czyli co? majac app store na iphone'ie nie będę mogł normalnie pobierac czegos przez wifi?
co to znaczy normalnie? ;P normalnie to sie logujesz na iPhonie na swoje konto założone na iTunesie i kupujesz.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:31
czyli co? majac app store na iphone'ie nie będę mogł normalnie pobierac czegos przez wifi?
Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:34
hmmm a nie orientuje sie ktos czy moze bedzie mozna kupic iphona w orange bez umowy na raty tak jak mozna bylo kupaowac pozostale telefony? umowe mam wazna do kwietnia wiec na przedluzenie za wczesnie ....
Napisano 20 sierpnia 2008 - 23:04
Napisano 20 sierpnia 2008 - 23:11
Napisano 20 sierpnia 2008 - 23:15
Napisano 20 sierpnia 2008 - 23:24
Byłbym bardzo wdzieczny jezli odpowiecie mi na moje pytania;p:
1.Gdy w orange do ip dostajemy business everywhere mamy caly czas darmowy dostep do neta czy sa jakies limity czasowe albo jakies inne?
2.Bo dla mojego starego konczy sie umowa w orange a ma 180 dla firm i mialbym 16gb za 99zł i chcialem wziac ip i dac swojego sima;p. Da sie cos zrobic aby ten darmowy business everywhere byl na mojej karcie sim?? czy jednym wyjsciem byloby wykupienie neta na mojego sima??
Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dzięk
Napisano 20 sierpnia 2008 - 23:50
2.Ale jaką masz karte?? pre czy post-paid
jeśli post-paid to indywidual czy biznes
Napisano 21 sierpnia 2008 - 00:05
Napisano 21 sierpnia 2008 - 00:50
Napisano 21 sierpnia 2008 - 01:20
Napisano 21 sierpnia 2008 - 01:41
Napisano 21 sierpnia 2008 - 02:11
Napisano 21 sierpnia 2008 - 05:25
IPhone 3G ma wbudowany GPS ale nie ma narazie aplikacji na IPhone która umozliwiałaby nawigacje głosową z przeliczaniem tras jak zjedizesz itp.. TomTom podobno robi ale cos tez czytałem ze Apple zabronił udostepniac programów liveTime navi wiec nie wiem jak to bedzie. Na razie bedziemy sie musieli obejsc bez
Napisano 21 sierpnia 2008 - 08:06
Napisano 21 sierpnia 2008 - 08:45
Tak na prawdę w IP jest wbudowany moduł AGPS
"AGPS, inaczej Assisted GPS jest rodzajem GPS wykorzystywanym w telefonach komórkowych. Używa on serwerów operatora sieci do skrócenia czasu potrzebnego na pierwsze znalezienie położenia. Usługa musi być dostępna u operatora, w przeciwnym wypadku GPS będzie działał, ale dłużej będzie trwało pierwsze "połączenie z satelitami"." z Wikipedii.
W IP jest zastosowany nowy moduł, więc również będzie działał z innymi programami. Niestety, jak na razie korzystając z googlemaps, będziemy trochę płacić za neta...
Napisano 21 sierpnia 2008 - 09:42
Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:25
...
Chyba skonczy sie to przesiadka do Ery, bo wole zaplacic 45 zl, miec giga wiecej, zaplacic za 16 gigowego iphona 1 zl i miec 180 minut wiecej. Ale pewnie w erze jak sie skonczy limit to za net trzeba bedzie placic nie? Co o tym wszystkim sadzicie? :|
Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:42
"Na wstępie należy zauważyć, że Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141 poz. 1176 z późn. zm.) jednoznacznie określa prawa i obowiązki stron zawierających umowę sprzedaży, a nie tylko prawa kupującego. Ustawa wyraźnie rozróżnia stan faktyczny zamykający się okresem 6 miesięcy od daty wydania towaru oraz okres późniejszy, kończący się z upływem dwóch lat licząc od daty wydania towaru. Z art. 4.1 oraz 10.1 ww. ustawy jednoznacznie wynika, że sprzedawca odpowiada wobec kupującego, jeżeli towar konsumpcyjny w chwili jego wydania jest niezgodny z umową. Reklamacja została złożona dnia 18.06.2008 roku, a telefon
został sprzedany i wydany dnia 18.12.2006 roku. Zatem oznacza to, że ciężar dowodu, iż towar wydany został jako niezgodny z umową, ciąży na kupującym. W tej konkretnej sprawie nie wykazał Pan, że zgłaszana niezgodność towaru z umową istniała w chwili wydania przedmiotowego urządzenia.
Urządzenie należy odebrać w placówce gdzie została złożona reklamacja w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma.
Dodatkowo pragnę poinformować, że zgodnie z art. 551 Kodeksu Cywilnego, jeżeli kupujący dopuścił się zwłoki w odebraniu rzeczy sprzedanej, sprzedawca może oddać rzecz na przechowanie na koszt i niebezpieczeństwo kupującego. "
Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:45
No wiesz... ja tam sądów się nie boję. Dla prawnika to co oni tutaj wypisali jest najnormalniej głupie. Jedyny problem to pofatygować się do Warszawy na pół godzinki, na rozprawę.
Do takich drobnych spraw obrońca nie jest potrzebny i wygrywa się je zwykle od razu. Federacja Konsumentów lub podobne organizacje nie poinformują za darmo jak się bronić?
Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:47
Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:51
O, mam, znalazłem:
Czy Federacja Konsumentów napisze za konsumenta pozew i będzie jego „adwokatem”?
Oczywiście możemy pomóc, jeśli konsument zdecyduje się na dochodzenie swoich praw przed sądem. Prawnicy Federacji Konsumentów mogą sporządzić pozew i inne potrzebne pisma procesowe. Możemy także reprezentować konsumenta przed sądem. Federacja Konsumentów ma także prawo do wnoszenia powództw na rzecz konsumentów. W takim przypadku to Federacja jest stroną procesu, ale w razie wygranej wszelkie korzyści przypadają konsumentowi. W 2004 r. pomogliśmy w ten sposób 2514 konsumentom. Jesteśmy po to, aby pomagać, ale jest jedno ograniczenie. Nie możemy angażować się we wszystkie sprawy. Sąd dopuści naszą organizację tylko do udziału w sprawach na rzecz konsumentów. Oczywiście zanim Federacja Konsumentów zaangażuje się w spór przed sądem, nasi prawnicy badają wszystkie dokumenty i oceniają, czy nasz udział w sprawie jest wskazany.
---- Dodano 21-08-2008 o godzinie 11:48 ----
bash3r: No "Federacja Konsumentów" to konsumentów a nie przedsiębiorców. Firmie taka reklamacja nie przysługuje.
Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:58
Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:08
Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:12
Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:14
Pracowałem w sklepie komputerowym i uwierz mi, że często firmy nas straszyły federacją a potem przychodziły z podkulonym ogonem przepraszać ... wolałem uprzedzić
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych