Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#326 pacan1984

pacan1984
  • 8 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:50

Dziś dzwonili z "Propozycji dla Firm" (wiedzieli, że chcę iP) i zaproponowali mi przedłużenie umowy na 24 miesiące z abonamentem, tym Plan dla Firm 100 za 122 zł brutto miesięcznie i iP 8GB za 1zł. Tylko koszt zmiany sima na sima 3G kosztuje mnie 10 zł w salonie. Jestem zadowolony :)

Jakim CUDEM udało Ci się to zrobić?! Od kilku dni wszyscy konsultanci w BOK powtarzają jak mantrę "magiczną" datę 22.08.08 i zasłaniają się tym, że nie znają wytycznych dla przedłużających umowy... Dzwoniłem przed chwilą i powołałem sie na info. którym nas uraczyłeś i gość był delikatnie mowiąc zdziwniony a kiedy naciskałem, że chcę przedłużyć umowe z iPhonem to coś tam posprawdzał, skosultował się z kimś, zapyał czy znam nr. tel dla którego przedłużono umowe a potem zaprosił mnie na 22... Proszę natychmiast zdradzić sposób w jaki to zrobiłeś ;)
P.S. Gratuluję nowej zabawki!:)

#327 unnamed

unnamed
  • 47 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:57

Internet to będzie działał ale nie za darmo tylko będzie obciążał włożoną kartę sim.

A jakie sa ceny?

#328 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 17:58

Jakim CUDEM udało Ci się to zrobić?! Od kilku dni wszyscy konsultanci w BOK powtarzają jak mantrę "magiczną" datę 22.08.08 i zasłaniają się tym, że nie znają wytycznych dla przedłużających umowy... Dzwoniłem przed chwilą i powołałem sie na info. którym nas uraczyłeś i gość był delikatnie mowiąc zdziwniony a kiedy naciskałem, że chcę przedłużyć umowe z iPhonem to coś tam posprawdzał, skosultował się z kimś, zapyał czy znam nr. tel dla którego przedłużono umowe a potem zaprosił mnie na 22... Proszę natychmiast zdradzić sposób w jaki to zrobiłeś ;)
P.S. Gratuluję nowej zabawki!:)

Jeśli Cię prosił o numer to trochę bezprawnie.

No to dokładniej: Dziś miła Pani dzwoniła i powiedziała to co napisałem, i w piątek zadzwoni rano ok. 10.00 z potwierdzeniem wysłania kuriera z ip i aneksem umowy, tyle :)

---- Dodano 20-08-2008 o godzinie 19:01 ----

A jakie sa ceny?

0,25 zł za 50 kB lub 1 minutę - jakoś tak. Ale iP bez pakietu netu to... możesz być zaskoczony wysokością rachunku - ip nawet bez Twojej wiedzy "buszuje" w necie.

;)

#329 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:02

Lol, to ta Pani powinna wylecieć z pracy.

#330 unnamed

unnamed
  • 47 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:04

Bo dla mojego starego konczy sie umowa a ma 180 dla firm i mialbym 16 za 99zł i chcialem wziac ip i dac swojego sima;p. Nie da sie nic z tym zrobic? Oczywisicie oprocz wykupienia business everywhere dla mnie?

#331 MichoS

MichoS
  • 31 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:05

a da sie zamowic iphone 3g na karte zeby mi wyslali? jak tak to poprosze o szybka odpowiedz

#332 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:06

A widzisz gdzies opcje zamowienia ?

#333 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:07

Lol, to ta Pani powinna wylecieć z pracy.

A dlaczego - a Pana pytającego się kolegi z forum o mój numer tel., nie?

Bez przesady - każdego traktują indywidualnie, może biorą pod uwagę staż prawie 9 letni, rachunki i ilość aktywnych telefonów w firmie - wszystko jest możliwe... Nie wiem, zadzwoniła to fajnie, gdyby nie zadzwoniłą to bym sam w piątek rano załatwił to.

A po co miałbym ściemniać :)

#334 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:09

mam takie pytanie : jak wyglada kupowanie aplikacji przez app store? czyzby tak ze obciaza srodki na karcie? oby tak bo teraz bede miec 2 abonamenty :)

#335 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:12

Sądzę, że pracownik zapytał się przełożonego o pozwolenie/czy co ma robić w takiej sytuacji. Ogółem żaden pracownik nie powinien odpowiadać na jako takie oferty przedłużenia umowy, gdyż to wchodzi dopiero 22. Stąd myślę, że albo ktoś naruszył zasady dystrybucji iP albo nie ma ich, co byłoby niedorzeczne..

#336 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:12

mam takie pytanie :

jak wyglada kupowanie aplikacji przez app store? czyzby tak ze obciaza srodki na karcie? oby tak bo teraz bede miec 2 abonamenty :)

Nik tego nie wie...

#337 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:13

mam takie pytanie :

jak wyglada kupowanie aplikacji przez app store? czyzby tak ze obciaza srodki na karcie? oby tak bo teraz bede miec 2 abonamenty :)

w AppStore rejestrujesz swoja kartę i z niej są pobierane środki

#338 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:13

jak to a nie wiecie jak wyglada sprawa w ameryce? mysle ze tu bedzie tak samo...

#339 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:16

w AppStore rejestrujesz swoja kartę i z niej są pobierane środki

Ale przejdzie Polska karta? Nie tak jak w ITunes?

#340 unnamed

unnamed
  • 47 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:21

Bo dla mojego starego konczy sie umowa a ma 180 dla firm i mialbym 16 za 99zł i chcialem wziac ip i dac swojego sima;p. Da sie cos zrobic aby business everywhere byl na mojej karcie sim?? czy jednym wyjsciem byloby wykupienie neta na mojego sima??

#341 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:22

Ale przejdzie Polska karta? Nie tak jak w ITunes?

Oczywiscie AppStore jest dostępne dla Polski :)

#342 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:25

Oczywiscie AppStore jest dostępne dla Polski :)

Cholera coś ślepy jestem - dasz linka aby sie zarejestrować?

#343 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:29

nie rozumiem, w app store trzeba sie zarejestrowac? nie wystarczy ze bedzie na telefonie?

#344 desidero

desidero
  • 10 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:31

Temat internetu w "nowych" abo dla iPhone 3G w ORANGE już się przewijał, ale nie znalazłem konkretnej informacji w zakresie opłat (lub też obniżenia transferu) po przekroczeniu limitu ściągania danych w ramach usługi Orange Free Standard. Wg informacji na stronie ORANGE po "wykorzystaniu abonamentu" przesyłanie danych jest płatne. Rozpracował ktoś ten temat?

#345 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:32

hehe, proszę:
http://www.myapple.p...nes-poland.html

#346 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:34

czyli co? majac app store na iphone'ie nie będę mogł normalnie pobierac czegos przez wifi?

#347 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:37

Temat internetu w "nowych" abo dla iPhone 3G w ORANGE już się przewijał, ale nie znalazłem konkretnej informacji w zakresie opłat (lub też obniżenia transferu) po przekroczeniu limitu ściągania danych w ramach usługi Orange Free Standard. Wg informacji na stronie ORANGE po "wykorzystaniu abonamentu" przesyłanie danych jest płatne. Rozpracował ktoś ten temat?

Nie nie jest płatne - tylko spada transfer - oczywiście mówię tu o taryfach dla Firm - BE Standard.

#348 desidero

desidero
  • 10 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:41

Nie nie jest płatne - tylko spada transfer - oczywiście mówię tu o taryfach dla Firm - BE Standard.

Business Everywhere może tak, a co w przypadku abonentów indywidualnych?

#349 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 sierpnia 2008 - 18:45

hehe, proszę:
http://www.myapple.p...nes-poland.html

Ok już zarejestrowałem się - dzięki :)

#350 kaziot

kaziot
  • 38 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 20:17

hmmm a nie orientuje sie ktos czy moze bedzie mozna kupic iphona w orange bez umowy na raty tak jak mozna bylo kupaowac pozostale telefony? umowe mam wazna do kwietnia wiec na przedluzenie za wczesnie ....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych