Co do iPhone to apple poszło na łatwiznę - zrobili kombajn do wszystkiego
Ma to swoje niewątpliwe korzyści i nie wiem, czy to akurat świadczy o tym, że ktoś poszedł na łatwiznę.
SMS + dzwonienie - po co więcej
?
Może Tobie to wystarcza. Ja bardzo lubie jak telefon ma jeszcze Operę Mini to sobie w autobusie albo w pociągu mogę pocztę sprawdzić, czy na szybko coś w necie.
Jak chce zrobić zdjęcie to biorę aparat, kiedy pragnę czegoś posłuchać - mam ipoda, itd..
Bardzo słuszne. Ja też nie lubie mieć wszystkiego w jednym, bo tracę wtedy na jakości. Jednak jak się posuniemy dalej takim tokiem rozumowania to będzie trzeba zawsze torbę podróżną nosić z tymi wszystkimi sprzętami. Taki telefon pozwala zrobić naprawdę dużo, a jak Ci ich aparat nie wystarcza, a wiesz, że chcesz robić zdjęcia to bierzesz swój duży aparat, który robi ładne zdjęcia. Nie zawsze można przewidzieć, kiedy się przyda i stąd ten w telefonie nie zaszkodzi.
Ja np. na egzaminie wole korzystać z wbudowanego w telefon.
Przynajmniej ja tak mam, no i chyba ~Ruczaj 
Nie tylko Wy. Większość społeczeństwa chce wszystko w jednym. Jak by było inaczej to by takich wypasionych telefonów nikt nie robił
Są jednak ludzie lubiący mieć wszystko pod ręką i dlatego wszystko-mające telefony zawsze będą miały wzięcie 
Ta jak napisałem wyżej takich ludzi jest dużo. Ja nie jestem ani w jednej ani w drugiej grupie. Szukam kompromisu, czyli zazwyczaj sprzęt z tymi funkcjami z których korzystam.