Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Telefony Mac'owców

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
290 odpowiedzi w tym temacie

#126 TomekB

TomekB
  • 310 postów

Napisano 06 maja 2007 - 23:01

Siemens ME45 F1 Limited Edition 4life;) Brakuje mu tylko BT.

#127 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 07 maja 2007 - 09:33

Nokia e50-sprawdza sie dobrze z mackiem do synchrozizacji,jako modem i telefon z nawigacja ;)

#128 SpyKids

SpyKids
  • 165 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 maja 2007 - 11:34

Nokia 9300. Bez żadnych problemów. Czekam na E90 :)

#129 darkest

darkest
  • 92 postów
  • SkądWrocław / Warszawa

Napisano 07 maja 2007 - 11:46

SE m600i tylko nie mogę go spiąć z makiem. Nie wie ktoś, czy jest jakiś soft a la piecowe PC Suite? Nic nie mogłem znaleźć na stronie SE... Telefon jest miód - świetnie się dzwoni, doskonale się z niego czyta na przykład eBooki... tylko brakuje mi możliwości zbakapowania danych z telefonu. No i nie wiem jak przez BT lub przez kabel zrobić sobie internet :) Ale poza tym - polecam.

#130 michel

michel
  • 26 postów

Napisano 07 maja 2007 - 14:22

Ja popieram Piotra - blackberry, niezly sprzet. Bateria trzyma tydzien, gdyby nie fakt, ze trzeba wykupic usluge to telefon bylby idealny. Przesiadlem sie z 9300, i moim zdaniem byla wygodniejsza. A do tego mam jeszcze niesmiertelna nokie 6310i

#131 marcinj1975

marcinj1975
  • 92 postów

Napisano 07 maja 2007 - 14:25

ja moge polecic nokie n 95, telefony z symbianem, ktore wczesniej mialem ( nokia 32 cos tam oraz SE 910) były ułomne, za wolne, wieszały sie, to ja zawsze musiałem czekać na telefon, aplikacje moze i były ale tez sie wywalały i mimo, ze nie były drogie to niesmak był spory. Skutek był taki tak , ze obiecałem sobie - nigdy wiecej telefonu pod symbianem. az ndadeszał n 95, tel wyraznie szybszy , po aktualizacji softu nie wywalajacy sie z gps(ktory dosyc dlugo startuje ale jak juz zlapie to jest ok), z działajacym internetem, małymi, darmowymi aplikacjami ( wczoraj powalił mnie sports tracker). osobna sprawa to aparat i kamerka. jezeli chce zrobic filmik na szybko czy tez takie zdjecie aby cos zlapac i pokazac żonie - super. Oczywiscie , jakość ciagle nie moze sie rownac nawe z tymi prostszymi kompaktami. nie oto jednak chodzi, telefon mam zawsze przy sobie, mojej lustrzanki już nie - raz , że duża, dwa plecak z zestawem szkieł zawsze przy sobie nosic, to jednak dosyc ryzykowne. Dlatego gdy ide na wyprawe foto, czy nawet dłuższy spacer - lustrzanka, gdy jestem w biegu, aparat to rozsadne rozwiazanie. podobnie z kamera video- mozecie mi wierzyc, gdy moja corcia zaczyna sie bawic - nie lece na góre po kamere, wyciagam telefon i filmuje. a i jeszcze cos n 95 ladnie pracuje z moim maczkiem. pozdrawiam

#132 robbix

robbix
  • 117 postów

Napisano 07 maja 2007 - 14:28

Motka a1000 (kombajn do wszystkiego - gps, net, organizer, konsola, odtwarzacz) i motka F3 (mały, lekki, wytrzymały, zastępczy) :)

#133 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 07 maja 2007 - 14:48

Ja zamieniłem niedawno iPoda mini 4GB i stara motke v235 na SonyEricssona W810i + karta 1GB.... ;)

#134 nadro69

nadro69
  • 50 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 maja 2007 - 22:05

Szukam telefonu ktory posiada Wifi, mozna na nim zainstalowac jakis komunikator i posiada przejrzysta przegladarke ...cos typu SPV M3000 ...interesuja mnie te nokie "takie skladane jak laptop"! czy posiadaja one opcje taka ze usiade sobie na rynku kroakowskim kolo Adasia i mam neta ??

#135 NuLL

NuLL
  • 186 postów
  • SkądSopot

Napisano 08 maja 2007 - 02:48

Nokia 9500 oraz 9300i posiadaja wbudowany WLAN :) @altcomputing - a jak jakosc dzwieku z telefonu w porownaniu do iPoda ? :)

#136 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 08 maja 2007 - 04:58

kupiłem sobie tydzień temu nokię 9300i i kurcza szukam tych wszystkich opcji jej. nie mam czasu jakoś się nią tak bawić do końca. instrukcję mam w pdfie, co mnie trochę ogranicza. muszę sobie wpracy ją wydrukować... ale póki co nokia 9300i rulez

#137 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 08 maja 2007 - 11:32

@altcomputing - a jak jakosc dzwieku z telefonu w porownaniu do iPoda ? :)

jest ok , nieco bardziej nasycony basami. czasem tylko cos tam pierdnie przy zmianie piosenek, poza tym bez wiekszych klopotow. w koncu sony to nie byle jaka firma jest... obsluga menu nawet podobna do ipoda.

#138 białko

białko
  • 240 postów

Napisano 08 maja 2007 - 12:08

Treo650 Navigacja TomTom Program pocztowy Klient GG Od biedy można jakieś strony www otworzyć System (PalmOS) stabilny i bardzo szybki Bateria "trzyma" bez najmniejszego problemu 5 dni Aparat niby 0.3 MPix ale na fotkach z niego widać więcej niż z wielu obecnie produkowanych telefonów z dużo większymi matrycami Naprawdę masa softu różnego rodzaju to są powody dla których wybrałem Treo650

#139 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 08 maja 2007 - 13:02

A ja posiadam Samsunga E350e, świetny telefon, 40mb pamięci,(nie ma BT :( ) bardzo wygodny do pisania sms-ów ponieważ miesięcznie wysyłam ze 3000 :) A drugi to SE K750i mam go od 4 dni i trudno mi się przyzwyczaić do niego bo Samsung jest o wiele wygodniejszy :)

#140 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 08 maja 2007 - 13:11

A ja posiadam Samsunga E350e, świetny telefon, 40mb pamięci,(nie ma BT :( ) bardzo wygodny do pisania sms-ów ponieważ miesięcznie wysyłam ze 3000 :)
A drugi to SE K750i mam go od 4 dni i trudno mi się przyzwyczaić do niego bo Samsung jest o wiele wygodniejszy :)

na sluzbowej karcie mam obecnie ponad 600 minut i nikt mnie nie sprawdza wiec sms-y mnie nie interesuja 8)

#141 sagat

sagat
  • 350 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 08 maja 2007 - 20:29

Polecam SPV M3000 dzisiaj chyba siadl wtyk od zestawu sluchawkowego :] bo moge rozmawiac tylko przez niego z samego telefonu sie nie da. dziwne bo przez rok czasu nie bylo z fonem problemu :/

#142 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 09 maja 2007 - 06:31

Nokia E61 [juz jej nie mam], Nokia 8800 Sirocco, Nokia 6265i, Sony Ericsson K800 i Moto RAZR V3xx to telefony, ktorych uzywam teraz. Nazbieralo mi sie tego troche i uzywam ktory mi przyjdzie na mysl :P Najbardziej mi sie podoba 6265i i K800 za ich super kamerki. Nie musze aparatu wogole nosic ze soba [i tak nie nosilem :P]

#143 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2007 - 08:44

Nokia E50. Oczywiście, nie jest telefonem bez wad, ale i zalet ma wiele - dla mnie najważniejsze jest to, że ma bluetooth 2.0 z EDR, który to również jest w posiadaniu macbooka, więc wymiana danych pomiędzy tel<>mac jest całkowicie bezproblemowa. Poza tym, to mój pierwszy telefon oparty na Symbianie, a już teraz wiem, że nie zamienię go na telefon "bezsystemowy" - jednak wielozadaniowość bardzo się przydaje :)

#144 Siuta

Siuta
  • 56 postów

Napisano 10 maja 2007 - 06:28

Nec L1 dlaczego?? bo jest inny, bo prawdopodobnie nie spotkam sie z druga osoba ktora go uzywa. Jest mega cienki, ma swietne menu...mozna powiedziec ze takie ludzkie, proste z niczym nie trzeba kombinowac.....jak w macu :), jest naprawde porzadnie zrobiony.......poprostu generalnie chodzilo o to zeby byl inny :D minusem na pewno jest to ze nic do niego nie mozna kupic, przez swoja minimalna grubosc ma tez nie za bogata baterie, trzyma (gdy jest odpiety rano z ladowarki) do wieczora. Jest ona wbudowana na stale w telefon i z wiekiem bedzie to zestaw raczej do wyrzucenia. wczesniej uzywalem motoroli a925 ktora tez jest bardzo inna, swietny telefon, zuzywa mase energii wiec orginalnie do niego producent daje dwie baterie, masa funkcji i softu, minus to napewno nieporecznosc w noszeniu na codzien, w koncu jak w lecie do krotkich spodni wsadzic telefon wielkosci malej cegly

#145 db

db
  • 771 postów

Napisano 10 maja 2007 - 12:31

Motorola F3 - w końcu ją mam Ogólnie wszelkie obawy zostały rozwiane po pary minutach użytkowania, ekspedientka w sklepie odrazu mnie ostrzegała ,że "sporo osób oddaje to coś... po dniu zabawy" - no ale ja się nie zraziłem :) Jedna rzecz mnie strasznie zirytowała, coś nie tak jest z alarmem - na początku w ogóle nie dzwonił, po zresetowaniu ustawień i przywróceniu fabrycznych było ok, a dziś rano parwie zaspałem na maturę przez to ,że zupełni nie zadzwonił.... Mimo to bardzo mi się ten fon podoba.

#146 gooroo30

gooroo30
  • 304 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 10 maja 2007 - 20:12

A może dodać do tego wątku sondę z marką używanego telefonu ? Ja wiem , że każdy model jest inny , ale wybieramy zwykle to co się bezboleśnie synchronizuje z naszymi maczkami . Może po nazwie firmy łatwiej bedzie znaleźć przez funkcję szukaj (na forum) telefon , który będzie nowym użytkownikom Maka pasował ? Tak sobie tylko teoretyzuję :-)

#147 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 11 maja 2007 - 19:44

jest ok , nieco bardziej nasycony basami. czasem tylko cos tam pierdnie przy zmianie piosenek, poza tym bez wiekszych klopotow. w koncu sony to nie byle jaka firma jest... obsluga menu nawet podobna do ipoda.

Ja mam podobny zestaw (K750i + 2gb + HPM70) i jak mówisz, SE ma większe basy, ale bardziej zamula, nie gra czysto. Najlepiej jest mieć i to i to, bo jednak ipod to nieporównywalnie lepszy komfort używania, poza tym więcej funkcji, pamięci i lepszy dźwięk ;)

#148 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 maja 2007 - 22:59

SE m600i tylko nie mogę go spiąć z makiem. Nie wie ktoś, czy jest jakiś soft a la piecowe PC Suite? Nic nie mogłem znaleźć na stronie SE... Telefon jest miód - świetnie się dzwoni, doskonale się z niego czyta na przykład eBooki... tylko brakuje mi możliwości zbakapowania danych z telefonu. No i nie wiem jak przez BT lub przez kabel zrobić sobie internet :) Ale poza tym - polecam.

Także mam M600i. Komunikacja z Makiem po zastosowaniu hack-ów możliwa i bezproblemowa. Parowanie bez problemu, tylko z niego nic nie wynika.

Współpraca z Address Book (odbieranie i wysyłanie telefonów i SMSów) po zmianie pliku plist samego programu. Google: m600i address book os x

Wysyłanie kontaktów Address Book do telefonu: zaznacz wszystkie, przeciągnij na biurko (powstanie plik: Ktoś tam and 533 more), zaznacz plik, [Jabłko + Shift + B] (wyślij przez BT), wybierz swój M600i z listy. Kolejny trick: kontakty dotrą do telefonu i zapiszą się w wiadomościach; trzeba wejść do wiadomości (SMS) i otworzyć tego "SMSa".

Przesyłanie kalendarzy do telefonu z iCal: trzeba kalendarz przekonwertować do innego formatu i dopiero wysyłać do telefonu. Google: P990iCal
Plik wysyłamy do telefonu i postępujemy jak z kontaktami.

Co do używania M600i jako wymiennego dysku po USB - potrzeby jest skrypt dodatkowy. Google: m600i USB enabler

Już wiem jak włączyć w nim iPlusa ale jeszcze mi się nie udało połączyć przez komputer. To ostatnia rzecz jaka została.

#149 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2007 - 00:19

Polecam SPV M3000

dzisiaj chyba siadl wtyk od zestawu sluchawkowego :] bo moge rozmawiac tylko przez niego z samego telefonu sie nie da. dziwne bo przez rok czasu nie bylo z fonem problemu :/

Moj znajomy mial dokladnie taka sama awarie... Raczej normalne w tych telefonach :)

Ja uzywam nokii 6020, ale tylko dlatego ze poki co nie mam innego telefonu... Poza tym ze jest ona niemacolubna (nie ma BT) jest w sumie okej... ot zwykly telefon komorkowy.

#150 Sledziu

Sledziu
  • 430 postów
  • SkądWr

Napisano 12 maja 2007 - 12:06

ja posiadam Motorole V3v aka. V3r. I jestem bardzo szczęśliwy że nie posiadam wejscia na karte pamieci, ze aparat tylko VGA. Wrzucilem na nia iPhone skin, dzwonek iPhone, tapete i to wzsystko. Dzwonie z niej srednio 2 godziny dziennie, wysylam okolo 10 smsow, i trzyma mi okolo 3,4 dni. Nie ma jakiegos symbiana, mega super hiper aparatu, chyba odtwarza mp3 i ine szmery bajery ale nie korzystam z tego. A kupiłem ją mimo wielu znajomych którzy mowili "to szmelsc" szybko sie psuje itd. ze wzgledu na... wygląd.. Na to jaka jest cienka. Przyzwyczailem sie do elegancji iPoda Video, wiec telefon również musiał pasowac ;).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych