Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mobile Me - co dostajemy za $99?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
211 odpowiedzi w tym temacie

#101 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2008 - 21:20

W ustawieniach konta musisz wykasować swoje imię - jak będziesz miał problemy ze znalezieniem to daj znać to poszukam.

---- Dodano 19-07-2008 o godzinie 22:26 ----
Dołączona grafika

W preferencjach. Tak samo chyba w Mail na OS X.

---- Dodano 19-07-2008 o godzinie 22:28 ----
Hmm - w Twoim wypadku to po prostu spróbuj zostawić puste pole.

#102 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 20 lipca 2008 - 08:08

W ustawieniach konta musisz wykasować swoje imię - jak będziesz miał problemy ze znalezieniem to daj znać to poszukam.

---- Dodano 19-07-2008 o godzinie 22:26 ----
Dołączona grafika

W preferencjach. Tak samo chyba w Mail na OS X.

---- Dodano 19-07-2008 o godzinie 22:28 ----
Hmm - w Twoim wypadku to po prostu spróbuj zostawić puste pole.

Wykasowałem,mejla wysłałem czekam na jego dostarczenie i zobaczymy jaki będzie efekt;)(dzięki za pomoc)

---- Dodano 20-07-2008 o godzinie 12:24 ----
Niestety problem dajej występuje ale jak sprawdziłem pisze to tylko w Outlooku ;)

#103 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipca 2008 - 11:46

Tzn. u odbiorcy jeśli ma outlook czy jeśli wysyłasz przez outlook?

#104 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 20 lipca 2008 - 12:11

Tzn. u odbiorcy jeśli ma outlook czy jeśli wysyłasz przez outlook?

u odbiorcy z Outlookiem, ten sam mejl np. przez www nie posiada takiego przypisu dziwne.

#105 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 20 lipca 2008 - 14:51

To okres przejściowy. - minie !!. Wystarczy, jak sądzę, poczekać. :confused: W Mailu, z tego co widzę, dodano adres ...@me.com poczty przychodzącej, ale nie uporano się pewnie jeszcze z serwerem poczty wychodzącej ( u mnie pozostaje ...@mac.com - na razie mimo, że już wiele adresów w tym stron na "web" zmieniono z "mac"na "me" Zatem jeszcze trochę cierpliwości. Dano nam w końcu miesięczną premię:lol: za przetrwanie w spokoju (?) i z poczuciem humoru (!).

#106 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 20 lipca 2008 - 16:58

....Dano nam w końcu miesięczną premię:lol: za przetrwanie w spokoju (?) i z poczuciem humoru (!).

Komu dano temu dano, ja nic nie dostałem:sad:

#107 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipca 2008 - 18:05

Push mi działa na iPhone 2.0. :D

---- Dodano 21-07-2008 o godzinie 01:30 ----
Orientuje się gdzie można kupić w Polsce z fakturką?

#108 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 21 lipca 2008 - 05:54

Komu dano temu dano, ja nic nie dostałem:sad:

Na przyznanie Ci tej "premii: Apple dała sobie miesiąc, ale prędzej czy później odczujesz miesięczne wydłużenie .Me konta. Ja przynajmniej wierzę w tę obietnicę.

#109 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2008 - 08:34

Mi nawet triala przedłużyli. :) Orientuje się gdzie można kupić w Polsce z fakturką?

#110 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 21 lipca 2008 - 10:21

Mi nawet triala przedłużyli. :)
Orientuje się gdzie można kupić w Polsce z fakturką?

Ale co? .Me Konto?

Jeżeli można gdziekolwiek kupić to w iSpotach tak w Polsce jak i gdziekolwiek na świecie. Ale pewnie dlatego, że . Me nie jest jeszcze gotowe sprzedaż została wstrzymana i na razie nie kupisz. Choć na przykład mój ulubione w Polsce Cortland jeszcze dysponuje .Mac kontem bo to chyba jest to właśnie To choć cena 277 zł bez VAT-u (z VAT 337 zł( wydaje mi się być oparta o dość dawne przeliczenie 99 Euro choć wychodzi mi, że to ok 2.8 zł za euro. (nie liczę VAT oczywiście bo to europejskie "zjawisko")
Ja bym poczekała licząc na to, że będzie kosztować 65 Euro, a być może w Polsce będzie w iSpotach kupowane za USD to cena będzie jeszcze niższa Apple nie wiem czemu sprzedaje w Europie w rozliczaniu 1 USD = 1 Euro). W końcu masz triala.:rolleyes: Po co się spieszyć !

#111 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2008 - 12:38

iSpoty jeszcze nie dostały. No czekam czekam. Liczę że kupię za 79 euro na nasze przeliczone + VAT.

#112 paltrawke

paltrawke
  • 54 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 14:20

ja mam troche inny problem, mam trial w mobileme. Na macu dziala poczta idealnie, niestety nie moge wyslac z iphone'a. komus dziala? a jak tak to jakie macie ustawienia. Poczte sobie sprawdzam bez problemu, niestety nic nie mgoe wyslac z iphone. Iphone 1.1.4 dzieki

#113 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2008 - 15:13

Mi się automatycznie ustawiła na iPhone i działa bez problemów. Push też.

#114 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 22 lipca 2008 - 09:40

Mail mi padł. Nie przyjmuje mojego hasła po wezwaniu, co wskazuje, że nie mam kontaktu z serwerem poczty. Czy mam dłubać u siebie, czy po prostu Apple dłubie w serwerze pocztowym i po jakimś czasie wszystko wróci do siebie. Czyli czy u Was mail działa???:confused:

#115 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2008 - 14:54

Mi dzisiaj działa cały dzień - odbieram i wysłam na iPhone.

#116 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 14:58

Mail mi padł. Nie przyjmuje mojego hasła po wezwaniu, co wskazuje, że nie mam kontaktu z serwerem poczty. Czy mam dłubać u siebie, czy po prostu Apple dłubie w serwerze pocztowym i po jakimś czasie wszystko wróci do siebie. Czyli czy u Was mail działa???:confused:

U mnie także mejl działa bezproblemowo

#117 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 22 lipca 2008 - 16:27

Dziękuję za info.

Ponad pół dnia nie miałam Maila, Kurier jest jednak znacznie skuteczniejszy (i szybszy niż Mail) teraz. Za to miałam masakrę w postaci wyskakującego co trzy minuty okienka (bez względu na to czy się zgadzałam czy nie) , że coś tam trzeba zsynchronizować.
Widać wyróżniono mnie pechem lub zaszczytem przynależności do 1% macuser-populacji o której piszą tutaj.

Zaczyna mnie to już wkurzać, nie prosiłam o Me-konto, nie mam teraz i nie mam w planach iPhone (ani żadnej innej komórki), a moje .Mac konto (opłacone) powinno jeszcze działać (NIEZAWODNIE !!!) nie mniej niż 321 dni.
Na razie wynoszę się na yahoo (bezpłatne yahoo - o dziwo działa !!)
Pozdrawiam M

#118 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 16:33

Zaczyna mnie to już wkurzać, nie prosiłam o Me-konto, nie mam teraz i nie mam w planach iPhone (ani żadnej innej komórki), a moje .Mac konto (opłacone) powinno jeszcze działać (NIEZAWODNIE !!!) nie mniej niż 321 dni.
Na razie wynoszę się na yahoo (bezpłatne yahoo - o dziwo działa !!)
Pozdrawiam M

No to już wiesz za co ci dali te 30 dni gratis:D :D;) ;)

#119 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 22 lipca 2008 - 16:37

Chrzanię gratisy, jak mnie dzisiaj ochrzaniły trzy poważne osoby w tym promotor (ten to nawet coś krzyczał, że mnie zabiję - lub coś w tym rodzaju) , że wysłali mi dokumenty a ja nie reaguję.

#120 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2008 - 16:58

Chrzanię gratisy, jak mnie dzisiaj ochrzaniły trzy poważne osoby w tym promotor (ten to nawet coś krzyczał, że mnie zabiję - lub coś w tym rodzaju) , że wysłali mi dokumenty a ja nie reaguję.

Tym to bym się nie przejmował jak płacisz za szkołe;) Pezecież cię nie usuną - liczy się klient:p;)

#121 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 22 lipca 2008 - 18:34

T Pezecież cię nie usuną - liczy się klient:p;)

Nie pisałam, że mnie usuną ze szkoły tylko zabiją lub coś w tym rodzaju. Z piaskownicy i szkoły już jakbym wyrosła - nie chciałam tego, ale trudno, zdarzyło się. Teraz nauka jest praca i mi za nią płacą, noooo oczywiście jak mają za co. Dziś dla nich byłam "na wagarach"
W (prawie :rolleyes: ) dorosłym życiu też czasem używa się sprzętu Apple. To na prawdę nie tylko zabaweczki pod choinkę lub dawane przez rodziców do zabawy w nagrodę za dobrze i szybko zjedzony obiad, lub za wyniesienie śmieci do zsypu. Firma, a przynajmniej taka jak Apple, powinna sobie z tego zdawać sprawę.Przynajmniej byłoby miło gdyby zdawała sobie sprawę i wyraźnie mi napisała np tak;

"Wiesz kochanie, mamy kłopoty znacznie większe niż przewidywaliśmy i możesz być odcięta całymi dniami od Maila, Więc póki co kup sobie PieC z WINindą , a za miesiąc, dwa, jak wrócisz będzie już OK, a jak jeszcze kupisz sobie od nas niepotrzebny ci wprawdzie telefonik za ciężką kasę to będziesz nawet zachwycona."

Noo tak byłoby uczciwiej:-o
Pozdrawiam M

#122 paltrawke

paltrawke
  • 54 postów

Napisano 23 lipca 2008 - 10:15

a masz 1.1.4? jak ustawiales? od razu z wizarda .MAC i wpisales login i haslo czy recznie ustawiales? u mnie smiga sciaganie ale polaczenie z smtp.mac.com siada.... uzywam SSL a server port 25. tez tak macie?

#123 Monika_M

Monika_M
  • 858 postów
  • Skądz Banowana

Napisano 23 lipca 2008 - 12:42

uzywam SSL a server port 25. tez tak macie?

Jak z SSL to chyba Port 993 ?

#124 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lipca 2008 - 16:52

SSL 993 dokładnie. Mi .Mac śmigało na 1.1.4 (pull) a teraz MobileMe z push na 2.0.

#125 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 24 lipca 2008 - 22:20

iSpoty jeszcze nie dostały. No czekam czekam. Liczę że kupię za 79 euro na nasze przeliczone + VAT.

Można taniej...

co do samego mobile me, to jak już*dorwę*iPhone, to prawdopodobnie jakoś będę kombinował z transportem coby podłączyć gg pod usługę push w iPhone. liczę na to że Polak potrafi i ktoś coś wykombinuje :)

1%? jak dla mnie to może i 20% im nie działa, ale każdy niezadowolony myśli że jest w tym 1% i może mu lepiej :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych