Mobile Me - co dostajemy za $99?
Napisano 22 września 2008 - 18:27
Napisano 22 września 2008 - 22:01
Napisano 23 września 2008 - 09:19
Napisano 25 września 2008 - 23:37

Napisano 26 września 2008 - 00:25
Napisano 26 września 2008 - 10:57
Napisano 26 września 2008 - 11:13
Napisano 26 września 2008 - 11:26

Napisano 26 września 2008 - 11:47
Napisano 26 września 2008 - 11:58
Cytat
Możesz to po części zrzucić na rozhisteryzowaną panienkę, ale mam dwa komputery w dwóch różnych miejscach i laptopa jak jestem poza tymi miejscami i ..... każdy MUSI być taki sam w każdej chwili.Monika_M: Hm. Jako iż po przeczytaniu całego wątku wydaje mi się iż Ty miałaś najwięcej problemów ( albo najczęściej o nich pisałaś )
Dodatkowo: Każdy komputer ma po dwa profile (językowe) a czasem trzeci profil też muszę założyć. Dość poważnie traktowałam obietnicę, że było przecudownie, a teraz będzie jeszcze lepiej. (Choć sama jestem zdanie, że lepsze jest wrogiem dobrego)
Fakt że stawiam spore wymagania ale jak już wyjaśniłam i potrzeby mam duże i na sporym poziomie skomplikowania.
Oczywiście w tym było też sporo mojej winy, bo jak raz ustawiłam tak chodziło, a przy Applowskiej MeRewolucji po prostu czasami się gubiłam co jest co, jak to kiedyś ustawiałam. Zresztą nikt nie lubi jak mu się przeszkadza w pracy nawet wskazując wizję powszechnej szczęśliwości.
Ale jest już dobrze. No może poza tym, że logowałam się na różnych serwerach podając do logowania mail z mac.com, potem z me.com. Jeszcze się nie uporałam z tym gdzie kim jestem.
Pozdrawiam Monika.
Napisano 26 września 2008 - 12:02
Napisano 26 września 2008 - 12:32
Cytat
Całkiem przy okazji i pewnie któryś z Moderatorów mnie pouczy co to jest OT, ale przestrzegam przed kartami w Necie. Myślałam, że mnie to nigdy nie będzie dotyczyć, ale jednak ktoś mnie "szarpnął" na 600 USD. Fakt, że mój Bank (Citi) to natychmiast wychwycił i telefonicznie upewniali się czy przypadkiem nie robiłam takiej operacji i czy mam kartę przy sobie, ale trochę kłopotu było z zmianą karty reklamacjami etc, etc. Teraz mam dodatkową, tylko na potrzeby Netu z małym limitem. Zawsze przecież można ją wcześniej spłacić i wyrównać na pełny limit, lub na konto karty przelać kasę np. na kupno biletu lotniczego. Odradzam jednak wpisywanie danych poważnej karty.Hm. Ja nie mam karty Visa i mam zamiar użyć karty matki,
Napisano 27 września 2008 - 01:10
Napisano 27 września 2008 - 12:36
Napisano 27 września 2008 - 12:49
Napisano 09 października 2008 - 16:04
Napisano 09 października 2008 - 17:04
Napisano 09 października 2008 - 17:13
adres katalogu publicznego na iDysku http:/public.me.com/Nick - i tak dalej. Chyba jest to tak pomyślane, że każdy MacUser doskonale wie gdzie Cię szukać i jak znaleźć jak mu się tylko przedstawisz z Nicka.
Stronę internetową, na którą może się składać strona, blog , zdjęcia, albumy i co tam sobie jeszcze chcesz, tworzy się poprzez iWEB ktore jest wymarzonym narzędziem dla blondynek (nawet jak są ciemne) czyli jest to bardzo przyzwoite narzędzie z wieloma ładnymi gotowcami, (ale też nie musi to Cię ograniczać). do ekshibicjonizmu czyli prezentowania siebie w sieci., ale może być też zabezpieczone hasłem.
iDysk, to raczej narzędzie synchronizacji Twoich komputerów. Choć ma jak wspomniałam magazyn publiczny który też możesz zabezpieczyć hasłem, czyli tylko dla znajomych.
Nie sądzę natomiast, aby była obsługa php czy innych, bowiem jest to przeznaczone dla komutera i ściśle z nim współpracujące.
Churchill zabezpieczenie zależy od siły Twojego hasła. Według mnie iDysk jest bardzo bezpieczny.
Napisano 09 października 2008 - 20:47
Napisano 17 października 2008 - 16:35
Napisano 17 października 2008 - 18:04
Cytat
Nie bardzo rozumiem pytanie.Ale zakładam, że chodzi Ci o synchronizację w ramach Mobile Me.Moze ktos mi wytlumaczyc na czm polega synchronizacja z moja prwatna poczta (na innym serwerze), jak wezme synchronizuj to nie przenosi mi tego co mam w programie mail na komputerze...
Co podlega lub chcesz, aby podlegało synchronizacji jest wymienione w Ustawieniach systemowych/ Mobile Me/ Synchronizacja. Są tak kwestie dotyczące kont i ustawienia kont. ale nie zasobów skrzynek pocztowych i dotyczy urządzeń współpracujących z Me Kontem Zasoby skrzynek reguluje się poprzez pozostawienie lub nie wiadomości na serwerze i dotyczy to skrzynek, które są Me Koncie. Jeżeli np w Mailu założyłeś sobie skrzynkę "Ma moim Macu" i tam przenosisz Maile, to Maile przechodzą z serwera na komputer i dla pozostałych urządzeń nie są widoczne, bo fizycznie nie ma ich na Me Koncie. Nie wiem co rozumiesz przez inny serwer.
Napisano 19 października 2008 - 08:43
Napisano 19 października 2008 - 13:18
Cytat
Teraz z kolei nie rozumiem co się kryje pod pojęciem synchronizacja, Ale napiszę opisze Ci swoje rozwiązanie - może się przyda.Na innym serwerze czyli strefa.pl , czyli tego co zrozumialem nie mam możliwości synchronizacji swoich wiadomosci!?
Mam wiele kont pocztowych - jak każdy, aby je jakoś obsługiwać dołożyłam kolejne w Google-Mail (najlepsza ochrona przeciw spamowa), która to poczta po prostu odpiera pocztę z różnych serwerów pocztowych i kieruje na moje@me.com.
Moje@me.com wysyła wiadomości na moje komputery jednocześnie z pozostawieniem kopi na serwerze me.com. Protokół IMAP zabezpiecza mnie przed czytaniem dwa razy tego samego Maila na kolejnym moim komputerze. Wiadomości, które już są zbędne w skrzynce Wiadomości odebrane (lub wysłane) przenoszę do utworzonego katalogu o nazwie np. Archiwum. Nie ważne z którego komputera to robię, bo oczyszczają się wszystkie skrzynki z Wiadomościami odebranymi/ wysłanymi. Ale ciągle działają na każdym z komputerów Inteligentne skrzynki pocztowe, które są synchronizowane Me.Kontem Zatem mam dostęp do zasobów na każdym ze swoich komputerów.
Ja to nazywam pełną synchronizacją.
Pozdrawiam M.
Napisano 19 października 2008 - 13:20

Napisano 19 października 2008 - 13:40
Cytat
No tak, ale między nami zdaje się jest pewna różnica. Nie mogłabym korzystać z G-maila bo dla mnie jest zbyt ubogi - czytaj prymitywny, ale tego nie zrozumiesz bo założę się, że nigdy nie korzystałeś z papeterii Maila czy choćby jakiś ładny akcencik w Yahoo. Dziewczyna raczej nie może się powstrzymać od przesłania jakiegoś zdjęcia czy zrobienia innego akcentu graficznego dla ozdobienia swojego maila. Zatem G-mail jest dobry dla WAS dla mnie nie :sad: .Korzystać z gmaila tylko dla ochrony anty-spamowej.
I .... Spokojnie :razz: - wszystko dochodzi.A jak nie, to G-mail mnie powiadamia, że na takim to serwerze pozostawił pocztę, bo podejrzewa, że jest czymś zakażona. Wtedy - cóż moje ryzyko.
Pozdrawiam M.
PS. W G-mailu masz opcję, że jak dokonasz autoryzacji adresu to możesz wysyłać z tego samego adresu z którego dostałeś.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych