Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#376 Raschey

Raschey
  • 5 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:20

Myślę że tu masz racje.Firma liczy że klient się wystraszy i tak z reguły się dzieje.Jak jeden na 100 złoży pozew do sądu to i tak są do przodu. Ciekawy jestem jak teoretycznie wygląda spraw jak kupujesz iP na fizyczną i taką masz fakturę a później przepisujesz abo na firmę. Teoretycznie FV masz na fizyczną więc powinny opowiązywać warunki jak na osobe fizyczną. Ciekawe jak to jest w praktyce.

#377 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:24

To proste: abonament i słuchawka to dwie oddzielne umowy. Jeżeli słuchawka pozostaje na fizyczną to uprawnienia przysługują osobie fizycznej. Abonament jest na firmę to uprawnienia przysługują firmie. Moge się mylić, ale myślę, że tak jest na 90%. Jeżeli coś zmieniasz to abonamnet, a nie przepisujesz telefon. Jestem pewien, że sprzedaż telefonu to osobna umowa zawierana przy okazji podpisywania umowy świadczenia usług telekomunikacyjnych. Zwróć np. uwagę na to, że możesz go bez przeszkód sprzedać i nie ma to żadnego wpływu na abonament. To nie jest sprzedaż na raty, gdzie pierwsza wynosi złotówkę. To normalna sprzedaż aparatu za cenę 1zł.

#378 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:42

Chyba skonczy sie to przesiadka do Ery, bo wole zaplacic 45 zl, miec giga wiecej, zaplacic za 16 gigowego iphona 1 zl i miec 180 minut wiecej. Ale pewnie w erze jak sie skonczy limit to za net trzeba bedzie placic nie? Co o tym wszystkim sadzicie? :|

Nie będziesz nic dopłacał bo wnioskuje że bierzesz taryfę 195zł. W regulaminie wyraźnie napisane, że naliczanie co 1kb/s a po przekroczeniu 2gb limitu, operator zastrzega sobie prawo do spowolnienia transferu.Wniosek: net jest nielimitowany, ale predkosc po 2gb spadnie. Dodatkowych oplat nie bedzie

#379 cezex

cezex
  • 305 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:49

(...) Od kiedy wyposażają GPS w AGPS pozwala to na ustalenie naszej pozycji w kilka sekund. AGPS to przekazywanie info o położeniu satelit. (...)

SATELITÓW

#380 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:56

TELEPOLIS.PL - Orange podsyca atmosferę wokół iPhone'a

LOL

#381 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:03

Witajcie,

dzisiaj rano dzwoniłem do biura obsługi klienta Orange.
Na pytanie "czy będę mógł przejść z Orange Na Kartę na abonament wraz z Iphone'm ZACHOWUJĄC SWÓJ NUMER" miła pani po drugiej stronie kabla odpowiedziała, że "raczej teraz nie jest to możlwie".

Co wy na to?

Czy ktoś ma jakieś inne informacje na ten temat? Proszę o odpowiedź, bo podejrzewam, że nie jestem jedynym, który chciałby zachować swój numer.

To samo mi powiedzieli w salonie Ery jak chcialem ta sama operacje wykonac. Tzn. dokladnie powiedzieli mi, ze nie moge tego zrobic zamawiajac iPhone'a w ofercie przedsprzedazowej, ze musze poczekac do 22 sierpnia i dopiero wtedy to powinno byc mozliwe. Podejrzewam, ze w Orange tez w koncu bedzie taka mozliwosc - moze niekoniecznie od razu od jutra, ale kiedys w koncu tak.

Z kolei ja zaraz ide do salonu przenosic swoj numer z Ery Tak Tak na Orange Go. Jak wczesniej bylem sie pytac co i jak to mowili, ze jako osoba z migracji bede mial 3 abonamenty za free i costam jeszcze, ale teraz stwierdzilem, ze nie chce sie bawic w 150zl abonamentu przez 2 lata... Dlatego sprobuje albo a) zeby mi dali iPhone'a w pre-paidzie 16 GB w cenie 8 GB (300zl taniej, ale 3 abonamenty po 150zl to 450zl wiec i tak zarobia :D), B) zeby mi dali iPhone'a 16GB w standardowym abonamencie 75zl. Obaczymy co z tego wyjdzie ;)

#382 freeIphone

freeIphone
  • 50 postów
  • SkądWawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:15

Czy ktoś się orientuje ile kosztuje zerwanie umowy w Orange. W regulaminie jest tylko wzmianka o karze. Ktoś wie jak to wyliczyć?

#383 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:39

Czy ktoś się orientuje ile kosztuje zerwanie umowy w Orange. W regulaminie jest tylko wzmianka o karze. Ktoś wie jak to wyliczyć?

Około pół roku +/- 600zł brutto. Sam przez to przechodziłem...

#384 Aqua

Aqua
  • 170 postów
  • SkądGdynia moje miasto

Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:50

Na umowie ( zatytułowanej OFERTA) jest napisane w punkcie 5 ile będziesz musiał zapłacić za zerwanie umowy.

Około pół roku +/- 600zł brutto. Sam przez to przechodziłem...

Z tym jest różnie. Ja w najtańszym abonamencie mam do zapłaty 374 zł za zerwanie umowy :P

#385 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:15

Dołączona grafika

O ironio ... event Orange pod wielkim napisem PLUS i SAMSUNG :D

#386 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:15

[...]Ja [...] mam do zapłaty 374 zł za zerwanie umowy :P

Szczęściarz :rolleyes:

#387 freeIphone

freeIphone
  • 50 postów
  • SkądWawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:17

To super. Możliwe że po roku będę musiał zerwać umowę z powodu wyjazdu. Będę więc miał do zapłacenia 600zł przy abonamencie 100zł/msc (przy umowie 24 msc). Nie jest źle. P.S. Era np. oferuje zawieszenie abonamentu. Zawieszenie abonamentu na 12 miesięcy kosztuje trochę ponad trzysta złotych.

#388 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:50

Ja już nie wiem, czy orange'owe BOK jest takie niedoinformowane, czy oferty się zmieniają w biegu. Dzwoniąc rano powiedziano mi, tak jak napisałem post wcześniej, że nie ma możliwości przeniesienia numeru, ponadto nie dostanę żadnych giftów za to, że przechodzę z karty na abonament. Pół godziny temu usłyszałem, że możliwość zachowania numeru już jest, a dodatkowo dostanę to i tamto (pakiety złotówek i miliard smsów przez 3 miesiące). Za to w przeciwieństwie do tego, co usłyszałem rano, dowiedziałem się, że "na dzień dzisiejszy nie wiadomo, czy będzie możliwe przeniesienie abonamentu dla osób fizycznych na abonament dla firm". Wychodzę z następującego założenia - wrzućmy na luz, nie stresujmy się, nie jesteśmy dziećmi, które już dzisiaj muszą mieć swoją zabawkę. Pójdę dzisiaj do salonu, jeżeli nie zaproponują mi tego, co chcę usłyszeć, wstrzymam się z kupnem i poczekam na "lepsze czasy". Nie warto później 2-3 lata cierpieć dla jednego telefonu na warunkach, na które się patrzyło ze średnim zadowoleniem, ale myślało się "a co tam, ja muszę już teraz natychmiast go mieć, co z tego, że będę miał 19.99 za minutę, muszę mieć IP!".

#389 freeIphone

freeIphone
  • 50 postów
  • SkądWawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:55

Ja już nie moge dłużej wstrzymywać bo popuszczę :) Hau!

#390 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:00

Ja już nie wiem, czy orange'owe BOK jest takie niedoinformowane, czy oferty się zmieniają w biegu.
Dzwoniąc rano powiedziano mi, tak jak napisałem post wcześniej, że nie ma możliwości przeniesienia numeru, ponadto nie dostanę żadnych giftów za to, że przechodzę z karty na abonament.
Pół godziny temu usłyszałem, że możliwość zachowania numeru już jest, a dodatkowo dostanę to i tamto (pakiety złotówek i miliard smsów przez 3 miesiące).
Za to w przeciwieństwie do tego, co usłyszałem rano, dowiedziałem się, że "na dzień dzisiejszy nie wiadomo, czy będzie możliwe przeniesienie abonamentu dla osób fizycznych na abonament dla firm".

Wychodzę z następującego założenia - wrzućmy na luz, nie stresujmy się, nie jesteśmy dziećmi, które już dzisiaj muszą mieć swoją zabawkę. Pójdę dzisiaj do salonu, jeżeli nie zaproponują mi tego, co chcę usłyszeć, wstrzymam się z kupnem i poczekam na "lepsze czasy".
Nie warto później 2-3 lata cierpieć dla jednego telefonu na warunkach, na które się patrzyło ze średnim zadowoleniem, ale myślało się
"a co tam, ja muszę już teraz natychmiast go mieć, co z tego, że będę miał 19.99 za minutę, muszę mieć IP!".

No spoko, jak ktoś nie widzi dla siebie oferty ... ale niektórzy tak jak ja mają ciśnienie na sercu by mieć iPhone i znaleźli plany dla siebie :P
Moja panna też się wstrzymuje z kupnem iPhone gdyż ceny samego aparatu jej nie podchodzą w planach które ją interesują ... każdy ma inne potrzeby i każdy ma inne ciśnienie na iPhone (a niektórzy są małymi dziećmi - u mnie w pracy mamy otwartą stronę Cortland'u na dużym ekranie i wszyscy odliczają) :P

#391 Konmro

Konmro
  • 9 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:11

Witam, Mam pytanie dotyczące oferty Prepaid w Orange były podane ceny wszystko było jasne, ale od dwóch dni jest cicho o tym, w salonach mówią, ze napewnoe nie bedzie takiej opcji zakupy słuchawki, jeszcze dzisiaj do godziny 14 można było składac zamówienie na telefon na "karte" w Cortlandzie, teraz już nie ma takiej opcji...

#392 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:18

Jakby ktoś chciał wiedzieć to główny magazyn z IP jest w Poznaniu;) Jutro przyjeżdża do mnie doradca klienta biznesowego i przywozi do mnie IP 16Gb Biały. Jakbym chciał czarny to bym musiał czekać do poniedziałku, ponieważ dopiero jutr wyjeżdża dostawa do klientów biznesowych, obsługiwanych osobiście.

#393 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:27

A gdzie jest glowny magazyn Ery jesli mozna wiedziec? ;)

#394 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:30

A tego nie wiem:P Tyle co powiedział mój doradca to to, że musiałbym czekać na czarnego do poniedziałku. Ogólnie to było tak, że zadzwonił do mnie dzisiaj i się spytał czy przypadkiem nie chcę IP. Ja mówię że ok, ale najchętniej Białego i 16gb, a on do mnie że idealnie się składa bo zamówił Białego dla kogoś innego a tamten chce jednak czarnego i ma już u siebie białego dla mnie i mi przywiezie jutro. A na czarnego trzeba czekać na dostawę.

#395 pchlaa

pchlaa
  • 49 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:44

a moze ktos chce sie wymienic - mam czarnego w erze !

#396 piekamil

piekamil
  • 117 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 16:40

o jedną rzecz chciałem zapytać:

interesuje mnie słuchawka w abo 75zł. Nie ma w nim pakietu na net tylko zbujeckie ceny 25gr/100kb. Czy będzie tak, jak miało kilku użytkowników forum i Bartek z fotogenii, którym iP łączył się z siecią w tle i nabijał rachunki? Bo jeśli 3G będzie się tak zachowywał, to kupowanie go bez najmniejszego choćby pakietu netu traci sens.

#397 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 21 sierpnia 2008 - 19:03

o jedną rzecz chciałem zapytać:

interesuje mnie słuchawka w abo 75zł. Nie ma w nim pakietu na net tylko zbujeckie ceny 25gr/100kb. Czy będzie tak, jak miało kilku użytkowników forum i Bartek z fotogenii, którym iP łączył się z siecią w tle i nabijał rachunki? Bo jeśli 3G będzie się tak zachowywał, to kupowanie go bez najmniejszego choćby pakietu netu traci sens.

Oczywiście, że bedzie się łączył - nawet jak wyłączysz 3G i WiFi, to słyszałem, że skubaniec sam potrafi ponownie te funkcje włączyć i coś tam sobie w necie robić, czy aktualizować... Ten tel. bez netu w abonamencie nie ma sensu.

#398 winthek

winthek
  • 35 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 19:13

a ja slyszalem ze potrafi tez robic kanapki

#399 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 21 sierpnia 2008 - 19:23

a ja slyszalem ze potrafi tez robic kanapki

No nie wiem, ale w iP 2G EDGE sam włączał.

#400 beyor

beyor
  • 21 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 20:47

Witam. Widzę, że niektórzy wiedzą na temat oferty Orange dużo więcej, niż pracownicy salonu, więc mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Od paru lat mam telefon na abonament w Orange, tak jak i mój ojciec (umowa na oba telefony podpisana jest przez mojego ojca). Na mój telefon umowa jeszcze się nie kończy, ale ojcu zbliża się już ku końcowi i chcę aby wziął sobie iPhone i oddał go mnie:) Wg wstępnego cennika Orange iPhone dla indywidualnego klienta przy abonamencie 100zł ma kosztować 249zł (przy zakupie przez internet). Oferta dostosowana do iPhone, w której w 150zł abonamencie jest Orange Free jest interesująca, ale bez sensu, by ojciec z niej korzystał, skoro iPhone i tak ma mi oddać. Co dalej, kiedy już dostanę od ojca telefon? Mogę otrzymać kartę sim 3G, mimo ze nie kupuję w Orange odpowiedniego telefonu? Byłbym tez zainteresowany internetem: Orange Free - czy jest to możliwe? W tej nowej ofercie Orange internet jest wliczony w abonament, ale nie wiem, czy można korzystać z Orange Free w telefonie wciąż korzystając z oferty Twój plan. Wg strony Orange jest to możliwe i usługę tę można włączyć przez orange-online - szukałem i nie znalazłem: usługi\internet i poczta a tutaj jest jedynie "Orange Free E-mail" i "Orange Free na jeden dzień". Czy ktoś wie co z cenami Orange Free? Opcja standard to 60zl miesięcznie - i nie jest taniej, jeśli aktywuję się usługę bez karty sieciowej, modemu? Nie ma czegoś w rodzaju "opcji bez telefonu"? PS: czy to prawda, że iPhone nie wysyła MMS?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych