Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#301 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:14

To normalne. Mnie tak samo potraktowali z nokia 6300(to było ze dwa lata temu).

#302 bajkal

bajkal
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:15

Czyli w ogóle nie mam sie nastawiać, że cokolwiek mi dorzucą do abo lub taniej iP sprzedadzą??

#303 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:18

raczej nie, radze ci zebys kupil przez internet na orange.pl ja chyba tak zrobie...

#304 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:21

Przeciez jest oferta dla stalych klientow - telefon najtaniej kupic w orange.pl chyba ze np: komputronik dalby 100zł upustu (w porozumieniu z Orange..)

#305 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:24

raczej nie, radze ci zebys kupil przez internet na orange.pl ja chyba tak zrobie...

Me too. Polecam. Tym bardziej ze dzwonilem do orange.pl mowia ze chce przeniesc numer i kupic ich oferte internetowa. i powiedziala ze mozliwe iz uzyskam jakas specjalna oferte.

moze bajeczka.. nie wiem.. ale tyle sie nasluchalem o meczarni jaka jest przenoszenie numeru ze moze rzeczywiscie chca mi cos umilic;]

#306 bajkal

bajkal
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:25

tyle, że ja bym chciał telefon kupić na premierze 21/22.. ehh, może się uda coś utargować, ale po tym co piszecie to sam nie wiem.. :(

#307 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:41

@bajkal a nie mógłbys tych kilku dni poczekać i cos utargować? To przecież TYLKO telefon. Nie mamy przecież już cierpliwości 10 latków. Trzymam kciuki żeby Ci się udało cos ugrać

#308 bajkal

bajkal
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:44

Pewnie, że mógłbym :) Ale po 1 czy to coś da, po 2 chciałbym być na tej premierze :) a stać w kolejce, żeby sobie tylko popatrzeć to raczej nie ma sensu.. więc pewnie od razu go kupie.

#309 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:47

nie ma co sie goraczkowac dla kazdego wystarczy, zreszta orange ani era nie bylaby taka glupia zeby zamawiac 10tys iphone 3G tak jak to pisano w innych tematach:D

#310 terry

terry
  • 83 postów
  • SkądCk

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:19

Jak jest z usługą Business Everywhere, czy mogę kartę sim kupioną razem z iphonem przełożyć do modemu GSM i korzystać z netu na laptopie? Z tego co wiem to raczej nie ma opcji (modemu) w iphonie żeby połączyć go z Mackiem przez bluetootha i ciągnąć neta? Jeżeli jedna z tych opcji jest możliwa to oferta dla firm za 110 (100 na orange.pl) mam 240 minut i neta bez limitów transmisji tylko możliwe ograniczenie prędkości.

#311 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:29

Ale jak Ci ograniczą prędkość to tak jak byś nie miał net'a.

#312 bajkal

bajkal
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:30

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie internetu. Jak jest z (nie wiem czy dobrze to ujmę) wydajnością paczki danych o wielkości 1GB? Ile tak mniej więcej Kb / Mb ciągnie sprawdzenie pogody lub zabawa w Google Maps? No i Youtube.. jaka jest mniej więcej waga filmiku oglądanego na iPhone (filmik koło 2 minut)?

#313 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:39

Dziś dzwonili z "Propozycji dla Firm" (wiedzieli, że chcę iP) i zaproponowali mi przedłużenie umowy na 24 miesiące z abonamentem, tym Plan dla Firm 100 za 122 zł brutto miesięcznie i iP 8GB za 1zł. Tylko koszt zmiany sima na sima 3G kosztuje mnie 10 zł w salonie. Jestem zadowolony :)

#314 mirrr

mirrr
  • 127 postów
  • SkądWodzisław Śl

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:43

Dziś dzwonili z "Propozycji dla Firm" (wiedzieli, że chcę iP) i zaproponowali mi przedłużenie umowy na 24 miesiące z abonamentem, tym Plan dla Firm 100 za 122 zł brutto miesięcznie i iP 8GB za 1zł. Tylko koszt zmiany sima na sima 3G kosztuje mnie 10 zł w salonie. Jestem zadowolony :)

Też byłbym baaardzo zadowolony :) Gratuluję. Kiedy kończyła Ci się*umowa?

#315 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:44

Też byłbym baaardzo zadowolony :) Gratuluję. Kiedy kończyła Ci się*umowa?

Od 4 maja mogę przedłużać, kończy sie ok. końca września.

#316 mrylka

mrylka
  • 59 postów
  • SkądZduńska Wola/Wrocław

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:48

A mi dzisiaj pani w salonie nie umiała nic powiedzieć na temat przedłużenia umowy, która kończy się we wrześniu. Tylko to "Proszę przyjść w piątek". Jedyne czego się dowiedziałam to to, że mają zaledwie 3 iPhone'y 8gb i 16gb, czarne.

#317 unnamed

unnamed
  • 47 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:50

Jak dostajemy business everywhere to mamy internet za darmo czy jak? Jak do iphona wloze inna karte sim z orange to internet bedzie dzialal?? Sorry za takie pytania ale jestem KOMPLETNIE zieolny w tym temacie;p.

#318 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:51

A mi dzisiaj pani w salonie nie umiała nic powiedzieć na temat przedłużenia umowy, która kończy się we wrześniu. Tylko to "Proszę przyjść w piątek". Jedyne czego się dowiedziałam to to, że mają zaledwie 3 iPhone'y 8gb i 16gb, czarne.

U mnie w Toruniu przywieźli dość sporo - znajomy uchylił drzwi na zaplecze :)
Ale i tak kurierem dostanę - taniej i pewniej :)

#319 mrylka

mrylka
  • 59 postów
  • SkądZduńska Wola/Wrocław

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:55

Ja się zastanawiam jak to rozegrać. Bo w sumie możemy zmienić na Orange dla firm, ojciec jest w trakcie rejestracji firmy. I zastanawiam się gdzie lepiej negocjować. Przez telefon czy w salonie. A może jeszcze na stronie samemu? Naprawdę się pogubiłam :/ Jestesmy w Orange całą rodziną od kilku lat, rachunki zawsze powyżej 100 zł, więc teraz w grę wchodzi też abonament za trochę ponad 100 zł.

#320 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:13

na firme lepiej..

#321 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:16

czy w orange będzie można kupić bez simlock? bez umowy?

#322 terry

terry
  • 83 postów
  • SkądCk

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:17

Jak dostajemy business everywhere to mamy internet za darmo czy jak? Jak do iphona wloze inna karte sim z orange to internet bedzie dzialal?? Sorry za takie pytania ale jestem KOMPLETNIE zieolny w tym temacie;p.

Internet to będzie działał ale nie za darmo tylko będzie obciążał włożoną kartę sim.
Usługa BE będzie dalej darmowa ale na karcie kupionej z iphonem czyli jak ją włożysz do innego fona to będziesz korzystał właśnie na nim z tej usługi.

#323 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:19

czy w orange będzie można kupić bez simlock? bez umowy?

bedzie mozna kupic na karte za 1799zl 8GB lub 2099zl 16GB

#324 bajkal

bajkal
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:24

Ponawiam pytanie. Proszę o odpowiedź.

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie internetu. Jak jest z (nie wiem czy dobrze to ujmę) wydajnością paczki danych o wielkości 1GB? Ile tak mniej więcej Kb / Mb ciągnie sprawdzenie pogody lub zabawa w Google Maps? No i Youtube.. jaka jest mniej więcej waga filmiku oglądanego na iPhone (filmik koło 2 minut)?

#325 mirrr

mirrr
  • 127 postów
  • SkądWodzisław Śl

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:37

Jeśli chodzi o filmiki na YouTube to nie ma znaczenia czy to komputer czy iPhone. jego wielkość zależy od stopnia kompresji, rozdzielczośći, formatu itp. czy li parametrów, ktorych użył autor filmu. Mapy Googla podobno ciągną sporo - pewności nie mam. Pogoda np. na Onecie nie powinna "zżerać" dużo limitu. Na Gazecie może być troszeczkę więcej.

Dla niezdecydowanych co wybrać: dokładne porównanie abonamentów dedykowanych dla IP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych