umywa sie do platnego Live. Jak ktos mial obydwie konsole , korzystal z obydwoch uslug ,wie o czym pisze.
Ogolnie ta generacja jest slaba i coraz gorzej to widze. Dziwny bieg w kierunku grafiki , brakuje tego "hajpu" plynacego z produkcji przez zapalencow . Ma byc glosno , ma byc elo i ma sie sprzedac. Do tego ta pogon za grafika , zeby dymek z lufy ladnie wyglada i gdzies ta frajda z grania schodzi na 2 plan.
Do gatunku strzelanek duzo wniosl Gears of War , Assasin sie sprzedal , bo ladna panna to reklamowala. Metal Gear Solid 4 przegadany , jedynki juz chyba nic nie pobije , no i 3.

#522 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 listopada 2010 - 01:31

Niestety nie sprawie Ci tej przyjemnosci i kupie gt5 i uwaga co zrobie ?! Beda w nia gral! Wiem nie do uwierzenia dla Ciebie ze ktos moze czerpac przyjemnosc grajac na ps3 przeciez to konsola tylko dla przegrancow zyciowych, wypranych z uczuc fanatykow.Ale bez obaw specjalnie dla Ciebie zrobie fotke jak siedze za sterami ferrari california abys mogl w swojej dziupli rzucac w nia lotkami.

#523 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 19 listopada 2010 - 10:47

Dodatkową zaletą jest fakt, że kupując konsolę nie muszę się martwić o to czy za rok gry będą chodziły. Inna sprawa, że nie muszę się o nic martwić, po prostu wkładam płytkę i gram. Zabawa z rozbudową komputera nie ma większego sensu.

Dokładnie tak widzę moc konsoli.
Żadnego kombinowanie z ilością szczegółów w grafice czy innych takich dupereli.

Wkładasz płytę i wszystko działa na max.:-)

Pozdrawiam,
Tomek

#524 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 19 listopada 2010 - 11:07

luck psn + jest platny i tez masz wiecej rzeczy, BF BC 2 gra sie w trybie rush .. wtedy jest zabawa i wieksza frajajda z gry w Teamie .. conquest to zwykle nawalanie i base camping ... jest duzo fanu jak sie masaowo tlucze ludzi :DDDDD Gt5 moze bedzie wymiatac zobaczymy .. poza grafika i miodnoscia z jazdy licze na dobre odwzorowanie dzwieku silnika, ale sadzac po ilosci aut to pewnie bedzie te samo buczenie ;((

#525 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 listopada 2010 - 13:36

Dokładnie tak widzę moc konsoli.
Żadnego kombinowanie z ilością szczegółów w grafice czy innych takich dupereli.

Wkładasz płytę i wszystko działa na max.:-)

Pozdrawiam,
Tomek

Nawet nie wiesz jak się mylisz, no chyba ze 25 fps w gta to dla ciebie dużo, już nie pisząc ze w dość i słabej ilości elementów i detali...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych