Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#451 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 sierpnia 2010 - 10:03

To chyba kiepska jak jeden weekend starcza :(

Ukończenie fabuły zajęło mi 13h (i parę minut), owszem pozostaje niedosyt, jednak mimo wszystko bardzo polecam szczególnie fanom jedynki sporo nawiązań do pierwszej części, całkiem fajne zwroty akcji, niestety dużo łatwiejsza od pierwszej

#452 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 08:07

Mafia 2 już skończona, fanom jedynki polecam, fabuła świetna

ale zbyt dużo braków, co?
Największym niewypałem jest brak opcji "free ride". Tak właściwie jak się ją przejdzie, nie ma sensu w nią grać dalej...

#453 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 sierpnia 2010 - 08:23

Mysle, ze zrobia dodatki do niej i bedzie taka mozliwosc.

#454 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 sierpnia 2010 - 09:22

Owszem brak "Free Ride" to strzał w kolano ;) brakuje trochę takich smaczków jak np. samobójca na moście w jedynce, szkoda że nie ma jakiegoś wyścigu (mimo że sam miałem problemy z tym w jedynce) gra zdecydowanie na jedno przejście, chyba nawet szukanie wszystkich playboyów i innych znajdzek sobie odpuszczę. Teraz się zabrałem za Red Dead Redemption - znakomity tytuł, a jak ktoś lubi klimaty dzikiego zachodu to pozycja obowiązkowa. Polecam z całego serca :D

#455 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 września 2010 - 17:33

24 września wychodzi, w końcu, zajeb**** gra, F1 2010, już ją zamówiłem ale mam jeden problem, i poproszę o poradę. Szukam bardzo dobrej kierownicy do Xbox-a, czytałem wiele o kierownicy Microsoftu ale nigdzie nie mogę znaleźć aby kupić nową. Produkują ją jeszcze? Jaką inną byście polecili?

#456 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 września 2010 - 12:54

Właśnie skończyłem demo Vanquish.. pozamiatało mną. Polecam! (nowa gra twórcy Bayonetty, DMC i innych slasherów).

#457 iFan_

iFan_
  • 72 postów

Napisano 19 października 2010 - 17:43

Jaką konsolę wybrać...? Witam serdecznie całą społeczność MyApple. Z pewnością wielu z Was posiada aktualnie jakieś konsole do grania i będzie potrafiło mi pomóc w kwestii wyboru. No więc tak, moją ostatnią konsolą był SNES wieki temu, od kilku lat jestem użytkownikiem Mac OS, także z grami komputerowymi już dawno nie miałem do czynienia. Ostatnio spędziłem jednak weekend u swego brata w Niemczech, który zakupił niedawno PlayStation 3 - no i te kilka godzin z padem w ręku zadecydowało, postanowiłem kupić konsolę i wrócić do grania. Tutaj właśnie potrzebuję Waszej pomocy, już dawno wypadłem z obiegu w tych kwestiach i nie wiem co jest teraz najlepszym wyborem. Telewizor Full HD już mam (SONY Bravia), dobry zestaw Hi-Fi też jest, zastanawiam się jednak jaką konsolę wybrać. Czy Waszym zdaniem lepszym wyborem będzie najnowszy Xbox 360 Slim (droższa wersja z dyskiem 250GB) czy PlayStation 3? Początkowa cena konsoli nie gra zasadniczo roli, bo akurat mam trochę oszczędności. Od razu dodam, że nie interesuje mnie kwestia "przerabiania", zamierzam kupować oryginalne tytułu w internecie oraz wymieniać już posiadane. W tej kwestii chyba wygrywa X ze względu na dużą popularność w Polsce. Ale jak inne aspekty, co okaże się teraz bardziej perspektywicznym i opłacalnym wyborem?

#458 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 19 października 2010 - 20:18

co okaże się teraz bardziej perspektywicznym i opłacalnym wyborem?

zdecydowanie PS3, dzięki odtwarzaczowi blu-ray ;)

#459 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2010 - 20:21

Zdecydowanie Xbox, znacznie wygodniejszy pad.

#460 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 19 października 2010 - 20:30

Ja teraz wybrałem nowego Xboxa 360 Slim 250 GB, raczej ze względu na liczbę i jakość tytułów na niego. A w szczególności dla Forza Motorsport 3 i Halo Reach

#461 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 20 października 2010 - 08:30

Zdecydowanie Xbox, znacznie wygodniejszy pad.

kwestia gustu i przyzwyczajenia.

Ja teraz wybrałem nowego Xboxa 360 Slim 250 GB, raczej ze względu na liczbę i jakość tytułów na niego.

mógłbyś jaśniej? jakich gier jest więcej na x'a?
kwestia jakości dyskusyjna.
jedni wolą halo inni killzone. jedni forze ( do której nie mogę podpiąć mojej g25) inni granturismo.

@ iFan - kupuj ps3 - nie będziesz musiał żonglować dvd'kami przy większych gierkach, nie będziesz musiał płacić za multiplayera, nie będziesz musiał znosić tego buczenia i najprawdopodobniej nie zepsuje Ci się konsola. ;)

zdrówko

#462 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2010 - 08:52

Kupuj xboxa, wiecej gier, wiecej polakow ma xboxa niz ps3, xbox live kilkukrotnie zdobyl nagrode za najlepszy system online (gdzies o tym czytalem)

#463 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 20 października 2010 - 10:28

Aż ciężko dla Wii usera wychylać się podczas takiej zażartej dyskusji Xbox vs. PS3 ;) Xbox jest lepiej dopracowaną obecnie konsolą pod względem ilości tytułów, Live'a niż PS3, ale są to delikatne różnice. Xbox natomiast jest ciut mniej przyszłościowy i PS3 będzie pewnie z 1-2 lata dłużej na rynku niż X, zanim wejdzie następca. Kolejna rzecz to rodzaje tytułów, pomijając gry multiplatformowe na X'a jest więcej exclusive'ów amerykańskich/europejskich, a na PS3 japońskich ... no i tutaj powinniśmy się kierować wyborem co raczej wolimy ze względu na lineup. No i dlatego mam Wii :D

#464 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 20 października 2010 - 10:56

mógłbyś jaśniej? jakich gier jest więcej na x'a?
kwestia jakości dyskusyjna.
jedni wolą halo inni killzone. jedni forze ( do której nie mogę podpiąć mojej g25) inni granturismo.

Przeczytaj mój cały post, zwłaszcza fragment o Halo i Forza Motorsport. Wtedy zrozumiałbyś, że chodzi o exclusives: List of video games exclusives (seventh generation) - Wikipedia, the free encyclopedia
Z PlayStation 3 brakuje mi tylko Heavy Rain na Xboxa. No i nie znaczy to, że proponuję komuś również kupno Xboxa 360 slim, PS3 z pewnością ma lepszą przyszłość przed sobą

#465 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 20 października 2010 - 13:00

Przeczytaj mój cały post, zwłaszcza fragment o Halo i Forza Motorsport. Wtedy zrozumiałbyś, że chodzi o exclusives: List of video games exclusives (seventh generation) - Wikipedia, the free encyclopedia
Z PlayStation 3 brakuje mi tylko Heavy Rain na Xboxa. No i nie znaczy to, że proponuję komuś również kupno Xboxa 360 slim, PS3 z pewnością ma lepszą przyszłość przed sobą

To chyba Ty nie zrozumiałeś pytania. :)

J... wybrałem nowego Xboxa 360 Slim 250 GB, raczej ze względu na liczbę i jakość tytułów na niego. A w szczególności dla Forza Motorsport 3 i Halo Reach

Do tego się odnoszę.
Skoro piszesz o liczbie i jakości tytułów to byłem ciekawy jakich jest więcej (konkretnie), a Ty mi tu listę exclusive z wiki wklejasz. Swoją droga przejrzyj tą listę i powiedz ile z tych tytułów jest warte uwagi?
Rozumiem teraz Twoją wypowiedź w następujący sposób:

... wybrałem nowego Xboxa 360 Slim 250 GB, raczej ze względu na...... Forza Motorsport 3 i Halo Reach....

;)

Jak już wcześniej napisałem kwestia jakości jest mocno subiektywna.
Ogólnie exclusivy są fajne na obu systemach, ale ja bym z x'a chciał w zasadzie tylko alan wake.
Myślałem nawet, żeby sobie tą konsolę kupić, coby w forze zagrywać podczas oczekiwania na gt5, ale niestety, nikt nie zaimplementował w tej grze obsługi najbardziej popularnej kierownicy najpopularniejszego producenta. trzeba kupić takie plastikowe badziewie sygnowane logo MS.

#466 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 20 października 2010 - 15:40

Ja jestem posiadaczem ps3 slim 120gb i polecam tę konsole min. ze względu na blueray, darmowy live(chociarz w xboksie jest on lepiej zorganizowany) i mniejsza awaryjność.

#467 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 20 października 2010 - 15:44

wiecej polakow ma xboxa niz ps3

hehe, no to poleciałeś z tym "argumentem", nie ma co... :)

#468 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2010 - 16:03

Widziałem takie zestawienie.

#469 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 20 października 2010 - 16:05

MS je sponsorował?

#470 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2010 - 16:55

Ja teraz wybrałem nowego Xboxa 360 Slim 250 GB, raczej ze względu na liczbę i jakość tytułów na niego.

Trochę nie do końca. Popatrzcie na Allegro (screen)
Dołączona grafika

#471 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2010 - 17:01

@Zwickau: a co to ma udowadniać? hahaha czad

#472 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 20 października 2010 - 17:12

Coś mi się wydaje, że po ostatnich wydarzeniach związanych z PS3 kolejną generację konsoli od Sony zobaczymy już niebawem. Sony przez piractwo może ponieść ogromne straty jeśli JB PS3 jest niewykrywalny, a gdzieś czytałem, że można go takim uczynić.

#473 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 20 października 2010 - 17:22

@Zwickau: a co to ma udowadniać? hahaha czad

Tak samo co ma udowadniać, że więcej polaków gra na X360 ;)

#474 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 października 2010 - 17:33

Qrcze nie mogę tego znaleźć, naprawdę widziałem dane gdzieś z kwietnia tego roku i było więcej Xbox-ów zakupionych w PL niż w PS3, były to dwa słupki.

#475 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 20 października 2010 - 17:44

Qrcze nie mogę tego znaleźć, naprawdę widziałem dane gdzieś z kwietnia tego roku i było więcej Xbox-ów zakupionych w PL niż w PS3, były to dwa słupki.

Dobrze, nie neguje tego, ale dlaczego Twoim zdaniem jest to "+"? Nie wiem jak Ty, ale mi wszystko jedno czy Polacy kupują więcej Xboxów czy PS trójek...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych