Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

kadu 0.6.5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
142 odpowiedzi w tym temacie

#51 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 20 października 2008 - 16:20

Co do jakichkolwiek poprawek to najlepiej pisać na forum Kadu, w tym temacie, bo ja jedynie paczkuję edycję dla OSX. Growl jest dodany do 0.6.6 co powinno rozwiązać problem z przełączaniem aktywnej aplikacji na Kadu.

#52 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 października 2008 - 16:34

Co do jakichkolwiek poprawek to najlepiej pisać na forum Kadu, w tym temacie, bo ja jedynie paczkuję edycję dla OSX. Growl jest dodany do 0.6.6 co powinno rozwiązać problem z przełączaniem aktywnej aplikacji na Kadu.

i sprawi, że powiadomienia będą przyzwoicie wyglądać :) pytanie ile będziemy czekać na finalną 0.6.6

#53 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 20 października 2008 - 17:37

Dla niecierpliwych ;) : [PLIK 2 POSTY NIŻEJ!] Tu jest skompilowany moduł z wersji 0.6.6 obsługujący growla. Trzeba go wrzucić do /Applications/Kadu.app/kadu/modules Potem wystarczy go włączyć i w opcjach powiadomień zaznaczyć na dole Tray Icon Baloon. UWAGA!! To moduł z 0.6.6, więc może nie działać prawidłowo w 0.6.5! Brakuje też możliwości przywołania rozmowy po kliknięciu na dymek growla (możliwe, że w wersji 0.6.6 będzie ta funkcja). Pozdrawiam

#54 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 października 2008 - 19:21

u mnie próba wczytania tego modułu kończy się takim komunikatem:

Dołączona grafika

chyba jednak będzie trzeba poczekać na wersję 0.6.6

#55 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 20 października 2008 - 19:29

Ahhhh, zapomniałem skompilować wersji UB, ta jest tylko na PPC x)
Zaraz wrzuce.

-- UPDATE --
RapidShare: Easy Filehosting
wersja UB

#56 asagencja

asagencja
  • 41 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 października 2008 - 21:00

przynudze jeszcze z tym brakiem powiadomien dzwiekowych.. swoja droga dziwi mnie, ze tylko ja mam z tym problem.. W kazdym razie zauwazylem ze przy wlaczonym module: qt4_sound pojawia sie informacja, ze wymaga: sound oraz, ze jest konflikt: z sound_driver Czy to moze byc moja przyczyna braku dziwekow? Jak to rozwiazac?

#57 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 21 października 2008 - 21:49

@mat02 nie moge zrobic tego co opisales, nie mam takich opcji w konfiguracji :/

#58 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 października 2008 - 06:35

u mnie są (powiadomienia > dla każdego rodzaju trzeba wyłączyć dymki, a włączyć tray notofication icon na samym dole)

#59 asagencja

asagencja
  • 41 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 października 2008 - 15:15

u mnie są (powiadomienia > dla każdego rodzaju trzeba wyłączyć dymki, a włączyć tray notofication icon na samym dole)

..na samym dole czego i w ktorym miejscu?

#60 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 października 2008 - 16:20

no wchodzisz w ustawienia, z lewej strony wybierasz powiadomienia i z prawej strony na zakładce Ogólne zjeżdżasz na sam dół i jest tray icon notification (trzeba najpierw włączyć ten moduł oczywiście) i zaznaczasz je dla każdego wydarzenia

#61 asagencja

asagencja
  • 41 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 października 2008 - 16:29

no wchodzisz w ustawienia, z lewej strony wybierasz powiadomienia i z prawej strony na zakładce Ogólne zjeżdżasz na sam dół i jest tray icon notification (trzeba najpierw włączyć ten moduł oczywiście) i zaznaczasz je dla każdego wydarzenia

..no zastrzel mnie ale ja nie mam czegos takiego.. poza tym wszystko mam powlaczane jak widac na screenie (oczywiscie modul notify i window_notify sa zaladowane), a dzwiekow jak nie ma tak nie ma..

Dołączona grafika

#62 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 października 2008 - 17:29

..no zastrzel mnie ale ja nie mam czegos takiego.. poza tym wszystko mam powlaczane jak widac na screenie (oczywiscie modul notify i window_notify sa zaladowane), a dzwiekow jak nie ma tak nie ma..

to się źle zrozumieliśmy bo ja mówiłem o notyfikacjach w Growl ;)

#63 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 22 października 2008 - 19:06

@asagencja - jaką masz wersję Kadu? Na tym screenie masz ustawioną ścieżkę do programu playsound (który nie jest już używany w związku z przejściem z ext_sound na qt4_sound) w miejscu, gdzie powinna być ścieżka do pliku dźwiękowego (tj. odtwarzanej melodyjki :) ). Sprawdź też w zakładce Sound czy masz ustawiony zestaw dźwięków default (jeśli nie masz możliwości wyboru takowego, musisz kliknąć na przycisk pod tym menu wyboru i dodać ścieżkę do tego dźwięku: klikasz na Dodaj i gdy pojawi się okno do wybrania pliku wciśnij Shift+Command+G i wpisz: /Applications/Kadu.app/kadu/themes/sound/default i kliknij na Ok. Teraz sprawdź, czy masz wczytany moduł qt4_sound, wyłącz Kadu i włącz je ponownie. Dźwięk powinien zadziałać (jeśli nie, odezwij się na PM, coś zaradzimy :) ) Pozdrawiam

#64 asagencja

asagencja
  • 41 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 października 2008 - 20:09

No ok mat02. Dzieki! Wpisalem ta sciezke, ktora podales i ustawilem na default i taraz gra. Wersje mam 0.6.5-rc1, ktora sciagnalem kierujac sie od tego watku. Natomiast wydaje mi sie ze przy instalacji juz powinno to wszystko byc defaultowo poustawiane.. Tak czy siak jeszcze raz dzieki!

#65 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 22 października 2008 - 20:32

Cieszę się, że już działa. Co do domyślnego ustawiania to pogadam z developerami Kadu, żeby wersja na OSX domyślnie miało Makowe skróty klawiszowe (z Command zamiast F2 itp.) oraz ustawioną ścieżkę do dźwięków. Pozdrawiam :)

#66 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2008 - 12:06

Czy mozna ustawic te nowe Kadu 0.6.5 tak zeby pojawialy sie notyfikatory o zmianie statusu danego numeru gg i o nowych wiadomosciach nie powodowaly wyskakiwanie okien Kadu albo listy ponad wszystkie aktywne okna ? Jest to strasznie irytujace dopiero jak wylaczylem wszystkie notyfikacje wtedy Kadu przestalo wyskakiwac ale moi znajomi maja pretensje potem ze nie odpowiadam na ich wiadomosci bo nie widze czy ktos do mnie napisal //znalazlem odpowiedz //sorry

#67 asagencja

asagencja
  • 41 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 października 2008 - 20:02

To jeszcze jedno pytanko ode mnie: co zrobic zeby przy uruchamianiu kadu okno z kontaktami zapamietywalo ostatnie polozenie na desktopie i pojawialo sie w tym samym miejscu? Teraz pojawia sie za kazdym uruchomieniu nieco nizej na desktopie.

#68 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 11:30

RapidShare: Easy Filehosting

od mat02

md5: f8391e994a59c37029489dc01b91163a

Nowa kompilacja Kadu 0.6.5 (zawiera moduł Growla )
Pozdrawiam

ps.

@mat02 ale jak wlaczyc ta obsluge?

#69 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 15:38

W zakładce Powiadomienia (po włączeniu modułu growl_notify) pojawi się opcja Growl (tak jak wcześniej Tray icon ballon, który teraz jest niepotrzebny), którą trzeba zaznaczyć dla konkretnych akcji (Nowa wiadomość itp.). Pozdrawiam :)

#70 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 07:53

hmmmm.... mam problemy :/ gdzie sie wlacza modul growl_notify ??? :|

#71 mat02

mat02
  • 57 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 08:33

Kliknij na Menu (na górnej belce), tam w Zarządca modułów i w okienku, które się pojawi znajdź growl_notify, kliknij na niego 2x i w tej samej linii Niezaładowany powinno zmienić się w Załadowany. Teraz zrestartuj Kadu i opcje w menu powinny się pokazać. Pozdrawiam :)

#72 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 09:25

@mat02 dziękuje miałem dziwny problem, musiałem zainstalować nowego growla... bez tego nie chciało mi to w ogóle ruszyć. Dziwna sprawa. ps. działa zgodnie z Twoim opisem bez problemu. Teraz tylko dopracoawć kadu aby dźwięk był domyślnie włączony i domyślne aplikacje (safari) skonfigurowane i można spokojnie wypuścić jako pełnoprawną aplikację a nie betę ;) Pozdrawiam

#73 pepan

pepan
  • 524 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 13:08

http://www.kadu.net/...u_0.6.5-rc2.dmg

od @Dorregaray z kadu.net (wersja UB (powinna działać także na Tigerze z procesorem PPC, tutaj należą się podziękowania dla Mystica za pomoc :)

dzieki i pozdrawiam ;)

#74 piowiec

piowiec
  • 23 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 20:56

potwierdzam . Własnie przed chwila zainstalowalem Kadu 0.6.5 . mam Tigera 10.4.11 . wystarczylo przeciągnac nowy Kadu do teczki Aplikacje nie usuwajac wczesniejszej stabilnej 0.5.0 .i wszystko wyglada ze jest Ok .

#75 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 20 listopada 2008 - 00:36

Czy mozna ustawic te nowe Kadu 0.6.5 tak zeby pojawialy sie notyfikatory o zmianie statusu danego numeru gg i o nowych wiadomosciach nie powodowaly wyskakiwanie okien Kadu albo listy ponad wszystkie aktywne okna ?
Jest to strasznie irytujace dopiero jak wylaczylem wszystkie notyfikacje wtedy Kadu przestalo wyskakiwac ale moi znajomi maja pretensje potem ze nie odpowiadam na ich wiadomosci bo nie widze czy ktos do mnie napisal

//znalazlem odpowiedz
//sorry

fajnie, ze znalazles :D a ja nie wiem nadal, jak to zrobic. moze mnie ktos oswiecic, bo mnie to strasznie denerwuje 8-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych