Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#476 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2010 - 17:47

Na live jak gram w MW2 fajnie się gra z polakami w jednej drużynie, fajne akcje można robić, nic więcej.

#477 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 20 października 2010 - 20:06

Miałem xboxa 360 i go sprzedałem po 2 miesiącach tzn. dostaniu nowego na gwarancji. RROD :) Ps3 jest lepsze np. dla Heavy Raina, Uncharted, GT itp. a xboxa ma więcej Polaków tylko live u nich nie działa z wiadomych powodów ;)

#478 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 20 października 2010 - 21:58

Miałem xboxa 360 i go sprzedałem po 2 miesiącach tzn. dostaniu nowego na gwarancji. RROD :)
Ps3 jest lepsze np. dla Heavy Raina, Uncharted, GT itp. a xboxa ma więcej Polaków tylko live u nich nie działa z wiadomych powodów ;)

Popieram PS3 lepsze, miałem x360 i także poleciał na allegro

#479 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 22 października 2010 - 15:01

Cofam co mówiłem wcześniej, zamiast wyjść ze sklepu z nowym Xboxem, wyszedłem z PlayStation 3. Ten weekend sponsoruje Heavy Rain ;)

#480 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2010 - 15:02

TO jest nie rozstrzygnięty spór.

#481 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 22 października 2010 - 15:05

TO jest nie rozstrzygnięty spór.

...nigdy nie będzie.
Tak samo jak nigdy nie będzie rozstrzygnięcia co jest lepsze: MAC OS czy Windows...

#482 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2010 - 15:08

blondynki czy brunetki? a może rude :)

#483 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 23 października 2010 - 07:34

Jeśli o konsolach mowa....czy ktoś z was instalował na oryginalnym XBOX alternatywny Dashboard? Kupiłem ostatnio ponownie tą konsolkę (głównie dla kilku gier),i prosiłbym o pomoc w tej kwestii,najlepiej z okolic mojego miasta...

#484 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 października 2010 - 00:21

To ja tez sie podepne pod temat, mialem kupic xboxa a pare dni temu stalem sie szczesliwym posiadem ps3.Aktualnie pociskam w Red Dead Redemption, super gierka :)

#485 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2010 - 01:06

Ps3 kupilem po premierze i nie bylo w co grac , kupilem rok temu i tez nie bylo w co grac - troche syt uratowal uncharted 2 , a na HR nie chcialo mi sie czekac ;]
Xbox power ;> Ciekawe jak PS4 , tu juz w ogole nic nie zdzialaja , bo ludzie maja dosyc kitow sony ;]
Chetnie bym zobaczyl Sege w akcji na rynku konsol - ponownie.
Shenmue ....... Sonic i powrot w wielkim stylu.
Po nowym roku wydam kase tylko na nowego DS 3d , bo PSP juz umarlo , PSP2 nic nie pomoze .
Smakowity kasek ten nowy DeeS .

Niech mi dadza tylko Zelde Ocarine of time - to samo co na N64 i nic wiecej nie wymagam ;)

Ahaaaaaa - 29 pazdziernika premiera Fable 3 ;] Jeszcze 3 dni ;]

To dobre !

.

@ iFan - kupuj ps3 - nie będziesz musiał żonglować dvd'kami przy większych gierkach, nie będziesz musiał płacić za multiplayera, nie będziesz musiał znosić tego buczenia i najprawdopodobniej nie zepsuje Ci się konsola. ;)

Zonglerka DVD - Forza 3 2 plyty DVD - odpalasz gre , wyskakuje info ze na drugiej plycie sa auta i trasy - chce to czy nie ? Chce , wkladam plyte nr 2 , instaluje sie i tyle widzialem plyte nr2 ;] Fakt , mega zonglerka :)
Xbox Live najlepsza usluga na swiecie , polski PS store jest nedzny i wieje tam - NICZYM ;> Usluga na X jest tak dobra, ze chcieli ja wcisnac w swiat PC , troche im nie wyszlo - te osiagniecia itp , ale cos tam jest. Lacze 2 mega , a grajac w MW2 na PS3 widzialem plecy kolegi , a po chwili byl na 2 koncu planszy - ojej lagi ? Za duzo osob gralo na 2 dzien po premierze ? Rewela ! Ale za darmo , to nie psioczylem. Za to wydalem 150zl na wypasiony headset sony - przeciez PS3 ma blutacza ...... oprocz podglosu gry i mlaskania chipsami nic nie rozumialem o czym do mnie gadaja. Bazarowy headset dodawany do X bije ten wypas sony.W starszych modelach po instalacji gry na dysku nic nie buczy - czytnik nie pracuje , a po RODzie dostajesz gwarancje na 3 lata. Modele Elite i ta najnowsza sa pozbawione tego problemu , a najnowsza ma wifi , dysk 250gb ;) PS3 od wydania wersji Slim , choruje na YLOD - czyli zolta diode. Oczywiscie skala mniejsza niz w obozie MS , ale jakby sony mialo naprawiac te Peestrojki i dodawac 3 letnia gwarancje , to by zbankrutowali :-D Takze , strzeliles , ale malo celnie ;]

Player BT kosztuje w markecie 400-600zl. Przyszlosciowo chcesz kupowac pod katem playera BR , ktory fakt faktem , jest dobry ? Konsola skonczy swoj zywot , mysle ze przyszly rok bedzie sie juz cos dzialo.Zanim ten BR spowszednieje i bedzie na dobre(pl) , to bedzie juz PS5......

A Gran Turismo 5 wyszlo czy nadal wychodzi LOL ? Wielkie wejscie GT na rynek , i wszyszczy stay tuned , bo bedzie kozacko. Pieszcza gre ktora nie ma zniszczen , uderzenie o bande wyglada jak rzut pudelkiem zapalek o sciane i nie bedzie sie roznilo niczym od dema wydanego 3 lata temu , za ktore kasowali 119zl ;) Ale stay tuned , GT5 nadchodzi.
Ah sony i te ich sznureczki za ktore ciagna.... do dzisiaj pamietam jak zapowiadali - oh Cell , nowy procek , tylko dla PS3 ,tyle operacji wykona , tyle obliczen - 5 rok zaraz stuknie , a studia do dzisiaj sie motaja z tym ich wynalazkiem i gry multi z poczatku wygladaly gorzej na tym wypasie niz na skladaku Microsoftu ;) BRAWO
Kena zwolnili , nowy pajac bedzie zapowiadal PS4 - bedzie ciekawie .......

[ciach] do świąt jeszcze daleko, nie robić tu choinki.
krakers

#486 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 26 października 2010 - 04:12

Nowe GT ma mieć premiere pod koniec roku,ja Dreamcasta kupiłem tylko i wyłącznie dla Shenmue,XBOX dla drugiej części,ale póki co konsolka stoi nie używana,HALO 2 jakie było w napędzie,jest zryckane na amen.....miałem mieć PS3,ale ktoś mnie przebił na aukcji o 5 zeta,póki co poluje na Crash Bandicoot:Warth of Cortex,Shenmue2,Halo2 i Sega GT 2002

póki, sto razy w zeszycie za karę! :P
krakers

#487 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 26 października 2010 - 20:20

To ja tez sie podepne pod temat, mialem kupic xboxa a pare dni temu stalem sie szczesliwym posiadem ps3.Aktualnie pociskam w Red Dead Redemption, super gierka :)

Z identycznym podejściem wszedłem do sklepu i też wyszedłem z ps3 zamiast xboxa. W sumie nie wiem co mnie przekonało, ale jestem zadowolony. No i w końcu mogę wykorzystać możliwości telewizora i wypożyczyć film blu-ray, o udostępnieniu całej biblioteki Maka nie wspomnę (ale X pewnie też to potrafi). Cieszy też możliwość sterowania menu PS3 pilotem do telewizora.
Aktualnie oglądam Heavy Rain (bo "gram" nie do końca pasuje).

#488 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 października 2010 - 20:23

Pad do X znacznie przyjemniejszy.

#489 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 26 października 2010 - 22:40

Co kto lubi - ja sie z Dualshockiem urodzilem, i pomysl zamiany miejscami krzyzaka i lewej galki jest dla mnie poroniony ;-)...

#490 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 października 2010 - 22:52

Apple może kupić Sony. Dla Playstation? | rp.pl co powiecie o tym ? :) Ciekawa plotka, jesli by sie okazala prawda to by sie narobilo na rynku :)

#491 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2010 - 23:10

Sony nie sprzeda kury znoszacej zlote jaja - to tak jakby apple sprzedalo teraz iphone i ipoda - najwieksze zyski. Drugi zysk , to gry na PS , a w przypadku apple aplikacje w appstore - na sprzecie sie juz nie zarabia , tylko na sofcie- no sprzet to moze 1 rok . A co do padow - pad od X jest dla mnie wygodniejszy , bo jest wiekszy. Dual Shock byl dobry jak bylem dzieciak i mialem mniejsza lape , powinni wydac dual shocka z dluzszymi "uchwytami" zeby sie lepiej go trzymalo , ale i tak ergonomia rzadzi.

#492 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 października 2010 - 07:28

Sony nie sprzeda kury znoszacej zlote jaja - to tak jakby apple sprzedalo teraz iphone i ipoda - najwieksze zyski. Drugi zysk , to gry na PS , a w przypadku apple aplikacje w appstore - na sprzecie sie juz nie zarabia , tylko na sofcie- no sprzet to moze 1 rok .
A co do padow - pad od X jest dla mnie wygodniejszy , bo jest wiekszy. Dual Shock byl dobry jak bylem dzieciak i mialem mniejsza lape , powinni wydac dual shocka z dluzszymi "uchwytami" zeby sie lepiej go trzymalo , ale i tak ergonomia rzadzi.

Zarabia sie na sprzecie, przynajmniej w przypadku Apple.

#493 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 27 października 2010 - 15:13

Sony nie sprzeda kury znoszacej zlote jaja -

Jakiś czas temu czytałem że Sony miało kryzys finansowy,i znaczna część dochodów koncernu przynosiło SCEE i marka PlayStation,tak że wątpie żeby Sony chciało pozbyć się PSX.

Krakers - wybacz:)

#494 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2010 - 18:43

Zarabia sie na sprzecie, przynajmniej w przypadku Apple.

Dlatego laptop kosztuje 5 tysiecy , a nie 2,5 .
Ps3 kosztowalo na wejsciu 2,8 , a teraz kosztuje 999 z 3 grami w komplecie 1200zl.

#495 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 listopada 2010 - 01:41

Panowie nosze sie z zamiarem kupna cod: black ops z usa ale niestety nigdzie nie moge znalezc info czy jak kupie wersje usa to czy pogram z graczami eu.Moze ktos sie orientuje w temacie ?

#496 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 07 listopada 2010 - 08:46

Panowie nosze sie z zamiarem kupna cod: black ops z usa ale niestety nigdzie nie moge znalezc info czy jak kupie wersje usa to czy pogram z graczami eu.Moze ktos sie orientuje w temacie ?

o ile wiem musisz mieć konsolkę przerobioną,wtedy nie masz ograniczeń regionalnych zarówno w grach jak i DVD/BD

#497 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 listopada 2010 - 11:50

Wydaje mi się że gra kupiona w USA (system NTSC) nawet nie ruszy na konsoli z Europy (system PAL) no chyba że jest region free (ostatnio często tak gry wydają), a co do twojego pytania, to jeśli ruszy to pograsz z graczami z całego świata :) tylko w grach MMO firmy się bawią w osobne serwery dla kontynentów

#498 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 08 listopada 2010 - 21:51

Dziekuje za informacje poczekam jeszcze pare dni po premierze i sie upewnie jak to wszystko bedzie wygladac :) A tak btw to obecnie gram w Demon's Soul jak ktos z was jeszcze nie tykal tej pozycji to polecam.

#499 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 17 listopada 2010 - 12:52

To nieźle się pomyliłes, dla tej gry postanowilm kupić kiedyś konsole (mam wii z całym arsenałem akcesoriów i gier, ale mi się znudziło.) Chciałem kupić ps3 dla br, szczególnie ze gry na xbox często wychodzą na pc który służy mi głownie do gierek, nie stety red dead redemptantion nie wyszedł na pc :/ widziałem u kumpla ta grę na ps3 i sobie odpuscilem, jakaś taka nie ostra ta grafika i fps ledwo do 30 dobija. Tydzień temu była premiera i kupiłem xbox s z kinect, od razu kupiłem red dead, ładniej się to prezentuje niz na ps3, ponoć na ps3 ta gra ma mniejsza rozdzielczość od tej w xbox i w dodatku ma mniejszy framerate, wstyd dla sony. Cell może i jest wydajny, co z tego jak gpu kuleje,'to tak jakbym do swojgo i7 wsadzil jakiegoś lowend'a. Jedyny pożytek to br z tej konsoli :-)

#500 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 listopada 2010 - 13:03

mylisz się, porównaj grafikę RDR z PS3 i x360 to się przekonasz...
Akurat ta gra lepiej wygląda na PS3, dużo zależy od tv...

---------- Wpis dodano o 13:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:02 ----------

u mnie wszystko śmiga w 1080p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych