Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#1426 tomzel

tomzel
  • 35 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 12:32

ktoś też ma taki problem, że nie aktywowali mu jeszcze numeru? kartę mam od 14stego i jeszcze tym za przeproszeniem patałachom się to nie udało, dziś dowiedziałem się, że podczas pierwszej aktywacji nastąpił błąd i musieli ją zresetować - czas oczekiwania znowu do pięciu dni, normalnie szlag człowieka trafia

#1427 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 15:39

Ja już mam wszystko aktywne. Paczka i internet też. Jeśli komuś działa na tej samej karcie tylko w innym tel to nie może być kwestia karty tylko raczej iphone nie?

#1428 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 15:58

No to może ktoś opisze jak w praktyce wygląda zużycie transferu w Erze? Minęło kilka dni i pewnie potestowaliście? 500MB wystarczy?

#1429 tomekdomat

tomekdomat
  • 43 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 16:25

Witam do teraz nie wiem co było ale zadzwoniłem do ery na infolinie i pani powiedziala mi ze tak sie zdarza i zebym wgrał ustawienia fabryczne przez itunes i tak tez zrobilem :) po tym zabiegu internet hula aż miło:)

#1430 Maxell

Maxell
  • 4 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 16:29

No to może ktoś opisze jak w praktyce wygląda zużycie transferu w Erze? Minęło kilka dni i pewnie potestowaliście? 500MB wystarczy?

Od dwóch dni w sumie spędziłem jakieś 7-8 godzin i wszystko jest ok. W salonie dowiedziałem się, że podczas testów klikamy w iPhone'a po kilka godzin dziennie przez 2 tygodnie, z czego dużo działań było przeprowadzane w internecie i zużyli 200-250 MB. Więc 500 MB na miesiąc spokojnie wystarcza. :)
Ze swojej strony nie polecam nadmiernego eksploatowania zasobów YouTube. ;)

#1431 shexbeer

shexbeer
  • 151 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 19:02

Też jestem ciekaw jak szybko rozpływa się paczuszka 500MB.
Btw. Dostałeś w końcu propozycję 50% zniżki na słuchawkę?

#1432 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:34

Dostałeś w końcu propozycję 50% zniżki na słuchawkę?

W weekend totalnie odpoczywałem od tematu, jutro idę do salonu z wypowiedzeniem, niech w salonie dzwonią do BOA (ja już straciłem dwie dychy na konsultacje...), jeśli dadzą upust podpiszę jutro umowę na 16GB.

#1433 JoeBlack

JoeBlack
  • 37 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:47

nie mam ochoty ani czasu za bardzo na czytanie tych 150 stron narzekań ( stawiam, że tak jest : ) ), mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie ma oferty iphone w erze dla biznesu? Czy ma się on pojawić czy jest tylko dla indywidualnych klientów? Czytałem też, że dostępny jest iphone nie tylko w taryfie dedykowanej, ale można go brać w każdej jednej ofercie. Orientuje się ktoś jak to wygląda? Właśnie przenoszę telefony z plusa do ery ( BO MAM ICH DOSYĆ, a Orange zasięgiem i jakością prowadzonych rozmów po prostu może się pocałować w cztery litery ). Jeśli gdzieś to było wałkowane to będę zobowiązany za mała podpowiedz: Gdzie, na której stronie :D Pozdrawiam

#1434 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 21:58

nie no - śmiech. pusty śmiech. co ma znaczyć "nie mam ochoty ani czasu za bardzo na czytanie tych 150 stron narzekań"? nie masz ochoty to się nie dowiesz. my nie znamy na pamięć co na której stronie padło. chcesz uzyskać odpowiedź to szukaj. nikt za ciebie tego robił nie będzie. podpowiedź : szukaj na początku.

#1435 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:09

Potraktuj to np. jak poszukiwanie skarbu.

#1436 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:17

No bo nie igly w stogu siana przeciez... :)

#1437 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:21

...ani świętego Graala.

#1438 JoeBlack

JoeBlack
  • 37 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:33

Nie no nie chciałem nikogo urazić... jeśli to tak zabrzmiało to sorry. Wydaję mi się jednak, że moje emoty pokazały, że to raczej był żart z tymi lamentami. Większość dotyczy rozmów z konsultantami. Po prostu jest tutaj 150 stron i z tego co przeglądałem 20 - 30 stron to były raczej narzekania na ceny, jakość i takie inne. Chciałem po prostu prosić o pomoc, bo może ktoś pamięta w którym to miejscu było. Jest to jednak 150 stron... jeśli nikt nie pamięta to będę zmuszony to przeczytać. To wszystko: uniesienie nie było obowiązkowe :) Pozdrawiam Z tego co widzę można wziąć w biznes, ale: - nie ma paczki internetu - brak darmowych hotspotów Czy rozważał ktoś związanie umowy biznesowej z iphonem Co do paczki 500mb to przy używaniu emaila, przeglądania stron plus jakiś komunikator i sporadyczne przeglądanie YouTuba w zupełności wystarczy. Ściąganie przecież wykonuje się i tak w domu, tak jak i czytanie dużych tekstów. Przynajmniej wyliczając to w stosunku pobierania danych ze strony internetowej, komunikatora do częstotliwości jego używania....

#1439 kamil-o

kamil-o
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2008 - 23:02

Dziś jeden z konsultantów w erze nie wiem jakim cudem ale wyliczył mi, że iPhone 16GB w najniższym abo (95zł) na 24 miesiące wyniesie mnie łącznie 10 tysięcy. Byłem bardzo zaskoczony wynikiem jego obliczeń. I jeszcze powiedział, że bardziej się opłaca kupić ajfona w USA. Ciekawi mnie ile klas skończył ten miły pan. ^^'

#1440 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 00:51

mnie zastanawia jak będzie wyglądało to ze ktoś mA naliczanie co 100kbs bo moze szybko sie uzbierać do 500mb. Moje 2gb śmiga aż miło. Dziwi mnie ze nie dali Ci 50% upustu na telefon bo mi od razu dawali bez nawet proszenia o cokolwiek. Wypowiedziałem i podpisałem nowa umowę. Pewnie jak dostaną pismo to zaczną dZwonić z propozycjami.

#1441 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 sierpnia 2008 - 00:54

hehhehe to widze ze w erze sa jeszcze lepsi agenci niz w idei :D ja odchodze z plusa i juz 4 dni im zajmuje zeby zadzwonic do mnie i ustalic odpowiedzi na moje proste 3 pytania:] nie rozumiem kto w tych wszystkich firmach wybiera i zatrudnia tych ludzi?

#1442 kamil-o

kamil-o
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 01:32

może jest robiony nabór przez internet ?? xD

#1443 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 08:19

Wg. konsultanta upust 50% dostają abonenci, których średnia faktur z ostatnich 6 miesięcy wynosi 150zł. Czy u Was tak faktycznie jest? Dzwoniłem, rozmawiałem, efektów brak. Dziś rozwiązanie umowy. P.S. Drugi konsultant mi powiedział, że upust zależy od tego czy na mój numer dzwonią dużo z innej sieci bo wtedy Era na tym zarabia. Jak widać ile konsultantów tyle wersji.

#1444 Augi1981

Augi1981
  • 30 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 25 sierpnia 2008 - 10:18

suma faktur w moim przypadku z 6 miesięcy to ok 160 zl na taryfe nowa era 200 dostalem standardowy upust przy przedluzaniu umowy do 170 zl i telefon przy abonamencie ze standardowych 99 zl do 49.50 zl umowa na 24 miesiące nie dało się wynegocjować żadnej paczki danych

#1445 docentno1

docentno1
  • 46 postów
  • SkądWawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 10:20

Witam serdecznie. Mała informacja dla klientów biznesowych z pakietami wartościowymi. W najnowszej gazetce ery z września na stronie 7 podane jest informacja ze za 79 zł można wykupić 2 GB transferu. do tej pory było możliwe jedynie 500 MB za 39 zł.

#1446 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:14

Zrobiłem sobie zestawienie kosztów w poszczególnych taryfach. Zobaczcie ile się traci wstosunku do świeżaków...
Dołączona grafika

#1447 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:29

Witam serdecznie.

Mała informacja dla klientów biznesowych z pakietami wartościowymi. W najnowszej gazetce ery z września na stronie 7 podane jest informacja ze za 79 zł można wykupić 2 GB transferu. do tej pory było możliwe jedynie 500 MB za 39 zł.

To chyba dotyczy tylko Blueconnect w komputerze a nie w telefonie.

#1448 docentno1

docentno1
  • 46 postów
  • SkądWawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 12:48

To chyba dotyczy tylko Blueconnect w komputerze a nie w telefonie.

Z tego co czytam to według mnie w telefonie też. jak by było to tylko w abonamencie do komputera to musieli by coś pozmieniać z taryfami. Wyraźnie tam pisze o dopłacie wieć 79+39= 118 za 2 GB a za 99 jest 5 GB więc raczej twierdze że do abonamentów z telefonu

---- Dodano 25-08-2008 o godzinie 12:13 ----
Kolego Lestek może się narażę. Ale kiedy wreźcie przestaniesz biadolić. Ceny są jakie są i taniej nie będzie. Najlepiej jak dali by ci telefon za darmo , dużo minut i paczek danych i chcieli mały abonament TAK NIE MA I NIGDY NIE BEDZIE. Jak chcesz tanio kup IPhone ze stanów odblokuj go bo pewnie zaraz będzie można , kup sobie karę PrePaid w dowolnej sieci która według ciebie jest tania i BĄDŹ ZADOWOLONY. A tak na koniec albo rozwiąż ta umowę albo pogódź się z rzeczywistością - tak czy inaczej przestań biadolić nad losem.

#1449 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 13:15

Dzwoniłem do BOA i dotyczy to tylko komputerów.

#1450 kamil-o

kamil-o
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 sierpnia 2008 - 13:26

Kiedy przedostatni raz byłem w erze i pytałem konsultanta czy jeżeli mam 3 numery i średnia rachunków to ok 550zł to czy są jakieś zniżki na ajfona. Usłyszałem odpowiedź, że numery się nie łączą w żaden sposób (mimo iż są na jedną firmę) i zniżek nie ma.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych